Mamici de septembrie - octombrie 2005 (17)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Dragele mele,am vazut ca va preocupa de un timp problema banilor.. e drept ca-i normal pt ca ne inmultim si sigur avem nevoie de un buget mai mare, dar v-ati gandit vreun pic ca pentru 80% dintre femei suma asta e mai mare decat salariul?? Ganditi-va ca salariile astea sunt numai in Bucuresti si chiar nu incapem toti in Bucurestiul ala.... mai trebuie sa se munceasca si in restul tarii.In plus, din cate am inteles eu, suma asta o va primi toata lumea si de la anul cine vrea, se poate intoarce la serviciu pe baza de conventie (revine din nou legea) si astfel va lua si indemnizatia si salariul !!! Deci, solutii sunt... Sanatate maxima!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

norina, din cite stiu eu nu s-a votat nici o lege noua referitoare la maternitate. Daca stii ca a aparut asa ceva, da-ne te rog numarul.

kristinutza, Hildegard, imediat completez listuta!

Fetelor, l-am vazut pe bb iar aseara la eco, dansa Quick Step. Eu cred ca atunci cind o sa incep sa simt miscarile o sa-mi mute burta. Are o energie ... A zis si noua mea doctorita ca e foarte bine dezvoltat bb. M-am hotarit dupa indelungi cautari la d-na Mihalache de la CFR2. Aaa, si inca ceva: stiti ca eu am facut multe analize; ei bine, imi mai lipseau 2 (parca mycoplasma si ureaplasma). O sa le fac acum, in trimestrul 2.

Am un anunt de mica publicitate de facut: donez programarea mea de azi la ora 6 de la CM Vital, daca vrea cineva. Oferta valabila pina la ora 12, astept mesaj.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Neata burtici!
Cum ne simtim azi? Si pe mine parca au inceput sa ma lase greturile si starile de somnolenta. Sunt pe drumul cel bun
Norina, mai explica o data si pt. mine , cum adica se va putea lua si salariul si indemnizatia?
Raluca, 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza burtici!
Tot felul de subiecte pe-aici, ce bine!
Treaba cu vopsitul ma pasioneaza si pe mine, eu am un smoc de par alb in fata, mai pe-o parte, nu e mare dar de-acum a inceput sa se vada si ma enerveaza; Mirela, Karmenutza, e numai bun programul acela de vopsit, cred ca asa voi proceda si eu si-o sa ma vopsesc musai chiar inainte de nastere sa fiu frumoasa cand m-o vedea BB! Cristina, zici ca Hena e cea mai buna? Stiu ca e naturala, am vazut-o pe la Beauty Shop, zici ca e si la Carrefour? E foarte bine ca-l am aproape. Iaca-ta raspuns la o problema de-a mea fara macar sa intreb! Noroc cu voi c-ati fost mai harnice!
Mihaela 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata,

Of, ce de subiecte de discutie ati mai atins de aseara si pana acum. Ce sa zic, tare active mai sunteti!

Sa incepem cu subiectele legislative. Contractul colectiv de munca la nivel national s-a semnat si s-a publicat in MO partea a V-a nr. 1/22.II.2005; el este in vigoare si se aplica tuturor salariatilor din Romania. La art. 1 alin 1 se precizeaza ca salariatii care renunta la Concediul pt ingrijirea copilului de pana la 2 ani beneficieaza de reducerea duratei zilnice de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cerere, se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea o permite.

In ceea ce priveste modificarea Codului Muncii, in prezent se duc tratative de negociere a modificarilor, iar sindicatele nu vor renunta la obligativitatea aplicarii CCM tuturor salariatilor.

Iar la subiectul si indemnizatie si salariu acest lucru nu se va intampla niciodata, indiferent ca salariul provine din contract individual de munca sau din conventie asimilata CIM. Atata timp cat primesti indemnizatia se prezuma ca nu pot sa lucrezi, sub nici o forma; daca poti sa muncesti, nu mai primesti indemnizatie.

Cam astea sunt informatiile legislative,

Va doresc o zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata !

Ce norocoase sunteti cele care va puteti vopsi cu Henna. Eu ma vopseam bej-blond, iar acum, in lipsa de altceva, m-am suvitat. Dar parca nu imi place atat de mult. Culmea este ca toata lumea imi spune sa stau nevopsita, ca am o culoare frumoasa si rara (blond cenusiu), dar mie chiar nu imi place. Si imi pare atat de rau ca bebe nu ma poate vedea blonduta...

Mirela_B am auzit ca si la Maternitate s-au facut ceva imbunatatiri: au primit o masa de nasteri super , au ceva saloane mai bune...Tu la ce dr. esti?

Flavia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Raluca, iti tin isonul! Nici eu nu mai am starile acelea nasoale de toata ziua; dimineatza mi-e aproape bine, aproape ca inainte, de pe la 12-1 m-apuca totusi niste stari mai nasoale, dar n-am mai vomitat. Si am si mai multa energie!!! Sper sa se rezolve si la noi cat de curand si sa ne bucuram din plin de sarcina si de primavara!
Mihaela 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

mihaela_e, esti o comoara legislativa la forumul gravidutelor.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Vera draga, si eu am aceeasi problema cu somnul. Ma culc foarte devreme (8-9 seara), ma trezesc pt drumuri nocturne si de la 3 nu mai pot sa dorm pana la 4-5. Dupa care adorm, de nu-mi mai vine sa ma dau jos din pat. Asa ca vin la serviciu adormita, beau o un ceai de cafea si-mi revin. Deci, nu esti singura care sufera de somn.

Cat despre vopsit, eu am ales o alta varianta. Suvite foarte dese. In acest mod nu se pune vopsea la radacina si bb nu este afectat iar parul este aproape blond.

Codruta si Nanadana nu va mai faceti probleme inutile, fiti doar atente la ce consumati.... pe lange ce v-au recomandat deja fetele se adauga si lactatele pasteurizate. Daca sunteti atente nu se va intampla nimic.

Cat despre pofte de bere, noroc ca s-a inventat berea fara alcool, care este foarte buna si nici nu-i face rau lui bb...dar fara tigari, va rugam

Ioana, ma bucur ca dupa multe cautari si cautaturi ai gasit doctora pe care o doreai. Inca o data s-a dovedit: tot raul spre bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Mihaela (miflore) , hai ca mai avem putin! Nici eu nu am scapat de tot, seara ma mai apuca stari de greata, dar e muuuult mai bine...
Mihaela (e) , esti tare! Multumim de info!
Ce o fi facut Martta? Daca ne citesti, suntem alaturi de tine si iti tinem pumnii
Raluca, 11+

Mergi la inceput