Mamici de septembrie - octombrie 2005 (17)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Buna seara, burtici,
Cred ca voi dormiti la ora asta(cele din Ro), dar nu e nimic, cititi maine dimineata. Eu nu v-am mai scris cam de multisor, dar asta nu inseamna ca nu v-am citit.
Bun venit noilor gravidute, te-am retinut doar pe tine Codruta, pentru ca ai acelasi DPN ca si mine. Om mai vedea noi cand o sa nastem.
Felicitari celor care si-au simtit bebeii. Ma bucur pentru voi, cred ca este minunat.
Martta, imi pare tare rau de analizele tare, dar poate ca mai e o speranta. Fruntea sus si mult succes!!!
Ioana, concediu placut, odihneste-te, cred ca o meriti din plin.
Fetelor, marti merg la controlul lunar. Nu stiu de ce, dar abia astept, ca de fiecare data cand am mai mers. Voi il visati pe ? Eu de vreo cateva zile, ba visez ca e baiat, ba ca e fata, ba ca am avut o nastere super usoara si il intrebam pe doctor: Cum, asta a fost tot? Cine stie prin ce-oi trece in realitate?!

Va doresc o saptamana buna,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata si o saptamana buna!

Scuze nanadana, nu a fost intentionat. Dar si tu intri la categoria „brasovence cu sufleul”. Referitor la cafea, sa stii ca si eu beau 1 pe yi, dar asta pentru ca am tensiunea foarte mica. Adica la 6 saptamani aveam 90/50, iar la 11 saptamani aveam 90/40. Multa lume ma intreaba daca nu cad din picioare. Chestia asta nu se intampla, dar trebuie sa recunosc ca fara cafea abia imi tin ochii deschisi.

Lucia, o sa iti dau nr.meu de telefon, iar cand vei fi in Brasov, gasim noi o zi sa ne intalnim. Si mie mi-ar face multa placere. Referitor la statul acasa cu bb, gandim la fel. Nici pe mine nu ma avantajeaza prea mult chestia cu 8 mil., dar am sot care poate duce linistit familia si slava domnului o firma, de care ma voi mai ocupa si eu din cand in cand (pana acum aproape numi sotul meu facea chestia asta). Eu chiar intentionez sa stau 2 ani. Sa vedem...

Flavia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_B spune:

Buna fetele,
La fetita am avut marele noroc cu vechea lege a pensiilor si mi-am facut o asigurare suplimentara (printre ultimele) asa ca am luat 2 ani o suma frumusica si mi-am permis sa stau acasa. Au avut grija s-o schimbe repede si sa faca multa valva in jurul ei ca sa intimideze mamicile, asa ca destul de putine au avut curaj sa depuna banii. E foarte bine pentru copil, dar a fost mult pentru mine, 2 ani acasa la smotru nu e prea interesant, pentru ca stand acasa e de la sine inteles ca faci totul pentru casa. Eu abia astept sa merg la serviciu, pe 1 aprilie. O sa duc dorul printesei dar cred ca si pentru ea e bine sa mai stea si cu alte persoane, la toamna merge la gradi.

E ideal sa ai o persoana de ajutor la treaba, mai ales in primele luni.
Mirela 10+, Alisa 1 an+11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Giana, poti sa vii sa vorbesti cu noi! Eu sint balanta ca zodie, si trebuie sa fac dreptate in stinga si in dreapta, nu pot dormi daca lucrurile nu sint corecte (aviz viitoarelor mamici de balantze ). De aia am comentat un pic cu apartenenta la 2 liste. Insist insa sa vii sa ne intrebi tot ce vrei.

Flavia, ideea cu firma in CIC mi se pare foarte buna, si noua ne-a trecut prin cap, dar nu sintem genul de afaceristi. Bafta in afaceri!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Of, m-ati terminat psihic cu subiectul CIC. Da, intr-adevar este un sistem nedrept. Legea este foarte proasta. Totusi, într-un fel femeile care au calitatea de salariati sunt mai protejati decat cei cu profesii liberale. Eu sunt in situatia asta. Am o profesie liberala, si in functie de venituri platesc cotele la asigurari. Ei bine, pentru o contributie lunara de 7.200.000 lei se incaseaza fabuloasa suma de 4 mil lei (aproximativ). Iar asta este cazul extrem de norocos, adica sa ai venituri lunare timp de un an de peste 70 milioane. Dar cum nu sunt aceste incasari lunare, s-a constatat ca media veniturilor in CIC este de 2-3 milioane de lei. Am 3 colege in situatia asta. Asa ca la mine situatia e chiar disperata, drept pentru care voi fi nevoita sa stau cat se poate de putin acasa, desi asa cum spuneati, primul an din viata copilului este cel mai frumos.

Dar nu vreau sa ma mai gandesc la astfel de lucruri neplacute. Oricum, o sa iau minunata Lege 19 la analizat temeic.

Sa revin la lucruri mai frumoase. Eu am avut un week-end minunat. Sambata shoping... 2 fuste si 2 bluze, ce pacat ca nu pot sa le port decat vreo luna, pentru ca eu inca nu ma cunosc si nu ma adaptez la noile proportii. Avand in vedere faptul ca nu-mi place sa fac cumparaturi...sa ma probez (dezbraca-te, imbraca-te si asa), am luat lucrurile cu 2 marimi mai mari (deci de la 36-38, le-am luat 40-42). Dar, acasa surpriza, bluzele veneau cam fixe peste sani. Poate ar trebui sa ma bucur....

Iar duminica, ce sa mai supun...cald, soare, parc, role. A fost superb, si nici nu mi s-a parut ca am facut mult efort cu rolele, desi m-am plimbat vreo 3 ore, de nu ma mai lasam dusa din parc..

In ceea ce priveste cafeaua, desi inainte de sarcina eu nu consumam absolut deloc aceasta licoare, in timpul sarcinii sunt nevoita sa o beau datorita tensiunii mici (10/6). Dar prepar un fel de ceai de cafea, adica 1/3 cafea 2/3 apa si lamaie. - oricum, la mine este eficienta...

Va doresc tuturordutzelor o saptamana cat se poate de buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutoi spune:

Buna eu sunt noua aici...sunt si eu tot cu DPN-ul pe 11.09.2005 desi presimt ca voi naste in august :o)
Am atatea temeri si frici....eu am burtica mica mica inca, plus ca am si Rh-ul negativ si imi tot fac la Institutul de Hematologie analizele de Rh aproape lunar.
Voi nu ziceti niciuna la ce medici sunteti...poate gasesc si eu pe cineva care-i la acelasi dr ca si mine. Eu sunt la Dr. Anca de la Municipal....poate mai schimbam si noi opinii despre doctorii la care suntem...si apoi poate ne nimerim in spital impreuna. Eu tare am emotii cu nastere, daca vine sau nu dr. la nastere daca e sa nasc pe la 2-3 dimineata, sau daca e sa nasc in weekend. Am mereu ganduri din astea de panica.
Va pup acum si am fugit :o)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

apropos, am uitat sa va intreb, stie cineva de unde se poate cumpara minge mare pentru gravide???? Tocmai mi-am luat o carte de gimnastica pentru gravide: Metoda Pilates, care, surprinzator este o tehnica mai mult de concentrale decat de forta fizica. E foarte interesanta, iar daca seara mai am forta de ceva miscare, o sa incerc sa pun in practica si aceasta gimnastica.

Ioana, am uitat sa te intreb, ai fost sambata la sala????Ma gandesc ca poate sambata viitoare sa mergem sa vedem cum este, asta in speranta ca nu mai apare mai stiu eu ce intalnire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Ioana, firma este mai veche in cazul nostru. Dar din pacate pana acum nu am avut timp sa ma ocup de ea, pentru ca programul meu la servici nu este foarte flexibil. Poate dupa ce vine bebe, cam dupa un an, ne vom ocupa impreuna, adica toti trei si il vom mai elibera pe sotul meu.

Mihaela_e, am cautat si eu minge si nu am gasit pana acum. Se pare ca singura solutie ete Germania, sora mea mi-a spus deja ca in aprilie, cand o voi vizita voi avea si mingea cadou. Si eu am niste materiale cu exercitii pentru gravide, ma voi duce si la cursurile de la maternitate, dar voi face si acasa. In fond, voi fi cat se poate de dotata luna viitoare: minge, tensiometru, carte cu exercitii etc. Numai timp si forta pentru asa ceva sa mai am.

Flavia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

maimutoi (ce nick frumos ai), bine ai venit la noi! Sarcina usoara! PS: Fetele care si-au spus doctorii sint pe listuta de pe prima pagina.

mihaela, n-am fost la sala, si nici weekend-ul care vine nu merg ca ma duc la parinti. Dar as vrea mult sa mergem, intr-un weekend sau seara, poate ne coordonam odata si-odata. Iar daca gasesti orice fel de "shmecherie" prin minunatele legi, ca sa putem sta acasa mai mult cu bb, te rog nu ne uita!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

BINE AI VENIT CODRUTA! Sper ca ai vazut ca suntem la acelasi medic si avem si un DPN apropiat! Poate vom fi colege de salon! Si pe Matei tot cu dr. Muresn l-am nascut si e super profesionist... oricum am facut peridurala!
Daca vrei sa povestim da-mi un PM!

Ce faceti fetelor, cum va simtit? Eu parca am inceput sa am putina burtica si sunt tare mandra.

Ce ati facut in we?

Lasa IOANA nu te stresa.. daca nu gasesti nu-i bai, intrebam si eu asa... as fi curioasa!

ROMANA&MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 15 sapt.)

Mergi la inceput