tatal ucis in italia
Raspunsuri - Pagina 2
lorelei_19 spune:
Buna tuturor! Am primit pe email adresa postala a familiei, cu telefon cu tot. Va redau exact continutul emailului:
Adresa familiei Sutacu este: judetul Suceava, comuna Volovat, sat Burla, n.r. la casa-522. Numărul de telefon al Stefaniei Sutacu (sotia lui Constantin Sutacu) este 0746-935278. Se mai poate legatura cu ea si prin telefonul mobil al unuia dintre vecinii ei-n.r.-0745/961006
A vorbit cineva cu familia? stie cineva daca adresa mai sus este exacta? oricum multzumesc celui care mi-a trimis-o (Sergiu)
frunzaverde2 spune:
Doamna Sutacu – locuieste la Burla, care nu mai e sat ci comuna (nu mai apartine deci de Volovat).
Reiau adresa exacta :
Stefania Sutacu
Comuna Burla – n°522
Judetul Suceava – Cod 727616
Romania
Am vorbit cu ea pe mobilul 0746 / 93 52 78
Iata sinteza convorbirii noastre :
Situatie familiala :
- Copiii : o fata de 14 ani, un baiat de 13 ani si un alt baiat de 10 ani (+ baiatul de 18 ani in Italia).
Pe copii ii va lasa la scoala din comuna pina termina opt clase, mai mult nu le poate oferi. La fel si baiatul de 18 ani, a facut doar opt clase.
- Nu are rude, doar vecini, parintii ei sint din comuna Brodina (am inteles ca nu ar fi in apropiere), dar tatal ei nu vede si mama trebuie sa ramina pe linga el.
- Aici in Burla si-au construit casa.
Situatie financiara si materiala :
- Venitul ei actual il reprezinta alocatia de 1 million a copiilor.
- De la primarie i s-a propus un ajutor legat de decesul sotului, dar ar urma sa ii fie varsat abia peste 3-4 luni.
- Ea nu lucreaza, sufera de astm bronsic. De doi ani e tratata cu un spray care costa 2 700 000 lei. A stat recent doua saptamini in spital pentru analize (cost ridicat).
- Spune ca banii pe care i-a primit sau i-ar primi nu ii cheltuie, ii (va) pune la CEC pentru copii.
- Am intrebat-o daca are frigider. Mi-a spus ca „da, dar ar vrea o masina de spalat cu storcator pentru ca e greu iarna, nu are unde usca hainele copiilor”.
- A primit pina acum niste bani si haine pentru copii.
Perspective :
- Baiatul din Italia e retinut de politie, are avocat acolo. Nu poate deci lucra in prezent.
Spera sa ajunga in nord la Torino, unde doamna Sutacu are niste vecini (sau cunostinte) care lucreaza deja si cel putin astfel sa nu mai fie singur.
- A vorbit cu el duminica 10 aprilie, vor mai vorbi in cursul acestei saptamini.
- De la ambasada i s-a spus ca o colecta de bani pentru repatrierea sicriului a fost facuta, dar asta se intimpla chiar in ziua inmormintarii in Italia (29 martie 2005), asa ca ea le-a cerut sa i se trimita banii, pentru ca sotul ei oricum nu mai putea fi adus in tara.
- Daca i se trimit bani sau pachete din partea noastra, va confirma primirea la telefonul care i se va comunica de catre expeditor.
Concluzie :
- v-am relatat doar continutul convorbirii noastre telefonice, nu vreau sa va impartasesc sentimentul personal, ca sa nu va influentez in decizii
- doreste / poate cineva in Ro sa centralizeze ajutorul pe care il vor da membrii DC ? sau prefera fiecare sa se organizeze pe cont propriu ?
------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
lorelei_19 spune:
Mihiasiro pentru randurile tale- foarte la obiect. sincera sa fiu, pe mine m-ar interesa si parerea ta personala visavis de familia Sutacu, chiar m-ai facut curioasa. Trimite-mi te rog macar pe pm ce si cum, da? Un pentru asta.
Eu nu stiu cum vrei tu sa centralizam ajutoarele pentru ei? eu trimit ceva prin Laura (vikinga) si stiu ca mai fac si alte fete la fel. Laura va pleca duminica (17.04) spre romania. Mai stiu ca allte fete vor sa le trimita cate ceva pentru paste. Tu la ce te gandeai exact?
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
ghinetz spune:
Am reusit si eu sa obtin adresa familiei, dar vad ca Mihiasiro a scris mai sus ce si cum.
Cred ca e o familie care are intr-adevar nevoie e ajutorul nostru. Eu merg vineri la radauti si, prin intermediul medicului din Burla, am sa ajut atat cat pot.
E minunat ca exista oameni ca voi si ca macar o parte din cei ce au nevoie de ajutor - indiferent ca e ("partea", sper ca nu ma exprim gresit?) dintr-un colt uitat de tara - primeste acest ajutor.
OANA SI STEFAN-VLADIMIR (11 martie, 2003)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by lorelei_19
Mihiasiro pentru randurile tale- foarte la obiect. sincera sa fiu, pe mine m-ar interesa si parerea ta personala visavis de familia Sutacu, chiar m-ai facut curioasa. Trimite-mi te rog macar pe pm ce si cum, da? Un pentru asta.
Eu nu stiu cum vrei tu sa centralizam ajutoarele pentru ei? eu trimit ceva prin Laura (vikinga) si stiu ca mai fac si alte fete la fel. Laura va pleca duminica (17.04) spre romania. Mai stiu ca allte fete vor sa le trimita cate ceva pentru paste. Tu la ce te gandeai exact?
Floricica de la tine nu e meritata, pina acum nu am facut nimic.
