Vreau sa cumpar un teren !(3)
Raspunsuri - Pagina 14
mihaela-p spune:
nu stiu daca mai citeste cineva topicul acesta, eu il urmaresc cam in fiecare zi...nu am experienta cu terenurile si poate ma ajuta cineva cu un sfat.deci,terenul pe care l-am gasit este langa autostrada, la km 30 -exitul de bolintin vale.este drum asfaltat pana la teren,statia de gaze este peste drum si are si curent.si pretul e bun,nu am mai gasit ceva la pretul asta-4e daca luam tot terenul-11100 m2 (deschidere de 34,lungime vreo 300).noi vrem sa luam 1500m2 si o sa mai cautam inca 6 familii care sa cumpere cu noi.vrem sa mergem si la primarie sa vedem daca se poate construi.
cum vi se pare? facem o greseala?mai cauta cineva teren in zona? poate este cineva care stie ceva mai aproape de bucuresti,tot la autostrada...va multumesc
mihaela,mamica Mariei(4 ani)
Christel spune:
Pretul mi se pare super ok,Mihaela, daca spui ca are si curent si gaze in apropiere si asfalt pe deasupra. Mai trebuie sa gasiti si cu cine sa va asociati, ca de obicei si asta e o problema. Trabuie insa mers mai intai la primarie sa vezi daca se poate construi in zona, mai sunt si alte constructtii in zona?
Zilele astea am vazut un reportaj si spuneau ca lipsa utilitatilor te poate costa enorm,spuneau ceva de 40 de mii in cazul in care terenul este mai departe de 100-200m de utilitati, cu cat este mai departe cu atat te costa mai mult.
Deci sunt multi factori de care trebuie sa tii cont.
Bafta si sa ne tii la curent.
panda2005 spune:
Mihaela,
Nu crezi ca este putin cam departe de Bucuresti? La cum s-a circulat ieri in Bucuresti si la cum se inzapezeste autostrada la cel mai mic viscol e chiar o problema la mersul zilnic la servici.Nu ai cum sa faci mai putin de o ora pina la servici.
Pretul este exceptional e adevarat.Daca mai gasiti terenuri mai mari si vreti sa ne asociem dati-mi si mie un semnal.
Poate gasim ceva in zona Cernica.Azi am vazut un teren la anunturi in Cernica cu 20 Eur pe mp.
Nu prea cred ca este real.
mihaela-p spune:
nu am ajuns inca la primarie, astept sa treaca vremea asta rea si sa nu mai semene Bucurestiul cu un teatru de razboi si sa se poata circula. e frumos visul cu constructia unei case, dar sunt si teribil de speriata daca facem alegerea buna. partea cu utilitatile ar fi ok, pt ca gazul e la vreo 5-10 m de teren(exista vis a vis o statie de gaze, si sunt stalpi de curent pe marginea mica a terenului. propietarul nu e vreun samsar, are si el casa prin apropiere, ne-a spus ca daca sunt ceva tevi pe teren scadem din pret.e frumos visul cu 1500 m2 de teren la un pret accesibil, in care sa iti construiesti o casuta mica si cu pomi si cu gazon. un fel de american dream in Romania. si nici macar nu trebuie sa infrunti noroaiele ca sa ajungi acolo, nici cantitati industriale de gunoaie lasate pe marginea drumului de cei care au construit deja in zona...
dar...in american dream casele acestea frumoase erau localizate pe strazi largi,pe care pot trece cel putin 2 masini, cu trotuar,etc.si zona in care vom locui are o statie de gaze, cateva case/vile- nu prea multe si nu prea aproape, un camp pe are poate cineva va construi daca vom fi noi curajosii care incep.... si chiar un spital de nebuni in zona, care poate in viitor va fi desfiintat....
de la teren si pana la birou-langa Parlament,Izvor- facem cu masina vreo juma de ora,cu mult mai putin decat de la Cernica,Snagov,etc,care ca si zone sunt mai frumoase,dar si cu mult mai scumpe. si mai sunt si zile ca acestea, cand urasti Bucurestiul pentru mizeria de pe strazi si un birou aproape de casa e ....dar un business trebuie sa fie in centru, preturile sunt astronomice,si ne intoarcem la visul american...
sanziana72 spune:
Am si eu niste intrebari daca ma poate ajuta cineva:
Daca vreau sa iau un teren/casa ce fac mai intai, il caut si dupa aia fac imprumutul la banca sau invers ?
