Mamici de martie-aprilie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 10
mamacita spune:
mamanati,ce ma bucur ca te putem sprijini si ca ne simtim toate apropiate!Ti-au zis ceva de vaccin Rhogam?
clio,multumim de listuta;macar ca idei de meniu tot se merita.
Aminteste-ti ca si eu am avut superstitii toata sarcina,dar deja din saptamana 34 au inceput sa mi se "vindece"
,pe masura ce trebuia sa-mi fac bagajul(pe care,spre rusinea mea,azi l-am terminat de asezat in genti,mai mult de frica sa nu patesc ca Roxana,altfel mi se pare o vesnicie pana nasc).Si,exact cum a zis Adriana,odata incepute cumparaturile,e greu sa te opresti(va dati seama,daca am ajuns eu sa-mi pun problema si de pompa de san...),plus ca e bine sa vezi mai multe magazine,preturi si calitati.Bineinteles ca au sarit tot felul de"sfatoase"cu gura pe mine,dar v-am mai spus eu sunt cumsecade pana ma calci pe coada,cand realizez chiar si eu ce rea ma fac.Am bagat la inaintare tot felul de texte,functie de varsta si gradul de rudenie al imprudentei,ba ca ne-au obligat de la spital sa avem x hainute,ba ca y e marfa rara si ne miram cum de-am gasit,se gaseste odata pe secol etc.etc.astfel incat m-am ales si cu felicitari pentru achizitiile facute.
Asa ca da-i bataie la cumparaturi si fii mai clontoasa ca toti;pana la urma noi decidem pentru bb si banii munciti de noi,nu crezi?Sa vezi ce-ti creste moralul imediat!
rrox,vezi sa n-o faci mulatra pe Ioana Alexandra
,caci UV trec prin geamurile obisnuite;ce-ai facut pana la urma,i-ai dat Feno?
Ma bucur ca ai intrat si tu la categoria"cocos"cu salteaua.Dar mi se pare mie,sau suntem putin tafnoase?Sper ca n-ai dat in tristetea postnatala,ca n-ai timp de asa ceva si te scoatem de urechi de acolo...![]()
cristinatwo,deformata sau nu,mintea si asa s-a cam aplatizat in lunile de sarcina(cred ca asa IQ mic n-am avut de la varsta prescolara
!),asa ca ne prinde foarte bine pana ne intoarcem la treaba sa ne exersam consultatiile pe prietene,ce parere aveti fetelor?Asa,ca sa nu ne iesim din mana, si sa incepem sa prescriem aberatii
cand vom reveni la serviciu.
cameron,e posibil sa-ti apara o menstra la sfarsit de lauzie;daca n-ai dureri sau febra si nu miroase fetid,e ok,la fel daca nu e abundenta.
gabiveres,ce figura esti,parca joci alba-neagra...Doar n-oi naste de ziua pacalelii...![]()
Adriana,stiam eu de ce-am postat halba;si eu tot cu bere fara alcool ma cinstesc!
Diseara la 8 merg la control sa vedem cate saptamani ma mai cinstesc.Am putin emotii,caci una din mamicile constantence de pe forum m-a atentionat ca dr.nostru pleaca de Florii,ori noi discutasem sa programam cezariana pe 25 aprilie.Daca se intampla de Florii,cine ma opereaza,iar daca e sa ma opereze fix la 39 sapt.,inainte deci de Florii,atunci cine ma supravegheaza imediat postoperator?Cam cu dus-intors,sa vad ce-mi propune si cum negociem![]()
claudia2803,mersi mult pentru lamuriri;exact de aceea tensiune a sanilor spuneam(medical se numeste angorjare).
Stiam si eu ca pompele duble sunt mai bune(v-am spus ca mi-am facut temele constiincios),dar sunt intre 200-300$.Cam mult;se justifica doar daca te mulgi pe baze regulate ca sa-i dai zilnic mai multe mese pompate si comparand cu preturile pe care le-ai da daca l-ai trece pe bb pe formula.Firma Ameda am inteles ca e la fel de apreciata ca si Medela.
