Mamici de mai-iunie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 8
anky spune:
Margot,stai linistita,normalul e cam de 1300gr la 30 sapt,deci oricum bebele tau e mai maricel.
Florentina G,in prospectul de la amoxicilina scrie ca nu dauneaza in sarcina,deci sper sa fie OK
Incearca si tu prajitura Tiramisu,eu sint innebunita dupa ea,as minca in prostie.
Loreen,cind ti se rupe apa nu doare deloc,numai simti ca iti curge apa pe picioare in jos,noroc ca data trecuta eram acasa,sper sa fiu si de data asta.Dopul cred ca l-am pierdut odata cu apa.Cea fost mai nasol,a fost ca Bianca facuse treaba mare si m-am trezit cu o apa maronie si de aici incepuse toata drama.Sper ca acum sa nu se mai intimple.
Anca 35sapt.
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
Mickyyy spune:
aura, s-ar putea sa ai parte de o sarcina toxica, si singura solutie sa fie alimentarea artificiala. Nu vreau sa te sperii, insa daca zici ca nu poti manca absolut nimic si vomiti totul, eu zic ca e cazul sa vorbesti cu medicul tau. Sotia sefului meu a avut asa ceva si a petrecut primele 3 luni de sarcina in spital, cu perfuzii, tocmai pentru ca nu putea sa manance absolut nimic. Din luna a patra pana spre final a stat acasa, insa erau foarte putine alimentele pe care le accepta organismul ei.
In general acriturile sunt cel mai bine suportate de organzim in perioada greturilor, cel putin la mine asa a fost, am mancat tone de muraturi in primele luni. Insa nici n-am avut probleme prea mari cu sarcina, n-am vomat decat de 2 ori pana acum.
Legat de vesnica problema, kilogramele, eu am pus cu malina vreo 23 (daca nu cumva mai mult, pentru ca nu stiu exact de la cat am plecat) si vreo 20 am reusit sa le dau jos in primele 6 luni de zile, fara pic de sport (dar si fara pic de ajutor in cresterea fetei, asa ca aviz amatoarelor
, daca n-aveti o mama sau o soacra prin preajma sau un tatic care sa ajunga acasa la o ora rezonabila o sa slabiti vazand cu ochiul liber). Acum am ajuns la 79, dar am si 1,79 inaltime, asa ca nu-i chiar un dezastru. oricum nu ma abtin de la nimic, mananc orice am chef, oricand am chef. Si nici nu ma impacientez cand ma uit la alte burtici (exemplu nasa) care s-au ingrasat doar 5-6kg pana acum. Fiecare cu metabolismul ei. In general cu cat pui mai usor kg in sarcina cu atat mai repede le pierzi dupa, si viceversa. Daca ai pus 25 de kg ai toate sansele sa scapi de ele intr-un an, poate chiar mai repede, daca ai pus doar 10 e posibil sa mai ramai cu 2-3 care n-o sa le mai pierzi vreodata.
Hai ca am fugit la culcare, mi-e somnica.....pe maine!
Mickyyy
(31 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Aurasa spune:
Buna dimineata!!!!
Apar si eu vesela,plina de viata si odihnita (dar sunt in prenatal). Am scapat de gripa!!!!!! Dupa 3 saptamani de chin (nas infundat, tuse rea rau de tot, vreo 2 episoade de febra mica), acum sunt bine.
Am fost la dr. si a spus ca BB e foarte bine crescut (la echo de 30 de saptamani avea 1550 g)si ca stau bine (deocamdata)cu KG (am 8 in plus, fara a mai pune vreunul in ultima saptamana).
BB e tare miscator in burtica, ceea ce ma bucura nespus.
M-am suparat pe tati care a dat-o la intors si mi-a zis sa-i las listuta de cumparaturi (si locatiile bineinteles) ca o sa cumpere el de toate pt BB cat vom fi noi la maternitate. Vom cumpara impreuna doar strictul necesar (bagajelul mic)cu care il vom aduce pe piticut acasa. M-am suparat foarte tare pe el, dar a inceput sa-mi treaca. Mi-a zis sa ma ocup de bagajul meu pentru spital. Ceea ce voi face, ca doar nu o sa stau inchisa in casa toata ziua.
