Mamici de septembrie - octombrie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Marta, nu renunta! Sunt clipe grele prin care treci,
insa Dumnezeu o sa te ajute, ai sa vezi.
Eu iti tin pumnii si iti doresc sa te refaci repede
si sa auzim cat mai curand de bine despre tine.

Carmi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Salutare,
Martta, iti doresc sanatate si o refacere cat ma rapida si mai putin dureroasa. Chiar nu pot sa inteleg cum se poate intampla ca un doctor sa se insele si sa greseasca in halul asta. Este vorba de viata unui om, totusi!

Dragi burtici, aseara am paricipat la o chestie f. draguta, o petrecere surpriza organizata pt. o viitoare mamica. E o traditie aici de care eu abia am aflat, se numeste shower baby. Probabil ca fetele din state stiu despre asta. Se cumpara cadouri pt. viitorul bebelus. Fata respectiva a primit niste lucruri atat de dragute!

Va pup,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Buna fetelor, ce mai faceti, eu de abia m-am intors din concediu. Mi-a fost dor de voi si m-am tot gandit la voi.Din pacate am niste vesti nu f bune si am fost tare suparta de vineri incoace dupa ce am facut ecografie la ginecolog. Mi-a zis ca am placenta jos inserata,(placenta praevia )si acopera total iesirea din colul uterin si mi-a zis ca nu -i place deloc si sa vin in saptamana 11-15 aprilie iar la control sa vada daca s-a ridicat placenta. BB-ul a fost cam agitat si nu a vrut deloc sa stea sa vedem ce e , dr. mi-a zis ca presupune ca ar fi baiat dar nu e atat de sigura asa ca mai am rabdare ..oricum acum astept sa se ridice placenta(sper).Vineri nici nu mai stiam ce e cu mine , mergeam pe strada si plangeam, eram disperata. Daca aveti cunostinte despre placenta praevia va rog sa imi ziceti si mie mai multe sa stiu la ce sa ma astept.
pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna dimineata fetelor.. la mine e aproape 1 noaptea..
Imi pare atat de rau de ceea ce ti s-a intamplat Marta...multa sanatate si refacere cat mai grabnica
Karmenutza mai repeta analizele si consulta si alti medici.. Doamne ajuta sa fie bine pana la urma si sa ramai alaturi de noi. Atat de tare ma intristez cand aud astfel de vesti..
Noi am fost vineri la control...bebele e bine, l-am vazut la ecograf, din pacate placenta este un pic jos, dar fara sa ridice probleme. Nu mi-a dat nici un fel de atentionari speciale, m-a asigurat ca totul o sa fie bine. Din pacate bebe a tinut piciorusele strans lipite si iara nu ne-a aratat daca este baietel sau fetita.. il tine pe tati in suspans. Speram ca data viitoare o sa fie mai putin timid
My sweetest, nu stiu foarte multe despre placenta praevia, dar asa din putinele mele cunostinte nu este un lucru neobisnuit la gravide, se poate ridica in timp, numai ca trebuie sa fi mai atenta cu tine: sa nu faci efort fizic, no sex, cat mai mult lungita in pat si sa ai grija de tine.
Ioana, felicitari pentru hainute, eu inca m-am abtinut sa cumpar cine stie ce pentru ca in curand se va incalzi si mult timp nu o sa le mai port. Am 2 perechi de pantaloni cu elastic, inca mai merg bluzele pe care le am desi am luat 6-7 kg ca popa si suntem abia in saptamana 18. Cam in 2-3 saptamani o sa cercetez si eu raioanele pentru gravidute, pentru mine este un pic mai simplu pentru ca nu merg la serviciu si nu-mi trebuie asa de multe.

