Mamici de martie - aprilie 2005 (23)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmissis spune:

In legatura cu spalatul bebeului, prietena mea (care este medic si are si un baietel de 1 an), spune ca bb trebuie spalat tot timpul, chiar daca nu i-a cazut buricul si cu un prosop un sau chiar cu servetele umede si trebuie sters f... bine in zona in care are pliuri si mai ales dupa urechi si sub gaT!!!

vOI CE ALTE INFORMATII AVETI?

Carmen si 35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

In sfarsit ! A cam fost pustiu week-end-ul asta fara voi !

Zuzunachi, felicitari pentru baietelul tau. E un scump, iar tu esti o mamica tare frumoasa si fericita.

Fetelor, m-au intristat povestile voastre despre relatia cu mama. Oana, ma bucur ca acum la tine este OK, si sa o tineti tot asa.

Mamacita, thanks pentru link-urile cu decalotarea si circumcizia. Am mai cautat si eu dupa aia pe net si ai dreptate, tonul epistolelor de pe forum la adresa medicilor romani, nu era chiar cel mai corect. Acelasi subiect se dezbate si in mometul de fata in strainatate. Am gasit chiar si un forum de mamici frantuzesc, in care isi puneau aceeasi problema (cu vizite la n doctori, cu n pareri diferite).

Iar despre spalatul lui bebe, am auzit una si mai groasa si anume spalat cu ceai (parca de galbenele ?, nici nu m-am obosit sa stric neuronii mei cu informatia asta). Si asta pana pe la 4 luni.

Burtica mea a inceput sa coboare. Nu pot spune ca respir mai usor, dar ma pot apleca dupa lucrurile pe care le scap mai mereu din mana.
Iar acum, la spartul targului, am reusit sa culeg de la un coleg o raceala pacatoasa (azi - adica ieri - avea mustrari de constiinta din cauza asta). M-a avertizat ca e racit, dar eu, nu si nu, am facut pe viteaza, ca cica nu se lipesc bolile de mine. Asa ca acum bag la greu ceai, miere, lamai. Nu prea suport transpiratia , nici macar in somn, dar am reusit sa stau invelita toata noaptea, pana m-au apucat insomniile, frisoanele si durerile de gat.
Sper din suflet sa nu nasc pana nu-mi trece raceala. Cred ca nimic nu ar putea fi mai groaznic decat sa nasti si sa traiesti cu spaima ca ai putea sa iti imbolnavesti micutul din prima zi.

Fetelor, aveti mare, mare, mare grija de voi.
Rrox, sper ca sunteti bine, deja incepi sa ma sperii cu absenta asta lunga.

Dana si bebelica sapt.37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Mamacita, mersi pentru link. O sa citesc cind voi avea mai mult timp!habar nu aveam ca s-a mai discutat asta pe forum!

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

neata fetelro,
m-am trezit si eu pe la 8 , am dormit destul de bine in noaptea asta, m-am trezit doar o singura data sa merg la toaleta dar am adormit imediat, dar sunt sigura ca peste 2-3 zile ma vedeti pe la 4 dimineata pe forum...

in legatura cu spalatul bebeului si eu stiam ca se spala si pana ii cade buricul, cu un prosop sau alte maamici am auzit ca-l baga in chiuveta avand grija de buric, eu nu stiu cum o sa procedez, oricum o sa-mi sie cam frica, o s-o chem pe mama sa-l spele la inceput

mamacita spune-mi si mie dupa epidurala sunt sanse sa raman cu durere de cap ca la rahie sau nu are nici o legatura? eu am facut o operatie de apendicita acum cativa ani cu rahie anestezie si dr mi-a spus sa nu ma misc in timpul operatiei ca s anu raman cu durere de cap, vreau sa-ti zic ca mi-era frica sa si respir si tot m-a durut capul o luna

fetelor acum trebuie sa plec , merg sa-i cumpar lui bebe hainute, sunt asa fericita , abia astept , va pup si vorbim mai tarziu

Adriana si bebelinul urias 35+

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

In sfarsit - buna, buna tuturor!
Cred ca am facut santuri panna la calculator tot sa incerc sa vad daca merge!

