Mamici de mai-iunie 2005 (40)
Raspunsuri - Pagina 6
Margott spune:
Buna dimineata la burtici!!!
N-am mai scris de ceva vreme, pentru ca am intrat intr-o stare de lene si oboseala de nu stiu ce este cu mine. De un timp micutul se face simtit tot mai puternic. Sper sa fie de bine. La control am sa ma duc sapt viitoare si atunci am sa fac si o echo sa vedem daca este in regula. Eu am stresul ca am burta prea mica.
Fetelor de la Dunare, sambata plecam la Galati, la ai mei si va fi ffff bine, ma rasfata cu de toate si ma simt minunat. Daca vreti, va aduc o poza cu Dunarea, dar pentru ca nu a inverzit nimic, nu stiu cat de frumoasa va arata.
Cam atat pentru acum ca trebuie sa ma imbrac si sa merg la serviciu. OH!
Margott
gabitzam spune:
Margott, de-abia acum pleci la servici?
Dimineata am avut o stare nasoala, nici la inceputul sarcinii nu am fost asa, cu greata si stare de voma. Mi-am revenit, dar acum stau si ma gindesc ce Dumnezeu a fost? De-abia astept sa ma duc maine sa iau rezaultatul la analize, sper sa nu fie ceva nasol.
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
Irinuta spune:
Buna ziua fetele - e asa o zi frumoasa afara!
Nu stiu daca mai tineti minte - trebuia sa merg la spital sa verifice doctora ceva la arterele bebitei - se pare ca totul este super OK!!! ceea ce este minunat!
Cloreta, ai grija cum mergi, doamne fereste sa se intample ceva ... - oricum, am vazut ca esti tare, la propriu!
In ceea ce priveste concediul de maternitate - am hotarat (sper sa nu ma razgandesc) - de pe data de 4 aprilie gata cu serviciul. Mult prea obositor venitul pana aici, ridicatul si asezatul de pe scaun de 100 de ori pe zi pentru diverse chestii, chiar statul pe scaun o perioada mai lunga ...
Ieri dimineata mi-a tras bebita mea niste suturi - credeam ca vrea sa ma fragezeasca - si numai in jos.
Intr-adevar, avem 126 de zile calendaristice de concediu de maternitate si lauzie. Nu stiu daca stiti, dar in conformitate cu Contractul Colectiv de munca la nivel national, angajatorii au obligatia sa ne dea un BONUS de un salariu - prima de nastere, plus (daca salariul depaseste plafonul) sa ne reintregeasca salariul brut timp de 6 saptamani.
De asemenea, cred ca avem dreptul la program redus de 6 ore (dar aici nu mai stiu detalii, pentru ca nu m-a interesat).
Daca vreti, va pot spune monitorul oficial in care a aparut CCM la nivel nat pt 2005 - 2006, precum si articolele de lege in care se precizeaza cele de mai sus ... - doar spuneti-mi si ma uit sa va spun exact.
In rest, dupa cum v-am spus, doctora mi-a devansat DPN-ul intre 28 aprilie si 12 mai - cam mare intervalul, dar cine stie...
Gabitzam - multumesc pentru link - sper ca e OK acum ...
In rest, mi-i asa de somn - desi am dormit relativ bine azi noapte ... Ma duc sa ma dorm un pic la birou - glumesc, avem atata treaba, of doamne, abia astept concediul!!!
Va pup si va urez o zi cat mai buna!!!
si
Xandra
sim76 spune:
danelutza sa fiu sincera nu stiu daca m-am mai ingrasat,m-as mira, dar nici nu ar fii exclus, ca totusi de flamanzit nu flamanzesc, si mai si trisez cu cate un desert pt diabetici facut cu zahar din fructe, dar, ma rog, nu se compara cu dulciurile care le balotam inainte....
usor,usor, m-am obisnuit cu statutul de diabetica, si nu ma mai streseaza asa tare...azi merg la doctorita asta diabeticiana, si sa vedem ce mai zice..ma duc cu carnetelul de valori la verificat, parca as fii la clasa 1, cu caietul de teme sa il controleze...;)
simona-DPN 24 iunie
Margott spune:
Gabitza, am avantajul, daca se poate spune asa, ca lucrez in invatamant si nu am program fix; este in functie de orarul studentilor. Asta pana o sa ne oblige sa stam si noi 8 ore in facultate (de un an se vehiculeaza ideea asta, dar nu s-a pus in aplicare), ca doar personalul administrativ sta 8 ore.