Oana D - 17+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Martta, imi pare nespus de rau pentru ce ti s-a intamplat. Mult curaj si odihna multa iti trebuie ca sa te refaci repede. Mi se face ingrozitor de frica cand ma gandesc prin ce ai trecut si tu...
In ceea ce priveste analizele mele, m-am mai interesat in "stanga si-n dreapta" si am inteles ca pentru cazul meu se poate face amniocenteza in care sa verifice daca exista toxoplasma in lichidul amniotic. Pentru asta ar trebui sa mai astept pana in saptamana 18. Pe site-ul Genetic Lab exista o lista cu analize si acolo scrie ca se poate face si din sange, nu stiu ce fel de reactie, pentru a depista asta. O sa ma interesez daca se poate si mai devreme. Ca daca stau pana in saptamana 18, nu stiu daca se mai poate interveni in vreun fel atunci. Unii zic ca da, altii ca nu. Cat despre listeria, am inteles ca se trateaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata !

Raluca, chiar ai reusit sa ma pacalesti si pe mine! Cine stie, poate chiar vor aparea doi, sau este imposibil?

Karmenutza, mai fa o data analizele si iti dau acelasi sfat pe care l-ai mai primit deja: inainte sa intrerupi sarina din motive terapeutice, fa o amnioceneteza.

Martta, imi pare tare rau pentru tine. Incearca insa sa gandesti pozitiv, te va ajuta foarte mult. Iti doresc sa te refaci cat mai repede si sa treci repede din nou la .

A venit si randul meu sa racesc. Vineri am baut apa rece, sambata m-am trezit ca nici nu puteam inghiti si de acolo au aprut nas infundat, dureri mari de gat etc. Noroc ca nu a crescut si febra, s-a mentinut doar la 37. Sper sa nu se agraveze si sa trebuiasca sa imi iau concediu medical.

Flavia 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Mysweetest nu sunt foarte in tema despre ceea ce se intampal la placenta praevia, dar tot ce stiu este ca am o colega de servici care a avut asa ceva, avea ceva dureri, si de nascut nasti prin cezariana..... in rest nu am auzit altceva....ea a nascut un baietel frumos si sanatos prin cezariana ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Karmenutza, dupa cate am citit eu, intreruperea de sarcina din motive terapeutice se face in Romania pana in saptamana 28. In Germania pana in saptamana 20. Si s-ar putea sa fie asa, din moment ce triplul test e face abia dupa sapt.16, urmata apoi, daca este cazul, de amniocenteza etc.
Iti tin pumnii sa fie bine!!

Flavia 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Neata fetele!
Marta, imi pare tare de cele ce ti s-a intamplat si vreau sa stii ca suntem alaturi de tine. Iti doresc sa te refaci cat mai repede si multa putere sa o iei de la capat.

Pentru placenta praevia, la prima sarcina, s-a banuit si la mine ca vor fi ceva probleme. Eram prin luna a patra.
De reactionat, am reactionat si eu, exact ca tine : plangeam pe strada, eram disperata.
Din fericire, nu s-a confirmat.
La urmatoarea ecografie, placenta se ridicase si era bine.

Daca se mentine acest diagnostic, ar trebui sa te abtii de la efort. Daca sunt probleme, sa iti dea concediu medical din timp.
Si nasterea se impune sa fie prin cezariana.
Iti tin pumnii ca la urmatoarea ecografie sa fie ok.

In alta ordine de idei, sambata m-am rasfatat , am fost pe Mosilor la magazinul ML (e la nr. 199). Program : luni-vineri : 9.30-21.00, sambata : 9.30-18.00
Au niste hainute super ptr grasane ca noi.
Pantaloni frumosi , practici; bluzite toate culorile, rochite.

Preturile nu sunt asa de super, dar c'est la vie

O saptamana cat mai buna,
Cristina, mamica lui Victor si cu bebe la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Raluca, am uitat sa iti spun ca m-ai pacalit si pe mine.

Eram ingrijorata, ca gandeam ca poate si eu am 2 bebei, ca prea e burta mare .
Ca poate a stat pitit la ecografii si un bebelush de-al meu.
Si cum noi il avem deja pe Victor, am inceput sa ma gandesc cum o sa cresc eu 3 copii

Nota 10 ptr pacaleala!

Cristina

Mergi la inceput