Mamici de martie-aprilie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Roxana,nefiind pediatru,ma limitez la doua lucruri:
-stiu sigur ca se indica fenobarbital ca adjuvant al fototerapiei in icterul prelungit,iar doza e corecta(5mg/kg corp/zi)
-iti postez un link in romana cu alte efecte secundare ale fenobarbitalului asupra dezvoltarii neurologice ale copilului,desi,sincera sa fiu,mi se pare mai important sa scapi de acest icter;vezi ce-ti spune si cristina sau altcineva de aceeasi specialitate
http://www.infomedicina.ro/pagmed/alergologie/art-1.asp
fancybaby,tine-te tare,mai e putin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Dragelor dragi, nu stiu ce s-a intimplat la mine, dar ieri dimineata tot revizie era,si asa a tinut-o toata ziua si nu am putut nici sa va citesc nici sa va felicit pe noile mamici

Asa ca, desi cu intirziere felicitari multe Roxana, Gabi, Ariela, Raluk!

Sa va traiasca copilasii, sa treceti usor peste prima perioada si sa ne impartasiti si noua din experienta voastra!

Rrox - am realizat ca aveam aproape acelasi DPN, dar uite ca Ioana ta a fost mai harnica decit lenesul de David al meu. Si inca tot nu am bagajul de spital...Bine ca s-a terminat cu bine pentru voi doua, chiar ne intrebasem de ce oare ai lipsit si ne-ai lipsit atit. A, era sa uit, am dat o privire pe listutza sa vad si eu cite am mai ramas in asteptarea bebeilor, si am observat ca pe Zuzunaki ai lasat-o inca la mamici in asteptare, poate reusesti sa o schimbi cind mai ai vreme!
Gabi Veres - bafta multa si sa e dai de veste!
Anca Micaela-m-am totpit toata vazind-o pe Ema, e o minune! Atit de frumoasa si gingasa, cu siguranta mai incerc si eu o data, vreau si o fetita!!!
Zuzunaki-ai un baietel MINUNAT!!! Si e asa de maricel si fotogenic, mai rar la bebei asa de micuti! Cum ii ziceti voi, Alex, Alexandru? Noua la ecografia de acum 2 zile ni s-a spus ca bebee e f mare , e in 90% percentile! Dar suntem si noi mari amindoi (eu 1.76 cm, Marian - 1.90 cm), asa ca bebele cred ca o sa vina si el, daca vine la vreme, cu peste 4 kg. Sper sa se duca raceala ta repede, a mea e la final!
Noi mamici - tinem pumnii sa fie bebeii sanatosi si sa nu-i mai nacajeasca nasucul infundat, bata-l vina! Se pare ca e o mare istorie cu desfundatul nasucului!

Am reusit si eu sa-i spal hainitele bebeului, dar vazind pozele lui Alexandros a lui Zuzunaki, un baietel asa de mare, si gindindu-ma ca si al meu va fi ceva asemanator, cred ca nici jumatate din ce am cumparat nu ii vor fi bune! Si nici macar nu am cui sa le ofer pe aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Dragelor dragi, nu stiu ce s-a intimplat la mine, dar ieri dimineata tot revizie era,si asa a tinut-o toata ziua si nu am putut nici sa va citesc nici sa va felicit pe noile mamici

Asa ca, desi cu intirziere felicitari multe Roxana, Gabi, Ariela, Raluk!

Sa va traiasca copilasii, sa treceti usor peste prima perioada si sa ne impartasiti si noua din experienta voastra!

