Vreau sa cumpar un teren !(3)
Raspunsuri - Pagina 6
melisanda spune:
Nu stiu daca am voie sa postez aici: parintii mei au un teren pe care exista si un magazin si ar vrea sa vanda o parte din teren (magazinul este deocamdata ipotecat, asa ca nu se poate, dar exista si perspectiva asta). Terenul este in Slatina, zona centrala. Daca stiti pe cineva interesat... raman recunoscatoare!
Inca o data: nu stiu daca am voie sa postez aici si nu la mica publicitate, asa ca imi cer scuze fata de admini...
CristinaT spune:
Initial am cautat in Prelungirea Ghencea, dar acolo era sa ne tapim la preturi normale! si nu la chilipir
Intrucat dupa cateva saptamani nu am mai gasit nimic ca sa ne incadram, am incercat in Sos Alexandriei unde ne mai putem permite. Am semnat precontractul, l-am batut bine la cap, de i-am zapacit pe toti cu intrebarile mele........
5 ani -14 februarie 2005
dante01 spune:
mai dragelor fericite care ati cumparat teren, am si eu o intrebare...
am luat si eu o bucata de teren pe langa ploiesti..asta nu are absolut nici o relevanta, ce voiam eu sa intreb e asta: dupa ce l-am luat, ce trebuie facut din punctul de vedere al delcaratiilor si ce se mai face? adica trebuie mers la primarie si zis ca de pe data de e al meu, sau ce?...
parca trebuia si declarat undeva ca sa platim dragul de impozit, nu?...
merci!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
liliana csaki spune:
Dante, dupa ce l-ai luat trebuia sa faci intabularea pe numele tau(de multe ori notarii au agenti care se ocupa si de asta) si in termen de 30 de zile sa deschizi un nou rol fiscal(altfel le mai dai ceva banuti-amenda)
Pozele noastre
Poze noi
dante01 spune:
numai atat?...
nu stiu de ce eu ramsesem cu ideea ca sunt mai multe formalitati de facut...
pai e de bine atunci...
oricum, merci!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
Anette123 spune:
Indraznesc si eu sa intreb aici (ca nu stiu unde in alta parte), voi pe unde va interesati de terenuri? Din ziare? Pe net? Agentii? Si care dintre fiecare categorie? Noi vrem sa ne vindem casa, si desi toata lumea spune ca e o cerere fantastica de case, ca toata lumea fuge de oras si de bloc si vrea la aer curat, etc...parca agentiile nu se inghesuie sa ne aduca clienti. Si stau sa ma intreb, poate cumparatorii nu apeleaza la agentii? Oare pe unde cauta cei care vor sa cumpere o casa?
Sper sa nu va suparati pe mine, dar chiar nu stiu pe unde sa intreb....cei de la topicul cu constructia de locuinte deja nu mai cauta sa cumpere nimic, iar cei de la topicul cu impactul cred ca m-ar strange de ^%#& (a se citi "gat").
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Da, da, in sfarsit am o casutza! http://community.webshots.com/album/353207190WzjvTk Vrei si tu una?
Adilushu1 spune:
Noi (care cautam teren sau casa in Bucuresti) folosim urmatoarele surse:
1. Anuntul Telefonic
2. site-urile web
3. Agentii - desi mai putin, cele profesioniste s-au orientat aproape exclusiv pe dealurile mari si/sau rapide, nu mai sunt interesate ca acum cativa ani sa iti arate 7-8 proprietati, vor sa iti arate una si gata, daca nu iti place nu prea te mai suna.
Asta e cel putin experienta noastra cu ei. In plus in mod particular in aceste luni e cumva blocata piata, mai ales in zona 80-250,000 Eur per proprietate, ce e sub sau peste merge mult mai usor.
Life is full of surprises, eat your dessert first!
Anette123 spune:
Iti multumesc mult pentru raspuns. Eu am gasit cateva site-uri cu anunturi si am postat si acolo, dar nu stiu daca sunt cele mai vizitate. Cele din Top100 (ca am cautat si acolo sa vad care sunt cele mai votate) mi se par cam site-uri fantoma...nu prea au anunturi, chiar ma intreb cine le-o fi votat in topul respectiv.
