Mamici de martie-aprilie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 4
mamacita spune:
Teodora,stai linistita,mai sunt si exagerari.In stilul asta ar trebui sa fie si sutienele sterile,si gurita lui bebe sterila si noi cu totul o sa ne plimbam in niste etuve ca sa ne sterilizam continuu...Importanta e igiena locala,asa cum spuneai,iar dupa crema ce sens ar avea sa te speli,doar de ce o aplici...
adrianafedorca spune:
buna ,
fetelor nu stiu ce-i cu mine dar m-a cuprins o lene, m-am trezit pe la 10 si pana acum am stat in pat, nu mai am chef de nimic, vreau sa se termine mai repede sa scap de durerile astea inghinale, as vrea sa dorm si eu 12 ore fara sa ma trezesc sa merg la toaleta, fara dureri , dar nu cred ca se va intmpla foasrte curand
acum vreau sa plec in oras sa cumpar ce mai e de cumparat pt bebe, cosmetice, cadita pt baita, carucior, si medicamentele de la farmacie atat pt mine cat si pt el si cred ca am terminat cu cumparaturile,
fetelor parca plec in concediu asa de mare e geanta de spital, pe bune, s-au adunat asa multe in ea abia astept sa o termin sa trag fermoarul , ca sa stau mai linistita
am si eu o intrebare pt fetele care au nascut, cu cate kg v-ati intors acasa dupa ce ati nascut, cate ati luatin timpul sarcinii si cate aveti acum? asa de curiozitate....
va pup si revin mai tarziu sper sa reusesc sa cumpar tot ce trebuie pt ca in curand nu cred ca o sa ma mai pot deplasa decat toaleta si in pat
Adriana si bebelinul 35+
ocrainic spune:
Salutare, salutare de departe!!!
Nu, nu Teodora, cum sa mai speli crema! Nu isi mai are nici un rost, e ok sa o lasi acolo chiar si inainte de alaptare (tocmai am citit prospectul, ei zic ca trebuie sa o folosesti si inainte si dupa alaptare.).
Irinabungau-am dat o privire prin pozele tale, sunt MINUNATE!!! Ai umblat prin niste locuri f frumoase! Dar sa vezi tu ghetarii din South Island -New Zealand! Cine stie, la ce mult ati umblat, poate ajungeti si pe aici vreodata. Noua Zeelanda e o minune de tara!
Miine merg si eu la ginecolog pt prima data in sarcina asta, ce ziceti?![]()
![]()
Sa-mi tineti pumnii, de fapt nu stiu ce as putea afla nou!
Danna_t- parerea mea este sa nu te stresezi cu paracetamolul, este un medicament safe in sarcina, poti sa il iei linistita daca ai nevoie, mie mi-a facut f bine saptamina trecuta cind am fost racita si m-a facut sa pot sa merg acum vreo 1-2 luni, pe cind aveam dureri imposibile de solduri, de nu puteam sa umblu dimineata cind mergeam la spital inainte de a luat 2 paracetamoale.
Nu pot sa nu ma simt din nou fff fericita ca sunt in concediu, nu am crezut ca voi simti vreodata asa!!!! E asa de bine...Si fete, nu pot sa va explic ca de cind a venit mama, toate mofturile culinare ni se implinesc! Cred ca o sa pun la kg in saptaminile astea ramase!
In rest eu ma simt inca f usoara, continui sa-mi fac cele 20 de bazine de trei ori pe sapt, si ca printr-o inexplicabila minune nu ma doare spatele, nu ma mai dor picioarele asa de rau ca pe vremea umblatului la servici, iar de bintuit prin oras, de cind a venit mama cam 4-5 ore pe zi!!! Si inca tot la volan...Sa fiu oare inconstienta?
Raceala s-a dus aproape de tot, ceea e ma bucura f tare!
Va pupilesc pe toate si o zi buna, eu fug la nani ca am observat ca sa adorm imi iese, problema mea fiind trezitul prea de dimineata, asa ca de ce sa merg asa de tirziu la somn!?
Pusici la fetite si bebei,
Oana si David (37 sapt si 2 zile)
gabrielaveres spune:
Ciao fetelor,se pare ca bebelinul meu sa razgandit si nu mai vrea sa iasa.Cred ca ii place sa ne tina pe jar
. IN fiecare seara am contractii(mai apar si peste zi)dar sunt neregulate si am mai pierdut din dop,dar smecherasul care se ascunde la mine in burtica se tine tot de glume(cand zic gata o sa nasc se calmeaza si nu mai am nimic). Ieri am vorbit si cu tanti
si mi-a spus sa stau pregatita si sa ma odihnesc tot mai mult. Dar sincer deja nici nu mai stiu ce sa cred,pana la urma cred ca o sa nasc la termen(ca sperante nu mai vreau sa imi fac). Oricum o sa stau linistita in patut si atenta in cazul in care se intampla ceva. A micutul Thomas se misca intruna,nici acuma pe ultima 100 nu sta linistit.