Rrox - am realizat ca aveam aproape acelasi DPN, dar uite ca Ioana ta a fost mai harnica decit lenesul de David al meu. Si inca tot nu am bagajul de spital...Bine ca s-a terminat cu bine pentru voi doua, chiar ne intrebasem de ce oare ai lipsit si ne-ai lipsit atit. A, era sa uit, am dat o privire pe listutza sa vad si eu cite am mai ramas in asteptarea bebeilor, si am observat ca pe Zuzunaki ai lasat-o inca la mamici in asteptare, poate reusesti sa o schimbi cind mai ai vreme!
Gabi Veres - bafta multa si sa e dai de veste!
Anca Micaela-m-am totpit toata vazind-o pe Ema, e o minune! Atit de frumoasa si gingasa, cu siguranta mai incerc si eu o data, vreau si o fetita!!!
Zuzunaki-ai un baietel MINUNAT!!! Si e asa de maricel si fotogenic, mai rar la bebei asa de micuti! Cum ii ziceti voi, Alex, Alexandru? Noua la ecografia de acum 2 zile ni s-a spus ca bebee e f mare , e in 90% percentile! Dar suntem si noi mari amindoi (eu 1.76 cm, Marian - 1.90 cm), asa ca bebele cred ca o sa vina si el, daca vine la vreme, cu peste 4 kg. Sper sa se duca raceala ta repede, a mea e la final!
Noi mamici - tinem pumnii sa fie bebeii sanatosi si sa nu-i mai nacajeasca nasucul infundat, bata-l vina! Se pare ca e o mare istorie cu desfundatul nasucului!

Am reusit si eu sa-i spal hainitele bebeului, dar vazind pozele lui Alexandros a lui Zuzunaki, un baietel asa de mare, si gindindu-ma ca si al meu va fi ceva asemanator, cred ca nici jumatate din ce am cumparat nu ii vor fi bune! Si nici macar nu am cui sa le ofer pe aici!
Va pupilesc acum pe toate si fug la treburi.
Oana si David (37)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Felicitari si pentru GabiG cu bebe Luca si Gilbertliana cu bebe Tudor! Puilor sa cresteti mari si cuminti, mamicilor, refacere rapida si sa va bucurati de flacaii vostri!
AncaMicaela, ai un inger de fetitza!Sa-ti traiasca! si pentru tine si pentru puiul tau frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Dragele mele, eu am bintuit astazi prin oras vreo patru ore si am venit acasa obosita frinta. Cred ca am innebunit de tot! Am plecat sa ma epilez numai si am sfirsit vizitind alte doua magazine si apoi am facut si niste cumparaturi de mincare. Desi le-am carat cu cosul si apoi cu masina, mutatul lor de pe raft in carut, din carut pe banda rulanta ca sa platesc si apoi iar in carut, apoi incarcatul in portbagaj, m-a epuizat total. Si n-au fost chestii tocmai usoare. Nu stiu ce-a fost in creierashul meu ratatinat de femeie gravida in 9 luni ! Ca am ajuns acasa de-abia respirind si pentru urmatoarele 2 ore am avut pulsul numai 120. Mi-am incasat binenteles portia de mustrari de la sotzul meu cu virf si indesat. Dar chiar m-am speriat si l-am speriat si pe el! Acum e aproape 2 noaptea si normal ca nu dorm. Iar miine am programare si la doctor si am de condus trei sferturi de ora pina acolo. Sper sa ma odihnesc si eu putin!
Si eu am aceleasi probleme ca si voi: dureri inghinale, de spate, mi se umfla picioarele mai nou, iar miinile ma dor de vreo doua saptamini, mai ales dimineata. Merg ca o rata leganata si cocoshata . Dar hai sa fim tari ca mai avem putzin si o sa uitam tot cind o sa ne vedem puii in brate!(asa spun cel putin cele care au trecut prin asta!)Merita, nu?
va pupilesc si va doresc o zi linistita!

