Mamici de septembrie - octombrie 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 9
codruta_grg spune:
Flavia, inca nu mi-a dat sa fac triplu test, dar deseara merg la control la doctor si ii spun ca vreau sa fac acest test.....ma gandesc ca nu imi zice sa nu il fac. Eu m-am interesat cat costa (800.000 lei) si la laborator mi-au zis ca trebuie facut intre saptamanile 16-20. In alte locuri am citit ca intre saptamanile 15-21. Deci.... prin aceasta perioada.
Ioana75 spune:
codruta, indemnizatia de CIC este "salariul" pe care mama sau tatal copilului il ia cit timp este in Concediul pentru Ingrijirea Copilului. Deci nu se poate ca o persoana sa mearga la servici si sa ia si salariu si indemnizatie de CIC.
Lia, au am citit azi pe forum aici ca a 2-a morfo e la ~20 de saptamini (m-am programat la Iosup) si a 3-a la ~30 de saptamini (si la asta ma duc la Pop). Tin pumnii sa iasa bine analizele
.
Ioana
cge spune:
Mariana, mama lui Stefan iti tin pumnii sa iasa ok analizele.
Eu cred ca ai facut rubeola, mai greu sa ratam noi asa boli![]()
Cat ptr Stefan, asta e cea mai usoara dintre bolile infectioase si e bine sa le faca cat sunt mici.
Numai bine,
Cristina
RalucaN spune:
Lia si eu am fost foarte revoltata cand am auzit ce spun aia la TV. Niste nesimtiti (ma scuzati, dar nu le pot spune altfel). Hai sa zicem ca iti permiti ca de diferenta de bani sa platesti o bona, dar te lasa inima? Pe mine una nu. Nu as putea sa-mi las copilasul de cateva luni nici macar cu mama (care, vorba aia, e mama), daramite cu altcineva.
Aceeasi concluzie: RUSINICA!!!!
LiaMia spune:
Mariana, cererea pentru Concediul de Ingrijire Copil (CIC) se depune la biroul personal, la societatea la care esti angajata si indemnizatia o primesti tot de la societate, la data de salariu normala, urmand ca societatea sa-si deduca suma virata tie, din total datorii catre stat=CAS.
codruta_grg spune:
In 18 martie a fost postat acest subiect, referitor la analizele de TOXOPLASMA. Si eu mi-am facut aceste analizein 17 ianuarie si mi-au iesit IgG - negativ si IgM - negativ. Docorul mi-a zis sa repet in viitor aceste analize. Citind rezultatele fetelor am inteles ca la mine e pericol in continuare si acum sunt putin stresata ![]()
RalucaN spune:
Codruta, nu trebuie sa fii stresata. Doar sa fii mai atenta la ce si cum mananci, sa te feresti de pisici. Pt. ca nu ai avut niciodata boala, nu ai anticorpi care sa te apere de o eventuala expunere. Deci sa nu mananci carne care nu e preparata bine (sa nu fie rosie la mijloc) , sa nu gusti carnea tocata (eu faceam des chestia asta cand faceam chiftele, sarmale, sa vad daca mai trebuie ceva). Sa speli bine vasele care au venit in contact cu carne cruda, sa speli bine fructele, legumele. Si in cazul in care ai pisica, in nici un caz sa nu-i schimbi tu nisipul. Lasa pe altcineva.
Deci nu trebuie sa fii stresata, ca nu-ti face bine. Doar mai atenta. Si intradevar, e bine sa mai repeti analiza din cand in cand.
Raluca
kristinutza spune:
ioana, trece-ma si pe mine te rog pe listutza cu DPN 3.10.2005, dr. Tutunaru, spit. Elias.
eu, daca am trecut de perioada de
, am inceput sa ma gandesc cu dor la o tigara, la o berica... eh, era dragutz... dar stiu ca merita
ce e mai sanatos...
salutari tuturor si sanatate!
cristina 12+