Mamici de septembrie - octombrie 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 7
mihaela_e spune:
Gata m-am documentat...nu este nici o smecherie in Legislatia cu indemnizatia de maternitate. Astia sunt banii 7.830.ooo lei pe luna si gata. Insa, am evident ca eu nu beneficiez de aceasta legislatie, facand parte dintr-o profesie liberala. Asa ca am decis: decat sa traiesc fabuloasa suma de 3 milioane pe luna cat este in cazul meu indemnizatia de maternitate si CIC, va face sotul meu (care este salariat) cerere pentru concediu parental ca sa beneficieze de cele 7 milioane. Cat despre cine o sa stea acasa cu bb, mai vedem noi
.
Asa ca, fetelor fiti optimiste, vedeti partea plina a paharului: exista si mamici care au contribuit la greu la asigurari (intre 5 si 7 milioane lunar) si iau o indemnizatie de 3 milioane pe luna.
. Daca asta este echitate, ce sa mai zic. Si cand ma gandesc ca o femeie care are doar salariul de 3 milioane incaseaza indemnizatia de 7 milioane imi vine sa 

. Dar asta e,mi-am ales singura meseria.
Deci, fiti optimiste, stati acasa cu bb cat puteti si va bucurati de evolutia lor; o sa fiti surprinse cat se schimba de la o saptamana la alta. Eu constat asta cu finuta mea, care azi face 2 luni. O vad saptamanal si nu incetez sa ma minunez cat de mult se schimba (creste si se face tot mai frumoasa) de la o saptamana la alta.
Ioana75 spune:
mihaela, se prind ei guvernantii citi bani pierd din faptul ca dau astea 8 milioane. Sa fim seriosi, care e procentul (din numarul total de gravide) de femei care au 75% din salariu >= 8 milioane? Eu cred ca o sa schimbe legea, important pentru noi e cind. La noi nu e o solutie cu concediul parental, ca avem salarii aproape egale ... Mai e timp mult pina atunci, vedem cum e in primele 4 luni cu bb si luam decizia cea mai buna in cunostinta de cauza
.
Mirela, si nasa mea a zis ca sta 2 ani cu printesa acasa, dar n-a rezistat decit un an jumatate (e greu, imi dau seama si fara sa am copil). A ales versiunea cu dusul copilului la mama, in alt oras, si vizite la 2 saptamini.
M-am cintarit: am "luat" 5 kg

. Am citit ca in mod ideal, in sarcina se iau 15 kg: in primele 3 luni cite 1 kg/luna, in restul de 6 luni cite 2kg/luna. Las' ca slabesc eu dupa
.
Ioana
codruta_grg spune:
Va multumesc de primire!!!!
Da, ROMANA, am vazut ca si tu esti la acelasi dr ca si mine. Dupamasa merg la control la el. Sa vedem ce imi spune, acum o luna mi-a zis ca e jos inserata placenta. Si eu as vrea sa fac peridurala (trebuie sa il intreb din timp pe doctor?). Eu am pierdut o sarcina la 7 luni (a facut bebele hemoragie cerebrala) si a trebuit sa imi provoace nasterea. De aceea as vrea injectie, ca stiu cum e sa nasti!!! Atunci am fost la alt medic....e lunga povestea...si acuma sunt optimista..Va povestesc maine ce mi-a zis. Oricum vreau sa imi fac zilele astea si triplu test..
Va pup,Codruta
Romana, am vrut sa iti trimit PM, dar mi-a dat raspuns ca nu primesti......
miflore spune:
Buna frumoaselor! Eu stau si citesc aici de vreo 2 ore, n-am citit de joi! Bun venit noilor gravidutze, s-aveti BB-i frumosi si sanatosi! Am treaba pentru 50 de ore pe zi si ma cam apuca dracii pt. ca nu mai am timp sa intru pe dc. sau sa ma plimb sau sa casc gura! Offf! Martta, am citit despre tine, nu se poate sa nu fie solutii! Repeta-ti analizele si mai scrie-ne! Legat de analizele Marttei, eu nu le-am facut, doc. nu mi le-a dat si m-au apucat pandaliile cand am citit; doctorul nostru este comun; hotarat ma voi duce sa le fac, tot nu stiam ce sa fac, sa le fac, sa nu le fac. In fine, asta e. Acum m-a apucat frica.
Mihaela 12+
dana_lucia spune:
Buna fetelor, nu am mai scris de ceva vreme desi v-am citit mereu si de aceea va salutam (eu si
) si noi acum. Suntem bine, si fara probleme de altfel ca mai tot timpul. O sa mergem vineri la ecografie morfologica si speram sa fie totul OK.
Sa fiu sincera prea multe nu pricep eu si deci nu pot participa la discutia referitoare la cei 8 mil., va dati seama ca sunt plecata din Romania din 1996 deci nu am nici cea mai mica idee ce si cum dar va tin pumnii sa iasa cum vreti voi!
S-auzim numai de bine, 
Dana_lucia
RalucaN spune:
Buna fetelor!
Ce chestie, si pe mine tot asta m-a preocupat azi. Cati bani luam. Nici mie nu-mi convin cei 7.8 mil
. Dar vreau totusi sa stau cel putin un an cu bebe. Eu o sa o am pe mama la mine, sunt norocoasa, dar parca tot nu-mi vine sa-l las asa de micut cu altcineva, chiar daca e mama. Eu am inteles ca in cele 126 zile vom lua 85% din salariul nostru. Asa e?
Ioana75 spune:
Da Raluca, e 85% din media salariilor pe ultimele 10 luni; dar din cite am inteles se calculeaza 85% din brut, si nu se impoziteaza. La mine nu conteaza asta cu impozitul, ca eu sint cu 0% impozit, ca sint absolventa de informatica.
M-am programat la morfologica de 30 de saptamini la Pop, la Diagnosis (mai aveau locuri doar incepind cu 29 iunie
). Aaa, si mi-a luat sotul analiza de la Hematologie, nu am anti-"aia" pentru grupa lui
. Trebuie sa repet analiza in luna a 7-a.
Ioana
codruta_grg spune:
Indemnizatia poate fi luata si de sot, cu toate ca eu imi i-au concediu medical iar el continua sa mearga la servici, primind si salariul sau in continuare????
Banii pe care ii primeste o mamica pentru cresterea copilului sunt bani dintr-un fond special, nu cel la care am contribuit noi la asigurarile sociale.
Codruta
16 saptamani
cge spune:
Tot despre concediu de ingrijire a copilului va scriu si eu ..
Eu am "rezistat" cu Victor acasa decat 10 luni, nu a fost problema de bani caci lucram la stat si eram si "debutanta". Salariul meu nu se cunostea la veniturile familiei daca ma duceam la serviciu.
Si atunci ma simteam vinovata ca stateam cu el numai 10 luni, si imi promisesem mie insami ca la urmatorul copil o sa stau mai mult.![]()
Si acuma, vad ca nu o sa mai fie posibil decat 4 luni.
Ce ma revolta f. tare este faptul ca nici nu exista crese, sau ceva organizat unde sa aiba grija de bebei.
Chiar o cresa particulara, unde ai plati mai mult.
De parca, bebelushii ar trebui sa treaca automat de la 4 luni la 18 luni
cand ii primesc la cresa.
Oricum, maica-mea a zis ca nu mai vorbeste cu mine, daca ii dau nepotul/nepoata la cresa. E convinsa ca nu o sa fie ingrijita cum trebuie.
Eu sunt convinsa ca o sa le surprindem toata evolutia si de la 19.00 in sus in fiecare seara daca este sa incepem serviciul.
Problema e si randamentul nostru la serviciu, dupa ce toata noaptea alaptam sau ne plimbam prin casa cu bebe ca sa ii treaca durerea de la dintisori.
Dar asta cu randamentul nostru e si problema firmelor unde lucram![]()
Mai vorbim,
Cristina, mama lui Victor si cu bebe la purtator