Copilasi de ianuarie-februarie 2004 (72)
Raspunsuri - Pagina 2
firutza spune:
Ramona,si mai zici ca nu intelegi nimic!pai la cate cuvinte ai `tradus`,poti scoate deja un dictionar bilingv!Ne-ar ajuta!
Am uitat sa va intreb:astazi .dupa vaccin ,putem iesi pe afara?am tot citit la- reactii adverse- si cica,daca sunt, ele apar in 24 de ore...oi fi eu exagerata?chiar nu stiu ce am ca doar le-a mai facut si pe celelalte doua...multumesc anticipat!
Dalia&Edi[14 ian.2004]
aramona spune:
Firutza, mie nu mi-a spus sa tin copilu in casa, doar sa nu-i fac baie in ziua respectiva...
In rest, la vaccinul de rapel la Pentact Hib a facut febra destul de maricica (38,4) si a avut locul umflat...Ce dreptate avea Adina cu Infan-Rix-ul...Acu, la trei zile, nu mai are nimic!
Si eu am iesit cu ea afara, seara, pe la 19,30, dupa ce ma intorc de la serviciu!
Comprese si putin Nurofen, in caz de reactii!
Acum depinde si de vaccinul facut, la un an am facut Priorix si n-a avut nici un fel de reactie! La fel si la vaccinul de acum trei zile, cand l-am facut anul trecut, cand era mai mica, n-a patzit nimic...Dar la un an si doua luni a avut reactii adverse!
Oricum trece, urmareste-l si nu-ti face probleme!
Ramona si Maysa (27 ian. 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
aramona spune:
Firutza, ba nu intzeleg nimic! Cuvintele enumerate sunt clare, pe astea le stiu, insa ele reprezinta cca 20% din "vocabularul" ei.
Restul de 80% sunt in esperanto, cuvinte sacadate, pe silabe, clare in felul lor dar de neintzeles...Poate cine stie, o fi chiar vreo limba...daca ati auzi-o mi-ati da dreptate...e foarte sfatoasa si vorbeste mult, PE LIMBA EI...Probabil in momentul in care vrea sa comunice si cu noi, "pamantenii", ca sa fie intzeleasa foloseste cuvintele pe care le-am pomenit...Oare ce-a vrut sa spuna John Grey cu titlul cartii "Copii sunt din rai"??? Poate si acolo exista o limba neaccesibila noua, pamantenilor...
INTERESANT!!!
VA pup, ca incep sa filozofez...
Voi reveni mai tarziu cu meniul Maysei!
Poze cu Maysa-"Duracell"
ralualexandrei spune:
Fetelor azi noapte m-a daramat Maria a plans si a fost asa de agitata eu dau totusi vina pe o maseluta.Acum e vesela si se joaca la ea in patut si a si reusit sa manance dimineata dar aseara nu a mancat nimic si abia pe la 3 dimineata a baut un biberon de lapte .
Emilly sper ca azi sa fie o zi mai buna,multumesc pt incurajari si uite de la mine pt tine .Tania mie imi place foarte mult sa gatesc si chiar nu am reclamatii de la nimeni insa am impresia ca al meu sotz s-a cam rasfatat si face pe nebunul asa ca aseara i-am spus ca daca nu-i place ce am gatit(salata de ceapa cu maioneza si macrou afumat)sa isi faca singur de mancare si sa ma lase in pace ca numai mofturile lui imi lipseau ieri.Cam atat cu vaicareala si sper sa avem cu toti o zi foarte buna !Andra ,mamica lui Robert si a Mariei album no1 album no2
layla spune:
Buna fetele,
Noi am avut noapte alba de la masele, canini ??!!
Am reusit sa dorm doar de la 4 la 7.
De 2 zile Alex face fite la mancare. Nu-mi vine efectiv sa cred ca imi scuipa mancarea sau intoarce capul cand ii dau sa manance. Sper sa fie doar o faza trecatoare. Acum le inteleg si eu pe mamicile cu copii mofturosi la mancare.
