Mamici de martie-aprilie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 2
rrox3 spune:
mamici
Lorelai 
a nascut pe 18 ianuarie
Livia si Maya
Ninocikap
a nascut pe 17 februarie
Mihai Alexandru
Cameron
a nascut pe 23 februarie
Erin Stefan , 3 kg.
Ellinia
a nascut pe 25 februarie
Stefanut , 2,900 kg., 50 cm., APGAR 10
Saphir
a nascut pe 27 februarie
Ailish Samburica
Betilina
a nascut pe 27 februarie
Irina Maria , 3 kg.
Clara03
a nascut in februarie
Sebastian , 3,150 kg, Apgar 9, 50 cm
Caramella
a nascut pe 1 martie
Alicia Bianca , 2,800 kg., APGAR 9
Raluca I
a nascut pe 2 martie
David Andrei
Elibui
a nascut pe 4 martie
Alice , 3 kg., 54 cm.
Claudia 2803
a nascut pe 7 martie
Melissa Ioana , 3,180 kg., 51 cm.
Erix
a nascut pe 9 martie
? , 3.850 kg.
Giuliatm
a nascut pe 10 martie
Alessandra , 3,050 kg., 51 cm., APGAR 10
Dariaevelin
a nascut pe 10 martie
Brien Constantin , 3,7 kg., 51 cm., APGAR 10
Andruzza
a nascut pe 10 martie
Rares , 3,4 kg.
Ana71
a nascut pe 13 martie
Eva Maria , 3,3 kg., 51 cm.
Simonette
a nascut pe 13 martie
George Alexandru , 2.750 kg., 47 cm., APGAR 9
An-k
a nascut pe 14 martie
Bianca Ecaterina , 2,975 kg., 48 cm., APGAR 9
Anca Micaela
a nascut pe 17 martie
Ema Ioana , 3,2 kg.
Smmiha
a nascut pe 18 martie
David Andrei , 3 kg., 50 cm.
Zuzunachi
a nascut pe 19 martie
Alexandros Xenofon , 3,820 kg., 52 cm.
Rrox3
a nascut pe 23 martie
Ioana Alexandra , 3,3 kg., 48 cm., APGAR 8
GabiG
a nascut pe 23 martie
Luca , 2,9 kg., 48 cm.
Gilbertliana
a nascut pe 24 martie
Tudor , 2,950 kg., 50 cm.
Raluk
a nascut pe 26 martie
? , 3,350 kg.
Kathywsha
a nascut pe 31 martie
Iosif , 3,8 kg., APGAR 9
FancyBaby
a nascut pe 2 aprilie
Alessia Maria , 4 kg.
Carmissis
a nascut pe ? aprilie
Rada
Listuta cu 
Martie
Pomeanm DPN 3 martie 2005
AdaBB DPN 4 martie 2005, viitoare mamica de 
Mariad DPN 4 martie 2005
Mali DPN 6 martie 2005
Sasuke DPN 7 martie 2005
Salimoni DPN inceputul lui martie
Daniela77 DPN 10 martie 2005viitoare mamica de 
Ramo-mara DPN 12 martie 2005viitoare mamica de 
Sofronica DPN 13 martie 2005
Codri DPN 15 martie 2005
Mary-Jane DPN 16 martie 2005 viitoare mamica de 
Cristina Iuliana DPN 16 martie 2005
Ako DPN 17 martie 2005 viitoare mamica de 
Darian si Rares
Oanaanast DPN 18 martie 2005 ,viitoare mamica de 
Infofun DPN 18 martie 2005
Gia22 DPN 18 martie 2005 ,viitoare mamica de
Nicolas David
Giovana DPN 19 martie 2005
Adiveroig DPN 22 martie 2005
Ani si Stefi DPN 25 martie 2005
Geneviere DPN 26 martie 2005
Mariab DPN 31 martie 2005 viitoare mamica de
Catalin Razvan
Janib DPN 27-30 martie 2005
Nika DPN 25-30 martie 2005, viitoare mamica de 
Cristinacostinescu DPN 31 martie 2005 viitoare mamica de 
Aprilie
Giliutza DPN 2 aprilie 2005, viitoare mamica de
Adinuta Dr Tutunaru-Spitalul Elias
Hiroral DPN 2 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
Marlen DPN 3 aprilie 2005
Gabrianah DPN 4 aprilie 2005, viitoare mamica de
Gabriel
Camelia Geanina 78 DPN 7 aprilie 2005
AdelaP DPN 9 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Tuchi DPN 9 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Geta Sava DPN 10 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
ClaudiaH DPN 10 aprilie 2005 , viitoare mamica de
Stefan
Oanamc DPN 11 aprilie 2005, viitoare mamica de
Letitia Medeea
Coral DPN 12 aprilie 2005
Cenia DPN 12 aprilie 2005, viitoare mamica de
David
Talacami DPN 14 aprilie 2005
Gegea DPN 14 aprilie 2005
Gabrielaveres DPN 14 aprilie 2005 , viitoare mamica de
Tomas Daniel
Dialori DPN 15 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
Andira DPN 15 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Clio DPN 16 aprilie 2005 , viitoare mamica de
, Dr Tutunaru-Spitalul Elias
Merry Marry DPN 16 aprilie 2005
Danuta t DPN 16 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
