Mamici de martie-aprilie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 7
adrianafedorca spune:
rox, mamacita multumesc pt raspunsuri,deci mai trebuie sa cumpar crema pt iritatii , in rest am luat tot, am luat si pudra, vad eu la ce o folosesc,
roxi , spune-mi si mie tu cu ce medicamente te-ai dus la spital? cred ca si eu o sa nasc prin cezariana si vreau sa fiu pregatita
fetelor si eu am aceeasi problema cu durerile se pare ca le avem toate , mai avem putin si scapam
clio oare ce face? ca n-am mai vazut-o de mult pe forum, o fi nascut si ea? si coral...a trecut chiar mult de cand n-a mai dat nici un semn, sper ca e bine si ea si bebelusul ei
va pup si va doresc somn usor si vise placute
oanamc spune:
Fetele, merg si eu la culcarica dupa o zi super obositoare.Cred ca de cateva luni nu m-am mai culcat la ora asta, dar sunt rupta si maine ma asteapta alta zi in forta...Totusi nu stiu cum o sa dorm pentru ca tocmai am inghitit o cutie mare de inghetata...

Noapte buna si multi pupici

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 38+)
mamacita spune:
zuzunaki,rrox,multumesc mult de sfaturi
;citisem ca e bine sa te mulgi pana iti vine secretia lactata si e bebe in stare sa goleasca sanul,pe de o parte pentru a preveni angorjarea sanilor,pe de alta pentru a stimula secretia lactata.Si cum nu ma vad in stare sa fac asta manual,ma gandisem ca pompa e o buna alternativa.Un alt scop pentru care e recomandata este atunci cand vrei ca altcineva sa ofere o masa cu laptele tau bebelusului sau cand te intorci la munca mai repede,ceea ce la mine nu va fi cazul,pentru ca gazele anestezice trec in sange si sunt toxice pentru bebelus,deci clar nu voi da din pinteni sa ma intorc la treaba,deci mai putin m-ar interesa cantitatea pe care pot s-o pompez.Din pacate,la noi nu exista posibilitatea de inchiriere,caci era clar optiunea cea mai potrivita pentru ce vreau eu...
oanamc,m-ai facut sa ma opresc din molfait
;tocmai rontaiam de zor niste fursecuri cu cereale de care mi se facuse pofta si a fugit sotul sa-mi cumpere,cand mi-am dat seama,dupa cele spuse de tine,ca s-ar putea sa am dificultati cu adormitul cu burta plina...![]()
Somn usor,dragele mele drage!
mamanati spune:
Am stat cu tati al nostru pe chat pina acum si mai am de recuperat cu cititul.
Oanamc, noi ieri am fost la medic. cei drept n-am facut eco , dar dupa masuratori medicul a spus ca corespunde 35 sapt. (dupaa fundul uterin, cred) Si noi avem 36. Deci bebicuta creste, si descrepanta acum e doar de o saptamina, sau 1.5 sapt. Nu stiu ce a ajutat vitaminele (ca eu le luam regulat din sapt. 4 sau 5 sau rugaciunile mele la Doamne Doamne pentru buburuza asta mica si dulce. Dar cred ca mai exact o sa-mi spuna la eco. Ma gindeam sa-l fac mai aproape de DPN, poate intr-o sapt. (de fapt nu cred sa ajungem pina la DPN) si mai am si rezus factor negativ.
Tie ce ti-au spus?
B.N.
mamanati spune:
Scuze!!!
Abia dupa ce am postat am citit mesajul din nou. Cite greseli!!! Parca am terminat 3 clase nu 2 facultati. Nu stiu ce am, dar nu pot reciti mesajele care le scriu decit dupa ce le postez.
B.N.
mamanati spune:
Cred ca am ramas singura pe aici.
Fetelor, eu credeam ca nou nascutii au nevoie doar de ulei si de crema impotriva iritatiei. Pentru ce le trebuie sampon si sapun? Nu sunt prea mici pentru asta. Am citit ca nu se recomanda pina la 10 luni. Mi-a zis o mamica ca Sweet Almond Oil e foarte bun pentru bebei, iar referitor la nappy cream sunt bune cele care contin zink oxide.
Apropos, ieri i-am spus medicului ginecolog ca vreau sa fac si eu testul pentru strepto B, si stiti ce mi-a spus: la noi nu se face. Ferice de mine ca poate sa-mi faca acest test medicul de la serviciu.
Durerile inghinale le mai suport eu, da sa vedeti ce iritatie am de la scarpinat burtica, de-mi vine sa urlu, acum ma pisca la fiecare atingere.
Deja nu ami mai ajuta nici uleiul special pentru
de la weleda. Ce sa fac? ![]()
Gabriela, ai doua papushele dulci, dulci.
Hai ca mergem si noi la somn, noapte buna si pupici la toate.
Nati si Delia Melissa (36+)
B.N.
adrianafedorca spune:
ce faceti fetelor? iaca m-am trezit si eu, la 6 dimineta oricum e mai bine decat la 3 dimineta , si oricum la 7,30 trebuia sa ma trezesc, trebuie sa merg sa fac sumarul de urina , sper sa fie si ultimul,
azi as vrea sa ma duc sa caut carucior la bebelin, sper sa am noroc si sa gasesc ceva care sa-mi placa
va pup si ma duc sa pap si eu ceva, vorbim mai tarziu
Adriana si bebelinul 36 de saptamani
AMR = 28 de zile
mey sa nu nasteti azi ca nu va cred![]()
![]()
![]()
mamacita spune:
'Neata, burtici si mamici!
mamanati,aseara ai tras cortina la forum inainte de culcare
Stai linistita cu greselile.Marturisesc ca prima data cand am inceput sa urmaresc forumul,ca si fosta olimpica la limba si literatura romana ani de zile,ma soca oarecum nr.imens de greseli intalnite,pentru ca mai apoi sa realizez nu numai starea de confuzie in care se afla o gravida,care o face sa-i scada mult performantele intelectuale,ci si faptul ca la mesaje multe si scrise in graba iti joaca si tastatura multe feste(cel putin pe laptop-ul sotului era necesar uneori si de doua ori sa recitesc mesajul ca sa arate"uman").Plus mamicile plecate demult din tara...asa ca acum privesc cu multa toleranta si intelegere aceste greseli.![]()
In alta ordine de idei,incearca sa nu te mai scarpini atat pe burtica,pentru ca iti faci leziuni,porti de intrare pentru infectii cutanate si numai de asa ceva nu ai nevoie.Vezi daca nu poate sa-ti prescrie medicul vreo crema/unguent contra pruritului(mancarimilor).Cat despre strepto B sa stii ca si eu am avut emotii,caci nu stiam daca se determina si la noi,dar am intrebat devreme in sarcina si m-am linistit.
Sotul tau are Rh(rhesus)pozitiv?Daca da,ti-ai determinat nivelul de anticorpi?
Ma bucur ca buburuza a recuperat in greutate si-i doresc sa creasca mare si frumoasa ca mami!
Adriana,dar ce tarziu te-ai sculat!
Spor la analize,sa iasa ca la carte,si la cumparaturi,sa gasesti ce-ti doresti!Azi facem 36 saptamani!