Adriana multumim de sugestiile cu mancarea, eu chiar vroiam sa intreb daca voi la dati gem ca eu pana acum nu i-am dat.
Eu am reusit sa slabesc 2 kg saptamana asta dar mai vreau vreo 2-3 kg si ma gandeam sa incerc dieta disociata.
Din nazbatiile lui Alex:ieri a cazut afara peste o fetita. El nu a avut nimic ca a cazut pe moale, dar biata Ariana s-a lovit si s-a speriat ingrozitor. M-am simtit atat de prost fata de mama fetitei, noroc ca nu s-a suparat.
Tania eu stiu parcul din Tabacarie-Constanta. Este foarte frumos!
Monica mult succes cu intarcatul! O solutie ar fi sa iei pastile pt. intreruperea lactatiei!
O zi excelenta tuturor!
Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)
anda141 spune:
Da un meniu pentru copil care nu mai mananca mancare gatita, nu bea lapte de nici un fel, nu mananca nimic din categoria lactatelor, nu mananca fructe....aveti???
I-a iesit o masea si mai are una pe cale de a iesi. Dupa ce ii iese si asta, sper sa revina cu mancarea. Intre timp ii dau vitamine. Oricum papa ceva mai bine, dar prostioare. Ii place f. mult o sunca de pui putin afumata, insa nu cred ca e f. sanatoasa pentru el (nici ptr. noi, de altfel..) Pe aia o mananca cu placere, goala (dela Cristim). Stiti vreun fel de carnita din asta mai naturala ? Ca eu am cautat dar nu am gasit decat cu o groaza de conservanti.
Carnita in mancare nu vrea.
In rest e foarte sanatos , vesel , stam afara f. mult de la 5 cand ies eu de la serviciu pana pe la 8 seara. Alearga tot timpul, se distreaza tare afara. Si il scoate si mama soacra de 2 ori pe zi.
Cu intarcatul nu am rezolvat nimic, imi dau seama ca mie imi este imposibil daca nu plec de acasa sa nu-l aud. Plange continuu si nu vrea sa adoarma , nu va mai zic, mi se rupe sufletul .
Cele care au intarcat deja copiii , care s-au intarcat singuri sau nu le-ati dat asa mult sunteti niste fericite.
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
aramona spune:
Monica, din pacate meniu d'asta n-avem...
MAysa mananca lactate de orice fel, le adora, mananca cu placere cascaval...stiu ca nu e bine dar de pofta ii mai dau...Incerc sa-i dau din cele cu eticheta "Bio", doar de vaca...Rontzaie cu placere bastonase de cascaval...
Ce-i place Maysei este pilaful cu piept de pui, eu "calesc" fffff putin in ulei ceapa si un morcovel ras marunt, apoi orezul...deasupra torn zeama de la carnea de piept de pui spumuita bine (sau chiar fiarta in a doua apa)...pun dc am si cozi de ceapa verde tocate marunt, cozi de patrunjel la fel...dc n-am suficienta zeama si dc intamplator fac supa pt. noi pun zeama si de acolo...la final adaug carnita taiata marunt, patrunjel verde, cca 1/2 catzel usturoi si gata...un deliciu...il las zemos, pt. ca orezul se mai umfla...Poti adauga si o rosie cojita si taiata marunt...Maysa nu refuza asha ceva!
Sau mai fac ficatzel de pui, fiert si cu piure de cartofi, sau ficatzel cu sos de rosii si cu painica/cartofiori...
Iar mancarea obligatoriu are gust, pun sare, mai putina, dar pun! Si mai pun si condimente de genul: cimbru, oregano, etc...dar f. putin!
Eu m-am obisnuit sa gatesc numai pui si vita, am scos delikat-ul, pun sare mai putina, nu pun piper, doar condimente ca mai sus, iar Maysa mananca de la noi din farfurie cu cea mai mare placere...Dc. fac supa separat pt ea, zace in frigider nemancata!
