Mamici de septembrie - octombrie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

sunt asa de fericita si va povestesc si voua ce am vazut ieri la echo: un copilas de care m-am indragostit definitiv... am inteles si eu, in sfarsit, unde-i capul, unde-s manutele, piciorusele... si chiar i-am vazut fata! ochisori, gurita si nasuc minuscul. in plus, misca voinicul meu de n-avea treaba... si eu nu simteam nik...

ma apropii cu pasi repezi de echo morfo de 14 sapt. de-abia astept! dar ma apropii si de triplul test.
tre' sa recunosc ca nu stiu daca e ceva obligatoriu, un test pe care il fac toate gravidoasele, nu stiu unde se face, cat costa... dar le aflu eu pe toate...

va urez tuturor sa fiti la fel de fericite, iar aceleia dintre noi care nu poate fi acum prea fericita ... stiu ca la un moment dat ii va fi din nou bine... pentru ca intamplarile grele prin care trecem uneori ne fac mai buni si ne fac sa apreciem mai mult momentele fericite... orice decizie am lua.

cristina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Mersi pentru raspunsul la triplu test!- Dupa mine e o chestie cam complicata, dar necesara la unele gravide.
Sa aveti sarcini usoare si la orice sangerare sa va contactati medicul... nu mai zaboviti si nu ascultati fetele care spun ca sangerarile sunt frecventa si de multe ori normale... Singurul, medicul e in masura sa spuna asta in cazul fiecareia dintre noi!

ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 15 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

'neata!
Pe aicitoata lumea se pregateste de paste (catolic)! peste tot vad numai ciocolata si toata lumea aduce la copii oua, pui, gaini si iepuri (de ciocolata bineinteles). Mi-e o pofta de mor!
Am inceput sa ma uit dupa hainute de gravide si abia astept sa vina vara sa se vada bine si sa pot purta si eu burtica cu mandrie!!!

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

romana, mare dreptate ai! Singerarile frecvente nu sint normale! Libra, du-te imediat la medic. Mie personal mi-a zis doctorita ca 2-3 picaturi de "maro", din cind in cind (adica la distanta de saptamini intre ele) sint normale.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Fetelor, vine pastele catolic.
cine e catolica, PASTE FERICIT!

Racita.....nu sunt,ieri mi-a fost rau. am aplicat reteta cu ridichea neagra. Si a mers.....
Ii dau cu ceaiuri si lamaie multa si sper sa fie ok.
Asta e ...doar suntem oameni, nu?
Trebuie sa mai si racim dar nu sfarsitul lumii.
Mai da ce sa zicem, cum era pe vreme lui bunica, nu se stia de eko, nu se stia ca ....cutare e gravida pana nu nastea, da mai de raceala! Se mergea la lucru, la camp, si acuma mai e asa...la tara.
noi ne facem atatea probleme cu toate. Suntem in mana Domnului si el face ce vrea cu noi. Trebuia sa si suferim ca altfel nu are farmec.
E normal sa suferi mai ales cand esti gravida.
Depinde de la femeie la femeie, nu sunt doua femei la fel in ceea ce priveste sarcina.
Asa ca daca una a patit asa...sau este nu stiu cum, asta nu inseamna ca si eu sau restul va fi la fel
Dumnezeu stie cel mai bine cum trebuie sa fie.

bafta la toate!
Fiti optimiste si bebeii se vor naste sanatosi.

Vero 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Buna dimineata burticilor!
Cristina, triplul test din cate stiu eu costa vreo cateva milioana (2 sau3), dar mai nou se poate face gratuit la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului (la Lab. de genetica din fostul spital Emilia Irza - Bdul. Lacul Tei nr.120 - langa fac. de Costructii) . Trebuie sa mergi acolo dimineata, pana in 10.30 parca, cu o fisa completata de medicul tau si cu o ecografie facut cu o zi, max doua inainte. Iti dau si nr. lor de telefon, pt. amanunte:242.27.10/ int.196-pana in ora 14.
Pupici
Raluca, 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata !

Diafera, multumesc pentru lamuririle in legatura cu triplul test. M-am linistit. Deci nu este prea tarziu sa il fac in saptamana 15-16. Ma gandeam eu ca stie dr. mai bine decat mine, dar au fost tot felul de variante pe DC legate de saptamanile in care se face triplul test.

Monica, spune-ne mai multe despre alimentatie. Este chiar foarte interesant si important sa stim cat mai multe.

Lucia, si eu intrebam acum cateva zile daca mai are cineva intepaturi in zona buricului si am primit un raspuns pozitiv. Deci nu suntem singurele. Si eu tot seara le am si nu dureaza foarte mult si nici nu se intampla in fiecare seara.

Ieri m-am intalnit cu asistenta dr. mele (imi este prietena) si mi-a confirmat ca totul este bine cu mine si bb (ele cu siguranta mai vorbesc si dupa ce plec eu din cabinet) si ca triplul test mi l-a dat sa il fac doar pentru lnistea mnea, ca m-a vazut asa de prapastioasa. Maine am intalnire cu bb. Abia astept. La 13 saptamani si 2 zile i se poate distinge sexul?

Flavia 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Neata fetele!
Ati vazut ce soare frumos este afara ?

Eu am foarte mult de lucru la serviciu, si imi este un somn nevoie mare.
In plus, vreau sa trag tare ca sa mergem in weekend la Busteni.

Abia astept sa il mai vad pe bebe, sapt viitoare vreau sa imi fac programare la dr.

Mie mi se cunoaste burtica, ca sa il citez pe Victor este "ca la pagina trei " din cartea cu bebelusi (Mama si copilul).

Trebuie sa imi revizuiesc garderoba; saracu' bugetul nostru.

Imi pare tare rau ptr. Martta, trebuie sa ai credinta in Dumnezeu, si o sa vezi ca pana la urma o sa fie bine.

PS : In revista "Olivia" este un editorial de moda ptr mamici cu burtici.

Ioana, ai zis la un moment dat ca sunteti la stadiul de proiect ptr camera Mirunei. Poate o sa ajute si http://www.barza-ro.com/.

Cristina, mama lui Victor si a lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

multumesc, RalucaN.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

In Cluj-Napoca Triplul Test costa 750.000 lei. Ma duc in 31 martie sa mi-l fac si eu.
Eu am in continuare dureri de masea. Azi am fost la ginecolog sa il intreb daca pot face radiografie. Mi-a zis ca da, cu sort de protectie. Asa ca asta am facut. Am mers apoi la medicul stomatolog si se pare ca trebie sa imi scot maseaua.....dar la chirurgie pt ca o radacina e foarte curbata. Asa ca....... cu durere pana saptamana viitoare cand merg la chirurgie. Pana atunci mi-a zis sa i-au ampicilina 3 zile sa imi cedeze durerea. Nu pot nici manca si nici nu am dormit azi noapte.
Va
Codruta

Mergi la inceput