Copilasi din 2002 (9)
Raspunsuri - Pagina 8
emma27 spune:
buna,fetelor!!dar vad ca aveti copilasi tare nazdravani.e si normal,cateodata sa ne pierdem rabdarea si sa le mai dam cate una la fundulet sau macar sa-i amenintam ca o facem.oricum a mea se pisiceste de numai, dupa ce o ia.dc o cert,se pune in gura cu mine,asa ca uneori nu-i mai fac fata.
azi-noapte a fost foarte agitata,se foia din minut in minut,dar nu a vrut sa-mi spuna ce are.cred ca o durea burtica,fiindca tragea la aghioase de nu puteam respira.va dati seama la ce asediu am fost supusa???
deocamdata mandra e obsedata de alba ca zapada,am facut prostia sa-i pun cartoons pe calc si acum isi deschide singura filmuletele,cred ca vazut-o de 10 ori si ii place indeosebi dansul piticilor.haios a fost cand a vazut-o pe mama vitrega sub forma de vrajitoare si a spus:"uite,mami,mamaia stana!!",adica bunica-mea.mi-e frica de ce asocieri poate face pe viitor.
vad ca toate tanjiti dupa mare,eu vreau sa ajung macar la vatra dornei,dar nu stiu cand o sa am timp si bani.
va pup,astept si eu niste ponturi sa o dezvat de calculator,caci deja a devenit obsedata.de parca nu ar avea cui sa-i semene???
Ema
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/album?.dir=f43c&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/my_photos
sinzi_ana spune:
Elena si Emma, mersi...ma simt mai usurata un pic. ca nu sunt singura mamica nebuna care isi bate copilul...adica daca o palmita pe pulpita este bataie...
Uf...atat m-a mustrat constiinta, nu numai ca l-am lovit, ci si faptul ca a avut rezultatul asteptat...spre deosebire de explicatiile mele sau exemple...
Emma, David acum e pasionat dupa Dumbo pentru ca e un tren in desen si el vrea sa vada numai partea cu trenul!!!!!!!!!!
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi si David
David pe malul marii primavara - noi
emma27 spune:
sanzi,mama e o femeie foarte dedicata copiilor,s-a sacrificat mai mult chiar decat as face-o eu,dar o luam de la ea,mai ales cu vergeaua si nu am fost un copil nabadaios,doar f certaret.am zis ca eu nu o sa-mi bat copilul niciodata,o sa-i dau pedepse de genul nu ai voie la tv sau calc,o sa-i explic totul cu vb buna.numai ca dumnezeu mi-a dat o fata care seamana cu taica-su(care in copilarie,lua bataie la greu pentru ca facea zeci de boacane pe minut) si nu a mers nimic.dc ii dau pedepse,le ignora si se duce si-si da ea drumul la tv sau calc.urla de innebunesc dc nu fac ce vrea.se cearta cu mine cot la cot(bine,ea pe lb ei).asa ca ii mai dau una la fund.probl e ca rade si nu are efect,am crescut intensitatea si plange,se pisoieste pe langa mine ,dar tot face ca ea.apoi i-am dat o data o palmuta peste fata,a considerat-o ca pe o jignire si s-a linistit.a doua oara,nu i-a mai pasat,in schimb mie mi-a fost mila.asa ca totusi nu am gasit o modalitate sa ma asculte.o mai santajez din cand in cand,dar nu tine de multe ori.
Ema
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/album?.dir=f43c&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/my_photos
sinzi_ana spune:
Emma si al meu e foarte incapatanat...cred ca ne-a mostenit incapatanarea de la amandoi ...
Face numai ce il taie capu si stie si cum sa se gudureasca pe langa noi si sa ne faca de rusine!!!!
Si eu cred ca pana acum cu santaju am scos-o la capat cel mai bine, dar in crizele de urlet nici asa nu mai merge
Si de la un timp a devenit foarte posesiv, nu numai cu jucariile lui, si cu cele ale altor copii, le vrea pe toate...
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi si David
David pe malul marii primavara - noi
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Sinzi, sunt superbe pozele la malul marii si pomii aceia infloriti ! La noi abia a inverzit iarba, pomii nu sunt inca nici verzi, macar. Sus pe munte se vede zapada. Abia astept sa fie totul verde si pomii infloriti, si la noi !
Ce nazdravan este Andrei ! Bine ca nu a racit !