Gipsy DPN 18aprilie 2005 , viitoare mamica de
Robert Andrei
Adela20 DPN 20 aprilie2005, viitoare mamica de 
Ocrainic DPN 21-22 aprilie 2005, viitoare mamica de
David
Miska DPN 25 aprilie 2005
Mamanati DPN 25 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Crangutalil DPN 24 aprilie 2005,viitoare mamica de 
Sibip DPN 21-27 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Teodora Racz DPN 26 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Lantana7 DPN 26 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Lorin7774 DPN 28 aprilie 2005
Danna J DPN 28 aprilie 2005 ,viitoare mamica de
Emma
Adrianafedorca DPN 29 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Mamacita DPN 29 aprilie 2005 ,viitoare mamica de
Alexandru
Ligia13 DPN 30 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Cristinatwo DPN sfarsit aprilie 2005 , viitoare mamica de 

Kemelina viitoare mamica de aprilie
Rianna viitoare mamica de aprilie
Clara turza viitoare mamica de 
Jenii viitoare mamica de 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28552&whichpage=10" target="_blank">aici a inceput www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30044" target="_blank">2 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31185" target="_blank">3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31933" target="_blank">4 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33200" target="_blank">5 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34250" target="_blank">6 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35921" target="_blank">7 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37026&whichpage=1" target="_blank">8 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38447" target="_blank">9 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39535&whichpage=1" target="_blank">10 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40453" target="_blank">11 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41289" target="_blank">12 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42196" target="_blank">13 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42762" target="_blank">14 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43325" target="_blank">15 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43842" target="_blank">16 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44215" target="_blank">17 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44670" target="_blank">18 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45074" target="_blank">19 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45358" target="_blank">20 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45531" target="_blank">21 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45739" target="_blank">22 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46035" target="_blank">23
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)
oanamc spune:
Ce lista impresionanta avem!
Felicitari tuturor mamicilor si mult succes gravidutelor, printre care ma numar si eu
!
Noapte buna!
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 38+)
oanamc spune:
Danuta_t,fetita mea mosteneste naravul ambilor parinti.Doctorul a zis ca a crescut si trebuie sa iau in continuare vitaminele.Nu a reusit sa-mi faca echo pentru ca nu aveau curent la cabinet din pricina unor lucrari stradale.Imi va face masuratorile saptamana viitoare cand merg din nou la control.
mamacita spune:
Astazi am fost ultima data si la cabinet,de-acum gata cu munca;nici macar colegei dr.nu-i venea sa creada ce-a trecut timpul(ea are doi copilasi,fiind mai mica decat mine cu 2 ani).M-am cam intors insa cu contractii si am mancat ceva,am luat un no-spa si am stat linistita sa va citesc.
gilbertliana,sa-ti traiasca Tudor si sa fie sanatos,sa te bucuri de el!
