Vreau sa cumpar un teren !(3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilisan spune:

Buna ziua tuturor,
Ce-mi place mie la acest forum e ca degaja optimism, dorinta de actiune si mai toti sunt plini de elan si curaj. Bravos si la mai mare! Ma bucur sa aud ca vreti sa construiti, felicitari pentru teren, Fundita! Si pe noi ne chinuie acelasi diavol, pentru ca e chin si e diavol, mai oameni buni! De trei ani am visul (si planul pe hartie chiar, facut si platit la un arhitect de calibru)unei case romantic-meridionale, solida si suava in acelasi timp, inconjurata de flori si copaci cu mirosuri grele (m-am dotat cu manuale de creare si ingrijire a gradinilor, stiu si sa fac un iaz artificial, cel putin in teorie). Stiu precis nu numai dispunerea spatiala a incaperilor, dar si culorile peretilor, genul si aranjamentul mobilierului, tipurile de flori si asezarea lor in casa, stiu precis ce instalatii, tocarie, gresie, faianta (inclusiv modelul) imi doresc...
Ce folos...rahat cu branza...Nu mai prididesc cu ajustatul bugetului la noile preturi ale pamantului. Si mai suntem si pretentiosi...nu vrem foarte departe de Bucuresti, pentru ca ne gandim in special la viata sociala a fetitei (ce prieteni o vor mai vizita, cum va mai merge la intalniri... cand le va avea,ca acum are 9 ani). Izolarea poate fi inspaimantatoare, in special noaptea. nu poti sa construiesti chiar in mijlocul campului, nu mai vorbesc de aspectele practice - distanta mare, drumuri desfundate, lipsa utilitatilor, de multe ori vecinatatile urate, saracacioase, dar pe care se pretinde o suma odioasa. Am ajuns la concluzia ca ne-am dori mai pe langa oras, iar asta inseamna, probabil, vreo 30-40000 euroi cel putin, pentru o bucatica mica de pamant. Fantastic, de cand ne vindem asa scump tzara si de ce? Concurenta cu italienii, turcii, israelienii si altii a devenit asa acerba incat bietul roman mediu nu mai are loc de-o casuta? Unde iau si eu 300-400-500 mp cu un buget mai de austeritate (20-25000 E)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

,,CIPRIANC"salut sunt Hosen,pentru ce te intereseaza gasesti aici www.1001case.ro pentru terenuri,cauti la www.mirvani.com,sau www.imobiliar.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Buna tuturor!
Si eu vreau sa cumpar un teren ,dar in Iasi.
Ma poate ajuta cineva cu cateva informatii? Sau unde as putea afla unde sunt in Iasi zonele de viitor,ca pe site-ul primariei am intrat dar...nimic,si noi abia dupa vreo 5 ani daca vom putea construi pe el,deci as putea lua intr-o zona fara utilitati inca.Dar nu stiu in ce zona....Sau poate vrea cineva din Iasi sa se asocieze si sa luam o bucata mai mare....

Paula si minunea mica Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Desi sapatamana trecuta renuntasem sa mai caut teren si cautam sa cumpar o garsoniera, in week-end am aflat de la o cunostinta de un mini cartier, zis si facut ne-am dus si cand am ajuns nu ne-a venit sa credem ca am gasit un ultim lot de 450 mp.

problema este ca nu are o forma patrata sau dreptungiulara, adica este un patrat de 18*18 si deaupra adica spatele curtii este un triunghi cu baza de 18 si inaltimea de 12...

Ce credeti ca se poate face pe acest teren, ce sa fac cu motul asta? Daca aveti vreun raspuns va rog din suflet, azi semnez precontractul, desi sotul meu a zis ca daca nu il luam nici pe asta, nu mai luam nimic...

ce sa fac????

Cartierul este tare frumos, este la inceput, se vede ca muncesc sa faca drumurile, lumina este, gaze si apa am inteles ca vom semna in contract ca vom plati nu stiu cat pe mp, dar are forma asta ciudata si mai este si ultimul.... la gradini, daca cel din spatele nostru face sau fabrica? Scrie undeva ce pot face vecinii, avand in vederre ca terenul nostru este la capatul cartierului?

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Cristina, pe triunghiul ala poti sa-ti faci:
- o gradina de legume
- un loc de recreere cu un mic iaz, un balansoar sau un hamac si o umbrela mare
- o piscina cu bordura mai lata pe care sa faci si plaja (daca inca nu exista copaci care sa umbrasca locul)
- poti sa-i amplasezi copilului o casuta de jucarie

Idei sunt o groaza, iti recomand revista "Gradina mea" , in fiecare numar sunt idei tocmai pentru astfel de terenuri cu alta forma decit clasicul dreptunghi. Exista tot felul de arbusti, gard viu, tufe de flori care se pot incadra perfect in triunghiul ala de care zici.

Luati-l daca e bun amplasamentul, nici intr-o mie de ani nu se compara o casa pe pamint cu o garsoniera.

Exista la primarie doua planuri , PUZ si PUD, in care scrie clar ce destinatie are zona respectiva - industriala sau rezidentiala.
Din moment ce ceilalti vecini isi fac case, ma gindesc ca nu e o zona industriala, deci vecinul nu are voie legal sa-si faca fabrica.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

SIMONABB, m-a uns pe suflet raspunsul tau!
iti multumesc,

am sa-mi cumpar din drum revista...

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zahei spune:

Buna ziua toturor!

Daca are cineva vreo informatie despre terenuri de vanzaer in zona Balotesti i-as fi recunoscator.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbordea spune:

CristinaT, si pe unde e terenul asta de vreti sa il luati?

http://community.webshots.com/user/lbordea
Tot ce va doriti, sa fie al vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milupa spune:

ce trebuie observat la cumpararea unui teren:
1. regimul urbanistic; se scoate certificat de urbanism pentru vanzarea terenului; in el se spune ce ai voie sa construiesti acolo, cum si cat, adica cat trebuie sa te retragi fatza de limitele de proprietate, ce inaltzime maxima poate avea constructzia si ce functziuni sunt permise in zona.

2. neaparat studiu geo, sau macar informatzii de la vecini; e teren ferm , sau de umplutura, apa freatica e la adancime mica ? etc.
sunt terenuri proaste care scumpesc solutzia de fundare si atunci te potzi trezi ca te-ai bucurat degeaba pentru un pretz mai mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Ana-Oana
Si noi vrem cam 1000 mp in Popesti, asa ca daca gasesti o bucata mai mare da de stire!
Din pacate noi nu prea avem timp sa mergem da am fost de cateva ori si ne-a placut zona!

Mergi la inceput