Mamici de martie-aprilie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 5
oanamc spune:
Vai, Adriana, si eu imi doresc atat de mult sa dorm pe burta!!!Inainte sa raman gravida nu exista alta pozitie de somn pentru mine, probabil de aceea ma chinui acum atat de mult.
claudia_2803 spune:
Buna mamici si burtici. Pupici pentru bebelusi 
Felicitari tuturor celor care au nascut. Sanatate multa si lor si bebelinilor!

Mai apuc si eu sa scriu din cand in cand ca de citit mai citesc printre randuri.
Adriana, eu am luat in timpul sarcinii 17kg, la nastere am dat jos 6kg iar in astea 3 saptamani am mai slabit inca 3kg. Acum am 58kg.
Melissa e cuminte, papa si face nani. Are acum 3.830kg. Cand e treaza sta linistita in patut si se uita de jur imprejur. Se mai plictiseste mititica si ea si "striga" poate,poate o baga cineva in seama sau o ia in brate. Colici nu are si sper nici sa nu apara. Nasucul i se infunda si ei dar ii pun picaturi de Nasosal si apoi il curat cu betisoare facute din vata. Am cumparat o pompita de nasuc Nuk si pot sa va spun ca am dat banii degeaba pe ea. Pielicica e inca uscata, mai ales a doua zi dupa baitza. Doctorul ne-a sfatuit sa nu folosim ulei Johnson pentru ca pielea e foarte sensibila si se poate irita de la parfumul pe care acesta il contine. In locul acestuia ne-a dat o crema cu care facem masaj dupa baie.
Problema mai mare pe care o avem e ca nu s-a inchis bine buricelul. Am fost azi la doctor si a zis ca pana la 6 saptamani nu ii poate face nimic. Daca pana atunci nu se rezolva il va cauteriza.
Am pus poze noi cu papusile mele 
Va pupacesc si sper sa reusesc sa scriu mai des.
Gabriela si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01) 
albumele noastre ![]()
mamacita spune:
Fetelor,e rau in concediu caci te bat tot felul de ganduri,neavand alta ocupatie.
Ieri am vrut sa mai fac niste cumparaturi si,cum pusesem demult ochii pe pompa de san Medela Mini Electric de la bebelusultau.ro,am comandat-o.Azi,spre surprinderea mea,nu am fost contactata imediat de reprezentanta lor,ca de obicei,dealtfel o tipa extraordinar de amabila.Dupa amiaza mi s-a clarificat nedumerirea:saraca,a avut discutii cu cei de la Medela toata ziua,caci nu mai au in stoc si nu mai aduc,pe motiv ca nu i-ar fi satisfacut piata romaneasca(prea putine castiguri comparativ ce externul).Asa-mi trebuie,cu superstitiile mele,caci in Romania nu poti niciodata sa-ti cumperi ce si cand vrei,ci ce gasesti din oferta la jumatate fata de extern ca si varietate si dublu ca pret...Sunt f.suparata.
Gravidute si mamici,v-ati achizitionat asa ceva si,respectiv,cat de necesara v-a fost pompa?De care ati luat?
cristinatwo spune:
Buna fetelor!
Inca mai sunt pe acasa, deocamdata totul e ok dar, in ultimile zile, nu am avut acces la calculator(sotul meu a avut mult de lucru si n-am reusit nici macar sa citesc la timp ce ati postat) si in timpul in care as fi putut intra am mers la cumparaturi pentru bebei.
Imi cer scuze ca vin cam tarziu cu niste raspunsuri.
Ellinia - Fenobarbitalul este tratamentul potrivit in icterul prelungit mai ales daca se suspicioneaza ca ar exista si o incompatibilitate cu laptele de mama(un factor din laptele de mama -o enzima- poate fi cauza de icter pana pe la varsta de 4-6 saptamani). Poti sa-i dai fara nici o retinere tratamentul cu Fenobarbital.
Am citit ca erai ingrijorata de temperatura de 37,6grade - luata recta este la limita superioara a normalului, unii mai prudenti spun ca de aici incepe starea subfebrila. Abia de la 38 de grade in sus se impune tratament medicamentos - paracetamol sirop si peste 38,5 supozitoare. Sub 38 de grade se lasa copilul mai dezbracat, se hidrateaza bine, eventual se mai scade putin temperatura in camera.
Intre Nasomer si Mar Plus nu stiu sa fie diferente - amandoua sunt apa de mare sterila.
Metoda de desfundare a nasucului de care spunea Mamacita - seringa - este foarte buna. As aduce si o imbunatatire a tehnicii: la capatul seringii ar fi foarte bine sa se ataseze un tubulet din plastic de cativa centimetri - de la un perfuzor; asa ii creste eficienta deoarece patrunde mai profund in nara.
Si inca ceva: nu sunt de acord cu administrarea sucului de fructe la varste atat de mici. Exista un concept vechi in pediatrie ca sunt necesare sucurile pentru aportul suplimentar de vitamine - in special de vitamina C- inca de la varsta de 6 saptamani. Dar avand in vedere ca aportul de vitamine din 2-3 lingurite de suc este aproape egal cu zero iar pe de alta parte aparatul digestiv este inca imatur se tinde sa se renunte la aceasta recomandare. Dar, ca sa fiu rautacioasa, unii pediatri nu au mai citit nimic de specialitate de multi ani si atunci recomanda tot ce stiau ei.
Banutul prins cu leucoplast peste buric este o metoda utilizata in cazul herniilor ombilicale de mici dimensiuni, nici decum preventiv. Dar si aceasta este o metoda veche. Mai nou copiii poarta pampers si daca acesta se termina chiar deasupra buricului este o metoda de contentie suficienta.
Si despre produsele cosmetice pentru bebelusi am cate ceva de spus: din experienta personala si a altor colegi pot confirma faptul ca produsele johnson sunt responsabile pentru foarte multe alergii. Si Dalin intra in aceeasi categorie. Eu recomand Nivea si Sanosan si nu am avut probleme cu ele.
Adriana, suportul pentru baie l-am vazut la un magazin de articole pentru copii de pe Vacaresti - Barza. Desi nu pare mare lucru la prima vedere mie mi s-a parut foarte potrivit mai ales pentru nou-nascuti. Merita sa mergi si pe acolo la cumparaturi, o sa gasesti foarte multe lucruri interesante. Eu am luat 2 sacose de hainute si mi-am notat codurile pentru tot ce va mai trebui cumparat - in cazul in care voi fi nevoita sa trimit pe altcineva.
Cam atat deocamdata - iar am scris pentru 3 zile. Sper insa sa mai pot intra in seara asta sau macar maine dimineata.
andira spune:
Of, si eu abia astept sa dorm pe burta!!
Inainte nici eu nu puteam sa adorm in alta pozitie, si acum de-abia ma foiesc de pe o parte stanga pe cealalta parte stanga...