ai vorbit cu
de cezariana?Ce ti-a spus?
lantana7 spune:
'neatza, burticutzelor, zic si eu! hi, hi, hi, ce ciudat mi se pare, va spun voua buna dimineata
si eu nici nu m-am culcat inca!
astazi am fost la dom' doftore si totul e o.k. Streptococul B nu exista asa ca m-am linistit! In schimb, dupa ce m-am plins ca am avut puls 120 aseara, m-am ales si cu o trimitere la cardiolog! Ca de, sa fim siguri ca nu sint si altfel de probleme. Altfel, bebelucul pare ok, eu n-am mai luat asa de mult in greutate si de-acum incepe numaratoarea inversa si la mine!
Mamacita, si a mea consoarta se prapadeste de ris cind ma vede cum urc si cum ma dau jos din masina, chiar si cu ajutorul lui!
Asta mi se pare cel mai greu, ca altfel la condus n-am nici o problema. N-am ce sa fac, trebuie, nu ma pot deplasa nicaieri fara masina. A inceput insa sa-mi fie ceva teama cind merg pe autostrada cu peste 120 km/ora intr-un trafic nebun (mai ales ca sint multe truck-uri). Dar cel putin la spital trebuie sa ajung o data pe saptamina si, cum spuneam, este la aproximativ trei sferturi de ora de condus. Se intimpla foarte rar ca sotzul meu sa fie dupa garda si sa vina si sa ma ia de acasa, altfel nu are cine sa ma duca. Insa ce ma oboseste cel mai mult la mersul cu masina, nu este condusul, ci gropile (daca merg prin oras), caci sa nu crezi ca sint diferite sau mai putine decit in Romania. Cel putin in zona New Yorkului...
Oanamc, si eu o sa incerc sa fac ceva curatenie mai serioasa de miine incolo, sper sa rezist... n-o sa am pe nimeni insa in ajutor, doar sotul meu, care vine dupa 8 seara si nici macar in weekendul asta nu va fi liber
...
lantana7 spune:
pupici si la mamici si puii lor, binenteles!
Na, ca uitasem! Gravida ametzita ce sint!