Mamici de martie-aprilie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Adriana, inca nu am nascut...V-am urmarit din umbra...Ma oboseste asteptarea asta!Vreau sa-mi vad puiutul mai repede! Mor de curiozitate! Si asteptarea asta m-a facut mutulica...Nu am mai avut chef de nimic, nici macar de vorba

In plus, va tot aud ca ati cumparat una-alta...Eu stau prost la capitolul asta! Abia am cumparat cate ceva!Motivul?Superstitiile...Si nu ale mele, cat ale celor din jur!!! Cred ca si din cauza asta sunt un pic pleostita!Dar mi-am propus in cazul in care nu nasc zilele astea, la inceputul saptamanii viitoare sa cumpar cel putin patut...
Voiam sa va mai intreb daca merita sa cumpar de pe acum un sterilizator de biberoane si daca da... care ar fi indicat.Ma gandeam la un sterilizator electric, dar chiar sunt nehoatarata...

Mamacita, vad ca esti in forma maxima!!!Sa o tii tot asa!!!

Ocrainic, vad ca si tu esti in forma! Felicitari!Vad ca iti prieste venirea mamei tale! Of, eu nu stiu cum ma voi intelege cu mama!Am nevoie de ajutorul ei, dar sincer nu cred ca voi reusi sa ma inteleg cu ea ! Deja a inceput cu sfaturile utile:infasat copilul, banut in buric, nu mai stiu ce alte kestii de genul asta!!!Of!

Fetelor, care dintre voi faceti miscare ?Mergeti vreo una la cursuri prenatale? Ce faceti pe acolo?

Oanamc, ma bucur ca bebelusa ta este extrem de activa!Cred ca vitaminele pe care le-ai luat cu sfintenie in ultimul timp sunt de vina !!!Sa stii ca si eu m-am desfatat cu 2 cutii mari de inghetata! Nu stiu ce m-a apucat tocmai acum !!!

Rrox3, spune-mi te rog...in final ai luat salteluta de tip relaxa?!Stiu ca tu pentru asta optai la un moment dat...Ma tenta sa iau o astfel de salteluta!!!

Zuzunaki, esti o frumoasa! Si cu asa mamica, asa baietas!!!
Irinabunagau, felicitari si tie pentru energia pe care o ai!Si felicitari pentru poze!

Teodora, vezi ca am intrat in aprilie si bebelusele nu dau nici un semn ?!

Clio si bebelusa +36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

buna , buna

am si eu liber, doarme bb, dupa ce si-a facut si programul artistic, adica o repriza de plans.(am obosit de atata leganat, plimbat plus ca e greu are aproape 5, 5 kg la o luna jumate).
eu am luat cam 18 kg in timpul sarcinii, la o saptamana si ceva mai aveam in plus vreo 7-8 kg
acum cred ca nu mai am decat vreo 2 kg, aproape reusesc sa ma imbrac cu cateva lucruri dinainte de sarcina.
Mentionez ca alaptez exclusiv, sper sa reusesc si in continuare.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)

Mergi la inceput

am uitat sa va intreb, poate stiti vreuna.
ar trebui sa apara stevia, spanacul, urzicile de acum, daca nu au aparut deja ca eu sunt rupta definitiv de lumea de afara.
dupa cate stiti am voie sa mananc asa ceva, facute mancarica normal?
poate stiti....

va pupicesc si mai revenim cand ne mai da voie bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Am vazut ca discutati de pompa pentru alaptat. Eu am primit cu imprumut o pompa electrica de la AMEDA. Este dubla (pompeaza de la ambii sini in acelasi timp) si stiu ca a costat destul de mult, peste 200$. O prietena care a nascut cu vreo noua luni in urma mi-a dat-o. Nu stiu daca o voi folosi, dar cred ca nu strica sa o am. Si eu am aflat de la prietene care au nascut ca e bine sa o ai mai ales la inceput, cind bebe nu are putere sa suga si cu ajutorul ei poti stimula lactatia (bine, asta nu e valabil pentru toate mamicile si toti bebeii). Si daca, doamne fereste, dai de vreo mastita, am inteles ca te poate scapa de probleme in majoritatea cazurilor.
mai multe nu va pot spune, nici n-am desfacut-o din rucsacelul ei, daca vreti sa obtineti si alte informatii stiu ca au un site: www.ameda.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Mamacita, scumpa nostra grijulica. Daca nu e sotul linga mine acum, ma simt ca pisicuta mingiiata cind imi raspunzi la mesaje tu si celelalte fete, cind primesc sfaturi, si mai si sunt compatimita. pentru toate!
Da, mamacita, sotul are RH pozitiv. In fiecare luna dau analize, pina acum anticorpi nu s-au depistat, dar am auzit ca la prima sarcina nici nu are cum sa se depisteze. Mersi pentru urari de bine buburuzei mele. Toata noaptea dulceata se intindea chiar in zona buricului. Era cam dureros. Nici cind e linistita nu suport sa-mi ating buricul, simt un discomfort. Aveam impresia ca o sa crape. Si chiar in zona aia si-a gasit teren de joaca!!!

Hai ca trebuie sa ma apuc de lucru. Pupicei la toate.

B.N.

Mergi la inceput

Ninocikap, uite o listuta(salvata de la mamici de ianuarie-februarie) cu alimentele permise si nepermise in timpul alaptarii.Poate te va ajuta cu ceva!

FRUCTE:
DA:
mar progresiv
banane la discretie
ananas
NU:
kiwi
citrice
pere
struguri
prune
piersici
caise

LEGUME:
DA:
cartofi (fierti, copti, prajiti la teflon cu foarte putin ulei, piure)
rosii progresiv
salata verde
radacinoase (in ciorbe, in supe, coapte in cuptor, fierte)
NU:mazare
varza
fasole uscata
ceapa cruda (este permisa numai fiarta)
praz

CONDIMENTE:
DA:
marar
patrunjel
cimbru
mac
susan
chimen
NU:
ardei iute
piper

CARNE:
DA:
carne de orice fel (slaba care sa fie fiarta , la gratar sau la Teflon prajita usor cu foarte putin ulei, in mancaruri gatite)
mezeluri fine si putin condimentate
in supe de orice fel
in mancaruri gatite cu ceapa fiarta, si nu prea mult bulion sau rosii

DULCIURI:
DA:
placinta cu mere, branza, dovleac
chec
cozonac
fursecuri
NU:
ciocolata
torturi
prajituri(cu frisca sau creme)
frisca
inghetata

BAUTURI:
DA:
bere fara alcool
compoturi sau sucuri (de ananas, mere, fructe exotice-Santal, pepene galben, banane)
vin putin
sampanie putina
NU:
ciocolata
cafea
bauturi alcoolice
compoturi din citrice,struguri, prune, oere, kiwi

Nicoleta si bebelusa +36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ninocikap au aparut urzicile sigur, a cumparat mama. Probabil si celalate. Si e foarte indicat sa le mananci, sunt o buna sursa de fier si vitamine. Stii ce ne-a zis neonatoloaga din materniatate (una pe care am apreciat-o foarte mult dealtfel)? Nu sunteti bolnave, sunteti lauze! Nu trebuie sa tineti regim, mancati normal, dar fara excese. Adica sunt prostii toate listele alea cu mancare interzisa gen portocale si altele asemenea. Desi desigur e de bun simt sa nu ne indopam cu usturoi, varza si fasole

Adrianain maternitate mi-a trebuit Garmastanul. Ar fi bine sa mai ai cu tine niste fiole de Piafen sau/si Ketonal (calmante pentru a doua zi dupa operatie), niste supozitoare cu glicerina pentru adulti (daca o sa ai probleme cu scaunul), picaturi de nas daca ai nasul infundat si cam atat. Pantru cand vii acasa: pudra Baneocin, spirt, Sab Simplex, comprese sterile, ser fiziologic. Cam atat.

Clio nu am mai luat saltea tip Relaxa fiindca nu-mi incapea in patut. Nu e chiar standard, e 112 in loc de 120 lungime. Mi-am luat o saltea tip sandwich cu nuca de cocos si e foarte buna.

Mamanati pai cu ce vrei sa speli copilul, daca nu cu sapun si sampon?! Doar cu apa? Sigur ca iti trebuiesc. Ai grija doar sa fie speciale pentru bebelusi. Adica cele "kids" nu sunt bune, iti trebuiesc "baby".

Stie cineva daca ultravioletele trec prin sticla? Vad ca e in sfarsit soare si mi-as tine broscuta la el, dar nu stiu sigur daca trec ultravioletele prin geam, sa n-o tin degeaba.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Rrox3, multzam pentru info!Poate ma voi opri tot la salteluta asta de cocos...Nu stiu prea multe despre cea de tip relaxa...

Nicoleta si bebelusa +36

Mergi la inceput

Fetelor, mai am o nelamurire...Am inteles ca in spital voi avea nevoie de comprese sterile(de preferat 24X20, ceva de genul acesta)...Ideea este ca eu nu am gasit decat cu dimensiunea 10X8...Am luat din astea mai mici ca sa am pentru orice eventualitate...Voi ce stiti?!Sunt bune si astea mai mici sau o sa ma chinui prea tare cu ele?Sa insist sa gasesc cu dimensiunea 24X20 sau sa ma linistesc cu cele mai mici?!

Nicoleta si bebelusa +36

Mergi la inceput

fetelor multumesc de raspunsuri
nu prea m-am tinut de lista pusa de clio.
in mod sigur va spun ca am mancat portocale de la inceput de cand am nascut pentru ca aveam probleme cu constipatia si sincer bananele chiar nu m-ar fi ajutat.
am mai scapat si la cate o bucatica de prajituri si ciocolata.
intr-adevar am evitat fasolea uscata, mazarea, ceapa, usturoiul si ardeiul iute si piperul....
in schimb am consumat mult lapte, si dulce si batut, branza, oua...
dar nu cred ca o mancarica de stevie sau spanac cu un ou ochi langa imi va face rau...

va multumesc mult inca o data

Mergi la inceput