Ocrainic, super cu bazinele!! Ce-as face si eu, dar unde sa ma duc aici?.... Si de cand am facut o cistita hemoragica zdravana in noiembrie, mi-a trecut elanul...
Mamacita, ai vazut ce mesaj frumos ai primit de la Luana (referitor la intrebarea legata de dr Lutescu)? 

claudia_2803 spune:
Mamacita, exact pompa de asta mi-am luat si eu. Este super, ma impac bine cu ea. Doar ca nu am folosit-o prea des. Poate de acum incolo,sa maresc productia de laptic. Am cumparat-o din farmacie si am dat pe ea 70 de euro!
Am avut una manuala de la Avent dar nu puteam sa fac nimic cu ea. Durea ingrozitor si nu puteam sa storc mai mult de 10 ml de lapte.
Oricum aici nu e recomandat sa folosesti pompa primele doua saptamani.
Gabriela si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01) 
albumele noastre ![]()
adrianafedorca spune:
mamacita am vazut ca unele fete au pus pe listuta pt spital leucoplast cu fir de matase, pt ce e necesar? cat despre pompa pt sani eu zic sa astepti pana nasti sa vezi daca ai nevoie de ea, poate nu ai nevoie , eu am auzit ca mai bune ar fi alea tip seringa de la avent sau chicco , i le-am aratat sotului azi si daca o fi nevoie o sa le cumpere el
fetelor in afara de sampon,gel dus,ulei de corp, pudra si servetele umede voi ce cosmetice ati mai luat?
mamaici cu bebici pt iritatii la fundulet voi ce folositi? sau nu au facut iritatii , am auzit ca e bine sa-i dam preventiv ca sa nu faca
fetelor v-ati gasit pediatru? era buna cristinatwo dar cred ca o sa fie super ocupata cu bebelinii ei
adrianafedorca spune:
fetelor stiu ca a zis cineva ca ar fi bine sa bem ceai de anason si fenicul pt stimularea lactatiei , dar nu mai stiu din ce saptamana e bine sa-l beau, parca 36? sau 37?