Am inteles ca daca iau imprumut si nu il folosesc, ar fi de platit niste penalizari.
Dar daca gasesc terenul, cat de repede pot face imprumutul ca sa nu pierd terenul ?
Daca fac imprumut pentru teren si dupa aia vreau sa construiesc casa cum fac ?
Sa fac de la inceput imprumutul ca sa imi ajunga si pentru teren si pentru construit casa ?
Cam cat ar costa o casa cu etaj si doua apartamente cu 3 camere ?
Multumesc.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
anabordea spune:
Buna dragilor...Eu v-am mai citit dar nu am postat la acest subiect. Si eu sunt in cautarea unui teren dar mai aproape de Bucuresti. M-ar tenta Prelungirea Ghencea sau Chiajna dar ce am gasit sunt ori numai suprafete mari ori preturi infernale..eu dispun de 10000E dar stiu ca mai trebuiesc si bani de acte, comisioane la agentie (ce bine ar fi sa gasim un proprietar)si as vrea 300-500mp intravilan construibil. Acum ca vad ca suntem mai multi am putea sa luam impreuna vreun teren mai mare (parcelat fireste cind se fac actele). Voi ati gasit ceva?
Ana, mamica de
Diana Alexia (28.02.2004) si
Daria Oana (6.01.2006)
anabordea spune:
Sinziana, eu cred ca trebuie gasit intii terenul ca trebuie evaluat de banca si ipotecat de ei. Probabil il poti gasi dupa doar daca iei credit de nevoi personale si nu trebuie definita destinatia banilor, dar asa nu cred ca vei fi penalizata.
Ana, mamica de
Diana Alexia (28.02.2004) si
Daria Oana (6.01.2006)
eveline spune:
Buna ziua!
Imi pare bine ca v-am gasit, de fapt abia imi vine sa cred ca este si un subiect despre asa ceva....cum de nu l-oi fi vazut mai demult?!
Singura problema e ca eu sunt din Suceava....dar imi doresc cu disperare un teren pe care sa ne facem si noi o casuta....ceva intre 5-10 ari. As avea cu cine sa ma sfatuiesc in privinta asta.....mai e cineva din zona.
btw....si aici preturile-s ca peste tot....jale....si cand te gandesti ca majoritatea terenurilor nici n-au utilitati...
Ana si Bianca-iubita

grati.ela spune:
Buna tuturor! Ce se intampla cu preturile la terenurile de prin sau de pe langa Bucuresti? 75E in Popesti, 50E in com. Berceni, 850E in zona Brancoveanu- Martisor. Vreau sa investesc in jur de 35miiE intr-o garsoniera sau teren. In cazul terenului aproape sigur este faptul ca prea curand nu voi construi casuta acolo (la banii mei nu reusesc sa gasesc decat la tara si mi-e greu sa cred ca pana ce-mi face fata 18 ani reusesc sa plec din oras) ci va fi pur si simplu investitie. Dar cat mai cresc toate? De exp, o garsoniera buna nu o mai gasesti sub 33miiE, un apt cu 2 camere care deabia s-a vandut in octombrie cu 42 mii E acum se da cu 48. Astept cu incredere sfaturi...Gratiela
Christel spune:
Gratiela,din pacate nu stiu pana o sa mai creasca preturile la terenuri sau apartamente, insa citisem cateva articole in care se preciza ca acum la inceputul anului preturile la apartamente(cele construite inainte de 89) au scazut cu 5-10% fata de anul trecut si ca vor mai scadea.
Probabil ca preturile care se vehiculeaza in anunturi nu sunt totusi cele reale, cu care se vand in final.