Mamici de septembrie - octombrie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 4
didita spune:
Si mie mi s-a propus triplu test (intre 14 si 17 sapt) si o sa-l si fac pe 7 aprilie. L-am facut si pt primii doi copii asa ca... nici nu se punea intrebarea.
Marttanici nu-mi pot imagina prin ce treci. O prietena buna a mea a pierdut un bebe la nastere preamtur (nascut la 24 de sapt la 500g). Doctorii s-au chinuit sa-l salveze si l-au mentinut in viata timp de doua saptamani. Bineinteles ca a fost f greu de acceptat situatia, dar dupa socul primelor zile au zis ca a fost mai bine asa pt ca l-ar fii asteptat o viata de chin (sechele cerebrale, respiratorii si altele) si pe bebe si pe ei si pe ceilalti copii (pt ca vroiau sa aibe cel putin 2 copii). Mult timp prietena mea s-a simtit vinovata de faptul ca s-a simtit usurata de moartea copilului ei. Suna oribil, dar realitatea era si mai greu de suportat. Pe de alta parte a zis ca ii multumeste lui Dumnezeu ca nu a trebuit sa ia ea decizia asta.
didita
romana_74 spune:
Mai fetelor, lamuriti-ma si pe mine ce e cu triplul test? si in ce cazuri se recomanda de catre medic!
ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 15 sapt.)
diafera spune:
Buna fetelor,
vad ca se tot vorbeste de triplul test. Vreau sa va arat raspunsul dr meu pe un site la intrebarea mea legata de pliul nucal si triplul test. POate pentru unele dintre voi va va fi de folos.
Iata-l:
"Azi de dimineata am venit la dumneavoastra la control .. va ziceam ca azi am implinit 11 saptamani de sarcina. Am uitat sa va intreb de pliul nucal ... am inteles ca se masoara intre 10 si 12 saptamani . Eu mai vin la dumneavoastra la 13 saptamani. Este prea tarziu daca va fi masurat la eco morfologica la 14? De triplu test mi-ati spus ca nu pot sa il fac pentru ca sunt sub tratament cu pregnyl, insa daca vreau sa il fac, se poate dupa ce termin tratamentul? Este absolut necesar sa il fac? va rog luminati-ma :)
Va multumesc mult si nu va suparati pe mine daca va par insistenta!
O primavara frumoasa sa aveti!
Raspuns: pliul nucal se masoara intre 10 si 12 saptamani daca se opteaza pentru un test dublu: hCG si PAPP. si intre 14 si 16 saptamani daca se opteaza pentru triplul test sau pentru cel quadruplu (hCG, AFP, E3 si inhibina). masurarea pliului nucal in sine nu are nici o valoare (asa cum nu are nici o valoare masurarea celor trei parametrii sanguini hCG, AFP si E3) acesti parametrii echografici si serologici de integreaza intr-un soft care da un rezultat ce reprezinta RISCUL ca bb sa aiba o "defectiune". pregnyl-ul este hCG. deci daca faceti triplul test, rezultatul acestuia va fi alterat.
"
monicafrosa spune:
Buna,
-utelor
Acum sunt mai in forma, asa ca v-am citit pe indelete.
Mary_25, bun venit printre noi. Ma bucur ca ne inmultim. Iti doresc o sarcina usoara, fara probleme, asa cum am avut eu pana acum (cu mici exceptii
).
Ieri am fost la prima intalnire din cadrul unui program al carui scop este o alimentatie corecta si sanatoasa in timpul sarcinii. La fiecare intalnire ti se ia tensiunea si se masoara greutatea, dupa care urmeaza discutia cu un nutritionist, care iti recomanda ce sa mananci si iti sta la dispozitie pentru tot felul de intrebari legate de papica.
Am primit un pliant foarte interesant despre alimentele recomandate.
Sunt multe informatii, dar pe scurt trateaza cele 4 grupe de alimente. Se recomanda sa bei cam 1l lapte pe zi, mai ales in perioada 12-16 sapt. cand bebe are nevoie de mult calciu, pentru ca acum incep sa i se dezvolte dintisorii. Chestie interesanta, nu stiam ca si cartofii au vitamina C si chiar putin fier. Daca vreti sa va mai enumar din alimentele recomandate, spuneti-mi, ca nu vreau sa va plictisesc.
Nutritionista mi-a mai spus sa iau vitaminele cu suc de potocale, pentru ca le mareste efectul, nicidecum cu lapte, ca li-l anuleaza. Eu stiam din copilarie ca antibioticele nu se recomanda sa fie luate cu lapte, dar iata ca mai sunt si alte pastile.
Va doresc o zi buna, ne intalnim cand ma intorc de la serviciu.
Monica
Tonnia spune:
Monica, da , sa ne mai spui! Te rog mult! Uite eu habar nu aveam de treaba cu laptele...
liadi spune:
Am apucat sa citesc si eu ce ati scris azi. In rest nu prea pt ca am mult de lucru.
Draga Marttaam tot sperar sa treci cu bine peste problemele aparute. Imi pare rau de diagnosticul confirmat. Stiu ca este tare greu sa ei o hotarare dar nu ma indoiesc ca o sa ai taria sa o ei pe cea corecta. Si ma refer la "corect" pentru voi pt ca nici una din decizii nu iti aduce linistea. Sunt alaturi de tine cu toate gandurile bune si iti doresc sa depasesti momentul acesta trist.
Lia
lucia_cs spune:
Fetelor, pe voi va apuca dureri intr-o parte care tin putin mai mult?
Eu am avut asta' seara de simteam ca nu m-as putea ridica din pat fara sa ma doara si au disparut cand am urinat.
Oare m-am tinut prea mult? Eu eram amortita si nu simteam. ![]()
Simtiti intepaturi in jurul buricului? Eu le simt, in ultimele doua zile, numai seara.
Sunt normale?
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire (12 sapt). 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
Libra spune:
Probabil s-a mai discutat dar nu stiu unde sa citesc.
Scurgerile maronii (deschis), nu foarte abundente dar care dureaza de 24 ore, sunt normale? E grav? Eu iau utrogestan si scobutil. Dureri am mai mult in zona rinichilor decat in burta si atunci iau NoSpa.
Monica, abia astept sa ne mai dai amanunte referitoare la alimentatie.

Elena, 10s.+5zile
anya spune:
NEATA, BURTICI!
Martta, imi pare rau de ce aud. Hotararea pe care o vei lua nu e usoara si indiferent care va fi, vei avea remuscari. Pot doar sa-ti spun ce i s-a intamplat unei pirietene. Era insarcinata, aproape 7 luni, nastere prematura, copilul traieste cateva zile. Dupa un timp ramane din nou insarcinata, reuseste sa duca sarcina la termen, are o fetita - totul OK. Timpul trece, isi doreste un al doilea copil si nu reuseste sa ramana insarcinata. Dupa mai bine de 2 ani de incercari - victorie, 2 liniute pe test. Toate bune si frumoase pana prin luna a 4-a cand ii iese din analize ca are citomegalovirus contactat pe perioada primelor 3 luni. Tragedie, toata lumea ii recomanda intrerupere de sarcina. Ea nu vrea si totusi o face. Si stii de ce? S-a gandit: Daca va fi cu probleme- OK voi fi alaturi de el si il voi sprijini cat traiesc, dar dupa aceea va trebui sora lui sa "duca crucea" si nu pot sa-i fac asta cu buna stiinta. Dupa cateva luni a ramas din nou insarcinata si acum are si un baietel frumos si sanatos. Regretele au ramas.. dupa ambii copilasi....
alaturi de tine,
anya