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Ai mare dreptate mamacita, ginecologul trebuie sa recomande medicamentatia de urmat.
Dar cel pe care l-am sunat pentru a-mi spune ce sa fac, doar il inlocuieste pe al meu in eventualitatea unei nasteri pe perioada absentei. Nu are program la vreun cabinet, asa ca am vorbit doar la telefon (cam nasol, dar asta e).
De temperatura am uitat eu sa-i spun, iar Oropivalone si picaturi sau orice alt medicament fara epinefrina mi-a recomandat chiar el, zicandu-mi ca in stadiul asta al sarcinii asta este singura restrictie. Am cumparat si paracetamol, dar uite am avut eu fixul de a mai cauta pe net inainte de a-l lua si de-aia ezit acum. Am verificat toate prospectele, nu contin epinefrina, si incerc sa iau doze minime.

Maine se intoarce dr meu, mi-a zis sa-l sun neaparat indiferent daca am nascut sau nu, asa ca el sigur isi va gasi mai mult timp sa ma lamureasca. Stiu ca nu-i normal sa cauti informatii in stanga si dreapta, dar asa sunt eu, incerc sa ma informez, iar cand ajung la dr, daca ce imi spune el e conform cu ce stiu deja, e foarte bine. Daca nu, cer explicatii si pana la urma tot de el ascult, dar explicatiile lui ma mai linistesc.

Deja incep sa ma simt mai bine, iar temperatura a scazut la 37 si sper sa mai scada. Picaturile care le-am luat sunt pe baza de uleiuri - pin, menta, eucalipt.
Multumesc mult de ajutor.

Dana si bebelica sapt.37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita multumesc pentru link.

Andira multumesc pentru prospect. Il citisem deja, am Agenda Medicala.

Mamanati n-am zis niciodata ca nu-ti trebuie ulei pentru bebe. Sigur ca iti trebuie. Am zis doar ca neonatologii ne-au sfatuit in maternitate sa evitam uleiul Johnson. E vorba de cel de pe piata romaneasca. Daca il iei din America va fi foarte bun cu siguranta.

Ocrainic chiar am ratat anuntul lui Zuzunachi. D-aia n-am trecut-o la mamici. Poate imi spune si mie cineva pe ce data a nascut, greutate si celelalte. Scuze pentru omisiune Zuzunachi si sa-ti traiasca baiatul!!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Vai, ce bezmetica sunt!!!
Zuzunachi a nascut chiar de ziua mea, am si felicitat-o si o si trecusem pe lista!! Am pierdut-o pe drum la updatare. Scuze inca o data! Am reparat greseala.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor aseara am citit in Mama si copilul despre ingrijirea sanilor;trebuie tinuta o igiena extrem de riguroasa;eu am crezut ca trebuie spalati inainte de fiecare alaptare cu apa si sapun dar in carte scrie sa ne spalam cu apa fiarta si racita si cu fasa sterila;dupa crema Garmastan este bine sa ne spalam?
Am avut si eu bucuria de a vedea urme de colostru pe bluza:ma tot miram cum voi aveti si ma gandeam ca poate nu voi putea alapta
Dar acum panica mi-a trecut si sper ca totul va fi bine!Va pup si revin mai tarziu!

Teodora si bb.36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

lantana7,ce-ti veni?Bine ca ii faceam observatie lui gabiveres ca a exagerat cu muntele,iar tu te-ai apucat sa faci"alpinism citadin"Bine ca ti-ai revenit.Tu mai poti sa conduci?Eu am incetat de vreo doua saptamani,pentru ca mi se pare enervant de mare efortul de introducere si extragere din masina al ursoaiceiPlus ca circula toti ca descreieratii,mi-e teama ca intra vreunul in mine,iar politist pe strazi nici macar de decor nu mai gasesti...
rrox3,si eu le observasem pe zuzunaki(care a nascut deja)si pe cristinatwo,care asteapta baietel si fetita,dar ma gandeam ca le corectezi tu cand vei putea,ca acum nu asta e prioritatea ta.Si iarasi ma uitam ca sunt foarte multe nume pe listuta care au intrat doar sa se inscrie,apoi n-au mai dat nici un semn de viata;cine stie daca si cand or fi nascut si in ce conditii...

Mergi la inceput