Mamici de septembrie - octombrie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 9
valen spune:
Buna fetelor!Sa stiti ca si pe mine m-a durut capul cateva zile dar nu am luat nimic. Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebam medicii daca avem voie sau nu sa luam ceva. O prietena de-a mea a luat in sarcina algocalmin(la recomandarea medicului) si nu s-a intamplat nimic. La mine durerile sunt suportabile. Karmenutza iti tin pumnii si sper sa fie totul bine. Eu cred ca uneori e bine sa ne bazam si pe instincte. Mie medicul mi-a spus la 7 sapt. ca bb nu are activitate cardiaca si ca in 5 zile imi face chiuretaj. Am plans toata ziua apoi brusc am realizat ca nu am motive sa plang pt. ca eu simt ca defapt e bine si lui ii bate inimioara. M-am dus la alt medic(merci Ioana) si puiul meu era bine merci. Asa ca sper sa fie la fel si la tine.
Tonnia spune:
Karmenutza, ai luat cea mai inteleapta decizie! Si eu cred ca ai fi simtit ceva, si apoi IGM ar fi trebuit sa fie mult mai mare daca era ceva! Tin pumnii sa fie bine!
Hilde, ia un paracetamol daca nu mai poti!
Hildegard spune:
Valen
Medicul ala care a zis ca bebe nu are activitate cardica....nu l-ai dat in judecata?
Acuma nu vreau sa exagerez, dar e inadminibil asa ceva.
Nu ai luat nici o masura?
Daca iti faceai chiuretaj si nu stiai nimic?
Iti dai seama?
Ala e tampit!![]()
Bine ca te-ai dus la alt medic!
Te pup
Vero
12+
mysweetest spune:
'neatza,
La voi buricul a iesit in afara sau s-a mai largit?
Buricul meu sta inauntru, dar pot vedea mai bine inauntru acum.
Inainte pe vremuri era inauntru si fiindca eram slaba, statea lipit, acum s-a cascat larg, si ii pot vedea capatul mult mai bine. ![]()
cge spune:
Neata
!
Si pe mine ma mai doare capul, mult mai putin de cand beau cate o cafeluta dimineata.
M-am plans si doctoritei mele de aceste dureri, si mi-a recomandat Paracetamol. A zis ca avem voie in aceasta perioada si ca nu are rost sa suferim inutil !!
Si eu patesc ca voi, ma trezesc noaptea si dup-aceea nu mai reusesc sa adorm vreo 2-3 ore.
La prima sarcina, in ultimul trimestru ma trezeam, nu puteam sa adorm si ma apucam sa fac curatenie !!
Era sotul meu ingrozit si incantat in acelasi timp ![]()
De atunci nu m-a mai vazut asa vrednica! Ha, ha!
Hai sa avem o zi buna si sa ne bucuram de burticile noastre!
Cristina
Ioana75 spune:
Neata fetelor!
karmenutza, bafta multa! Daca tu simti ca e bine, atunci asa e 
Mirela Anca, nu ma supar, ma simt chiar flatata
. Si eu ma uit periodic pe toate listutele, sa aleg ce-i mai frumos
. Sarcini usoare!
Ioana
valen spune:
Ei, Hildegard, abia acum am mers la dr. Tutunaru. Fetelor, va mai amintiti poate de problema mea cu vestitul sindrom si injectiile acelea zilnice ingrozitoare. Dr. Tutunaru crede ca nu am nici un sindrom si mi-a intrerupt injectiile. Maine voi merge sa fac alte analize pt. a ne lamuri ce-i cu problema asta, daca exista sau nu. Saptamana viitoare sper sa am rezultatele si sa fie bune; asa cum zicea si Karmenutza simt ca totul va fi bine; l-am vazut si pe bb care se agita de zor pe acolo., asa ca ard de nerabdare sa vad daca m-am chinuit aiurea pana acum. Pe 18 merg si la Iosup sa vedem cum s-a dezvoltat gazulitza mea.Nu-l dau in judecata pt. ca imi pastrez toate resursele sa fiu tare pt. minunea din burtica. Vom vedea dupa, poate eu si bb ii vom face o vizita.
Ioana75 spune:
Oau, valen, pai vii cu o veste foarte buna!!! Sper sa iasa analizele bune, sa scapi de injectiile alea nesuferite
.
Si eu imi iau miine rezultatul de la listeria, nu-sh ce-i fac daca n-a mai scazut titrul
.
Ioana
karmenutza spune:
Fetelor, haideti sa va povestesc ceva:
Eu am o fina (pe care am cununat-o). Ea a pierdut vreo 4 sarcini, dintre care una la 6 luni jumate. A fost ingrozitor, va dati seama. Din ce cauza??? Ati ghicit!! TOXOPLASMA!
La ultima sarcina care pana la urma a fost cu succes a fost in grija unei doctorite foarte dragute si pricepute de la Filantropia. Binenteles ca i-am cerut datele si azi dimineata m-am prezentat la ora 7.30 la spital.
Am gasit-o pe doctorita, i-am aratat analizele, mi-a facut eco morfologica, coonsultatie, toate cele. Concluzia: bebe meu este bine mersi, are 46,8 mm, coloana vertebrala normala, marimea capului normal, (16,8 mm), membrele toate la numaratoare, pliu nucal normal. Sarcina nu mai este dezlipita, s-a fixat. Asa cum imi spusese si tembelul ala de doctor, este mai mic cu o saptamana decat credeam eu, are 11,4 saptamani.
Despre analize, a zis sa repet Listeria (ceea ce imi spusese si altul). Despre toxoplasmoza a spus ca ea este linistita, ca nu e nici o problema, din moment ce IgM este negativ. Dar daca vreau sa ma mai linistesc eu sa mai fac o data IgM. (Pentru linistea mea), ea nu-si face probleme. Si despre IgG ca este mare a zis ca nu inseamna nimic, decat ca am anticorpi "beton". Si sa-i transmit primului doctor "sa mai citeasca".
Am mare incredere in ea, mai ales ca stiu ca a reusit cu fina mea, ceea ce inseamna ca are experienta in toxoplasmoza.
Ioana75 spune:
karmenutza, felicitari pentru vestile bune!
Si eu stiu la fel: IgG mare e de bine, iar combinat cu IgM negativ e situatia ideala a oricarei analize in sarcina
. Sper sa-ti iasa bine listeria, dar daca ramine 1/320, nu dispera, multe mamici fac tratament pentru asta in sarcina si au copii sanatosi. Daca o sa fie cazul, sa-mi ceri detalii, sa-ti dau link-uri de pe DC, sa te convingi
.
Ioana