Opinia mea personala tocmai de aceea nu am pus-o, pentru ca simt ca nu si-ar avea locul in acest context.
Recitind articolul din ziar, am retinut ca acei copii nu au nici TV acasa, abia daca au incaltaminte sa se duca la scoala, nu au nici jucarii ca toti copii (ex : biciclete), nici bucurii simple (dulciuri), adica ceea ce spera sa le aduca tatal lor.
Mi-e teama sa vorbesc despre oameni pentru ca risc sa incep sa-i judec, fara sa ii inteleg, fara sa ii cunosc.
Cit priveste organizarea ajutorului, vad ca incep sa se miste niste lucruri exact in sensul in care ma asteptam :niste pachete, un contact local.
E cineva care ar putea de ex sa primeasc bani pe care cei din strainatate i-ar trimite?
Poate cineva sa o ajute pe Stefania Sutacu sa deschida un cont undeva in euros ?
Are deja cont la CEC din cite spunea,personal nu stiu cum functioneaza si daca se pot vira bani direct de la particulari.
Am vazut ca nu prea sint raspunsuri la acest subiect, sper sa nu fi fost din cauza mesajului meu laconic.
Incercind sa ne imaginam ce inseamna viata fara confortul care ne-a devenit indispensabil, am putea intelege dificultatile prin care trec oamenii acestia. E poate cazul multora din strainatate, cind singurul sprijin al familiei dispare, esti complet pierdut. In strainatate ramii singur la mii de km de tara,
in cazul acestei familii, cei citiva km pina la rude (Brodina) sint enormi atit timp cit nu pot spera ajutor de acolo, iar viata lor s-a construit in satul Burla, unde nu au pe nimeni, doar o casa ca adapost.
------------------------
lorelei_19 spune:
Mihaisiro, o keta a organizat Laura (Vikinga), eu acolo am trimis niste banutzi. Daca vrei sa-i trimiti tot prin ea, trebuie sa te grabesti pentru ca pleaca duminica. deci ai avea timp maine si eventual poimaine. da-mi un semn daca te intereseaza. Sau ne putem interesa cine mai pleaca in Ro in perioada urmatoare.
In privinta confortului, brr, e ingrozitor. Si bietzii oameni nu numai ca n-au nici un confort, dar le lipseste si strictul necesar. Dac-ar fi dupa mine, ash da lege ca orice om de pe planeta sa primeasca strictul necesar: masa, casa, caldura, scoala si medicamente.
vikinga spune:
Pina acum am 50€ pt acea familie. Lorelei astept si de la tine, inca nu a ajuns plicul. Da Ana ... e tare greu..cind ma gindesc la copii aia ca nu au ce minca mi seface rau fizic..Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
frunzaverde2 spune:
Lorelei,
personal, am aranjat prin cineva din tara cara va trimite banii direct doamnei Sutacu. Ca sa trimit prin Vikinga era deja prea tirziu.
Despre legea universala cu minim de persoana, in felul ei exista in unele tari.
Uite in Franta exista :
- o asigurare medicala universala, pentru cei ale caror venituri nu le-ar permite sa isi plateasca asa ceva. Sint abuzuri, si ajungi sa nu apreciezi faptul ca tu, corect in fata legii,platesti pentru acesti oameni.
- un venit minim, in cazul in care nu ai un serviciu. Rezultatul e ca multi (si sint intr-adevar multi) prefera sa triseze, sau considera ca nu mai merita sa lucreze, pentru ca la o norma partiala ar cistiga mai putin decit daca stau degeaba pe banii contribuabililor
- au ajuns unii sa se domicilieze in mai multe departamente (judete), numai ca sa primeasca mai mult ; altii vin din Maghreb, isi cumpara o cutie postala pe care o pun ei intr-un bloc unde au ei chef (ca sa aiba o adresa) si apoi cu ceea ce incaseaza in Fr traiesc cite trei luni la rind in ... Maghreb
- altii beneficiaza de aceste ajutoare sociale (in Fr sint multe pentru cei cu venituri mici)la modul oficial, dar lucreaza la negru pentru 3 - 4 000 de euros pe luna, neimpozabili bineinteles(pe bune ! au propriile afaceri)
In conditiile astea se poate intelege de ce legile devin drastice fata de cei din tari mai sarace.
In Franta ori esti bogat (ceea ce nu cazul pentru cei mai multi), incit sa nu iti prea pese de ceea ce platesti, pentru ca oricum ai venituri suficiente sa iti oferi viata pe care o doresti - ori nu lucrezi, ca sa profiti de sistem.
Cind esti la mijloc, ca majoritatea celor de pe acest forum presupun, platesti pentru toti cei care profita / abuzeaza de sistem si nu beneficiezi de nimic.
Deci legea universala e mai mult un fel de ferma a animalelor, unde unele animale sint mai egale decit celelalte !
------------------------
soarenistor spune:
Buna ,fetelor
Ana ti-am trimis PM nu stiu daca l-ai primit.
Iata adresa
Lucinel Dumitrascuta
Str blajului nr 27
Cluj-Napoca 3400 si nr de tel 0264/416336
Trebuie sa scrie cineva care cunoaste bine situatia ,sau poate chiar d-na Sutacu .
Numai bine
nistor gabi
lorelei_19 spune:
Gabi, multzumesc pentru pm da eu am cu totul alta adresa, si nu cea pe care ai scris-o tu. Ce-i cu adresa si cu telefonul asta, ca n-am inteles?
Laura (Vikinga) eu am trimis banii abia ieri, deci cred ca-i primesti pe maine sau cel tarziu poimaine.
Mihaisiro, din pacate iti dau perfecta dreptate. Stiu ca e idealist ceea ce-am spus, dar mi s-ar parea... omenesc. Din pacate mor inca zilnic atatia copii de foame