Felicitari noilor mamici,refacere rapida si sa aveti parte de bebelini sanatosi si cuminti.

Am vazut ca a-ti vorbit de cosmetice si eu am cumparat cosmetice de la nivea iar ulei o sa folosesc (sa nu radeti de mine dar la recomandarea medicului ) ulei de masline
Ellinia - In legatura cu intrebarile tale,(chiar dc inca nu am nascut)o sa iti spun cea ce am auzit si eu la randul meu: deci in legatura cu papica cred ca e prea devreme sa ii dai la bebelinul tau altceva decat laptic,care ii asigura tot de ce are el nevoie.Mai ai timp pt suculet de morcovi si mar.Aici medicul pediatru a spus ca numai dupa 5 luni sa incepem sa le dam la bebelini suplimente alimentare.
- storcator de fructe am auzit ca cel de la chicoo e foarte bun pt papica micutilor.Aici costa in jur de 40 de euro
- linguruita pt prima perioada din viata bebelinilor aici am vazut din alea cu cap de silicon care e destul de micut(adaptat pt gurita bebelusilor) si moale ca sa nu cumva sa se loveasca la gingii.
Kathyusha - se pare ca avem simtome c-am asemanatoare,diferenta ar fi ca la mine dopul e albicios si unpic transparent,in rest si eu sufar de contractii (a mele sunt neregulate) sunt si eu dilatata si colul deschis si moale(cel putin asa a fost la ultimul control)
Mamacita - ma bucur ca ai ramas in concediu,sincer cred ca toate mamicile au nevoie de odihna si de unpic de timp pt ele.
Ocrainic - succes la doctor azi si sa te intorci numai cu vesti bune.
Danuta t -iti doresc o refacere cat mai rapida,sa te scapi de raceala aia neplacuta cat mai repede
Adriana - si eu m-am trezit azi cu o lene cat casa de mare![]()
Bine fetelor va las ca iar incepe o serie de contractii(cred neregulate)

si nu mai pot sta la calc. Va pup dulce pe toate.
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
danuta_t spune:
Pentru cosmetice, dr dermatolog imi recomandase pentru acneea mea sapun de bebe din gama Sanosan (spunea ca aceasta gama ar fi printre putinele la calitatea corecta, alte produse de prin supermarket-uri fiind de obicei modificate fata de produsul original).
La farmacii mai au si produse din gama Klorane bebe (farmacista spunea ca ar fi mai bune pentru ca sunt pe baza de galbenele).
Iar o prietena imi spunea sa le iau pe rand si sa vad exact ce se potriveste la bebe si ce nu. Ea tot incercand a ajuns sa foloseasca gama Bubchen.
Fetele care mai dati ture prin oras, va admir pentru rezistenta voastra fizica.
Ocrainic, eu nu cred ca a fi inca la volan este un semn de inconstienta. Si eu conduc inca (noroc ca incape burta si ajung si la pedale, eu fiind micuta de inaltime eram convinsa ca nu o sa mai reusesc sa conduc in luna 9). Sunt convinsa ca e mai putin periculos decat sa mergi pe jos kilometrii intregi. Se mai mira si din prietenii mei, da ce, daca-s gravida sa nu mai fac nimic ?
Mamacita, cum e in concediu ? Nu te plictisesti deja ?
Adriana, o cunostinta de-a mea s-a ingrasat 17 kg, in 3 saptamani a dat jos 13 kg. Eu cred ca e foarte incurajator.
Teodora, pe mine m-a sfatuit o prietena care a avut ceva pb cu canale infundate, ca e bine inainte de alaptare sa iti speli sanii cu apa calda (astfel canalele se vor dilata un pic, si va curge laptele mai usor). De asemenea e foarte important masajul sanilor inainte de alaptare. Iar despre spalat, n-ar trebui exagerat cu sapunul chiar inainte si clatit bine cu multa apa, sapunul (aroma lui)s-ar putea sa nu-i placa lui bebe.
Dana si bebelica sapt.37+
danna_J spune:
Dragele mele,In primult rand ma bucur foarte mult GabiG ca ai nascut si ca Luca e bine si sunteti acasa sanatosi. Am mai ramas eu din Belgia sa trec de pragul acesta deosebit cu narsterea, n-am nici o teama si uneori abia astept sa se intampla, ma uit in camera Emmei in fiecare zi, o aerisesc si parca deja o simt si pe Emma pe acolo. In rest sunt bine, uneori mi-e dificil sa respir, alteori am ceva dureri prin burtica, Emma se misca in toate partile si parca vrea sa iasa afara, imi apar diferite forme ciudate care uneori ma sperie dar acum cand m-am obisnuit ma bucura si reusesc sa-i le arat si sotului care si asa ramanem incantati amandoi! Va pup pe toate si ma bucur ca sunteti bine, sa aveti grija de voi si puiutii vostri!
teodora racz spune:
Ocrainic felicitari pt.bazinele facute inca!N-am mai auzit pe cineva insarcinata sa mai poata face sport in sapt.terminale;mai ales ca suntem mai obosite si burtica e tot mai grea!
