Mamici de martie-aprilie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

andira,multumesc ca mi-ai spus;nu mai intrasem pe topicul respectiv.Drept urmare,i-am trimis pm Luanei sa-i multumesc pentru laude si urari.E foarte placut sa vezi ca mai sunt si oameni recunoscatori...De obicei,daca totul merge bine,pacientele de-abia daca-si amintesc chipul anestezistului,dar daca e ceva in neregula,atunci iti vor sti si numele,si nr.de la pantofi si vor avea grija sa si afle toata lumea ce-au patit...
claudia2803,multumesc pentru raspunsul prompt;aici pompa era in jur de 80 euro,dar vad ca nici asa n-am sanse sa ma mai lipesc de ea.Am vorbit cu un prieten din Germania care va veni spre sfarsitul lui aprilie in Romania si mi-a promis ca-mi aduce el.Intre timp mai citisem niste recenzii care se potrivesc exact cu ce mi-ai spus:pompele manuale sunt dureroase,obositoare si ineficiente.Mai bine cu mana...A,si mai gasisem ceva,dar s-ar parea ca numai pe piata americana;se numeste WhisperWear,e mica,hands-free(se tine in sutien),cu motoras si pretul in limitele pietei.Daca as fi gasit aici,aceea mi s-a parut optiunea optima.
cristinatwo,multumim ca ne mai dai sfaturi,ca stim ca trebuie sa stai cat mai mult in repaus.Deocamdata te mai scutim,dupa aceea nu mai ai scapareStii de ce n-as fi atasat tubulet la seringa(paranoia,ce sa-i faci):ca sa nu-l pierd accidental prin nasucul lui bebe si apoi sa-l caut cu laringoscopul prin trahee!
adriana,s-ar parea ca e hipoalergenic cu fir de matase.Cosmeticale ptr.bb n-am luat decat servetele umede si crema antiiritatii(se numeste Welleda si mi-au adus-o tot din Germania,cu recomandarea ca e f.buna),restul cand venim acasa cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, nu mai pot de dureri inghinale!!!!!!!Noaptea ma trezesc de durere de fiecare data cand trebuie sa ma intorc de pe o parte pe alta, iar cand ma ridic de pe scaun sau din pat e o adevarata tragedie...

Mergi la inceput

claudia2803,de ce nu e recomandata pompa primele doua saptamani?Eu am citit pe o multime de site-uri in legatura cu primele zile dupa nastere ca e o alternativa f.buna la exprimarea manuala,importanta insa e alegerea ei si regimul de folosire...As vrea sa aflu si alte pareri...
Adriana,Cristina ne spunea de ceai de fenicul,dar eu am inteles ca se utilizeaza dupa nastere...

Mergi la inceput

oanamc,nu stiu remedii,caci si eu ma confrunt cu aceleasi dureri inghinale fix in aceleasi conditii,in unele zile mai mult,alteori aproape deloc.Am observat demult ca se amelioreaza cu mobilizarea,dar in ultimele saptamani mobilizare mai ioc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Adriana si eu dormeam numai pe burta inainte de sarcina si era tare bine!Acum ma intorc de pe o parte pe alta ca un hipopotan iar cand ma ridic din pat este un adevarat tur de forta;chiar aseara il rugam pe sotul sa-mi ia burta macar 5 min.sa pot si eu respira mai bine!Hm daca s-ar putea!
Oana ai fost foarte harnicuta astazi!Asa ma apuca si pe mine cateodata curatenia si frec si frec pana ma trezeste la realitate sotul!Eu astazi am calcat perdeluta din camera bb.si maine o voi pune sus!Daca ne apuca asa sa mai vorbim de dureri inghinale?
Mamacita si eu stiam ca pompa tip siringa este buna;eu nu mi-am cumparat inca si nu stiu ce sa fac;Parca stiam ca cu cat o folosesti mai mult cu atat creste cantitatea de lapte,nu?

Teodora si bb.36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Buna fete dragi!

am intrat si eu in sfarsit sa va scriu pt ca buburuza mea ma tine in priza.iubitul mamei are dureri de burtica f naspa(v am mai zis)si azi iar toata dup amaiaza nu a dormit si a mieunat intruna.i am facut masaj cu ulei pe burticutza,i am dat picaturile de stomacel(care oricum se administreaza la fiecare masa),putzin ceiutz de fenicul si abia acum s a mai linistit si doarme ca un ingeras.incerc sa fac tot ce mi sta in putere sa ii treaca durereasi mi se rupe inima cand il vad cum plange.mai stiti alte remedii pt balonari sau colici?
in rest suntem bine,raceala mea e pe sfarsite.ce sa va zic de buburuza cea mica?daca l ati vedea cum rade(sau zambeste)la san aproape de fiecare data cand papa v ati topi!

ocrainic,esti o dulce!iti multumim de complimente si buburuza iti transmite un pupic si un suras dulci!
in afara de soacra mea(care l striga xenofon,desigur)nu l strigam pe nume inca.numai alintaturi:buburuza,iubirica,ingeras,puisor,etc etc..felicitari pt bazine!wow!

mamacita,
produsele medela sunt f bune sa stii!sorry ca n ai mai gasit!dar bine ca iti aduce nenea din Germania!
iar in legatura cu produsele de ingrijire pt bebelusi,WELEDA este cea mai buna(noi gama asta o folosim,inclusiv spalaturile mele cu calendula tot de la weleda).din pacate nu cred ca se gaseste in Ro.cand vine nenea sa ti aduca provizii!cred ca ai neaparat nevoie de crema pt "nappy area" si uleiul de curatare si ingrijire.

va pup mult si acum fug ca s a trezit bubu iar!