Voi ati cumparat totul pt. BBi? Stiti cumva unde pot gasi finet pentru scutecele ? Ca am inteles ca ar trebui si de-astea cu toate ca va avea pampersi.
Cred ca de acum o sa intru mai des pe DC (am tiiimp !!!). Oricum citesc zilnic ce se scrie.
Cam atat pt acum (Bb se agita si trebuie sa stau putin in pat),
O zi frumoasa ca noi toate,
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005
NewMami spune:
Anky vad ca avem aceleasi gusturi. Si eu ma delectez cu Tiramisu in ultimul timp, ptr. ca nu e f. dulce si e tare delicios. Ultimul tort l-am luat duminica asta, am avut si ceva musafiri, dar ieri am mancat ultima felie.
Nu pot spune ca am pofte si ca nu ma pot abtine, dar uneori simt nevoia sa mananc ceva dulce. Am poftit dupa zacusca si am primit doua borcanele de la cineva, asa ca mi-am facut si damblau aia. Cand va veni soacra-mea la sfarsitul lui mai, primul lucru o sa o pun sa ne faca o portie de zacusca.
Mickyyy & Anky , ma bazez pe ce spuneti voi despre kilograme in plus, ca si eu am luat destul de mult deja, si sunt doar in saptamana 31 (16 kg).
Aurasama bucur mult ca esti mai bine, ca ai scapat de raceala si ca esti deja in concediu. Acum daca tot te odihnesti acasa, normal ca asteptam sa te vedem mai des pe DC. Eu vreau sa mai merg la munca inca vre-o 4 saptamani, sa intru in concediu din 9 mai. Tu ai cam acelasi DPN ca si mine si ai luat numai 8 kg???? Fericita de tine, te invidiez.Stai linistita caci si eu de abia am inceput sa-i amenjez camera. Mai dureaza vre-o luna pana va fi gata.
Fetelor cum mai dormiti noaptea ca pe mine ma omoara, dorm chinuit cate 3-4 ore/noapte si din cauza asta sunt f.f.f obosita. Incep sa mi se umfle mainile si picioarele tot mai rau.
La noi a venit vara cred, ieri au fost 22 si azi 26. Ce frumos e afara, ti-e mai mare dragul sa te plimbi. Pe de alta ma bucur ca nu sunt gravida peste vara, cred ca e un chin.
O zi cat mai buna tuturor.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
NewMami &
Patrick
Mercedes spune:
lorren- stai linistita sau daca totusi nu, mergi pana la ginecolog
Eu desi am doar 31+ am patito la fel saptamana trecuta si dupa un anume timp mi a trecut. Am fost la gine si a zis ca e normal pentru varsta asta a sarcinii,oasele se dilata pentru o noua nastere.La prima nastere nici n am stiut nimic nu am simtit nimic ceva de genul asta unde sa mai pun ca in toata sarcina trecuta am varsat de doua ori.Asta e , e diferenta deaproape 6 ani.
Apropo de prima nastere am ajuns la maternitate cu dilatatie de 4 mi -a iesit dopul gelatinos chiar acolo si dupa consult medicul m a imbarbatat ca in max o ora jumatate voi naste ..... si asa a si fost.
Nu mi s a rupt apa medicul m a rezolvat....
Referitor la glezenele umflate... eu cel putin de doua luni numai mananc cu sare si acum zic eu ca am tensiune normala 110/70 (acum 2 luni aveam 130/90 iar inainte de sarcina ma mentineam la 90/60)
Am primit trimitere la laborator pentru verificarea urinei cu sedimente unde inca nu am ajuns
Cam asta e despre mine
31+
mihaelanghl spune:
BUNA FETELOR ! IMI ESTE CAM RUSINE CA NU AM MAI SCRIS DE MULT DAR AM AVUT MOTIVE BUNE INTEMEIATE UNA CA NU A MERS NETUL CEVA TIMP SI ALTA CA AM STAT CEVA TIMP SI LA TARA IAR ACOLO NU AVEM INTERNET, EU SUNT BINE LA FEL SI BB , AM FOST LA ECOGRAF SI NU AM VAZUT MAI NIMIC PENTRU CA BB NU A VRUT SA NE ARATE SEXUL , AM VAZUT CA ESTE BINE SE DEZVOLTA NORMAL, CAT DESPRE GREUTATE PANA ACUM NU AM LUAT DECAT 1 KG SI UNEORI DAU INAPOI SI CU ACELA, SINGURA PROBLEMA ESTE CA S-AU UMFLAT PICIOARELE DAR CRED CA NU ESTE NIMIC GRAV , IAR CAT DESPRE NASTERE EU OPTEZ PENTRU CEZARIIANA IAR DOCTORA MEA A ZIS CA NU ESTE CAZUL CA SUNT DEZVOLTATA BINE IN BAZIN SI COPILUL DECAT SA IASA. MI-AM SCHIMBAT PAREREA DE A NASTE NATURAL DE FRICA SI PENTRU MAI BINE SIGURANTA COPILULUI , VOI CELE CU EXPERIENTA MAI MULTA DECAT MINE CE M-ATI SFATUI? SA NASC NORMAL SAU PRIN CEZARIIANA? MULTUMESC .
gabitzam spune:
quote:
Originally posted by Margott
Bebe are 1450 la 30 sapt si 5 zile (cine se pricepe imi spune si mie daca este mic???)
Margott, eu zic ca bebe al tau este chiar in grafic. Ia uita-te aici:
http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html
Mihaelanghl, cum Dumnezeu ai luat doar 1 kg?

De la inceputul sarcinii? Si bebe cit cintareste? Din ce se hraneste, tu cu ce te hranesti? Ca inteleg ca pe masura ce bebe creste tu slabesti ?!? Altfel nu aveai cum sa ramai la 1kg luat.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
Aurasa spune:
NewMami, in privinta picioarelor umflate, mie dr. mi-a zis sa beau lichide multe (beau cam 2-2.5 l de apa plata pe zi, dart mai scap si la cate ceva dulce gen Prigat sau Cappy, adica neacidulate). Si eu am problema asta, dar, recunosc, nu pot sa ma abtin la o maslinuta, la o saratea (apoi ma plang ca sunt umflata la maini si picioare), dar o saptamana dupa nu mai pun gura pe asa ceva si beau apa la greu sa iasa si restantele acumulate.
Cu dulciurile nu ma omor. Clatite mai fac in week-end (si mananc pe saturate), dar m-am plictisit si de ele. Imi suplinesc nevoia de dulce cu 2 lingurite de miere. Alte dulciuri nu-mi fac cu ochiul, iar ciocolata sa nu o vad (ce fiinta ciudata sunt).
Acum ma gandeam sa-mi fac o salata de vinete ca nu am mai facut de o luna si parca as manca.
De dormit, cred ca e problema generala printre gravidute, nici eu nu prea dorm, am ajuns sa ma uit la tv in miez de noapte si in zori si sa atipesc in timpul zilei pentru a ma reface.
Pupici,
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005
beatriced spune:
Neata fetelor
Iar m-am trezit devreme ca in fiecare dimineata din cauza durerilor de spate. Dar dupa ce ma dau jos din pat la vre-o jumatate de ora imi trec... Parca e un facut!
Zicea mai devreme cineva de greturi. Eu am avut greturi pana in luna a IV cand a inceput sa miste si slabisem foarte rau. Apoi mi-am revenit la normal si bebe ia foarte bine in greutate. Imi facea bine doar pestele prajit cu mamaliguta. Si apa simpla cu lamaie... in rest orice mancam era inutil...
Mie doctorita la ecograf in sapt 31 mi-a zis ca bebe are 1.500 si ca are capul un pic mai mic decat grila pe care o avea in fata... Si am intrebat si eu mai departe si mi s-a spus ca nu toti copii se dezvolta la fel. Deci era foarte bine dar interpretarile unora lasa de dorit, nu fac decat sa te sperie. Asa ca nu am mai bagat-o in seama pe doctorita... Iar sapt. viitoare o sa ma duc din nou la ecograf, sunt curioasa ce-o mai zice... dar eu am asa o presimtire ca bebe se dezvolta asa ca voi ramane optimista pana la capat...
Astazi o sa fac niste cremsnit, sper sa iasa ca am o pofta! Nu am mai mancat dulce cam de mult si numai la prajitura asta ma gandesc!
34 sapt
beatrice