Adriana,am intrat pe link(prima data era postat cu un "a"in plus)si mi se pare inovator biberonul.L-am bagat la "favorites"ptr.cand o fi cazul.
danuta t,mi se parea normal sa-ti prescrie ginecologul ce ai voie si ce nu,nu sa ajungi sa intrebi in stanga si in dreapta;stiu clar ca nu e bine sa faci febra in nici un stadiu al sarcinii,asta era problema principala.Pe deasupra,medicamentele nu trebuie sa contina epinefrina sau fenilefrina(ia vezi,nu cumva picaturile contin asta,caci de obicei in picaturi se pune);oropivalone contine cortizonic,deci iar nu stiu daca e permis;acum ma intelegi de ce era normal ca ginecologul,care stie ce nu e permis in sarcina,sa-ti recomande ceva anume?
ellinia,am intrebat-o pe dr.cu care lucrez(ca barbatu-sau are mana rupta si oricum ea stie mai bine)ea ce-a folosit ptr.copii ei;mi-a zis ca in loc de pompita,cat au fost mici,a folosit seringi mici de 1-2 ml.
oanamc,bravo,ai vesti bune.Nici eu nu-i citesc povesti,mi se pare cam exagerata psihologia asta fetala,dar ii vorbesc tot timpul ca si cum deja s-ar fi nascut.De vocea mea ca si cantareata e mai bine sa nu aiba parte,caci chiar vreau sa ma iubeasca
;CD-ul cu muzica de bb de care spuneai ce contine,cam ce gen de muzica?Eu ii pun muzica simfonica,am o gramada din asta,si pare a-l linisti...
rrox3 spune:
Felicitari GabiG si Gilbertliana!!!
Sa va traiasca baieteii, sa fie sanatosi si sa va aduca numai bucurii!! 
Ellinia multa sanatate lui Stefan! 
Mamacita imi plac foarte mult pozele, una din pasiunile mele este fotografiatul. Iar sotul meu e fotoreporterul agentiei France Presse in Romania. Pozam amandoi de zor. Problema e ca de cand m-am ingrasat nu prea mai imi place sa ma vad in poze. O sa ma pozez totusi cu fetele si o sa postez cateva imagini, trebuie sa ma laud cu ele ![]()
Anca Micaela serul fiziologic e de baza. Toate spray-urile alea cu Mar... sau ...mar sunt defapt tot solutie salina ca si serul. Un aspirator nazal bun cu varf de silicon mititel pentru nasuc de nounascut te-ar ajuta. Pui ser, astepti putin si tragi cu aspiratorul nazal. E eficient. Succes!
In privinta cosmeticelor Johnson, va pot spune ca neonatoloagele din spital (care mi-au facut o impresie foarte buna) ne-au zis in mod special sa le evitam, mai ales uleiul de corp. Cu siguranta sunt diferite de ce se vinde in America sub acelasi nume. Eu am luat Sanosan. Lantana, sanosan e marca nemteasca.
Multumesc tuturor pentru urari! Si eu ma bucur ca a trecut si gata.
andira spune:
Felicitari Ariela, sa-ti traisca baietelul!!

Rrox3, nu stiam de chestia asta cu uleiul Johnoson... Culmea e ca asta l-am luat primul (exact ulei
), in rest am luat totul de la Nivea... Probabil o sa-l folosesc eu si ii iau lui bebe ulei sau lapte de corp de la Nivea Baby...
rrox3 spune:
Mai mamicilor, am si eu o intrebare! In special pentru Cristinatwo, dar nu stiu daca ea imi poate raspunde acum.
Ioana mea a facut icter zdravan, se pare ca din cauza ca e un bebe prematur totusi, desi dupa greutate n-ai spune. E drept ca a fost si infiltrata putin, adica si ea a retinut apa ca si mine. A facut fototerapie in maternitate in 3 zile, cateva ore de fiecare data, dar e tot galbena rau. S-a nascut cu eritem (adica era rosie la piele). Neonatoloaga ei mi-a recomandat un tratament cu Fenobarbital, o pastiluta seara dizolvata in apa fiarta, timp de 5 zile. Intrebarea este daca sa-i dau sau nu, fiindca numai cand aud de Fenobarbital mi se face parul maciuca. Am intrebat-o pe neonatoloaga ca alte efecte mai are si mi-a zis doar de somnolenta, dar pe de alta parte eu stiu ca o perioada nu a mai fost prescris bebelusilor si acum s-a revenit. Ce alte efecte ar putea avea? A mai folosit cineva de aici?
