Mamici de martie-aprilie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor mi-ati facut pofta cu verdeturile!Chiar acum ma si duc sa-mi cumpar;si sotului meu ii plac foarte mult,mai ales salata verde;si stiti dupa ce imi mai lasa gura apa?dupa branza telemea dar aia de la tarani din piata!Stiu ca nu am voie sa mananc nimic nepasteurizat dar macar pot visa!
Clio suntem in prima zi de aprilie si sunt tare curioasa care dintre noi va naste prima!Eu tot asa ma rog:Da Doamne sa nu nasc inainte de sapt.38!As vrea ca bb.meu sa aiba 2 sapt.pana la Pasti,sa fie un pic mai marisor!Stii,azi dimineata cand m-am trezit aveam dureri bune in zona salelor si ma gandeam:Of,nu acum ca mai am de facut inca o gramada de lucruri;nu sunt gata inca!Dar oricum asta nu tine de noi!
Rrox tu cum te mai simti?Mai ai ceva dureri?
Revin dupa cura cu verdeturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Mamacita, bineinteles ca dupa ce vom deveni mamici voi fi alaturi de toate fetele de la "mamici de martie-aprilie", cred ca ne vom creste copiii impreuna. Ma tem insa de faptul ca atunci voi deveni mai subiectiva. Ce haioasa ai fost cu tubuletul pe care ti-l imaginai cautandu-l cau laringoscopul. Cred ca doar mintea noastra deformata de profesie poate genera astfel de scenarii. Eu am o mare problema cu crizele de apnee. Ma si vad motaind noaptea, in fotoliu, langa patuturile bebeilor.
Dar si acum sunt foarte fericita cand pot sa va raspund (sub rezerva ca nu totdeauna cu promptitudine). Dupa atatea luni de inactivitate ma simt utila.
Adriana, succes la analize si la cumparaturi. Intrebai de crema pentru prevenirea si tratarea iritatiei funduletului - eu recomandam Bepanthen-ul dar intre timp am descoperit un produs similar, mult mai ieftin dar cel putin la fel de eficient(i-am vazut rezultatele pentru ca era folosit in spital si pentru ca l-am probat si pe pielea mea) -Dermocare(se gaseste la sensiblu). Ceaiul de fenicul se consuma alaturi de cel de chimen si anason dupa nastere. Am vazut ca unele mamici l-au baut din saptamana 39 si imediat a fost stimulata producerea laptelui dar nu am o parere avizata in ceea ce priveste utilizarea inainte de nastere. Din punctul meu de vedere nu cred ca este bine de utilizat inainte pentru ca in primele zile de lactatie se secreta colostrul si daca trece vreo saptamana pana vine bebelul, nu stiu cat va mai avea parte de el; pe de alta parte ar trebui muls- daca laptelele stagneaza se poate produce o mastita de toata frumusetea. Repet, nu am alte argumente in afara de ceea ce-mi spune ratiunea.
Zuzunaki, si la noi tot Sab-simplex e de baza pentru colici, numai ca se poate ajunge si la 15 picaturi la fiecare masa. Iar de la o doamna doctor care de o viata lucreaza cu sugarii stiu ca masajul pe burtica, cu miscari circulare, fara crema sau ulei, urmat de pozitionarea copilului cu burtica lipita de cea a TATALUI si masaj pe spate este cea mai eficienta metoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

teodora eu cand am fost insarcinata si chiar si acum am mancat branza facut ala tara de o vecina a soacrei mele nu numai din cea din comert.
eu nu am avut nimic....

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameron spune:

buna dragi mamici!
scuze de ortografie, dar nu scriu decat cu o mana, pt ca pe cealalta doarme bebe..
deci.. am mai multe intrebari: cum trece sughitul la bebe? indiferent daca eructeaza sau nu, pe bebe il apuca sughitul dupa ce papa. si in timp ce sughita, uneori arunca si laptic. am citit undeva (si mi-a transmis asta si o mamica) ca trece cu doua picaturi de lamaie. am incercat..si are efect.. dar o fi bine? oare nu ii fac rau?
in alta ordine de idei..la cat timp vine ciclul dupa cezariana? Ca nu stiu daca este ok sau nu , este ciclu asta sau nu e in regula operatia ?Mieruri ar fi 6 saptamani de la op.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Ciao fetelor,o alta zi pe care o petrec alturi de voi, se pare ca bebelinul meu nu mai vrea sa iasa ,o asteapta pe bunicuta lui care sper sa ajunga la noi cat mai repede ca imi lipseste enorm. Noi am avut o seara placuta fara contractii si dormita toata(insfarsit am reusit sa dorm o noapte intreaga,nici la baie nu am fost,e minunat). Azi bebelinul meu e mai cuminte ca de obicei,de miscat a miscat numai mai finut spre fericirea mea. Bine pana mai tarziu va pup dulce pe toate si aveti grija de voi.

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am ajuns si eu acasa , si n-am gasit ce vroiam, am luat tot felul de prostii de la farmacie si 3 perechi de sosetele pt bebelin care sunt minuscule, parca sunt de papusa, ma uit la ele si nu-mi vine sa cred

mamacita luni ajung la control si discut cu dr atunci despre cezariana daca e necesaraa sau nu , vom vedea

clio mama , nu mai fi asa pleostita, si lasa superstitiile pt altele, asa ziceam si eu, si acum nu ma mai pot opri, am innebunit de tot, abia mai merg , ma dor toate alea, dar nu ma las pana nu cumpar tot, iar sotul a innebunit de cati bani am cheltuit, iti soun eu e greu inceputul , n-o sa te mai poti opri, si-n plus daca le cumperi dupa ce nasti , unde mai e placerea, ca tu n-o sa mai poti sa iesi trebuie sa stai cu bebelina , asa ca pune-te pe treaba , o sa vezi ce bine te simti, si crede-ma ca-ti trebuie ceva timp eu de o saptamana tot umblu prin magazine, nu le gasesti pe toate intr-un loc si ai de umblat o gramada asa ca eu zic sa te apuci de treaba

cameron vezi ca nu e bine sa-i dai lamaie daca sughite, s-a mai discutat despre asta dar nu mai stiu exact in ce capitol, si cristinatwo le sfatuise atunci pe mamici sa -l puna pe bebe la san daca sughite si ii trece, o sa caut postarea si iti spun mai tarziu

cristinatwo multam mult pt sfatul cu crema pt iritatii, daca zici tu ca e buna o sa folosesc si eu tot din aia pt bebe, mai spune-mi ceva dupa nastere ce avem voie sa papam, am inteles ca nu avem voie chiar orice, mai bine zis ce nu avem voie?

ninocikap tocmai am facut si eu acum 2 zile niste spanac a iesit o minunatie, numai ca a fost foarte putin si s-a terminat imediat, mie imi place tare mult dar mi-e lene sa cumpar mult pt ca trebuie spalat bine frunza cu frunza, eu cred ca ar fi bine sa mamanci spanac, urzici si alte chestii , am intrebat-o si pe cristina poate ne spune eamai sigur

rrox3merci pt info, ce face bebelusa? papa? e cumintica? mariuca ce zice?,

clio si eu am luat saltea tip sandwich de la babyconfort, e foarte buna, si nici nu e scumpa, 1 milion, cele relaxa cred ca iti trebuie pat special facut pe comanda mi se par foarte inalte, cat despre comprese sterile si eu tot din alea mici am gasit , cred ca sunt bune, pana la urma eu le-am luat pt a-i sterge ochisorii lui bebe deci sunt destul de bune , cred???