O solutie sunt si soldatzeii...poti freca putin branzica de vaci cu un strop de sare...putin galbenus fiert, putin patrunjel tocat marunt/marar..., putina rosie deasupra...incearca...Cateodata ii dau doar soldatzei cu unt, alteori cu branza topita (de obicei evit, insa rar ii mai dau!)
Seara cateodata ii fac gris cu lapte, cereale cu lapte la farfurie, orez cu lapte si putin scortisoara, budinca de casa (putina faina, galbenus de ou, putin zahar vanilat, lapte, fierb pe foc pana se ingroasa si gata...insa nu f. dulce)...
Fructele le mananca din mana, singurica...mai ales bananele..merele le rontzaie si le imprastie prin casa...
Poti incerca si mar copt (il fac la microunde)..Maysei ii place!
Stiu ca si Maysa are perioade in care respinge total mancarea, insa nu dispera...va recupera! Incearca macar o data pe zi, cand sunteti toti acasa, sa mancati impreuna..cu siguranta va pofti si va manca...Maysa mananca si din lingura, si din furculitza...mai ales cand e cu mami si tati la masa...
Daca mai imi vin idei..i
CApul sus...
Poze cu Maysa-"Duracell"
Andruska spune:
Buna fetelor
Nici nu imi vine sa cred cat de mari s-au facut nazdravanii nostri ...parca ieri vorbeam de gretzuri, vizite la medici, nasteri, etc.
Matei este bine, vorbeste - mama, ada, didai-didai (tataia), che la orice vrea sa intrebe si alte onomatopee. Am invatat sa mergem de manutza afara cand ne plimbam si sunt f incantata.
Creste pe zi ce trece si eu nu mai pot de dorul si dragul lui (si al lui Andrei ).
Andrei citeste singur, scrie - este f talentat la literatura, cu matematica sta mai prost numai ptr ca nu este atent si se ia dupa colegii din grupa ca altfel il duce capul sa faca tot ce ii da doamna educatoare.
Eu sunt f prinsa cu serviciul iar seara cu baietii si nu am timp sa fac mai nimic.
Ramona pupici Maysei...ieri l-am vazut pe sotul tau la Favorit insa era cu niste prieteni si nu am indraznit sa il intreb ce faceti .
Ioana cum va mai simtiti voi trei? V-a trecut raceala?
Pupici lui Rares .
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
anda141 spune:
Ramona, multumesc de idei. Eu sper sa fie o faza trecatoare pentru ca pana acum manca. Nici eu nu ii mai fac mancare separat, mananca de la noi si e f. buna ( cand mananca)
Am pus poze noi, ca nu am mai pus de mult, sa vedeti ce baiat mare s-a facut!! Aici!! http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=291603730
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
aramona spune:
Pupicei multi, Andra!
Nu ne-am vazut/auzit/citit de mult! Ma bucur sa aud lucruri bune despre voi!
Pe noi timpul liber, mai bine zis lipsa lui ne omoara...in rest totul e OK, suntem amandoi topiti dupa Maysa, este un copil adorabil, asha cum sunt toti copilasii pentru parintii lor! Si incercam sa stam cat mai mult cu ea, ne duce dorul! Si noi ei, insa cum suntem prinsi la serviciu, rezistam...Am avut ceva probleme acasa (de sanatate, soacra-mea), e posibil la un moment dat sa fiu nevoita sa angajez o bona...nu stiu de unde, sa am incredere in ea...
Eu am scris mai devreme cate ceva despre repertoriul Maysei...e limbuta ca ma-sa!..cand mai pot intru, ce-i drept, cam rar...de doua zile sunt doar mai "activa".
Pupicei inca odata!
P.S Tu esti la serviciu?
Poze cu Maysa-"Duracell"