fancybaby spune:
Buna fetelor,
N-am mai postat de multisor, dar am mai intrat sa vad cine a mai nascut, ce subiecte mai sunt de actualitate...eu sunt cam suparici, pentru ca mi-a trecut termenul (aveam dpn 28.03)
...de-abia asteptam sa-mi vad fetita. Vad ca nu da nici un semn ca vrea afara...nu am contractii mari...unele mici si rare. Felicitari tuturor celor care au nascut si se bucura din plin de bebelusii lor frumosi
. La ultimul control mi-a spus dr. ca e cam mare bebelina, de aceea ma cam ingrijorez ca nu vrea sa vina mai repede...cat are de gand sa se faca...de 5 kg?
Va pup si sper ca data viitoare cand intru sa fiu cu bebe langa mine.
mamanati spune:
Buna burtici si mamici,
Cristina, Ellinia va doresc sa se insanatoseasca bebelusii cit mai curind. Cred ca nu e nimic mai groaznic pentru o mama sa-si vada puiutul suferind. Anca Micaela si Cameron bine ca ingerasii vostri se simt mai bine acum. Multa sanatate!
GabiG felicitari pentru Luca! Si Gilbertliana felicitari pentru bebe Tudor. Sa aveti parte numai de bucurii de la ei.
Lantana Mamacita si Roxana, mersi mult pentru sfat referitor la cosmetice pentru bebe. Referitor la Sanosan am vazut aici doar crema pentru pielea iritata a bebelusului. Acum referitor la produse de la Johnson& Johnson, nu stiu ce sa mai spun credeam ca-s bune si chiar am comandat deja sa-mi aduca ulei din SUA. Dar nu stiu daca o sa-l mai folosesc. Roxana, spui ca bebelusul nu are nevoie de ulei. Atunci de ce produse are nevoie in general? Ca ma bag in ceata si mai mult. Eu am auzit ca un bebe are nevoie doar de ulei si crema pentru fundulet iritat.
Oana, bravo la bebica ta. Crezi ca vitaminele si-au facut efectul? Azi si mie la medic mi-a zis ca bebe e bine. Desi nu am adaugat decit 1 kg luna asta.
Bine acum va las si va spun noapte buna la toate si pupici.
Nati si Delia Melissa (36 sapt.)
B.N.
andira spune:
Rrox3, nu stiu daca te ajuta asta, probabil ai cautat si tu, dar eu totusi postez:
Acțiune terapeutică: Sedativ, hipnotic cu acțiune prelungită, anti-convulsivant.
Indicații: Sedativ în diferite stări de hiperexcitabilitate, afecțiuni medicale sau chirurgicale care necesită sedare (hipertensiune, cardiopatie ischemică etc.) insomnii epilepsie (marele rău epileptic), convulsii la sugari, copii și adulți medicația prenarcotică, adjuvant al fototerapiei în icterul neo-natal (crește metabolizarea bilirubinei prin inducție enzimatică).
Contraindicații: Stări precomatoase și comatoase, parkinsonism, intoleranță la fenobarbital, insuficiență renală, cardiopulmonară și hepatică gravă, diabet, porfirie latentă.
Mod de administrare:
Copii:
sedativ 6 mg/kg corp/zi în 3 prize oral sau i.m.
anticonvulsivant 3-5 mg/kg corp/doză oral sau i.m. Se poate repeta până la maximum 300 mg
Sincer, cand am citit prima data ca ti-a dat Fenobarbital, am zis ca doctorita e nebuna. Eu am luat Fenobarbital, e drept cateva pastile pe zi cand eram in spital - o situatie speciala - si eram zombie, stiu ca as fi dormit tot timpul.
Vad insa pe prospect ca se mai administreaza si copiilor...
Sper sa primesti cat mai repede o parere mai avizata....