Mamici de iulie-august 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 9
irinabungau spune:
Laura, si eu intru in concediul de maternitate tot din iunie...
Am fost fata desteapta si anul trecut inainte de a pleca in SUA la munca mi-am bagat cartea de munca la prietena mea la firma - cu salariul minim - si ii plateam ei impozit si tot ce inseamna datorii la casa de asigurari, pensie, somaj, etc. Fara sa stiu ca se va intampla minunea la fix 3 luni dupa ce m-am angajat la ea, si vine perfect!!! Adica pot sa intru in concediu de maternitate cu 63 de zile inainte de DPN si tocmai atunci se implinesc si 10 luni de cand platesc toate alea la stat...![]()
S-a potrivit de minune, si... a fost intamplator, credeti-ma!!! ![]()
Irina si bebe 20 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
irinabungau spune:
Acusor, uite ca am salvat ceea ce a gasit una din fetele noastre depre IR-uri:
uterul este alimentat de 2 artere uterine (una dreapta si una stanga). daca placenta este laterala, va fi alimentata doar de o artera; altfel e alimentata de ambele intr-o mai mica sau mai mare masura. schimbul de substante intre placenta si fat se face prin 1 vena si 2 artere.
ir= indice de rezistenta; semnifica presiunea exercitata asupra fluxului de sange care circula prin arterele uterine sau cele ombilicale. la inceputul sarcinii acesti indici sunt mai mari (0.8-0.9)...iar pe parcurs muschii arterelor se relaxeaza si indicele scade (mai mic de 0.4 dupa sapt 20-24). daca placenta e laterala conteaza doar ir-ul arterei din partea respectiva.
Irina si bebe 20 sapt.
anis spune:
,Neata fetele....
La mine iar e burtica tare......off arterele astea.
Si daca ai placenta anterioara ..cum e la mine...cum e hranit bebe?Prin care artera? Irinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mitub...ma uit pe hartii si iti spun...
Mai fetelor yahoo messenger aveti??? eu sunt acolo anis_girl26...ca sa vb mai multe
AniS
si bebelina mea dulce 21+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
KULTA spune:
Anis, sincer nu stiu sa-ti raspund la intrebarea cu placenta dar AM SI EU ADRESA PE MESSENGER. E gtataru2001
K19s+
PS: DE CE NU MAI SCRIU FETELE IN DREPTUL SEMNATURII CITE SAPTAMINI AU? Laura?
Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
Laura25 spune:
Buna fetelor!
Eu scriu mai rar ... dar va citesc zilnic mesajele. Vroiam sa va spun ca m-a sunat isabelele2 ... a ajuns bine acasa, fara probleme. Se simte bine si este momentan in "prospectarea pietii" in cautarea unui doctor bun si a unui spital decent in care sa nasca. Deocamdata nu are internet si nu poate intra sa va dea vesti, dar o sa isi puna in curand si o sa "reapara printre noi".
Nazdravanii mei sunt foarte vioi, dau din maini si din picioare toata ziua (le place sa ma pocneasca in ficat si in stomac mai ales cand mananc), iar eu ma simt bine. Saptamana urmatoare am sa va dau vesti mai amanuntite, ca ma duc sa fac un ecograf. Sanatate multa si sarcina usoara!
Pupici pe burtici!
Laura
25+ si Shtrumfii
+ 
corbioana spune:
Katink multam de suport!! Incerc sa stau cat pot de linistita. Azi inca nu am luat deloc Nospa dar parca e mai bine fata de ieri.
Asa simt si eu ca tine Irina, cand ma tin dreapta ma doare mai tare - cand ma ridic de pe scaun. Daca e de la marirea uterului asta e, numai sa fie totul ok. Nu slava cerului nu e sangerare sau altceva si sper sa nici nu mai am pana la final. Doamen ajuta!!
Asa ma durea si pe mine pana acum Laura, ca niste intepaturi dreapta-stanga, ba pe mijloc, se intarea burtik, apoi se relaxa, dar alea nu erau asa de suparatoare. Sa speram ca va fi totul bine cu noi.
Eu fetelor vreau sa intru cat mai repede in prenatal. Sper sa fie in ultima sapt din aprilie sau prima sapt din mai. Dupa calculele mele de acum. Dar mai fac o data calculul si dupa ce merg la consultul de luna asta la doctorita gineco, la inceputul lunii apr.
Pupici la toate
Ioana
sapt.25
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
caterina71 spune:
Buna fetelor
Recunosc ca am lipsit cam mult, dar la mine la serviciu ori am mult de lucru, ori stau pe mess si net toata ziua. Cale de mijloc nu exista. Dar am citi tot ce-ati scris si ma bucur sa aflu c-au aparut noi carucioare colorate. Sa fie cu totii sanatosi!
Anis, ma bucur ca bebita ta e bine, sanatoasa, ai grija si menajeaza-te cat mai mult. In aceeasi situatie sunt si eu, cu burtica tare, si iau NoSpa, Scopantil si stau in pat cat mai mult. Asta e, ne protejam bebeii, ca nu mai sunt multe luni. Si la mine IR-urile au valori diferite, cam mare pe o parte, dar medicul mi-a zis ca dupa cum e pozitionata fetita, si ca nu e nimic rau.
Va pup pe toate. Sanatate.
Cati si bb 21 sapt + 4 zile
acusor spune:
Multumesc pentru raspuns Irina, am inteles ce sunt. Eu sunt totusi nedumerita de faptul ca la ecografie nu mi-a spus nimic de arterele astea. Mi-a spus doar de cordonul ombilical ca are 2 artere si o vena. E obligatoriu sa se uite si la arterele astea?
acusor 19 sapt+
Lory2004 spune:
Buna Burticutze,
Noi astazi implinim 24 de saptamani....si ma tot gandeam ce repede trece timpul...si parca din ce in ce mai mult parca nu mai am rabdare.....De-abia astept sa-l vad pe baietelul meu..si sa-l pot tine in brate,
Fetele puteti sa-mi spuneti si mie daca sunt 24 de saptamani cate luni inseamna???
Anis pupici si sa-ti traiasca printesa, sa fie sanatoasa, ca iubita oricum o sa fie sigur .......ca multi pretendenti o sa aiba!!!
Si inca ceva.....bineinteles ca vreau si eu la "intalneala"!!!
Palmyrah ce mai faci? Cum te mai simti? Vad ca nu mai avem de ceva dimp vesti de la tine!!
Pupici,
Lory si baietelul din burtik 24s
irinabungau spune:
Anis, Kulta, Monik si Monica, a fost distractiv chatul nostru, numai Anis s-a jucat cu noi... ![]()
Va pup, merg la o cafea...
Irina si bebe 20 sapt.