Mamici de septembrie - octombrie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 13
miflore spune:
Buna dimineata frumoaselor!
Scriu doar doua cuvinte ca sefu' nu ma lasa! Libra si Martta, sa ne mai scrieti, va asteptam cu toata dragostea noastra!
Ioana, ai stetoscop? Si eu am, am de fapt aparat de tensiune cu stetoscop. Tu ai cumva vreun stetoscop special? Eu l-am pus pe burta acum vreo cateva zile dar n-am auzit nimic, cred ca-i prea devreme nu? Eu am aproape 14 saptamani.
Va pup pe toate!
Mihaela 13+
mihaela_e spune:
Am uitat sa va intreb: credeti ca este ok mersul usor pe bicicleta medicinala???? De cateva zile ma tot uit luuuuung la ea dar ma tot intreb, o fi bine, n-o fi bine??? Oricum, in week-enduri "ma dau" cu rolele in parc (asa mai usurel) si e super.
Voi ce parere aveti???
Mihaela 10+
Racaru spune:
Buna fetelor,
Eu nu am mai scris de mult, dar intru aproape zilnic sa citesc ce spuneti voi.
Imi pare tare rau de fetele care au avut probleme. Aveti grija de voi si multa incredere in Dumnezeu.
Eu nu am mai avut nici un chef sa mai scriu ceva... pt ca tot timpul ma vait...
Sunt in saptamina 15-a si inca nu mi-au trecut greturile de tot...
Nu mai sunt asa de rele ca la inceput, dar mai sunt inca...
Vroiam sa va intreb cum v-ati simtit simbata seara? A fost nu stiu ce tip de presiune in atmosfera ... lucru pe care eu l-am simtit foarte tare pe pielea mea.
Am avut niste dureri de cap ingrozitoare... am crezut ca imi ies ochii din orbite de durere... durerea asta s-a finalizat cu un puhoi de singe pe nas...
A doua zi de dimineata am observat si o mica pata pe chilot... care m-a facut sa inbunesc de spaima.
Am fost la doctor imediat si totul este ok cu bebe, el dormea linistit.... explicatia a fost ca am avut un puseu de tensiune.. Faptul ca mi-a curs singe din nas se pare ca a fost foarte bine.
Nu sunt hipertensiva si nici meteo-dependenta!
Na, ca m-am vaitat din nou.
Vroiam sa mai va intreb ceva... cum se trateaza o raceala in starea noastra?
O zi buna,
Flavia_Hurducas spune:
Valeria, si pe mine m-a durut capul sambata seara, dar am dat vina pe fumul de tigara care a fost la mine in casa si pe oboseala. Nu am prea stat pe scaun sau in pat, am facut treaba jumatate de zi, iar cealalta jumatate am incercat sa fiu gazda perfecta. Totul s-a terminat cu durere de cap, intepaturi in jurul buricului si dureri de spate!In legatura cu raceala, ceaiuri cu multa lamaie si citrice. Daca apare si ebra si este mare, poti intreba dr. daca poti sa iei 1-2 paracetamoale.
Sanatate si sa treci cat mai repede de greturi si alte stari neplacute!
Flavia 13+
valen spune:
Valeria, am fost si eu racita la inceputul sarcinii si impotriva febrei mi-am pus in picioare ciorapi umeziti in apa cu otet. (trebuie sa te invelesti bine-e neplacut sa stai cu aia umezi in picioare sub patura, dar...)Au avut un efect miraculos si febra a scazut imediat. Poti folosi si spirt in loc de otet. De asemenea, pt. dureri in gat, poti folosi sare grunjoasa incalzita si pusa intr-un prosop pe piept. Pe mine m-au ajutat foarte mult. Sanatate multa!
Flavia_Hurducas spune:
Ce stiti despre baie in cel de-al doilea trimestru. Avem voie sau singura optiune au ramas tot dusurile. Bineinteles ca iar am uitat o graoza de inytrebari pe care le aveam pentru dr.
Flavia 13+
mihaela_e spune:
Flavia, in primul trimestru de sarcina nu au voie sa faci baie?????
Eu nu am stiut nimic de chestia asta si am tot facut baie si uneori chiar fierbinte, dar nu am avut nimic??? Care este problema cu baile???![]()
Si daca este vorba de plansaturi, pai sa ma concurez si eu pentru un loc pe podium:
Duminica mi s-a facut rau, am simtit ca ma scurg pe picioare, ca nu mai pot sa respir si m-au luat frisoanele, capul imi vajaia si privirea era intetosata....m-am rugat la Dumnezeu sa nu cad si mi-am revenit...am mai avut cateva minute dupa o stare unoara de tremurat...
Iar aseara adica azinoapte, ca de ce sa dorm si eu ca tot omul, m-am simtit foarte rau...am avut o greutate mare mare in stomac si arsuri groaznice...cum nu stiam ce sa fac, am mancat o portocala si mi-am revenit.
Iar acum, au inceput primele semne de raceala, deci sunt cu ceai cu lamaie si miere si suc de lamai cu graphfruit.
Asa ca ma pot inscrie in cursa de campioane la plansaturi.
Mihaela 10+
alinam spune:
Flavia nu am fost in concediu concediu, am fost in medical..... afara era soare si cald si eu am stat numai la orizontala in pat, nu e prea plakut ......... da nici la munca nu e plakut , deh ....
cge spune:
Flavia, mi-am facut calculele acum dupa UM : 13sapt2Zile.
Deci, dupa eco, bebe e mai mare.
Sa fie sanatoas si sa creasca "urias"!!
toate calculele astea sunt facute cu aproximatie, cand o sa ne calculam data nasterii trebuie sa tinem cont de asta.
Pe mine sapt trecuta, joi, m-a trimis sefu' sa ma dau "rotunda" la client, si mi s-a facut rau.
Numai vroiau nici un test, nimic, nu mai sa nu mai lesin.
Am si tensiunea mica, de felul meu, cred ca asta e problema.
Cristina
Flavia_Hurducas spune:
Mihaela, in la primul control dr. gin. mi-a spus „fara bai, doar dusuri, dar nici acelea sa nu fie fierbinti”. Asta a fost un chin pentru mine, care facea baie in fiecare yi si aia era fierbinte, adica ieseam din baie rosie ca racul. Argumentul impotriva bailor in general si a dusurilor fierbinti este posibilitatea pierderii sarcinii. Aceeasi ca si sauna. Nu mai stiu unde am citit, dar asta nu cred, ca dusurile si baile fierbinti pot crea si malformatii. Sincera sa fiu, de la dusuri fierbinti nu m+am putut abtine, dar cand eram in apropierea bebelului dadeam numai apa calduta!!! Ieri am facut si o baita in saruri si spume, dar nu am stat foarte mult, adica ca pe vremuri.![]()
Cristina, si la mine bebe este mai mare dupa calculul lungimii corpului si capului, decat dupa calculul UM. Este posibil, sau gresesc aparatele
Flavia 13+