Eu, inca reusesc sa ma inteleg cu Cristina fara palmute la fundulet. Insa, am observat ca atunci cand este obosita nu e prea intelegatoare. Cu cat incerc sa ma impun mai tare, cu atat se incapataneaza si ea mai tare si nu cedeaza. Si atunci, caut o cale de mijloc pt. a ne intelege. Adica, las si eu putin de la mine, partial fac asa cum vrea ea, dar trebuie sa faca si ea un pic cum vreau eu. Si ne intelegem de minune, asa.
Cristina, tare dulce este Mariuca !
Nu am vazut prin magazine nimic cu personajele din Scooby Doo sau Tom&Jerry. La "Minimax" am vazut ca la unguri in magazine au aparut Scooby Doo si Clifford, de plush. Deocamdata nu am pe nimeni acolo. Insa, am vazut prin magazine, personajele din "Winnie the Pooh" din plush. Duminica asta a fost un film animat pe HBO cu Winnie si prietenii lui. Tare mult ii mai place Cristinei. A 3-a ora l-a vazut anul asta si tot a stat sa se uite.
Va doresc o zi frumoasa, in continuare !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46837" target="_blank">Copilasi din 2002
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
light spune:
Sanzi adevarul este ca am vrea si noi sa fim acolo pe malul marii. Cine nu ar dori? Mai ales pentru aerosolii de care am avea mare nevoie pentru ca Liviu al meu mi se pare ca raceste mai des. A facu o amigdalita urata de Craciun, apoi o raceala mai usoara in februarie, inca o raceala usoara acum 2 saptamani si noaptea trecuta iar o infectie urata in gat cu febra mare. Despre bataitza, ce sa zic, cred ca esti o mamica foarte rabdatoare. Si eu incerc sa negociem si sa tratam si sa aplicam pedepse fara bataie dar uneori a mai luat-o si la fundulet, recunosc. Dar e ca frectia la piciorul de lemn. Ca eu ii dau incet, pe el nu il doare si mai bine ma controlez ca oricum e degeaba. Insa asta e, recunosc, au fost momente cand m-au lasat nervii. Chiar ma gandeam cum imi ziceam atunci cand eram insarcinata ca mi-ar place sa reusesc sa nu bat niciodata copilul. Poate de acum incolo o sa ne intelegem mai bine si o sa aplicam niste pedepse mai inteligente. Adevarul e ca una e o palmuta la fund data rar si alta e bataie in toata regula de care nici nu se pune problema.Insa daca m-ai intreba cate pupaturi isi ia pe zi, Doaaamne, cred ca si aici ar trebui sa ma controlez! Nu ma pot abtine sa nu il pup de nu stiu cate ori pe zi. Cand era mai mic eram si mai rau, il pupam non-stop.VA dorim multa sanatate ca vantul asta care tot bate e pericol cu microbii pe care ii imprastie si nu ne lasa sa iesim din casa.Va las fetelor ca bb al meu e irascibil azi ca e bolnavior.Hai ca ne-am mai pus si noi niste pozici .mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)http://pg.photos.yahoo.com/ph/lpircalabu/my_photos
Gabbriela spune:
Buna Fetelor,
Am venit numai sa va zic.. azi e prima zi de gradinita a lui Julian (2 ani si 5 luni)... tinetine pumnii, o sa vin cu impresi mai tarziu despre prima zi de gradinita.
Pupici si sanatate la toata lumea si la toti copii
Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
emma27 spune:
sanzi,eu incerc sa o fac sa nu mai fie posesiva.ii explic si vad ca incet-incet incepe sa inteleaga.depinde de copil insa,caci are o prietena cu care e ca ca soarecele si pisica(are un comportament foarte egoist fetita resp si are obiceiul de a se lauda tare mult).in fata ei nu ar ceda deloc,si cred ca e mai mult un rasp la provocare,asa ca o las in pace.
cred si eu ca trag fetele de el,e tare frumusel.si dc nici nu opune rezistenta,o a faca furori.
nina,ai noroc de un copil tare cuminte.si cat m-am rugat asa sa fie si al meu.
lucia,ne pare rau de micut.sa se faca bine cat mai repede.dar nu-l cocolosesti prea mult?asa am avut si eu tendinta,dar mi-am amintit ca din cauza mamei,am stat mai mult prin spitale.acum chiar dc bate un pic vantul,si ea vrea fara nimic pe cap,o las.si nu mi-a mai racit asa des.
gabriela,nu-ti face prea mari sperante din prima zi si nu fii nici dezamagita,dc azi a mai plans un pic.dariei i-a trebuit o saptamana de acomodare,iar cum e f fericita acolo.mult succes!!!
Ema
irina_ina2000 spune:
Buna la toata lumea si bine va regasesc din nou.Noi maine facem 3 ani, frumosi si plini de surprize dar cea mai grea problema este sa-l fac sa accepte acum ideea ca el face 3 ani si nu 4.Asta e tot din cauza mea deoarece eu i-am spus ca la 3 ani mosu` vine si ne ia suzi si o duce la un bebe si el ce s-a gandit ca nu va mai face 3 ani ci direct 4 ca sa ramana cu ea.Degeaba ii spun ca punem 3 lumanari pe tort, ca el o tine mortis pe a lui.Deocamdata maine trebuie sa vad ce ii duc la cresa ca sa simta si acolo ca totusi este ziua lui, pesemne niste saleuri si cateva fructe pentru ca imi este in rest frica sa duc la atatia copilasi de acolo altceva.
Gabriela succes la gradinita si sa stii ca eu l-am dat pe Alexandru la cresa la 2 ani si 4 luni iar acomodarea lui a durat pana acum vreo 3 saptamani cand a binevoit sa ma lase sa plec cu conditia sa vina una dintre doamne cu el pana la usa ca sa ma poata conduce si sa-mi spuna la revedere.La fiecare este mai usor sau mai greu, poate al meu este prea legat inca cu lipici de mine dare prima lor ruptura de casa lor , de mediul lor familiar si este un pas zic eu destul de important.
Imi pare rau sa vad ca mai sunt si copilasi raciti, e drept ca si noua ne curge nasul dar tratam cu leacuri mai naturiste deocamdata tot.
In privinta palmutei la fund sincer la Alexandru nu functioneaza deloc, el dupa ce ii dau imi spune de ce dai mami? si atunci incerc sa-i explic dar nu merge.In schimb daca ii spun ca imi pun lacat la gura si nu mai vorbesc cu el ca sunt suparata i-am atins punctul slab si incepe sa spuna ca nu mai face.E mort daca nu vorbesc cu el, daca nu ii povestesc mereu cate ceva sau nu-i citesc de prin carticele.Asa ca am renuntat la palma si aplic lacatul ca e mai sigur.
dar cum fiecare copil e unic in felul lui cred ca trebuie sa le cautam punctele slabe si sa actionam in aceea directie.
Numai bine si pe curand!!
Raluca spune:
salutare mamici de 2002,
dupa a luuunga pauza revin si eu in topic,
Despre Ilinca nimic nou spectaculos, cel mai important este ca face mari progrese la gradinitza in privinta comportamentului si a aptitudinilor ceea ce ma bucura, mai ales ca familia aconsiderat fata prea mica sa o duc la gradi (in toamna). Acum , sunt cu totii de acord ca a fost o alegere buna....Partea mai putin placuta este ca suntem intr-o continuu raceala, nu f. grav astfel incat dr. ne permite sa mergem la gradi dar...disconfortul exista.Plus ca este , asta din totdeauna, o slabanoaga si ma streseaza acest subiect.
Sanzi, tare dor mi s-a facut de mare vazand pozele tale. abia astept luna august, si apare atat de departe.Referitor la rautatile lui David,nu-ti face probleme, trec cu varsta si cu ajutorul tau, prin explicatii si rabdare..tocmai urmez un curs de psihologie ptr. copii pe care ni l-a facut cadou gradinitza Ilincai si tare bine-mi prinde. E fenomenal cat de mult am schimbat in bine comportamentul Ilincai numai aplicand niste concepte psihologice.Ti-as recomanda (de altfel, tuturor parintilor) o carte, DISCIPLINAREA POZITIVA, care mie mi s-a parut excelenta. M-a invatat sa actionez in multe situatii de criza in relatia mea cu Ilinca.
Gabriella, acomodare usoara lui Julian la gradi!!
Referitor la scooby Doo, ne declaram si noi fani convinsi. Fiecare zi se termina cu Scooby...
A, intrebare ptr. voi mamici: nu stiti unde gasesc patine cu rotile (role) ptr. copii mici ca ai nostrii??? Mag. buburuza are asa ceva de la firma Chicco dar momentan nu au pe stoc...si Ilinca vrea "iole"!!
Va salutam din Clujul mohorat,
Raluca mama Ilincai de 3 ani