Mamici de septembrie - octombrie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

pai eu va invidiez ca puteti manca orice mai putin lactate ..... eu pap tot ce e din lapte dar nu pot sa pun gura pe carne de nici un fel .... o fi rau???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Fetelor, eu de azi intr-o saptamina intru in luna a 5-aaaaaaa. Am citit ca din luna a 4-a e foarte important sa mincam carne, oua - adica proteine din animale. Proteinele vegetale nu au tot ce trebuie pentru buna dezvoltare a copilului.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Alinam, stai linistita, suntem mai multe care nu ne omoram dupa carne. Singurul fel si mod care imi place carnea la momentul actual este rasolul sau pieptul de vita fiert pentru supa, pe care il mananc apoi cu hrean, cu garnitura de morcovi, patrujel si alte legume ce mai fierb in supa.

Flavia 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Ioana, pai mi-ai dat o veste foarte proasta. Eu nu mananc oua sau carne de pasare de cativa ani, air acum nu ma mai laud nici cu alte tipuri de carnuri, mezeluri etc. Saracu bebe... Dar nici nu ma pot gandi ca as putea manca oua.

Flavia 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Asta cu statul la coada cand esti cu burta la gura (deci evident insarcinata...) mi s-a intamplat si in Franta. Imi era si rusine sa merg la cumparaturi cu sotul pt ca el se certa cu toata lumea: nu vedeti ca nevasta mea e pe cale sa nasca si ca voi ii luati inainte la casa speciala pt gravide si hadicapati? O data era o individa cu un ditamai carutul de cumparaturi si ma impinge sa treaca ea inainte la rand. Eu neputand sa alerg mai repede decat ea ajung dupa sotul un minut dupa mine (mai luase nu stiu ce) si se duce si intreaba mieros pe cucoana sunteti handicapata? la care aia nervoasa si jignita nu de ce ma insulti etc. La care el tot calm (m-a si uimit ca deobicei e tare belicos) ii zice atunci ar trebui sa mergeti la o alta casa ca aici e rezervata pt handicapati si femei insarcinate ! Casierita zice si ea ca el, asa ca a trebuit sa se care, dar nu fara sa bombane ca si ea a fost insarcinata si n-a mai facut atata tevatura! i s-a comunicat ca asta e problema ei si ca daca lumea ar respecta afisajele n-ar mai fii nevoie sa facem tevatura!

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliuta spune:

Mai fetelor ce mai discutii "culinare" incepeti si voi acuma la ora pranzului... Paieu sunt lesinata dupa branza topita dar raman numai cu pofta ca inca n-am vazut nici un fel care sa fie din lapte pasteurizat. Voi stiti? Cat despre celelalte lactate...ma straduiesc sa inghit zilnic macar o cana cu lapte (azi am scapat ca mananc de post, da'e greeeuuu! Uff! Ma gandesc totusi ca ma lasa bebe fara dinti altfel nu m-as mai chinui.
pt. toate burticile!

15sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

buna gravidute!!!
mai, lasati-o mai usor cu mancarurile, ca imi dati niste ideii...de nici nu mai stiu de ce mi-e pofta mai exact, as manca de toate.
Ioana, unde te-ai documentat tu in legatura cu asigurarile in alta tari, ca ma intereseaza si pe mine subiectul.In iulie s-ar putea sa plecam si noi in belgia pentru 3 ani si ma tot gandesc ca va trebui sa raman in tara sa nasc si sotul meu sa fie acolo, ca trebuie sa se prezinte la serviciu.nu stiu unde sa ma interesez in legatura cu asigurare pentru nastere, oricum , banuiam eu ca acum e prea tarziu.
iti multumesc anticipat si iti doresc multa sanatate!
va pupic pe toate
mary si bebe(12saptamani si 3zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

mary, aici pe DC am citit despre asigurarile in USA. Sint subiecte cu grupurile de mamici din diverse tari. Si daca citesti mai multe capitole, gasesti suficiente informatii. Sau daca nu ai rabdare poti sa intrebi tu fetele din Belgia cum sa procedezi (caut acum link-ul). N-am gasit suviect cu fetele din Belgia, ci doar cu cele din Olanda. Asa ca eu iti propun sa deschizi tu un subiect nou si sa intrebi ce te intereseaza la "Discutii generale".

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna mamici cu burtici!

Nici eu nu am reusit sa intru pe forum in weekend si nici luni si am suferit. Mai ales ca imi zicea si un mesaj sfidator : "You are not authorized".

Dar s-a rezolvat ieri din fericire.

Referitor la calciu, si eu am carenta de calciu si mi-a iesit si o chestie ciudata cum ca il elimin chiar daca ajunge in organism.

Doctorita mi-a recomandat Calciu Lactic daca pot sa il iau ( a zis sa ma opresc imediat ce simt durere de burta) + Materna.
Mi-a mai spus ca daca ma chinui sa mananc lactate (nu sunt innebunita dupa ele) sa le aleg pe cele cu grasimi putine, ca sunt imbogatite cu calciu in cantitati mai mari.

Eu am reusit sa ma impac cu Danone de baut si cu ceva branza, cam atat din toate lactatele.

Mai vorbim,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Eliuta
Si eu eram speriata ca bebe imi va papa calciul din dinti, dar acum m-am lamurit la doctor ca e un mit.
Este drept ca acum avem sanse sa ne stricam dintii si mai tare, dar asta nu se datoreaza lipsei de calciu ci faptului ca stratul nostru de protectie impotriva acizilor care actioneaza asupra dintilor nu mai e atat de puternic.

Acizii actioneaza asupra dintilor nostrii inca 20 de minute dupa fiecare masa, deci la fiecare muscatura de mancare ne supunem dintii la acesti acizi, , si daca esti o persoana ca mine care mananca incet si des rontai ceva, e de jale.

Singurul remediu e sa ne spalam imediat pe dinti dupa fiecare masa, bucatica de ciocolata, pahar de surc, etc.

Fetelor
Daca aveti si voi alte informatii utile cu privire la acest subiect, asteptam detalii.

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire (13 sapt).

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny

Mergi la inceput