Poti te rog sa imi dai cateva exemple de site-uri pe care cauti tu de exemplu casa sau teren? Daca nu e voie aici, macar pe PM (nu stiu daca e voie).
Si atunci, daca spui ca agentiile nu se mai inghesuie sa aduca clienti (Domnule, macar sa ii aduca! Ca daca nici nu aduc pe nimeni, clar ca nu are cum sa se vanda o casa, nu!?), atunci ramane doar varianta ziar+web? Ce nu imi vine mie sa cred este ca toate agentiile suna, intreaba informatii, zic ca vor veni sa o vada....dar mai putin de 10% dintre ele au venit. Si zau ca nu pretul e problema, ca daca te iei strict dupa preturile zonei respective atunci pretul nostru nu e deloc mare...si atunci ma intreb ce se intampla, chiar sa nu aiba piata? Sau le merge atat de bine incat nu prea le mai pasa, si prefera sa faca dealuri in oras la statia de metrou, cu apartamente si garsoniere? Sau ce?
Ah, si apropos de ce spuneai ca in afara pragului 80-250 merge mai bine.....cum sa fie o casa sub 80.000 Euro, ca deja apartamentele cu 3-4 camere au ajuns atata?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Da, da, in sfarsit am o casutza! http://community.webshots.com/album/353207190WzjvTk Vrei si tu una?
Adilushu1 spune:
nu stiu daca e voie sa spun site (daca nu rog admin sa stearga) - www.ecasa.ro il folosesc cel mai mult. Apoi ziarul, cum spuneam, desi in ziar aprox 30% din oferte sunt fantoma, nu exista, sunt doar pretext sa te determine sa suni la agentie.
80-250k pe proprietate, nu am zis casa (adica teren, apart, garsoniera, casa). Si da, sunt si case sub 80k chiar in zone bune (demolabile adica, iei doar terenul).
Ca si potential cumparator am cea mai mare oferta in zona 150-180k (la case), aici sunt foarte multe, atat in oras cat si adiacent. Am insa fix aceeasi pb cu agentiile, desi sun si desi am un buget zic eu OK pentru ceea ce vreau, nu par foarte interesati. Imi tot baga in fata chestii extrem de scumpe.
Si inca o chestie pe care am remarcat-o: e cam jungla zilele astea. S-au dus zilele in care se multumeau cu 3% comision. Acum vaneaza proprietatile ceva mai ieftine la care isi pun de la 30% in sus. Exemplu - care m-a umplut de draci...acum 2 zile am gasit o casuta demolabila intr-o zona buna, teren micut, cerea proprietarul in jur de 35k eur. Cand sa ma duc sa vad mi-a spus ca l-au amenintat (pe bune) cei de la agentii ca le strica piata, ca face cel putin dublu etc - si a aparut pe site-uri cu 100k eur, dat de o agentie. E corect ca era sub piata, dar peste 50k nu cred ca il vinde anul asta, asa si eu am rams cu buza umflata (si as fi dat si 50-60k pe el daca era ok) si mare minune daca nu si omul.
E o piata ciudata, un cerc vicios, agentiile nu au multe afaceri, asta ii face sa se focalizeze doar pe cele mari, asta inseamna si mai putine afaceri si tot asa.
Life is full of surprises, eat your dessert first!
roberth spune:
Salut la toata lumea.
Adilushu1 ai mare dreptate, desii as denumii jungla imobiliara actuala "haos imobiliar".
Demonul unei casute la curte a pus stapanire pe mine de o bucata buna de vreme. Cred ca singura solutie viabila este asocierea.
Tot o parere personala este ca vinovati de aceasta stare de fapt sunt imprumuturile ipotecare si euforia creata de "investitorii straini" care se vor imbulzii sa cumpere suprafete mari de teren in Romania.
Sunt foarte multi propietari de terenuri parcelabile, care se si vad milionari in euro. Cat despre case, ce sa mai zic ... o alta psihoza!
La ora cand scriu aceste randuri sunt foarte demoralizat, dar va doresc succes tuturor! Sa nu uitam ca " Perseverarae diaboliqum est ! "