Fetelor multumesc ca m-ati lamurit in problema igienei sanilor!Mai invata omul!

Teodora si bb.36+
crangutalil spune:
Fetelor, desi n/am mai scris de mult am citit tot ce ati scris cu un mare spor vad...Vreau sa le felicit pe toate care sunt mamici deja, sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si voi pe langa ei...Eu am aflat ieri ca am colul deschid de 2 degete si ca oricand mi se poate rupe apa , sa stau cat mai linistita in pat, ca bb e in prezentatie pelviana completa deci clar cezariana,mai ales ca am si un uter cicatriceal, cica am o ruptura pana in domul vaginal.Dr. a zis ca daca nu ma apuca pana pe 9 aprilie , atunci facem sigur cezariana, as fi la sfarsitul saptamanii 38.dar ca nu crede ca mai rezist, ca pot sa nasc oricand.Eu sper sa treaca macar ziua de maine, ca e 1 aprilie si parca n-as vrea chiar de ziua pacalelilor.Sotul meu nu mai are rabdare, zice sa nasc odata, ca l-a innebunit tensiunea asta...Eu as mai sta,desi bb avea miercurea trecuta 3050 g, deci n-ar fi nici o problema...Totul e pregatit, si bagaj, si patut si tot.N-am cumparat carut inca, o sa iau de la Barza, m-am hotarat deja,dar dupa ce o sa nasc.Cosmetice eu am luat sanosan ca multa lume mi-a zis ca sunt bune,n-am luat ulei ,am luat crema ,unde nasc eu ,la Municipal , am inteles ca recomanda dr. neonatolog o crema din farmacia lor, f. buna pt.asta.Cam atat , doresc la toata lumea nastere usoara si sa auzim de bine.Va pup pe toate si va anunt eu cand o fi ceva...
oanamc spune:
Salutare!!!
Ocrainic, Doamne ce te mai invidiez pentru bazinele tale...Am un chef nebun sa ma balacesc
, dar la piscinele publice de aici nu am curaj sa intru nici macar in vestiar!Dar vine ea, vara....
Azi am avut iar o zi super agitata.In loc sa ma odihnesc, acum pe ultima suta de metri, eu fac efort ca o nebuna.M-am trezit de dimineata(la 7.15), am mers la analize si spre uimirea mea nu am lesinat cand mi-a luat sange. Apoi am fost in piata si am cumparat multe, multe legume de sezon(yummy)
, apoi a fost mama la mine sa imi spele geamurile.Dupa-masa am facut curatenie in toata casa, am facut mancare si am spalat perdelele.Sunt inconstienta si drept urmare mi-am primit si eu portia de cearta de la sotul meu cel grijuliu.
Merg sa ma intind putin in pat, va pup!
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 38+)
adrianafedorca spune:
hello burtici si mamici,
acu' venisi si eu din oras sunt rupta de oboseala , inca n-am apucat sa citesc tot ce s-a postat azi dar vad ca nu ati scris prea mult, eu am reusit sa mai cumpar una alta pt bebelin, i-am luat cosmetice de la sanosan, sevetele umede , sampon cu gel de dus, ulei dupa baita si pudra, termometru de baie, 2 prosoape unul mare si unul mic, un cearceaf de pat cu elastic de care sunt tare incantata ca are elastic si se potriveste exact cu salteluta care am cumparat-o eu , si a fost doar 100.000 lei niste scutecele, si pampersi am luat nr 1 sper sa fie buni de el sunt pana la 5 kg , mare lucru n-am luat si m-am mai usurat de 2 milioane, mai trebuie sa-i cumpar cadita si caruciorul si cred ca am cam terminat pt o perioada cu cumparaturile, a...si inca un costumas , cu care sa-l scot din spital, dar asta vreau sa fie ceva fffffff frumos o sa caut prin magazine poate gasesc ceva deosebit, sunt atre fericita ca am terminat cu cumparaturile acum stau linistita si astept sa se produca evenimentul , abia stept, singurul lucru pe care mi-l doresc e sa dorm si eu pe burta....si sa fac o baie fierbinte in cada cu multa spuma de baie ....
va pup
Adriana si bebelinul 35+( maine facem 36 URAAAAA)