fetelor eu am cam luat de toate si pt mine si pt bebelin, mai am de luat cateva chestii pe care le voi cumpara dupa ce nasc, casa nu dau banii pe ele degeaba, si caruciorul , am vazut cateva azi dar erau fff scumpe, o sa merg in we in Unirii am vazut acolo la preturiu mai acceptabile
va pup, acum ma duc in pat pt ca mi s-au facut picioarele butuci, ma duc sa le desumflu, fetelor mie mi se umfla rau si degetele de lamaini, pe astea cum le mai desumflu?

mamacita pt cele 36 de saptamani, eu chiar mi-am luat o bere fara alcool sa ma cinstesc azi

Adriana si bebelinul 36 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, AMR 10 zile!!!
Sper sa ma pot bucura de toate 10...
Cred ca am luat-o razna, ieri am facut curat ca o nebuna, iar azi m-am apucat sa calc un munte de haine...Cica prgatesc cuibul, doar ca hainele sunt camasi ale sotului, n-au legatura cu bebe si cuibul.
Bebelina mea e mai linistita azi, cred ca am obosit-o serios...Dar am avut o noapte bestiala, am dormit de la 00.00 pana la 10.00 (cu pauze de toaleta).Azi dimineata m-am trezit cu fata la cearceaf(as fi vrut eu...)si am fost pusa pe cearta cu toata lumea, dar vad ca mi-a trecut.Am impresia ca nu voi reusi sa termin tot ce am de facut pana vine bebe, dar am facut chiar tot...parca mai e totusi ceva, in fiecare zi as lua totul de la capat, sa fie casa perfecta...
In legatura cu "verziturile" de primavara, eu sunt un fan "frunze verzi", cum vine primavara, ies la pascut...si sunt atat de sanatoase!

Merg la calcat ca mai am jumatate de munte de rufe!!!!

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 38+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Mamacita, mie moasa mi-a spus ca pompa nu stimuleaza sanul la fel de bine ca guritza bebelusului si de aceea primele 2 saptamani, pana alaptatul devine rutina, sa nu o utilizez ci sa o pun pe Melissa la san. Vad ca parerile sunt impartite.
Oricum prin a patra zi cand aveam sanii foarte tensionati si durerosi am folosit-o ca altfel cine stie ce minune mai pateam. Atunci am si cumparat-o.
Fetelor, aveti mare grija cu servetelele umede. Pielea bebelusilor e sensibila si se irita imediat de la ele. Eu am patit-o la amandoua fete. Pe Melissa am sters-o de nevoie de 2 ori pana acum, pentru ca nu eram acasa, si s-a iritat toata la fundulet. Nu i-a trecut decat cu Canesten. Mai bine ii spalati cu vata si cu apa calduta, uscati bine (dar nu prin frecare) cu un prosopel moale si apoi dati cu crema.

Multumim pentru complimente.

Gabriela si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01)
albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Claudia, ce printzese frumoase ai! Sa-ti traiasca! Iar tu esti o mamica super, arati excelent la nici o luna de la nastere!
pentru voi!

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonnete spune:

Buna dragelor !

in sfarsit am reusit si eu sa recuperez ce ati scris voi , pt ca eu dupa ce am na scut am stat putin acasa si apoi m-am internat o saptaqmana la Budimex cu bb
sa va spun ce s-a intamplat : bb dormea tot timpul si nu avea pofta dde mancare iar la spital in urma analizelor pe care le-a facut s-a constatat ca are o infectie pe care a luat-o de la mine cand s-a nascut
acum e bine ,se trezeste ,mananca .....dar mananca biberon pt ca eu cred ca din cauza ca am plans f tare am mai pierdut din lapte

de fapt as avea si eu nevoie de parerea mamicilor care alapteaza exclusiv la san. Cum trebuie sa fie sanii? pt ca ai mei sunt moi ,dar daca incerc sa ma mulg iese lapte in jet. Asta inseamna ca am lapte nu?
dar cum stiu daca am suficient si daca bb se satura?

mai fetelor voi cum dati calciul gluconic la copii ca al meu il scuipa?

va pup si va doresc multa SANATATE

Mergi la inceput