Mamici de septembrie - octombrie 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 8
mariana tache spune:
Fetele mele dragi, va
.
Imi pare tare rau ca am pierdut iar o serie intreaga de noutati, dar nu am avut chef sa intru pe DC
. Efectiv nu aveam chef sa discut cu nimeni. Voi mai patiti asa?
Sunt tare ciudata in sarcina asta! Ma enervez din orice rahatel si fac urat de tot! Si imi dau seama ca ma enervez degeaba, dar nu ma pot controla. Din astea patiti?
Am vazut si eu ca vorbeati de maternitate. Cu Stefan nu am primit nici 5 bani pe motiv ca nu am avut 10 luni lucrate (greseala de contabil
); acum o sa primesc alea 8 mil. Dar am o mare nelamurire: cine ne dau banii: statul (adica vrin prin posta acasa) sau angajatorul (firma privata)???? Va rog sa-mi spuneti si mie daca stiti.
Am o veste proasta, dar acum fug ca s-a trezit piticul!
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
(17 sapt.)
pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet
Sanatate Maxima!!!
Ioana75 spune:
Cristina, sa nu uitam de noua lege care prevede ca mamicile care alapteaza si nu sint in CIC au voie sa munceasca 6 ore pe zi cit alapteaza, maxim pina face copilul 1 an. Evident, salariul ramine intreg
. Un program 9-15 suna mult mai bine
, plus ca si traficul in Bucuresti la ora 3 e mai bun decit la ora 6, deci teoretic se pierde mai putin timp cu transportul
.
Ioana
Mirela_B spune:
Cred ca ideal e sa stai 1 an acasa cu bebe. Eu asa am sa fac de data asta. Bine ar fi sa stai cat de mult, eu vad diferenta intre copilul meu de care m-am ocupat foarte tare stand acasa si alti copii de varsta ei veniti cu bonele in parc. E mult mai avansata. Dar te rupi prea tare de lume si nu e bine, trebuie sa ai si alta activitate.
Eu ma tot gandesc la nastere si va invidiez pe cele din Bucuresti care puteti alege un spital mai bun, puteti sa stati cu bebe in salon, mi-e cam groaza de saptamana in spital in Brasov. In alte orase cum sunt spitalele?
Mirela 10+
anya spune:
Stii cumva care e legea (eventual in ce Monitor a fost publicata)? Asta pt ca am auzit ca ar fi 6 ore pana la 2 ani, cu salariul intreg.
anya
cge spune:
Va multumesc din suflet pentru toate informatiile!
si tie Mihaela_e, si imi pare tare rau ca te nedreptateste legea asta cu maternitatea!
Si fetelor care nu sunt in Romania si care ne sustin cand ne plangem de nedreptatea legii, le multumesc de asemenea.
Dar cum ziceam sa fim noi sanatoase si cu bebei si o sa trecem peste toate obstacolele. Si apoi cine o sa mai fie ca noi, mamici cu bebei de 2 ani care merg la gradi ?!![]()
Ioana, mi-ai dat o idee super buna, o sa cer "program redus" pana o sa faca bebe 1 an.
Cristina
mariana tache spune:
Iata vestea: Stefan are rubeola! El e bine, dar nu stiu daca am facut eu boala! Azi am facut IgG si IgM, vineri primesc rezultatele. Sper ca am avut boala; parca asa imi amintesc (eram in liceu), dar nu sunt sigura.
Ioana, parca tu aveai probleme la un moment dat cu analiza asta, nu? Cum au iesit pana la urma?
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
(17 sapt.)
pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet
Sanatate Maxima!!!
Ioana75 spune:
anya, nu mi-am notat nicaieri numerele legilor, dar poti citi pe forumul nostru legislativ sau intreba acolo, o sa-ti raspunda cineva. Faza cu 6 ore timp de 2 ani era specificata pina acum in Contractul Colectiv de Munca (CCM) la nivel de tara. Din cite am citit pe forumul legislativ, acest contract nu a fost semnat in 2005. Mai mult decit atit, patronatele au cerut modificarea Codului Muncii astfel incit sa nu mai existe Contracte Colective de Munca care sa se "mosteneasca" de sus in jos(
). Cred ca legea cu 6 ore / 1 an a fost data sa acopere CCM pina se hotarasc ce fac.
Ioana
Ioana75 spune:
Mariana, nu eu am avut probleme cu rubeola. Eu am avut toate bolile copilariei cit am fost mica, si o sa fac astfel incit si copiii mei sa le faca repede
. Imi pare rau ca s-a intimplat sa faca rubeola chiar acum, si sper sa ai IgG-ul cit mai mare
(de-atita informare ... vorbim codificat
).
Ioana
LiaMia spune:
Salutare, burticilor!
Nu am mai scris de multa vreme (cca 3 sapt), dar v-am citit cu mici exceptii.
Felicitari celor care se simt foarte bine: sa nu va dezmintiti pana dupa nastere!
Bafta celor care asteapta inca rezultatele la diferite analize!(intru si eu aici!)Sper sa inchinam un
dupa primirea rezultatelor!
Bun venit noilor gravidute! Sarcini usoare, bbi sanatosi si cat mai mult optimism!
Martha, curaj si-ti tin si eu pumnii sa fiti bine si tu si bb!
Ioana, mie nu mi-a zis nimeni nimic de repetarea analizei de anti-"aia" in luna a saptea. Daca stii mai multe... nu ne lasa in ceata, please!
A doua morfologica nu am programat-o inca, pentru ca voi discuta cu medicul despre investigatiile viitoare dupa de aflam rezultatele probelor biologice pe care mi le-au recoltat sapt. trecuta.
(intrerupere - munca, munca ...)
Pupicei tuturor,
LiaMia
P.S. Nici mie nu-mi surade chestia cu indemnizatia, dar, la romani, ca la nimeni. Este buna treaba pentru cei cu salarii mici, dar parerea mea este ca trebuia plafonata treaba la aceste sume si lasat la 85% pentru persoanele cu venituri mai mari de sal mediu brut pe economie.
Parerea lor, imi amintesc si acum impertinenta cu care a fost facuta publica la TV: daca nu le convine, sa se duca la servici si sa plateasca bone!
Ei, nici chiar asa! Ca nu am salariu nici f.mic, dar nici f.mare ca sa-mi permit sa angajez pe cineva!
Concluzia: RUSINICA!!!!!
Flavia_Hurducas spune:
Am uitat sa urez bun venit noilor gravidutze, sarcini usoara si bebei sanatosi, voinici si desptepti.
Codruta, am inteles ca si tie ti-a dat sa faci triplul test. Intrebarea mea este in ce saptamana il vei face. Si eu trebuia sa il fac in saptamana 14, dar vineri mi-a spus ca il voi face abia in saptamana 15 sau 16. Nu este cam tarziu?
Flavia 12+