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput

zuzunaki,multumesc de sfaturi si confirmari!Pana sa fac eu prospectarea pietei(pe net,bineinteles) si sa realizez ca Medela e nr.1 iaca a disparut!Prietenul nostru din Germania(care ne-a fost si cavaler de onoare la nunta)deja a avut grija si ne-a trimis o crema ptr."nappy area",dar ulei nu;sa-i zic si de ulei?Cam care e consumul de crema,oare cat imi ajunge un tub?
Pentru colici am inteles ca exista niste picaturi sab simplex care ar fi foarte bune;le-ai incercat deja?Si exista niste saculeti cu samburi de cirese pe care-i incalzesti si-i pui pe burticuta lui,cica l-ar linisti...Din pacate,am inteles ca tot nu poti sa-i scapi 100% de dureri,pana nu-si fac numarul...Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Adriana hai sa-ti raspund pe rand. Deci eu am inceput sarcina asta de la 71.5 kg. (mult prea mult ) si am ajuns la 87 kg. inainte sa nasc. Astazi mai am 79 kg. Deci am pierdut deja 8 kg. Si mai am inca de pierdut, fiindca uterul nu si-a revenit la dimensiunea dinainte si nici nu s-a curatat inca. Nu mai vorbesc de sani care acum sunt uriasi. Cred ca numai vreo 5 kg. am colectat cu adevarat. Dar am de gand sa ma apuc serios de sport dupa ce capat permisiunea doctorului. Si alaptatul o sa ma ajute sa consum depozitele.
Cosmetice pentru bebe iti trebuiesc: sapun, sampon, ulei de corp, crema antiiritatii (Sanosan are una foarte buna). Nu iti trebuie nici o pudra, nu se mai recomanda de mult folosirea ei fiindca actioneaza ca un smirghel, e abraziva. Iti mai trebuiesc scutece de unica folosinta (Pampers) si servetele umede. Si bete pentru urechi din cele speciale pentru bebelusi (subtiri la varf si apoi ingrosate).
In maternitate ne-au recomandat sa bem ceai de chimen si anason pentru stimularea lactatiei si prevenirea colicilor la bebelusi. Nu trebuie baut dinainte sa nasti, n-are nici un efect, inca nu produci lapte.

Mamacita eu te sfatuiesc sa astepti intai sa vezi daca ai nevoie de pompa. Eu nu am avut nici la Mariuca si nici acum. In primele zile nu au nevoie de pompa decat mamicile cu bebelusi prematuri care nu pot sa suga singuri.

Cristinatwo eu te intrebasem de Fenobarbital. Multumesc pentru raspuns.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

mamacita,

cand ziceam de picaturele la sab simplex ma refeream.chiar am si intrebat intr o postare dc stie cineva.dar nu cred ca s a citit.le folosim la fiecare masa.cate 10 picaturi in laptic.au arome f bune(vanilie si zmeura)si bb e incantat.inghite fara probleme.insa tot doare.am mai incercat si aducerea genunchilor la burticutza-ceea ce il relaxeaza un pic si ii elibereaza gazele.
despre pompitza-cum a zis si rrox3,nu cred ca e neaprata nevoie.adica mai bine astepti sa vezi care e treaba si apoi faci investitia.pt ca nu e o suma totusi mica.noi,de ex,am inchiriat de la farmacie(exista posibilitatea asta)pt a ma mulge in zilele de inceput cand aveam rani.e una automata cu interval.iti zic ca n am folosit o decat o singura data (m am muls o ora pt 100ml!!)fiindca bb a papat din biberon si imediat a vrut supliment tot de la san.asa ca parerea mea e totusi sa astepti.cum crezi tu.
eu il dau pe bb de fiecare data cand il schimb cu cremutza de nappy area si pot sa estimez ca s ar putea sa ti ajunga 2 luni...acuma sigur nu stiu ce sa zic ca tubul e abia inceput(si a trecut o sapt de cand ii dau).eu zic sa ti aduca neaparat si ulei.face f bine.pt bbeii agitati si nervosi este calmant pt ca e pe baza de calendula.nu mai zic ca face pielea super.(cred ca o sa mi dau si eu)

sper ca te am lamurit cat de cat.dc mai e ceva ,intreaba ma.

pup pe toata lumea si somn linistit!

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Ocrainic, mi-ar surade ideea, dar o buna perioada de timp nu cred ca voi mai pleca de nebuna... acum am alte responsabilitati... In perioada asta trebuie sa fiu atenta la fiecare miscare pe care o fac, iti dai seama, la firea mea sportiva sa stau acasa, sa nu am voie pic de efort... Dar toate astea pentru o cauza nobila, asa ca nu vreau sa ma plang!! Cat despre bazine... am facut inot de performanta in tinerete... Asa ca... iti doresc numai bine si ma bucur mult ca nu ai avut nevoie de doctor in toata perioada sarcinii, esti una din putinele fericite la capitolul asta!!

Pupici la mamici si la burtici,

Irina si bebe 20 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput