Mamici de septembrie - octombrie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 3
oana0204 spune:
Rog fetele din Romania sa ma scuze, dar am sa scriu aici cateva informatii pentru fete din US care sunt interesate de unele detalii despre green card, am sa le spun pe scurt cum am fost in cazul meu:
-1998 sotul meu castiga la Loteria Vizelor (pe atunci nu ne cunosteam) si vine in USA cu green card;
-2000 il cunosc pe sotul meu, pe atunci inca rezident permanent cu GC si incep vizitele de 2 ori/an ale sotului meu in Ro;
-2002 facem cununia religioasa;
-2004, aprilie sotul meu ia cetatenia americana si in aceeasi zi depune petitie pentru mine, sa vin cu viza de logodna K1(am facut asa pentru ca nu ne casatorisem inca civil tocmai ca se misca mai repede pentru viza de logodna-K1 decat pentru viza de sotie K3);
-2004, 1 septembrie am interviul la ambasada si in 16 sept am aterizat in USA.
Apoi am demarat aici dupa casatoria civila procesul cu actele: SSN, permis de munca, si am aplicat si pentru green card.
Acum o saptamana am avut interviul pentru green card conditionat, conditie care mi se va ridica dupa 2 ani si deja al 3-lea an voi putea aplica pentru cetatenie.
Trebuia sa prezentam o gramada de documente care sa arata faptul ca intr-adevar suntem o familie: bill-uri, taxele impreuna, contract la casa/chirie pe numele amandorura, conturi in banca comune, fotografii..ce mai orice putea ca relatia noastra e pe bune. Sunt foarte multe cazuri in care persoane venite in US cu o viza limitata, se casatoresc cu cetateni/cetatene americance pentru a-si legaliza statutul si o fac pentru o suma de bani destul de marisoara, intre 7-10 mii de dolari poate chiar mai mult, stiu cateva cazuri. Asa cum am vazut in filmul de care va vorbeam, ii lua pe fiecare dintre soti in camere separate si le puneau intrebari despre realtie, despre ce-i place sau ii displac fiecaruia apoi confruntau raspunsurile. Vizite acasa pentru a se convinge ca stam impreuna, intrebari vecinilor..in fine... Pe noi ne-au intrebat de cat timp suntem casatoriti, cum ne-am cunoscut, unde lucreaza sotul, unde lucrez eu si atata...asta in timp ce mai incerca si la telefon si fiind amandoi de fata- raspundea cine apuca. A fost amuzant cand ne-a intrebat data casatoriei ca nici unul nu putea sa se culeaga sa si-o aduca aminte pe cea civila facuta aici. Pentru noi cea mai importanta a ramas cea religioasa, facuta in Ro acum 2 ani. La cea civila am fost numai eu, sotul, fratele meu si sotia lui (si ei castigatori la Loteria Vizelor) si a fost ceva mai mult formal, pentru ca ne trebuia pentru acte
. De asta m-am mirat foarte mult cand am vazut ca nu ne-a cerut nici o dovada, nici ID nici certificat de nastere, nimic. Numai mie pasaportul, ca a scris acolo ca sunt in pending sa primesc green cardul (pe care l-am primit in posta la ma putin de o saptamana), permisul de munca pe care l-a oprit ca acum nu mai am nevoie ca am GC si iar lafel mi-au oprit cartonasul i94 in care era trecuta data in care am intrat in US si pentru cat aveam viza (3 luni, timp in care trebuia sa ma marit si sa demarez procesul de obtinerea actelor).
Asta a fost tot... mi-a intins mana, m-a felicitat, mi-a adus aminte ca (ccc) cu 3 luni inainte de implinirea celor 2 ani sa aplic pentru ridicarea conditiei si ne-a trimis acasa. Sotul a intrebat mirat, numai atat? A raspuns zambind ca da, nu are nevoie de nimic din ce aveam pregatit (eu si pozele cu bebe) si l-a trimis pe sot acasa sa doarma ca se vedea pe el ca venise din tura de noapte.
Cam asta a fost la noi, daca aveti intrebari, va stau la dispozitie, si sper sa ne ierte fetele celelalte ca am folosit spatiul de la gravidute.

Oana D - 16+ saptamani
Foto
oana0204 spune:
ps: daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie, aici sau PM 
Oana D - 16+ saptamani
Foto
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata
!
Nu stiu daca vremes este de vina (e innorat, frig si ploua), dar tare sunt cu fundu’ in sus si ma iau de toata lumea. De fapt de aseara sunt cu capsa pusa. Sau oare sa fie tot hormonii de vina?
Flavia 14+
Flavia_Hurducas spune:
Am uitat sa va spun ca am mai pus o
cu bebe la 13 saptamani si 2 zile. Nu este prea reusita, dupa cum v-am spus cu greu a putut sa il prinda, parca era un titirez. A fost nevoita chiar sa ii taie utin din cap. Dar tot frumos/frumoasa e!
Flavia 14+
Tonnia spune:
Veve, felicitari! Sa ai o sarcina usoara si un superbebe! Spune-ne despre tine, cum te simti?
Ioana75 spune:
danaflor03, bine ai venit la noi!
Sa ai o sarcina usoara si sa fii o mamica fericita pe 30 septembrie
.
oana, felicitari pentru Green Card!
lucia, ma bucur ca esti bine
.
Fetelor, eu daca mai patesc de 2 ori ce am patit ieri, adica sa stau la o coada "absurda", pai a 3-a oara ma gasiti la coada la Green Card
! Ma duc si eu ca omu' la policlinica la doctorul de familie. Am incercat sa sun de luni sa ma programez, stupoare: policlinica nu mai are centrala telefonica
. Ma duc acolo, foarte multa lume; eu aratam ca o aratare
, imbracata in fis din cap pina in picioare (sa nu ajunga vintul la mine
), cu okii rosii de raceala, cu batista la nas ... Toate cucoanele de acolo mi-au spus clar (cu toate ca eu nu am insinuat ca o sa intru peste rind) ca si ele sint urgente, sa intram cum am venit. Cum nu puteam sa stau 4 ore ca sa intru si eu, am stat doar o ora jumate, ca sa iasa 2 pacienti si sa reusesc sa tip si eu din usa ca vreau doar o programare ... Azi ma duc la 12, si daca e coada si nu ma lasa cucoanele sa intru fac scandal mare. Sa va uitati la stiri diseara, o sa ma vedeti
.
Ioana
valen spune:
Ioana, imi pare rau pt. patania ta de ieri. Te sfatuiesc sa nu mai discuti cu cei care asteapta la usa. Intri in cabinet, spui ca esti gravida , apoi astepti afara sa fii chemata. Eu asa procedez cand merg la medicul de familie pt. ca asa mi s-a spus si asa mi se pare si normal. Pana acum nu a comentat nimeni.
natydea spune:
Buna fetele!
Azi am fost sa-mi fac si eu analizele la Romar si nu s-a putut. Aici e cu programare dupa o zi pe alta deoarece ei nu iau sange la mai mult de 50 pers pe zi. Asa ca maine ma duc din nou si acum sper sa ma si intepe si sa iasa analizele bune.
Am ajuns la scarbici si mi-am luat de papa branza de vaci cu smantana Fagaras. Bucuroasa ca parca pot manca si eu lactate. A fost totul ok cam o jumatate de ora. Acum iar mor de greata si
. Asa patiti si voi de la lactate? Eu una nu pot sa mananc nimic de genul: lapte, branza, smantana, iaurt, cascaval...
In rest suntem bine si putin cam prea nervosi.
Pupici, Dea
12+
Flavia_Hurducas spune:
Ioana, te inteleg perfect! Si eu am boala pe aceasta institutie numita doctorul de familie, la care oricum, eu personal, ma duc numai cand imi trebuie vreo trimitere la analize, retete sau concediu medical (adica foarte rar), insa atunci trebuie sa stau la cozi. Si mai ales acum, iti dai seama cat de placut este sa stai la cozi printre oameni bolnavi etc.
Veve, bine ai venit, sarcina usoara si bebe sanatos!
Oana, felicitari pentru green-card!
Flavia 14+
valen spune:
Natydea, nici eu nu pot bea lapte; nici nu mai stiu cand am baut ultimul pahar ; m-am chinuit ieri cu un iaurt cateva ore. Pot manca in schimb branza si cascaval.Sa stii ca si eu sunt putin cam irascibila, dar incerc sa ma controlez.