Apropos de servetelele umede,eu am patit-o pe pielea proprie cu servetele de la Pampers(si trebuie sa va spun ca eu ma irit foarte greu,doar sa fie constituenti intr-adevar agresivi pentru piele);de data asta am luat Farlin,dar nu stiu daca pana la urma le voi folosi pe bebe sau raman la varianta pe care a spus-o Claudia,care mi se pare mult mai naturala.
A,mi-am mai amintit ceva:Lantana,chiar asa,sunt gropi si in ditamai New York-ul?Pai poate le imprumutam primarul nostru,care e el vagabond si hot,dar pentru Constanta si Mamaia a facut minuni,asa ca i se iarta greselile...
Aveti grija cu eforturile de curatenie,sa nu patiti vreo surpriza
Mi-e si rusine sa va spun,dar la capitolul gospodarie nu prea m-am inghesuit niciodata,darmite acum ca abia respir si ma misc.Am avut de cand sunt pe picioare proprii cate o femeie de nadejde si harnica,pentru intretinerea gospodariei.Chiar si acum,eu stau de vorba cu voi si ea roboteste draguta prin casa.Ce sa-i faci,nimeni nu-i perfect![]()
![]()
![]()
mamacita spune:
Am umplut aproape o pagina si tot nu ma mai satur;sunt tare vorbareata azi,opriti-ma!!!
simonette,ce rau imi pare ca ati avut probleme;bine ca s-au rezolvat.
La capitolul administrat medicamente,n-as sti ce sa-ti spun,dar sigur te va sfatui Cristina sau vreuna din mamici.Eu mi-am comandat un dispozitiv de administrat medicamente in forma aproximativa de seringa,la o suta si ceva de mii,sper sa fie bun si sa nu fi aruncat banii pe fereastra cu el.
sibip spune:
Salutare fetelor!
Vad ca se umplu paginile nevoie mare si deja sint o multime de bebelusi! Eu mai am de asteptat, nu ma simt inca pe ultima suta de metri, dar burtica creste, creste vazind cu ochii.
Din pacate de cind sint in concediu abia reusesc sa va citesc din cind in cind, pt. ca nu am internet acasa, inca.
Va scriu doar ca sa va spun ca sint bine, inca in pregatiri, ieri a venit patutul pt. bebe... (+ saltea cocos). Ce am observat ca patutul se poate folosi pina implineste copilul 3 ani, iar durata medie de utilizare a saltelei este doar de 2 ani!... dar sper sa nu-mi trebuiasca alta pina voi schimba patutul.
Va pup pe toate si voi incerca sa tin pasul cu voi... macar cu cititul!
Ioana
36+
adrianafedorca spune:
fetelor am aparut si eu, iar am tras un pui de somn, de la 1 la 4 , si as mai dormi dar mi-e frica sa nu ma uit pe tavan la noapte
acum vreau s ma apuc de calcat lucrusorele bebelinului, oricum nu sunt prea multe asa ca revin repede
cristinatwo am si eu o intrebare legata de Zymaflor, ce facem, dam sau nu Zymaflor la bebelini?
si fetele din bucuresti unde gasesc eu sonda uterina? si irigator pt clisma?
claudia_2803 spune:
Simonette, incearca sa tii bebelusul mai mult la san. Cu cat suge mai mult cu atat mai mult laptic vine. Daca nu se satura, te "anunta"
, nu doarme, plange ... gaseste el o metoda. Si sanii mei sunt moi. In cazul in care ii dau o masa de formula sau daca bb doarme 3 ore incep sa-i simt tensionati si incep sa doara. Nu renunta la alaptat. Mai incearca.
Multumesc lantana7
. Macar acum sa arat si eu mai bine ca de felul meu sunt o slabatura
. As vrea sa pastrez kg puse in timpul sarcinii dar se duc fara voia mea: oboseala, alaptat ... asta e, sanatoasa sa fiu.