Despre decalotare am discutat si eu cu sotul meu, dar nici nu vrea sa auda. Eu am citit prin unele parti ca e musai sa-l decalotezi in fiecare seara si sa-l speli cu un sapun cu ph neutru, iar in alte parti - sa-l lasam in pace ca are un sistem propriu de curatire... Noi deocamdata il lasam in pace...
Sunt f bucuroasa! L-am cantarit aseara pe Stefan dupa baie, si avea 4 kg! in sfarsit, de acum isi poate regla singur temperatura corpului, si e un pic mai rezistent! De altfel e un bebe destul de cuminte, chiar si cu colicii, sta si sufera in tacere, ca un mosnegut, se strange si geme de mi se rupe sufletul si nu-l pot lasa in patut... si uite asa s-a invatat in brate... si incepe o adevarata istorie, de am niste dureri de spate ingrozitoare de la atata purtat in brate (dar vreau eu sa vad mama care isi lasa copilul sa planga doar ca sa nu se invete in brate!)Probleme avem cu inchititul, pentru ca se ineaca foarte des, mai si varsa de ma sperie ingorzitor, chiar ieri s-a inecat asa de tare ca pret de cateva secunde nu a mai respirat, de imi venea sa fug cu el pe scari...Nici nu am cum sa-l invat ca trebuie sa mai si respire cand mananca, e un mic haplea!
Am avut un wk-end minunat, am stat la aer de munte, am facut gratare, am ciocnit oua rosii, iar wk-end-ul viitor in sfarsit ma duc acasa, la Iasi (n-am mai fost din decembrie), mamicuta mea implineste 50 de ani e bairam mare !
Carmissis, are dreptate prietena ta! Ai sa vezi ca bebelinul nici nu are practic gatul intins, are vreo 4,5 pliuri, care trebuie sterse cu mare griga cu servetele umede pana ii cade buricul, la fel si dupa urechi pentru ca poate face niste chestii foarte urate la vedere si chiar f urat mirositoare. Eu il miroseam in fiecare seara inainte de a-l sterge, si ma obseda faptul ca e murdar, pentru ca nu i-am putut face baie calumea timp de 2 saptamani... Acum sa-l vezi ce da din maini si picioare! Ah, si o chestie pe care nici eu n-am stiut-o, mi-a zis nasa mea. Dupa ce-l dezbracam si ne pregatim sa-l punem in cadita, eu il tin cu mana sub cap si sub fundulet, iar sotul meu il tine de manute, pentru ca are o fata disperata cand se vede dezbracat complet, si mai ales in aer, drumul pana la cadita si la primul contact cu apa...Dupa aceea se obisnuieste cu apa, dar tot f speriat e, incearca sa se prinda cu manutele de marginea caditei. Ei, atunci sa ne vedeti cum ne prostim amandoi, ne etalam tot repertoriul muzical de se sperie probabil vecinii! Dupa baita sotul meu il tine intr-un prosop moale si pufos vreo 10 minute si-l intoarce pe toate partile, iar apoi intra mami in actiune cu manutele pline de ulei incepe masajul (care ar trebui sa dureze vreo 10 minute), si-l trag in toate partile (incet bineinteles)! Apoi il imbrac, el cauta cu gurita "buburonul" (cu toate ca a mancat si inainte de baie), sotul ii da sa manance... si dupa aceea ar trebui sa doarma vreo 4,5 ore neintors! Eh, asa fac copii ideali! Al meu are program artistic pana pe la 12 cand adoarme. Bine ca de regula eu nu-l mai aud, pentru ca dupa baie eu cad de-a lungul patului si nu ma mai ridic pana pe la 2 cand micu' vrea mancare... si cam asa e in fiecare seara! Hm, nu stiu ce-am avut de v-am povestit toate astea, dar simt nevoia sa impartasesc din experienta mea, asa cum deja am pus deoparte hainute care nu-i mai vin lui Stefan si astept sa aud de vreun bebelin sa i le dau cu cel mai mare drag!
Hai ca v-am pupat, si nu va mai plictisesc!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Buna dimineata burtici!Imi pare rau pt.cele care au insomnii dar va trece si asta nu-i asa?
Clio am contractii atunci cand mai fac una ,alta dar sunt ore cand am si daca stau intinsa;
Adriana ce mare bebelin ai!Ma bucur pt.tine;ieri mi-a spus dr.ca bb.meu cantareste
in jur de 2.800-2.900 si ca va mai lua in greutate;dar oricum pe langa al tau este un piticot!As vrea eu sa fie cat mai mare sa am de ce prinde!
Oana imi pare bine ca relatiile cu parintii au devenit asa cum trebuie sa fie!Eu nu as putea trai fara familia mea care este una minunata!

Teodora si bb.36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna fetelor!!Tare rau a fost fara voi zilele astea ce ti-e si cu dependenta asta..
Eu sunt speriata rau si am o stare de-mi vine sa plang non stop..de ieri am inceput sa pierd din dop zic eu numai ca la mine e o secretie maronie amestecata asa cu un pic de mucus..binenteles ca m-am speriat am sunat la doc si mi-au zis ca daca nu am dureri si nici secretia nu e de culaore rosie sa nu-mi fac griji.Dureri am precum cele menstruale sa fie astea oare durerile de la inceput?? si vad ca se accentueaza dar sunt neregulate si burta mi se intareste..
Deja mie frica, apoi vreau sa nasc mai repede nu stiu ce-i cu mine insa stiu ca azi, maine, zilele astea..am sa-mi tin si eu puiuta in brate.
Baita nu stiu nici eu cum am sa procedez dar ma vor invata asistentele la spital asa am inteles.Voi avea de stat o saptaman in spital asa e aici si nu stiu cum am sa fac cu vestile am incercat sa-l invat pe sotul meu sa intre pe forum si sa-i scriu eu pe o foita ce are de scris dar... sigur nu va reusi.
Ellinia tare frumos ai mai povestit sa creasca mare Stefanel.Sincer nu mai am rabdare...trec asa de greu zilele astea si bebelusha mea nu da nici un semn maine voi merge la doctor sa vad care-i treaba..
Si totusi cu dopul asta ca am ceva asa care imi sta parca pe creier stiam ca se aseamana albusului de ou insa la mine sunt niste pete maronii este ceva normal??
Va rog frumos sa ma iertati dar is tare aiurita zilele astea..
tuturor si intru mai tarziu putin

Raluca&bebelusa,5 zile pana la DPN http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Buna dimineata fetelor,la raport si eu... am dormit zic eu foarte bine pana la 8, ceea ce e suficient, acum am luat micul dejun sanatos, iaur + musli, mai stau putin cu voi dupa care poate inca o ora de stat in pat caci apoi avem si noi treaba in oras.mamanati ma bucur ca poti sa nasti normal din cauza dioptriilor, cred ca o sa fi tare curajoasa si va trece repede totul. Ma gandeam la tine cum poti fi tu de speciala si rabdatore sa iti vezi sotul si puiul langa tine, nu cred ca ti-a fost usor sa duci oarecum sarcina singura, ma refer la faptul ca sotul tau acum nu e langa tine. Cred ca nu iti e usor si te admir pentru rezistenta ta! Succes in continuare!danuta_t zici ca a inceput sa-ti coboare burtica ? Si eu abia astept ca pe o gura de aer ca uneori simt ca ma sufoc, bebelina mea cred ca si-a modificat total pozitia in burtica, ceea ce nu ma bucura pentru ca era cu capul in jos acum nu mai stiu nimic, dar cred ca s-a sucit rau dupa pozitia burtii mele si o simt cum face tot felul de miscari destul de serioase pe acolo. Imi pare rau de raceala care ai capatat-o ... cred ca esti printre putinele dintre noi care mai merge la munca. Eu nu as putea sa fac fata stresului si programului de 8 ore acum plus efortului de la munca. Sa ai grija de tine.gabrielaveres, sportiva noastra, zici ca te-ai plimbat pe la munte si pentru noi. SI eu din romania provin dintr-o zona muntoasa si cunosc nesatul cu care iti vine sa colinzi pe multi si vai, cand eram mica mergeam des in drumetii cu parintii mei si nu oboseam niciodata... acum la o simpla plimbare ii spun sotului meu sa o ia mai incet sa pot si eu sa respir si spre sfarsitul plimbarii ma apuca frumusete de contractii inevitabil. CU arsurile sa bat in lemn ca pana acum nu le-am simtit si sper sa ma scuteasca ca nu stiu cum le-as face fata, poate ca mamacita cu Renne sau cum ii spune. Iti tin pumnii sa fie totul bine daca ai pierdut dopul, nu mai ai mult :). Ellinia, Stefanut creste pe zi ce trece precum un voinic in poveste. Mie imi place tare mult cand ne povestesti despre el si despre voi. SI pentru mine o sa fie o prima experienta, habar n-am la ce sa ma astept si orice detaliu despre cresterea unui bebelus e binevenit. Inca nu vreau sa ma ingrozesc la gandul ca nu voi stii cum sa procedez, stiu doar ca la noi la spital cat stai acolo te invata cum sa-l speli, ii faci baiata tu singura, sa-l alaptezi si sa-l schimbi. Asa ca tu scrie-ne in continuare ce mai faceti ca ne este de folos si eu abia astept sa fim toate mamicute si sa ne consultam in ceea ce priveste puiutii nostri. Sanatate si LA MULTI ANI mamei tale! Sa va simtit bine, sa va distrati fain si sa va bucurati de Stefanut!Va pup pe toate sa aveti o zi linistita, sa va odihniti cat puteti mai mult si mai bine si sa fiti sanatoase si pregatite psihic pentru orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Buna dimineata!
Vad ca n-a prins "Somn usor"ul meu la toate insomniacele,dar mai incerc si diseara.
oanamc,ai intuit exact caror motive se datoreaza comportamentul parintilor mei,iar acum este mult prea tarziu sa-i fac sa priceapa ca am si eu nevoie de intelegere si protectie uneori,mai ales ca eu nici macar gravida fiind nu pot sa plang la comanda si din absolut orice ca sora mea,ceea ce s-ar parea ca suscita o simpatie aparte.Sa nu ma intelegeti gresit:ne iubim si ne ajutam la necaz in familie,dar la capitolul comunicare si intelegere subtila si mutuala stam f.prost.Probabil se datoreaza si unei generatii cu multe subiecte tabu,care nu era invatata sa fie prietena cu copiii,ci mai degraba sa asigure tot ce e necesar copilului,sa nu-i lipseasca nimic,iar acesta la randul lor sa nu le iasa din cuvant.Ceea ce nu prea se potrivea cu carcterul meu...
gabrielaveres,bine ca n-ai schiat,mamaEu nu mai rezist nici la plimbarici prin oras,darmite la alpinism
carmissis,tot de la babycomfort ai luat salteluta?Nu stiam ca ofera si garantie,desi normal asa ar fi.
danuta t,chiar ca esti de admirat cu munca;n-as mai putea nici macar sa ma scol zilnic sa ma duc la serviciu,darmite sa-mi mai pun si neuronul in functiune...Imi pare insa nespus de rau de raceala cu care te-ai captusit,eu sunt terorizata de treaba asta,si-ti doresc insanatosire cat mai grabnica!
adriana,la epidurala poti sa-ti misti capul cand si cum vrei fara a aparea cefalee(durere de cap);singurele cazuri cand poate aparea sunt cele in care pacienta nu sta cuminte in timpul efectuarii anesteziei(misca brusc din pozitia in care e asezata) si medicul pierde controlul acului,acesta alunecand in rahianestezie,ceea ce se intampla extrem de rar,ptr.ca majoritatea pacientelor,daca le explici corect ce au de facut,se conformeaza(din cauza asta epidurala nu se face chiar la oricine,e nevoie de un anume IQ ptr.intelegerea explicatiilor aferente manevrei).
ellinia,sa-ti traiasca mamica.M-ai incantat cu scena de familie descrisa si mi-ai facut pofta,de-abia astept si eu sa practic acelasi "sport"
teodora,si mie bb cu cele 2400 g ale sale la 35 sapt.mi se pare piticut fata de al Adrianei.Ei sa fie sanatosi,ca-i facem noi mari!
hiroral,stai linistita,totul se incadreaza in normal si,daca nu reuseste sotul(macar in engleza)sa ne anunte,te asteptam rabdatoare pe tine s-o faci!Multa,multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

'Neata!Cam tarziu, dar...
Despre baita bebelului, am auzit si eu persoane care spala bebicul in apa fiarta si racita si sincer, mi se pare aberant, dar am auzit ca e bine sa pui in apa de baie ceai de musetel sau tarate, pentru ca previn iritatiile si curata pielea bebeluslui.Eu cred ca voi folosi sau musetel sau tarate, dar nu mai mult de 3 luni...

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 38)

Mergi la inceput