Margott
gabitzam spune:
Ieri am avut vreo 10 minute de depresie, cum sa-i zic, prenatala?
Noroc ca nu m-a tinut mult si a trecut cu o portie buna de plins.
A mutat tati mobila prin dormitor si a facut loc de patut. Cind am ajuns ieri de la servici am gasit locul liber, in prima faza m-am bucurat foarte tare. Dupa care am inceput sa ma crizez
"Aoleu, dar hainutele unde le punem?" "Aoleu, dar unde o sa punem cadita"...Si tot asa cu unde infas copilul, unde ii pun toate ustensilele pentru sterilizat/incalzit/preparat papa. Cind am ajuns la carucior m-a apucat plinsul
Barbata-miu ridea de mine, eu cind il vedeam plingeam si mai tare.
In fine, m-am descarcat, m-am linistit
.
Dar intrebarea ramane. Unde pun caruciorul ?!?! Si caditza, si... 
Vreau casa mai maaaaareeeeee 

Azi s-a dus tati sa comande un fel de dulapuri pentru hainele kupilului, o sa intru in dormitor intr-o dunga si o sa ma imbrac prin bucatarie ![]()
![]()
![]()
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
simonaeus spune:
Salutare burtici,
Nici eu n-am chef de serv.
Desi am dormit bine mi-e tare somn si abia astept sa ajung acasa.
As vrea sa merg pe la Cora sa-i iau lui bebe carusel muzical si hainute, ca am vazut in oferta ca aveau ceva dragut.
Cu lenea asta insa nu stiu cand ajung, dar ma mobilizez eu fiindca mi-e tare drag sa-i iau lucrusoare.
Stiti ca va spuneam ca am luat cadita.
Ei bine, inca o tin in sufragerie si ma uit tot timpul la ea.
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
simonaeus spune:
Irinuta, nu stiam de asta. Ar fi super.
Da-mi te rog cat mai multe detalii ca sa intreb si eu la mine la serv.
Multam
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
Luluku spune:
Irinuta, vreau si eu detalii, ca suna interesant!
Si multa sanatate in continuare BB-lui.
Neatza mamici cu burtici! Si mie mi-a cam pierit cheful de orice. M-am decis ca la 32 de saptamani sa intru in concediu prenatal, ca am si sesiunea si deja a inceput sa ma cam streseze fluactuatiile de tensiune...norocul meu a fost ca azi mi s-a intamplat sa am o "criza" la plecare la servici si era sotu' langa mine si m-a tinut in brate pana mi-a trecut ca pupam serios scarile....
Cat despre retzetaru ptr baietzei, pai, bine mai fetelor, eu ma asteptam la ceva tehnici aparte, asa ca acuma sunt iarasi cu capu patrat cand ma gandesc ca ma asteapta inca 2 sarcini...sper sa reusesc sa fac 2 urmatoarea sarcina, si sa fie o fata si un baiat...asa ca sa scap de o problema
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
crissu spune:
Gabitzam si pe mine ma apuca starea de care zici tu si am impresia ca nu am timp sa fac tot ce mi-am propus mai ales ca inca nu ne-am apucat de nimic. Vrem sa punem si termopane si sa facem si ceva modificari prin camera ca sa intre si patutul lui bebe . Dar nu ma plang ca eu am o curte maaaaare si o sa ies cu bebe la aer mai des.
Gabitzam am inteles ca uneori in trimestrul 3 revine greata din primele luni.
Simoneus ca ziceai de sani,din pacate si ai mei s-au cam lasat din cauza greutatii cred
...........cam nasol si sa vezi cand o sa inceapa bebei sa traga laptic din ei........asta e, sacrificiu.........nu o sa mai fim ca la inceput. Nasa mea careia ii explodau sanii cand alapta a mai ramas acum cu un fel de piei (piele moale vreau sa zic), dar are o mandrete de baiat mare, (si asta la doar 25 de ani asa ca....)
Criss si
care azi intra in 29 saptamani