Gabriela si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01) 
albumele noastre ![]()
danna_J spune:
buna dragelor,vin si eu de la o plimbarica de 2 ore prin parc, stat pe banca la soare si admirat lacul cu rate si gasete... o minunatie de parc din care n-ai mai fi iesit. Dupa ce am fost la dr. la consultatia de 2 saptamani, am venit acasa am facut o salata cu ton si multe legume si am hotarat sa o papam in parc pe o banca si am baut laptic. Mi-a placut foarte mult picnicul de azi mai ales ca a fost o zi cu soare si calduroasa.La dr. totul ok, eu am pus 1 kg in 2 saptamani, a zis ca e normal e ok, dar in total 20kg, dar nu-mi pasa. Imi pare bine ca bebe e bine, l-a tot masurat cu monitorul de i-am zis sotului ca micuta noastra e deja vedeta ca doar la tv o vedem, se misca bine, tot timpul si e cuminte. Eu am crezut ca s-a intros in pozitie transversala dar cumintica de ea tot cu caputul in jos era. Trebuie sa mai merg la control peste 2 sapt. deci la 38 de saptamani. Cu dormitul sunt ok, Adriana despre maini si picioare umflate, eu nu stiu daca tu mananci sarat, daca da incearca sa renunti la sarea pe care o adaugi in mancare, poti sa folosesti alte condimente, verdeturi...si nu uita sa bei apa plata suficienta si sa te odihnesti draga de tine, pentru ca e normal ca dupa o zi intreaga de cumparaturi sa te simti umflata... cred ca e greu. Eu am renuntat la sare, si crede-ma ca nu am probleme de genul asta desi de obicei si inainte de sarcina obisnuiam sa retin apa. Daca sunt exagerat de umflate si nu se retrage dupa ce te odihnesti eu zic sa vb cu dr tau (tel) si sa ii explici situatia sa ai alte co^mplicatii. Obeserv ca se inmultesc mamicile si abia astept sa fiu una dintre ele, stiu ca nu voi fi mamica perfecta, ca o sa am lipsuri orisicat m-am stradui, ca n-am cum sa le stiu pe toate din prima si de aceea vreau sa am rabdare cu mine sa nu ma invinovatesc pentru nimic sa nu incerc sa fiu o supermami ci sa fiu eu insami si sa nu uit de mine. Cand va aud pe voi cate amanunte, cate cumparaturi in detaliu... eu sunt mai simpla, voi cumpara ce e de stricta nevoie pe parcurs cand o sa ma lovesc de acele mici probleme. Acum sunt multumita ca am camera Emmei pregatita, hainutele curate si spalate iar cand ma voi intoarce din spital sotul imi va fi de folos cu cumparaturi auxiliare pentru bebe. Sunt curioasa acolo ce ma vor invata, despre alaptat, despre baita si curatatul ochilor, nasucului si urechilor... dar sunt si mai linistita ca va am pe voi si citesc constant ceea ce postati astfel ma simt la curent cu ceea ce se intampla cu bebicii.Am discutat cu o cumnata de-a mea si mi-a spus ca daca intru intr-o criza postnatala, depresie si dureaza mai mult de cateva saptamani sa nu astept sa imi treaca de la sine ci sa apelez la sfatul unui dr specializat poate sunt necesare unele medicamente care sa ma ajute in prima faza. Mi-e teama putin recunosc, dar inca nu sunt semne de astfel de depresii si sper ca nu am probleme prea mari nici dupa. Fetele care ati nascut ati avut probleme cu depresia postnatala ? Daca da, cum s-a manifestat, cam cat a dureaza... etc.Acum va las cu bine, noi cele cu burtica mare sa tinem aproape, Gabiriela si cele care sunt mai aproape de a naste le doresc curaj si o nastere usoara si fara probleme. Mamicutelor cu bebe, sincer cred ca noi celelate toate va invidiem putin si abia asteptam sa ne alaturam voua... va pup si va doresc sanatate si sa nu uitati de voi!
danna_J spune:
Claudia, esti super si fetitele tale bombonele ... ce n-as da sa am metabolismul tau si sa nu ma ingrijorez ca voi avea de suferit pana revin la greutatea initiala. Deja ma vad la dieta, alergand si cantarindu-ma obsedant! :) Crede-ma pe cuvant, mai bine asa cum esti tu!Apropos de dieta si regim, eu am inceput sa am grija mai mare de ce mananc, incerc sa respect intocmai renuntand la sare si zahar, la orice dulciuri ... singurele care mi le permit sunt fructele cu masura si laptele dulce, fara paine alba si fainoase, fara paste si cartofi, ma multumesc cu salate, legume, carne, peste si branzeturi. Sper sa nu fie nici un bai... desi nu pot sa va spun cat de pofta imi este de o ingetata cu vanilie... mmmmmmm e foarte tentant mai ales ca am in frigider o cutie de un kg. Dar rezist si ma simt mai usoara, parca ma introc mai bine in pat si dorm mai bine, sau poate asa mi se pare!va las cu bine
cristinatwo spune:
Adriana, nu pot sa-ti spun prea multe despre alimentele permise dupa nastere(initial supe, ceaiuri, iauturi),fiecare spital avand propriile obiceiuri in privinta realimentarii). Ulterior, pentru perioada alaptarii, lista lui Clio mi se pare ok. Nu am fost foarte atenta la cantitatea de lichide: lapte- minim 1 litru/zi, inca 1-2litri ceai as recomanda. Terapia cu Zymafluor este in continuare foarte controversata - administrarea este continua pana la varsta de 18 ani, in Ro. nu se cunoaste cantitatea de fluor din apa si nici din alte surse nu este cuantificabila. Un medic farmacolog chiar spunea ca s-a constatat o crestere semnificativa a fluorozelor de cand se utilizeaza Zymafluor. Eu nu-l recomand dar daca sunt intrebata ce parere am le explic mamicilor ceea ce ti-am spus si tie. Sonda urinara poti gasi la farmaciile din imediata apropiere a spitalelor.
Daca esti in cautare de carucior iti sugerez sa faci o vizita la magazinul de pe Vacaresti - Barza(iti spuneam ca acolo gasesti si suport pentru baie). Intersante mi s-au parut si cele de la babycarero.netfirms. c o m (sper sa nu se considere reclama, oricum am facut o mica spatiere). Eu le-am si vazut in Big Berceni si chiar arata bine. Cel mai scump - vreo 5 milioane -mi s-a parut super. E multifunctional, are si cosulet/scaun de masina.
Simonnete, ai incercat sa-i amesteci Ca gluconic cu putin ceai? Daca nu merge nici asa nu-ti pot recomanda decat multa rabdare si sa incerci sa-i bagi lingurita mai adanc in gurita sau sa utilizezi un dispozitiv special pentru administrare.
adrianafedorca spune:
dana nu pun deloc sare in mancare, nici inainte nu puneam si mie mi se umflau picioarele si mainile si inainte de sarcina dar nu asa rau, sper sa treaca dupa ce nasc, si beau si apa plata muuuuuulta, daca vine cineva la noi si se uita in balcon zice ca suntem nebuni, tocmai azi am fost si am facut provizii am luat 10 bidoane de 5 litri , astea imi ajung asa cam 15-20 de zile, nu stu ce am dar mi-e sete intruna
fetelor am calcat hainutele bebelinului, doamne...m-au trecut toate transpiratiile, imi era frica sa nu le stric, nu stiam cum sa le apuc, sunt asa mici, am reusit pana la urma sunt asa mandra de ele, acum i-am spalat si prosopelele si lenjeria de patsi maine le calc si pe astea si am terminat , acum poate sa vina cand vrea el ca sunt pregatita cu toate o sa aflu luni cand merg la tanti doctora, abia astept
zuzunaki spune:
hello everibadi!
azi stam mai bine cu burticutza
.am fost chiar si la plimbarica(fuse insorita vremea azi aici,vreo 16 grade) si bebicu doarme dus.pai cum sa nu doarma cand am avut program de plans de la 5 la 8.30 am??de nu stiam ce sa i mai facem
.of!
clio,multumim frumos
.si listutza e folositoare!
lantana7,cum a zis si mamacita,ameda e o firma la fel de buna ca si medela!acum tu alegi!
cristinatwo,
,multumim de sfaturi!la masaj folosim si ulei totusi pt ca e linistitor.plus,desigur,picaturi.bebeii tai ce fac?
cat despre servetzele umede...
pana acum am folosit de la johnson´s dar azi am renuntzat.pe langa parfum au si alcool.le am schimbat cu papamers sensitive(fara parfum,fara alcool).Doamne ajuta!oricum dam si cu crema "nappy".
pup mult si sanatate maxima!numai bine!
mamacita,ai dreptate...abia acuma simt si eu ca mi se mai "reculeg" neuronii pierduti in sarcina
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos