Mamici de septembrie - octombrie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 8
miflore spune:
Buna dimineatza gravidutze! Cu toate ca nu prea mai e dimineata! Ce de pagini! Sa scriu si eu ceva repede=repede:
Ioana, multumesc pt. informatiile cu stetoscopul, si mie imi ia sotul tensiunea (v-am zis ca eu sunt hipertensiva si tb. sa mi-o verific mai des); inseamna ca peste putin timp o sa-l aud si eu pe BB inotand prin burtica!![]()
Natydea, Norina, Valen, si eu vin la clubul antilactate! E ceva ingrozitor, cum pun gura cum m-apuca toate alea...mananc totusi branza si cascaval si foarte rau imi fac laptele si iaurtul; asta e. Poate mai tarziu o sa putem manca, cine stie! Bun venit Danaflor3! Multa sanatate si tie si bebelusului!
Codruta, multumim pt. info cu triplu test; data viitoare cand merg la doctor o sa-l intreb si eu daca sa-l fac sau nu.
Raluca, eu zic ca esti inca in trimestrul 1; trimestrul 1 se termina atunci cand ai 14 saptamani implinite. Parca asa. Mai ai un pic, cam vreo 10 zile, eu intru de azi 
Mihaela 14+
Flavia_Hurducas spune:
Raluca, multumesc de urari! Esti inca in primul trimestru, abia la 14 saptamani implinite se considera ca intri in cel de-al doilea trimestru. Tocmai am primit ayi un mesaj de la un site la care sunt abonata, in care am fost informata ca azi am intrat in cel de-al doilea trimestru (am 14 saptamani si 1 zi).
Intrebarea mea este in ce luna sunt? Conform DC as fi in luna 4, dar conform siteului la care sunt abonata, doar in luna 3. Nu mai inteleg nimic.
Flavia 14+
miflore spune:
Flavia, eu zic ca atunci cand intri in trimestrul 2 intri totodata si in luna a patra, adica exact cazul nostru! 

Mihaela 14+
Naty spune:
Buna!
In primul rand vreau sa va urez la toate sarcina si nastere usoara!
Eu sunt o fosta mamicuta de sept - oct. de anul trecut. Acum particip la bebelusi de sept - oct, dar azi, din zapaceala am deschis subiectul vostru si m-a apucat nostalgia dupa vremurile de anul trecut.
Si daca tot l-am deschis am si citit cate ceva.
Fetelor, sa stiti ca, din pacate, treaba cu dintii care se strica e adevarata. Eu in cei 28 de ani de dinaintea sarcinii am avut in total 2 carii. In cele 6 luni de cand am nascut am avut 3 carii, 2 granuloame si o masea fracturata.
Asta in conditiile in care toata sarcina m-am spalat pe dinti de 3 - 4 ori pe zi, am facut detartraje si controale la timp.
Sper sa fiti bine cu toatele si la fel bebeii vostri!
Raluca si
Ioana Alexandra - 10 oct. 2004
http://community.webshots.com/user/rnico102
monicafrosa spune:
Salutare,
Naty, merci pentru urari si informatii.
Din nefericire, eu sunt aproape sigura ca o sa am probleme cu dintii. Nici mostenirea genetica nu e prea buna, am avut o serie de carii inainte, dar le-am tratat, plus o masea scoasa, pe care, ca si tine, Codruta, am tot incercat s-o salvez, dar nu s-a putut. Acum deja simt ca sunt sensibila la doi dinti cand mananc dulce. Ce-o mai fi dupa nastere, Dumnezeu cu mila. Caderea dintilor este cosmarul vietii mele, il am regulat, din timp in timp visez ca imi curg dintii din gura ca niste boabe de fasole si sunt disperata; apoi sunt fericita ca nu e adevarat cand ma trezesc. Groaaaznic!
Monica
Ioana75 spune:
Buna fetelor! Eu am reusit sa-mi imbolnavesc si sotul, acum stam amindoi acasa in concediu medical
. Mai nasol e ca la el febra e mare, peste 38, asa ca acum eu sint aia sanatoasa din casa care face ceai
. Sper sa terminam cu bolile astea, ca m-am plictisit de tusit. Plus ca stau ca pe ace, nu stiu cum a suportat bb boala mea.
Flavia, cu numaratul lunilor exista cel putin 4 variante, le citisem la un moment dat pe net
. Eu pentru mine m-am hotarit sa numar asa: DPN e 5 septembrie, deci la fiecare 6 ale lunii intru intr-o anumita luna.
Naty multumim de vizita si de urari, sa-ti traiasca Ioana
.
Ioana
lucia_cs spune:
Ioana
Imi pare rau ca inca suferi. Insanatosire grabnica iti doresc tie si sotului.
Naty
Iti multumim ca ne-ai facut o vizita.
Felicitari pentru Alexandra care s-a nascut in aceeasi perioada in care or sa se nasca ai nostri bebelusi.
Fetelor
Nu am zis ca bebe nu-ti foloseste calciul din corp, am zis ca nu-ti foloseste calciul din dinti. Asta am zis-o ca sa fim constiente cu toate ca acel calciu pe care noi il inghitim, mancam, bem, nu este protectie pentru o dantura sanatoasa in timpul sarcinii, ci protectie ca al nostru corp nu ramane sarac in calciu, singura posibila protectie pt dinti este igiena fffff deasa.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire (13 sapt). 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
lucia_cs spune:
Fetelor, voi treceti prin perioade de moleseala totala?
Eu, in ultimele 3-4 zile sunt atat de molesita de simt ca nici la tastat nu mai am spor, nici cand vorbesc (uneori) nu ma simt prea bine.
Aveti si voi astfel de stari?
Sa fie oare efectul hormonilor care la 14 saptamani (maine le implinesc) incep sa lucreze mai tare?
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire (13 sapt). 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
Hildegard spune:
Salut fetelor!
La mine nu exista o zi la fel....ieri am fost molesita de numa, fara chef de nimic, azi sunt fresch, plina de energie...si tot asa o tin... E normal?
Ieri am avut tensiunea 90/50.
La ultimul consult am avut-o 100/60...e bine, decat dsa fie mare...
Dr. mi-a zis hipotensiva...sa beau cafeluta dimineata.
In rest e normal, burta creste ca nebuna!![]()
Ii dau cu prune uscate un pic in fiecra ezi, si nu ma constip.
Pe 11 il vad pe bebe la eko.
Voi cum sunteti la 11 sapt.?
Vero
11+
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata
!
Hildegard, poti sa stai linistita in legatura cu tensiunea. Si a mea oscileaza intre 90\50, 90\60, dar mai multi dr. mi-au spus ca mai bine sa fie asa mica, decat mare, ca oricum pe parcursul sarcinii va creste. Este foarte bine sa bem o cafea dimineata, lucru care pe mine ma bucura foarte mult, desi nu mai are acelasi farmec fara tigara.
Flavia 14+