Vreau sa cumpar un teren !(3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Adevarat a inviat!

Bic,
Hai ca incerc sa-ti raspund eu:

1. Deschiderea unui teren se refera la latura (in metri liniari) de la drumul principal de acces catre acel teren. Deschiderea minima pt a putea construi este in Bucuresti cam de 10-12 m, iar in afara de cca. 14 m. Este importanta deoarece o deschidere prea mica (10-14 m), la un teren prea mare (2-3000 mp), face ca acesta sa semene a pista de avioane si nu a `loc de casa`.

2. Legea la care se refera toata lumea n-a mai intrat in vigoare de la 01 apr., ci s-a mai amanat intrarea ei in vigoare, dar nu stiu exact pana cand, intrucat cica `n-au fost stabilite modalitatile de aplicare` . Se refera la impozitul pe care i-l datorezi statului in cazul in care cumperi un teren acum si-l revinzi mai devreme de 3 ani (deci, ca investitie).

3. Referitor la agenti, depinde. Un cumparator are totusi suficiente parghii pt a nu fi pacalit de agenti. Daca vrei mai multe detalii, da-mi un PM, sotul meu lucreaza in domeniu.

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
http://photos.yahoo.com/danamilea71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Erica,
cred ca e de interes pt. toata lumea!

Care sunt acele parghii la care te referi?

mersi
Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Dixxie,

ca sa nu scriu prea mult, pot sa rezum acele parghii astfel:

1. solicitati agentiei (indiferent care) sa faceti toate actele la un Notariat pe care-l alegeti voi si unde, notarul are rabdarea sa va explice/indrume in tot ceea ce nu va e tocmai clar;
2. dati un avans cat mai mic la semnarea Precontractului de vz-cump.;
3. solicitati intabularea acestui Precontract in cel mai scurt timp, pt ca proprietarul sa nu se poata vinde fara acordul vostru.
Sper ca v-am fost de folos.
Bafta la cumparaturi!

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
http://photos.yahoo.com/danamilea71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Va rog din suflet dace se poate sa-mi raspundeti si mie ca sunt total data peste cap si nu mai stiu ce sa fac.

deci ne-am hotarat la unteren in prelungirea ghencea, dar azi de dimineata am fost la Primaria Bragadiru, unde doamna de acolo mi-a spus si mi-a aratat o linie rosie care ar strabate tarlaua, dar nu stiu care lot pentru ca terenul este extravilan. Doamna de la Primarie ne-a sfatuit sa asteptam inca o luna pana iese Puz-ul zonei ca sa vedem exact unde putem construi si unde nu...

Exista vreun act pe care scrie clar ca se poate construi? Sau asa ceva scrie doar la teren intravilan...si sa astept pana va fi trecut in intravilan... ca atunci ii creste si pretul.... ce sa fac?

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

V. Erica - ce vrei sa spui prin intabularea precontractului? Ca luata ad literam - nu se egsista asa ceva!

Cristina T - doamna de la primarie nu ti-a spus si ce inseamna linia aia rosie? Si pe plan nu ai identificat cat de aproape/departe este de locul tau (ca fiecare lot are un nr. si poate te puteai "orienta").
Ce poti sa faci - este sa inchei oricum un precontract, in care sa fie stipulat si pretul de vanzare si ca restul de bani si contractul de vanzare-cumparare il faceti la notar peste o luna (in data x) - iar avansul pe care il dai sa nu fie eventual prea mare. Asta pentru cazul in care terenul va avea destinatie de teren pentru constructii - sa fii ferita de o crestere a pretului, iar daca nu - si nu mai vrei sa il iei - sa nu pierzi decat avansul dat (de-aia si zic sa nu fie prea mare).
E singura solutie de compromis care imi trece prin minte - desi nu prea pot intelege cum de nu stia chiar nimic doamna de la primarie despre ce va deveni terenul in doar o luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Miltumesc pentru raspuns....doamna de la primarie mi-a recomandat sa cumpar de la o cunostinta de a ei... cred ca asta ar putea fi interesul doamnei... dar eu chiar nu mai pot sa cumpar acum....

M-au sunat cei de agentie de vreo 4 -5 ori ca sa mergem impreuna la primar si sa rezolvam situatia... sa se puna ei fata in fata cu doamna si poate reusesc sa aflu care este situatia exacta a terenului...

Ar mai lipsi sa aflu de la banca ca mi se opreste comision de neutilizare a creditului...

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fundita spune:

Salutari tuturor,
Mi-am luat pamant!!!!
Sunt bacauanca, aici preturile sunt in crestere, avand in vedere ca deja bucatile bune s-au cumparat, a fost o minune sa ne gasim un 500 mp, dar cu 17latime pe 20 lungime, deci este loc si de casa si de altele. Casa am gandit-o de 8 pe 9, raman 2 m in spatele casei, unde vor fi pomisori, zmeura, rubarba, un liliac alb. In fata casei mai raman cam 5m, suficient sa amenajez o alee frumoasa, cu tuia.In stanga, spre nord garaj, in dreapta o pompa de apa, o mini terasa, o gradinuta pentru legume, un gratar. Se poate! Deocamdarta am facut doar simulari pe calculator. Cautati si sperati ca viata e frumoasa la casa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

stie cineva 1000 de mp in popesti leordeni???
dati de stire pe pm ca suntem interesati (pretul sa fie rezonabil, nu 50-60-70 euro/mp).

multumiri anticipate,

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Felicitari Fundito!!!
Esti o fericita!!!
Si proiectul tau suna foarte frumos.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Stiu pe cineva in Otopeni care are de vanzare un teren de 680 mp, cu 100 euro/mp( este in centru) si are toate utilitatile.Intereseaza pe cineva?
Si ati auzit cumva, construieste ANL-ul un cartier de vile in Otopeni?

Mergi la inceput