Mamici de septembrie - octombrie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 10
jadi spune:
Auci , am lipsit o zi si am gasit forumul plin.
Ieri am fost si eu la control, bebe e ok, saltaret rau .
Problema e ca la toxoplasmoxa am un IGG pozitiv ceea ce inseamna ca am avut iar IGM mi-a iesit echivoc. Azi am fost sa il repet pe cel din urma dar doctorita m-a linistit . Chiar daca imi iese pozitiv, tinind cont ca am avut , se poate trata cu medicamente... dar poate iese bine.
Si de ce imi era frica nu scap , pe 20 sint programata la un cerclaj din cauza unui col inchis dar foarte scurt (29mm). Riscurile sint mai mici decit la un col deschis dar mai bine sa ma "lege" decit sa am cine stie ce alte probleme.
Plus ca mi s-a explicat ca dupa cerclaj , nu e nevoie sa stau la pat pina la sfirsitul sarcinii.
Alta problema este TGP , transaminazele, care sint foarte mari, 88 drept pentru care trebuie sa intru la regim...
RalucaN spune:
Karmenutza, ma bucur mult pt. tine! Bravo
Sa-ti mai zic ceva: daca ai fi avut toxo si s-ar fi negativizat tocmai acum, cand intri in trim 2, asta ar fi insemnat ca inca de la inceputul trim 1 era activa si ai fi pierdut sarcina, nu ar fi rezistat. Asa ca are dreptate doctorita aceea, spune-i primului medic sa mai citeasca.
Cred ca tu aveai IgM-ul negativ dinainte sa ramai.
miflore spune:
Buna gravidutzelor!
Multumesc Ioana si Codruta !
Ioana, buna treaba, cum ar fi sa umbli dupa o bucata de toxo si de citomegalovirus prin spitale? Hihihi!
Uitati-va fetelor ce frumos e afara, e primavara si-au inflorit pomii! Si vesti bune auzim pe-aici! Karmenutza, bravo

Si tie, Valen, iti tin pumnii, sa fie totul bine!
De azi intru si eu in saptamana 16!![]()
Nu uitati, peste o saptamana si un pic e BabyExpo, poate ne vedem pe-acolo!
Mihaela 15+
Racaru spune:
Valen, ma bucur ca te-ai hotarit sa mergi la Tutunaru.
Sper sa scapi de injectii, oricum stiu ca el recomanda alt fel de tratament in cazul in care totusi ai acel sindrom.
Bafta!
norina spune:
karmenutza scumpa mea,ma tot abtin de azi dimineata sa scriu si parerea mea,(ma gandesc ca nimeni nu e in masura sa decida soarta copilului tau) si totusi...avand in vedere ca ai scris mai devreme si esti un pic mai optimista, am si eu curajul sa-ti spun cateva vorbe... Sa ai incredere in D-zeu si sa mergi inainte, gandeste-te ca sunt cazuri izolate si mai mult de jumatate din gravide nu fac asemenea teste... Eu nu zic sa ignoram testele, dar la cate erori se fac si la analize, nu cred ca trebuie sa depinda viata copiilor nostri de rezultatele astea echivoce si schimbatoare ca vremea... Un risc ne asumam cu totii in vremurile astea, dand nastere unui copil, dar cred ca la tine riscul ca puiul tau sa aiba probleme e mult mai mic decat riscul de a intrerupe sarcina si sa fie un copil normal...cred ca ce nu trbuie sa se nasca, nu se naste (aceste sarcini oprite in evolutie, avorturi spontane)natura e mai desteapta ca noi si hotaraste in locul nostru. Vai, cat am scris
..gata - ma opresc. Nu dati cu rosii, va rog, mi-am spus si eu parerea, sper sa nu ma intelegeti gresit
Pentru tine Karmenutza multa sanatate si ganduri luminate! - deciziile iti apartin
Norina
Racaru spune:
Buna Norina,
Cum te mai simti? Ai scapat de greturi total?
Eu sunt in sapt.16 si am scapat de greturi cam de 1.5 sapt.
Dar totusi nu pot minca dulciuri deloc, dupa ce maninc am un gust amar in gura, si carne foarte putina...
Incerc sa maninc cite putin peste pe zi.
Dr meu mi-a recomandat Bio Marin Plus care contine ulei de peste ... cica este extraordinar de sanatos pt. bebe si pt mamica.
Si inca imi este rau in masina...!!
Stiu ca si tu ai avut greturile alea rele... cum stai acum?
kid2003 spune:
Karmenutza
bravo! Ma bucur pentru tine! Ai sa vezi ca totul va fi bine.
Jadi nu ai mai scris de mult, nu iti face probleme cu cerclajul ala, daca e bine facut nu o sa ai nici un fel de problema. Prietena mea cea mai buna a facut cerclaj in luna a 4-a si a fost super ok, ba s-a dus la serviciu pana intr-a 8a.
Racaru stiu ca avem acelasi doctor. Si mie mi-a dat Biomarin Plus, a zis ca e bun pentru creierul copilului. In fine, eu nu am avut greturi in primul trimestru dar am inceput sa simt ceva...neplacut si sunt sigura ca e de la Biomarin. Dupa ce il iau, la vreo ora ma apuca o stare proasta, greata si o sfarseala asa...nu stiu daca e doar in capul meu. Oricum de cateva zile am inceput sa il iau seara si e mai bine. Cand simt ca nu imi e asa bine ma bag in pat si gata, scap pana dimineata. Daca asta e pretul sa il fac filosof, atunci merita ![]()
Ioana75 spune:
jadi, asa sintem noi, vorbaretze
. Sper sa-ti iasa bine IgM-ul la toxo, sa nu te mai chinui cu tratament. Despre cerclaj, nu vreau sa te sperii, dar eu am citit mai multe articole in care se spune ca ajuta doar la moralul mamei
, care se simte mai in siguranta "cusuta". Si am mai citit ca daca stai mai mult in pozitie intinsa, se poate lungi colul chiar in perioade scurte de timp. Deci eu ti-as recomanda sa stai cit mai mult la unghi >= 120 grade. Sanatate multa!
Ioana
valen spune:
Kid, Racarusi mie mi-a spus dr. de Bio Marin Plus; dupa analize vom hotari ce si cum iau. Mi-a explicat ca e foarte bun pt. bb si ca ajuta la dezvoltarea creierului mai ales daca vreau sa-l fac premiant.Hm, cine nu vrea?! Asadar, acum ma simt de-a voastra.