Mamici de septembrie - octombrie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 12
mary ilie spune:
buna burtici!!
bravo raluca, chiar ne-ai pacalit!
fetelor eu mi-am luat rezultatul de la CMV si toxoplasma si am tras o spaima.....mi-a iesit citomegalovirus pozitiv dar IgG-ul si pana am ajuns acasa sa ma documentez ce inseamna asta....
bine ca m-am linistit acum ca am vazut ca e totul OK si e de bine analiza.
va doresc la toate o zi buna!
mary(14+)
didita spune:
Carmi
Eu am fata si baiat si mi-a fost rau la amandoi, dar la baiat ceva mai mult decat la fata. la fata mi-era rau pana pe la 12 (nu puteam pune nimic in gura desi eu niciodata n-am sarit micul dejun, nici macar cand luam trenul la 5 dimineata). La baiat mi-a fost rau de dimineata pana seara. Vomam in continuu de la orice. primele luni chiar am pierdut din greutate (ceea ce nu a fost jenant pt ca aveam ceva avans).
didita
Ioana75 spune:
Buna fetelor!
Am reusit sa-mi cumpar si eu tzoale de
. Mi-am luat o pereche de pantaloni de blugi + bluza "clopot", subtiri. Am probat salopete mai intii, dar ma faceau atit de grasaaaaa
. In astea parca arat cit de cit normal
. Aveau si bluzite dragute, mai merg in citeva saptamini (la et. 4 al magazinului Victoria). Si am gasit si chiloti "cu burta", ca ma saturasem de cei sub burta
.
Ioana
Carmi spune:
Multumesc la toate fetele, parca mai am o speranta
sa fie fetita:))))
Sanatate la mamici si bebici !
Carmi
karmenutza spune:
Fetelor, sunt tare suparata. Am fost ieri la doctor cu toate rezultatele analizelor (care abia au iesit) si mi-a spus ca sfatul lui este sa intrerup sarcina. Din cauza Toxoplasmozei si Listeriei. Analizele mele arata cam asa: Toxoplasma IgM - 0,529 - Echivoc, IgG - 25,7 - Pozitiv. Peste doua zile am repetat toxoplasma IgM si a fost 0,18 - Negativ. La rezultatul asta m-am mai linistit si am asteptat sa iasa toate analizele ca sa ma duc cu ele toate odata. Listeria 1/320 -Pozitiv. Pe el l-a ingrijorat faptul ca intai a iesit echivoc (toxoplasma) dupa care negativ. Si faptul ca este prea mare IgG. Si mi-a zis ca nu imi garanteaza nimeni ca nu s-a produs infectia in timpul sarcinii. M-a trimis la spitalul V. Babes la infectioase, la camera de garda sa isi dea si ei o parere. Doctorita de acolo la fel mi-a zis, ca nu poate spune cu certitudine cand m-am infectat.
Nu mai stiu ce sa mai fac, unde sa ma mai duc si pe cine a mai intreb. Voi ce spuneti? Doctorul mi-a zis ca joi ar trebui sa-mi faca intreruperea si sa ma hotatrasc pana atunci ce vreau sa fac.
Sarcina mea este "dezlipita" putinn si mi-a zis ca din cauza uneia sau a amandurora infectii.
Va rog din suflet, dati-mi si voi un sfat, o parere!
nanadana spune:
Buna Karmenuta sint asa de trist sa aud ce ti se intimpla si sint alaturi de tine cu gindul si sufletul ca si eu sint un pic ca tine la inceput cind am facut analizele mi_au spus ca nu am imunitate la toxoplasmose si ca trebuie sa le repet peste 3 sap si pe5 am programare la laborator pina atunci ma rog la dumnezeu.
Nu stiu ce sa spun dar eu un as repeta inca o data analiele (parerea mea)poate fetele d pe forum au un alt sfat ,eu te pup si iti doresc mult curaj 
nanadana
codruta_grg spune:
Karmenuza acuma am vazut ca esti in 3 luni, o perioada critica pt sarcina daca ai infectia. Cat am fost eu internata in spital, era o pacienta cu mine care avea probleme cu toxo. Era in 19 saptamani si facea tratament. Cel mai bine stiu medicii. Dar inainte sa iei o decizie repeta-ti analizele si mergi la alti medici ginecologi. Si eu trebuie sa imi repet toxo deoarece ambele IG imi sunt negative, deci nu am imunitate. Chiar luni sau marti merg, atunci cand imi scot si rezultatul de la triplu test.
Succes!
Codruta 18+6zile
nicole74 spune:
Karmenuza, daca doctorii iti spun sa avortezi, eu zic sa faci mai intai amnio. Riscul de avort exista si in cazul amnio (cam 1%), dar ii dai o sansa bebelusului, poate au gresit analizele (igm nu se negativeaza asa, de la o zi la alta, ci in timp) sau poate chiar daca ai avut bebeul nu a fost afectat. E alegerea ta, dar parerea mea e sa nu te increzi prea mult in doctori. Eu am facut 3 luni tratament pt. toxoplasmoza si mi-am slabit sistemul imunitar si mi-am dat peste cap colecistul. Si nici macar nu aveam toxo (igg poz, igm negativ). O doamna doctor destul de cunoscuta de la Colentina mi-a dat tratamentul. Asa ca, de multe ori, chiar si doctori renumiti se pot insela. Si tu ramai marcata pe viata.
Sper ca nu te superi ca mi-am dat cu parerea, dar eu asta as face, nu as avorta la prima recomandare a unui medic.
Nicole 18 saptamani
martta spune:
Eu simt ca traiesc un cosmar!
Joi, 24 mart. am facut intreruperea de sarcina. Mi s-a spus sa revin la control peste 10 zile. In week-end am fi vrut sa mergem la munte, astfel incat m-am programat la cabinet joi seara. Am avut proasta inspiratie sa merg singura. In timpul sapt. nu am facut febra, nu am avut dureri de burta. Credeam ca totul e bine. La control, dr.Suciu(Polizu) mi-a zis ca s-a inchis colul mai devreme decat ar fi trebuit si trebuie sa-mi faca dilatatie. Totul pe viu, desi ii dadusem 2,5 mil...iar la final am platit si consultatia.M-a curatat, dup[a mi-a facut o echo si mi-a zis ca inca mai sunt mici cheaguri de sange, dar in urma dilatatiei pe care mi-a facut-o, totul va fi bine si nu trebuie sa revin la control decat peste o luna. Mi-a prescris tratament doar pt toxoplasmoza. Cand am iesit din cabinet, tremuram toata de durere. Nu puteam sa mai stau in picioare.L-am sunat pe sotul meu si mi-a chemat un taxi.Ajunsa acasa, l-am sunat pe dr. si i-am spus ca sangerez f.putin(deci era greu de crezut ca pot elimina cheagurile) si l-am intrebat daca nu e cazul sa iau antibiotic. M-a asigurat ca totul e o.k. si ca nu voi sangera prea mult, dupa cum a vazut el la ecograf. Era ora 22. Mi-a zis ca daca apar probleme, sa-l sun la orice ora. Dimineata aveam o durere de cap puternica. Sotul ma tot batea la cap sa mergem la munte. M-am gandit sa-l sun inca o data pe dr. sa vad daca pot pleca din localitate, in situatia respectiva. Avea telefonul inchis. Marele meu noroc. Am facut bagajele si ne-am hotarat sa trecem pe la Giulesti sa facem o ecografie. Stupoare! Eu inca aveam resturi de copil in mine. Multe! Am inceput sa plang, caci inca simteam durerea interventiei din seara trecuta. Mi s-a spus ca singura solutie e inca un chiuretaj. Nu-i cunosteam f.bine pe medicii de la Giulesti. Am sunat-o pe Bychi, care era in vacanta, sperand ca poate sa-mi dea relatii despre medicii de-acolo. Pana la urma, m-am internat. In urma unor recomandari, obtinute pe alte cai, am ajuns la dr. Puia si dr. Mitran. M-au consultat si mi-au explicat gravitatea situatiei. Am trecut urgent pe antibiotic. Nu puteau interveni mai devreme de 12h de tratament sub antibiotic. Testul de sarcina era inca pozitiv. Samb. dim. am fost rechiuretata. Totul a mers f. greu. A durat mult si, dupa spusele medicilor, a fost unul dintre cele mai grele chiuretaje pe care le-au facut vreodata. Mi s-a aratat un rest. O imagine greu de suportat.Au trimis probe la laboratorul de anatomo-patologica. Era un os pe care eu nu l-as fi eliminat vreodata. Aseara am iesit din spital. Maine ma duc iar la eco. Inca a mai ramas ceva. Nu se stie daca e vorba despre un fibrom sau de un rest de copil calcifiat. Sansa mea de-a mai avea un copil e destul de mica. Am ajuns in situatia in care nu pot sa mai merg nesustinuta.Am mari ameteli si ma simt f.slabita. Am avut incredere intr-un medic...pe care imi este greu sa-l numesc om!
Scuze pt mesajul lung!
Miflore, atentie!
--------------------------------------------------------------------------------
Marta
irinabungau spune:
Martta iubito, iti tin pumnii sa fie totul bine cu burtica ta si sa treci peste nenorocirea asta!!!! Sper din tot sufletul sa nu fie vorba de un fibrom si sa poti avea din nou un copilas pe care Dumnezeu stie cat de mult ti-l doresti... Dumnezeu sa te ajute!!!
Irina si bebe 21 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau