Mamici de mai-iunie 2005 (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Buna fetelor. Vin si eu cu o veste nu prea buna, la controlul de vineri mi-au gasit diabet gestatzional, cica se declanseaza, nu se stie de ce, in timpul sarcinii. Asa ca acum sint la dieta si depind de o porcarie de aparat pentru masurat glicemia, asta trebuie sa fac de sase ori pe zi. Am fost azi din nou la control, asta trebuie sa fac saptaminal, iar dupa trei zile de dieta am reusit sa tzin glicemia sub control. Trebuie sa fiu mereu vesela, ca altfel creste glicemia, maninc totul cintarit, pina si fructele. Asa ca va datzi seama ca pina in iunie or sa mi se para trei ani nu trei luni.
Va doresc la toate o saptamina buna si avetzi grija de voi si de burtici. Si fitzi mereu vesele si optimiste, asta ajuta mult.

Daniela si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Fetele va pupacesc, pe maine!
Poate o sa fim mai vorbarete!

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka spune:

Danelutza, sanatate multa!

Simonaeus, am mincat niste ton vineri, si se pare ca ma voi lasa de el dupa starea aia nashpa... o sa citesc ce zic fetele de martie-aprilie, sa vedem ce e cu greturile. Dar cred ca de la mincare a fost, pt ca acum mi-e foarte bine.

Am gasit niste carucioare pentru cine e interesata, la babycarero. netfirms .com Dar nu au caracteristici tehnice, nu se pot vedea niciunde, doar se poate trimite mail cu indicativul si ce intrebari ai. Mi se pare cam aiurea, dar e o varianta.

DPN 15 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim76 spune:

danelutzo ...imi pare rau de tine,ca stiu ce grele e, trec si eu prin aceeasi faza, m-a pocnit vestea vineri, si am fost la diabeticiana care m-a procopsit cu scula minune, numai ca eu tre sa imi fac glicemia de 4 ori pe zi, oricum nu e fun deloc,mai ales cand nu mananci acasa, si tre sa te cari cu alea dupa tine, esti si tu ca omul in restaurant si tre sa te intepi in deget...dar asta este ...daca trebe' asa facem...
mai vine si ziua mea si imi facusem ditamai planul ca-mi fac un mega tort de ciocolata,si acum o sa cant in duda...
imi pica ft bine azidimineata cand dadui cu ochii de profiteroalele fetelor...incepui ziua minunat...:))
fruntea sus, si sa zicem mersi ca diabetul asta apare din luna a 6a si nu mai devreme, avem numai cateva luni de tinut regim ...
succes !
Simona si -DPN 24 iunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Buna fetelor, m-am uitat la poze si sunteti exact cum ma asteptam: frumoase si burtoase, dar sa stiti ca cea mai si cea mai frumoasa dintre voi a fost Malina . Micky, sa mai faci una exact ca ea, ca tare scumpa este.

Sic, mie nu mi-ati facut pofta cu profiterolul, dar am poftit la pizza .....

V-am analizat cu atentie burtile (atat cat am reusit sa le vad) si am ajuns la concluzia ca burta mea semanana leit cu burta Simonei.

Fran, ai grija cu tensiunea, urmareste-o mai des de acum incolo, stiu ca in sarcina tensiunea mare (pe perioade lungi si care nu scade) nu este buna deloc.

Crissu, vezi ca ametelile alea sunt semn ca iti lipseste ceva din organism (parca stiam ca fier). Tie nu ti-a dat doctorul de familie sa iti repeti analizele?

Gabitza, , La multi ani!! Sa aveti parte numai de fericire si bucurii iar intre voi sa nu existe decat dragoste si intelegere.

Va pup,

Lili si bb Sergiu 32+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim76 spune:

mikka ma bag si eu in taina, apropo de carucioare, eu recomand Graco, quatro tour, am vazut ca exista si la voi acolo pe veveve-bebelusultau si e in jur de 8 milioane si ceva, nu e tocmai ieftin intr-adevar, dar are multe avantaje...si daca vrei sa il vezi ce stie sa faca, du-te pe situl lu graco, respectiv vevevepunct gracobaby punct com si te uiti la strollers si au demoruri acolo, filmulete cu carutul si ti-arata ce stie sa faca, mie ce imi place la asta e, ca se strange cu o singura mana si pot sa il manevrez singura sa mi-l pun in portbagaj, si sa il folosesc pana la 3 ani...si mai e misto ca nu tre sa il ridici ca sa il carmesti in st sau dreapta, pe cand cu alea mari adica cele cu roti mari tre sa apesi pe ghidon ca sa apleci carutul si basca ca tre sa umfli la roti ca se desumfla din varii motive...
imi dadusi si eu cu parerea...eu sunt fan caruciorul asta, si de aia l-am si comandat din state...plus ca am avut ocazia sa il manevrez si mi-a placut mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Danelutza, eu trebuie sa repet testul sapt. asta (32) dupa ce testul din sapt.26 a aratat o glicemie cam mare. Simti ceva deosebit din cauza asta, de ex. sete sau foame mare, castig in greutate ? Poti sa-mi spui in mare ce regim ti s-a dat in afara de renuntarea la dulciuri ?

Maria sapt.32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna fetelor,eu pic jos de somn,Bianca nu a dormit toata noaptea,a facut febra si azi m-am dus cu ea la medic si mi s-a spus ca are otita asa ca 7 zile v-a fi la cura cu Amoxicilina.Ieri ne-am dus putin la plimbare si m-au luat niste intepaturi jos de nu mai stiam ce sa fac,voua vi se intimpla asta?.
Gabitzam,Felicitari cu ocazia implinirii unui an de casnicie,sa aveti parte de multi,multi ani impreuna si bebelusul care v-a veni sa va aduca numai bucurii.

Anca 33sapt.si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare la toate burticutele mai mult sau mai putin petrecarete!

Gabita, felicitari pentru aniversare- La Multi Ani fericiti, plini de bucurii si impliniri!
Aha - deci nu ne spui ce ai mancat la restaurantul chinezesc, unde de bine de rau mai puteam sa-mi satisfac si eu poftele dar ne pui poza aia cu profiterolul sub nas....sa pic pe jos de pofta si nu alta...m-am mai linistit sa aud ca "nu era bun"!!!

Danelutza si Simona - imi pare rau sa aud asa vesti, cred ca este ingrozitor sa iti cantaresti fiecare firimitura pe care o bagi in gura, sa mananci numai la ore fixe si mai ales sa trebuiasca sa te abtii de la dulciuri. Consolati-va cu ideea ca la voi dureaza numai cateva luni, pe cand altii traiesc tot restul vietii cu grija asta.

Anky, si mie mi se intampla sa am intepaturi in burtica mai ales cand merg mai mult pe jos sau fac prea mult efort.

Sim76 - am admirat si eu carucioarele de la Graco, super site-ul! Si eu tot la ei ma oprisem, nu stiam exact ce model sa aleg!

Nici eu nu sunt pe "roze" m-am ales cu o infectie la un molar, iau din nou antibiotic iar peste cateva zile, cand se va trage umflatura trebuie sa merg sa il scot!.

Multa sanatate tuturor!

Tina si 30+
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Dimineata buna de primavara frumoasa! S-aveti o zi calda si linistita! M-am trezit de ceva vreme hotarata sa va scriu deoarece deja ma mustram singura ca in ultima vreme doar furam din mesajele voastre, fara sa scriu nimic. Ma gandeam sa va scriu cate ceva despre evolutia sarcinii mele, ca deh, asa ar fi corect. Asa ca mi-am deschis agenda cu insemnari si copiez:
Nu am mai ramas niciodata insarcinata. Luasem ani de zile anticonceptionale. renuntasem la ele acum 2 ani. Ne-am hotarat sa facem un copil desi inca nu eram casatoriti. Au urmat 3 luni de incercari zadarnice. Intre timp merg la dr. de la policlinica care ma trimite sa-mi fac analizele: CMV, toxoplasmoza, listeria, papanicolau. Aflu ca am rh+. Gr. sange stiu ca este 0. Poate ca am sa repet testul pana nasc, pt a fi sigura.
august: diaree urata care tine 3 zile. greturi, rau. tremur si ma simt slabita. sange mult. cred ca fost si o sarcina oprita in evolutie. Sau poate ca nu.
UM: 02.09.2004
ovulatie: in jurul datei de 13 sept.
sapt.4 - se vedea usor o a doua liniuta . test de sarcina pozitiv!!!
sapt. 5 - merg si la medicover unde prietena mea imi ia sange. trebui sa fiu sigura pt a-i da vestea viitorului tatic. ma cantaresc:60 kg. ma masor: talie: 65 cm, bust: 90 cm, sold: 95 cm. merg si la policlinica de care apartin pt a-mi anunta dr. si a vorbi cu ea.
30 septembrie - scriu un mail pe care il trimit fam. si prietenilor. era primul nr. a ceea ce urma a fi un adevarat newsletter. Sambureleul se dezvolta in mine.
sapt. 6 - mergem la echo si vedem inimioara palpaind. un punct atat de mic pe ecran care ma umplea de atat de multa fericire. Mamaruta creste...
sapt. 7 - embrionul e cat un bob de mazare. Eu n-am greturi si varsaturi. Ma simt excelent! in 30 oct., in buletinul informativ le scriu alor mei:"Noi am ajuns in saptamana a 7 a, iar simptomele dominante sunt: o lene incredibila insotita de cascat prelungit si incetineala a miscarilor. As dormi peste zi, dar nu pot, fiind la servici. Noaptea insa ma trezesc tot mai des sa fac pipi si am vise urate si incarcate de griji. Ma dor sanii ingrozitor si n-am pofta de mancare. Cu toate astea, cand ma pun la masa, mananc destul de mult. Sunt multe pe care le fac instinctiv pt ca stiu ca ii trebuie "bobitei" mele. De exemplu ma imbrac gros, nu mai umblu desculta prin casa Eu!!?? "Vino, mama, sa ma vezi" si sa nu crezi ca am grija de mine . Am eliminat dulciurile din alimentatie si pap multe fructe, oua si carnita de pui. Peste zi, la birou imi fac cam 4 ceaiuri in cele 8 ore de munca. Cu multa lamaie ca sa nu ma prinda vreo raceala. Daca n-ar fi starea asta de somnolenta, chiar as fi ok avand in vedere ca inca greturile si varsaturile nu ma supara. Poate scap.
Tati...e inca, zic eu, nepregatit. Cred ca inca nu si-a dat seama ce urmeaza, desi eu il pregatesc prin capriciile mele si starile mele schimbatoare. Ba ma trezesc cu fata-n perna, ba ma trezesc fredonand vreo melodie. El zice ca e fericit si ca de abia asteapta, si nu ma indoiesc de asta, eu insa mustacesc la gandul ca inca n-a dat de greu si ca inca nu sunt eu o graviduta dificila. Vai, ce-l asteapta pe saracutul! Dimineata ne pupa pe aman2. El vrea fetita, si m-am gandit ca inainte de Craciun sa mergem impruna la eco si sa vedem daca are putulica ori ba, bobita noastra de mazare. Ei, da, e cat o boaba de mazare din cate ai citit mai sus. Acum cateva zile era cat un samburel. Crestem...."
sapt. 8 - 63 kg. un dr. la care ulterior am renuntat, interpreteaza gresit analizele de sange si imi recomanda oprirea sarcinii pe motiv ca as avea listeria. au urmat 3 zile cumplite si vizite la alti 3 doctori. in final ne-am linistit. totul era bine. cautam alt dr. care sa imi supravegheze sarcina. il gasim si incepand cu luna a 3 a ne linistim ca avem un dr. bun.
sapt 9 - embrionul masoara 2,75 cm. in newsletter-ul din 4 noiembrie ii anuntam pe prieteni ca: "Azi implinim 9 saptamani. Ole!Ole! Ole! Am trecut si de hopul analizelor gresit citite, am renuntat si la doctorul care ne-a speriat inutil, am mai facut o echografie ieri, am primit si o poza, iar acum crestem in voie ca la carte, protejati in culcus si iubiti tot mai mult.[...]Tot citesc pe internet despre greturi si varsaturi. Ei bine, ma laud ca n-am avut parte de asa ceva. Nu stiu, zau, cum m-as fi descurcat la servici cu asemenea stari. Ma simt chiar bine. O usoara durere de burtica din cauza ca se intins muschii si ligamentele datorita faptului ca uterul creste, dar nimic mai mult. "
8 noiembrie - Sf Mihail si Gavril: cununia civila
14 noiembrie - nunta. sanii explodeaza pur si simplu. rochia de mireasa abia mai intra pe mine. sunt ingrozitor de irascibila si nervoasa. i-am chinuit pe toti cu pregatirile de nunta. totusi, in poze parca radiez.:)
15 noiembrie - echografie la meicover. pruncul are 154 BPM
22 noiembrie - newsletter: "Minunea noastra are marimea unei piersici!!! Acum ii zicem "Piersica". Parca ieri ii spuneam "Samburel". Ultima echografie a fost luni, 15 noiembrie, imediat dupa nunta si cateva dansuri pentru a-l obisnui pe Jr. cu muzica si ritmul.;) Fata lui incepe sa devina din ce in ce mai "umana". E drept ca poza care am primit-o in urma echografiei arata un ditamai capul. Extraterestrul lu' mama!!! :)) Ochisorii care isi facusera aparitia in partea laterala a capului s-au apropiat unul de celalalt. Urechile ii sunt aproape de locul lor normal. Ficatul incepe sa ii functioneze iar rinichii incept sa produca urina in vezica.Picioarele sunt mai lungi decat bratele, iar pielea este rosie transparenta, neavand nici un strat de grasime. La sfarsitul acestui prim trimestru, toate organele sunt formate! D-na dr. ne-a lasat sa-i auzim si inimioara. [...]Aha - se vede un inceput de burtica!! Tre' sa dau o fuga la magazinul pt. gravidute si sa-mi cumpar pantalonasi cu burtica pana nu-mi pierd toti nasturii de la pantalonii mei de femme supple. De unde atat suplete! S-a dus! M-am speriat cand am vazut pozele de la nunta. Cred ca o saptaman daca mai trecea, nu mai strangeam bustiera. [...]"
sapt 15, newsletter din 13 decembrie: "[...] Ma ingrijoreaza insa iarna aceasta si temperaturile tot mai scazute. Sa dea Domnul sa nu racesc, asa cum patesc in fiecare iarna, si sa nu am crize de astm. Am fost saptamana trecuta la un dr. de plamani si mi-a prescris Ventolin pt situatii neplacute si insuficienta respiratorie. Reteta compensata. Mare minune! Pana acum am cheltuit la bani incat o reducere nu poate decat sa ma uimeasca de-a dreptul. Iar in ianuarie...in ianuarie var fi niste costuri imense pt ca pe langa consultatia lunara si echografia de la ladareanu, avem de facut si echografia morfologica. Nici mai mult, nici mai putin de 3 milioane. Plus 250.000 lei daca vrei caseta. Cum sa nu vrem!!!?? [...] Dar eu zic ca este baietel… Pur si simplu asa simt si parca devin tot mai mandra. Ma incearca tot soiul de sentimente straine de mine pana acum. Nu va asteptati sa va spun ce simt pt ca nu poate si exprimat in cuvinte. Unele ma intelegeti, altele, sa va ajute D-zeu sa traiti si voi ce traim noi acum. E minunat, e incredibil! Cred ca daca as avea fetita, as deveni si eu mai atenta, mai sensibila si mai blanda, mai protectiva decat sunt acum. Eu insa acum simt ca e baietel si nu-mi mai incap in piele de mandrie. Eehheee, dar si daca e fetita, si daca o sa mosteneasca ochii lui tati..daca va fi o zana blonda....ce bucurie mare pt tati si bunici, ce fericire pt mine! Pana in ianuarie nu mai este mult. De abia asteptam sa mergem la eco 3 D din 26 ianuarie. Mergem la Diagnosis, la dr. Pop. Atunci va putem spune cu certitudine daca este fetita sau baietel? Voi cu ce ne vedeti? Cu fetita sau baietel? Ce sa va mai spun? Sunt poate prea multe de spus... Ar trebui sa consum mai multe lactate deja deoarece bebelusul imi ia din rezerve. Am citit pe net ca ar trebui sa-mi fac testul serului matern (un tip de test al sangelui) care da informatii importante despre copil - printre altele detecteaza Sindromul Down si alte defecte de nastere. Am sa vorbesc cu dr. sa vedem ce zice. Pana la urmatorul newsletter, va imbratisez cu drag, va imbratisam larg, tot mai larg...
Sarbatori fericite si o iarna cu miracole si minuni!"
sapt. 16 - Bebe masoara acum aproape 116 mm si cantareste 80 grame. eu am 64 kg. fam. si prietenii au primit pe mail "buletinul informativ" si unii imi dau feedback. trimit in 20 dec. un alt buletin informativ: "Bebe masoara acum aproape 116 mm si cantareste 80 grame. Cu ce fruct sa-l compar? Ehheeeeee...parca acum ii spuneam "Samburel"! E maricel deja, si cu toate astea, inca nu ar zice nimeni ca sunt insarcinata. Am o burtica micuta, care se vede doar daca sunt dezbracata, din lateral. Inca mai am taliuta, asa ca din spate clar nu baga nimeni mana in foc ca as fi graviduta.
Desi pana acum miscarile muschilor erau involuntare, in aceasta saptamana apar primele miscari voluntare. Eu il simt, Mihai inca nu. Bebelusul nostru poate sa-si indrepte capul, iar dezvoltarea muschilor faciali ii va permite sa clipeasca si sa se incrunte. Calciul se depoziteaza in oasele copilului pe masura ce scheletul se formeaza.Problemute in aceasta perioada? Am nasul mereu infundat. Nasul 'infundat' este o senzatie destul de intilnita de-a lungul sarcinii, ca de altfel si hemoragia nazala. Pina si nasul trece printr-o perioada de transformari odata cu corpul. Nivelul progesteronului si estrogenului se ridica simtitor si ca urmare produc umflarea mucoasei membranelor inclusiv celor nazale si a (ura!!) Cervixului. In rest, se intampla sa nu ma lase sa dorm. Nu pot sa imi explic inca de ce. Pur si simplu il simt agitat si atunci sunt si eu agitata. N-am dormit 3 nopti saptamana trecuta. O fi prea devreme sa nu pot dormi? Nu cred ca ii place cand stau 8 ore la birou, in scaun, in fata calculatorului. Am sa imi intreb doctorul. In curand intru in concediu si va fi si el mai rasfatat 10 zile.Craciunul ii va face si lui bine, cu siguranta.[...]"
sapt. 17 - prima "bataie din aripi". il simt! il simt cum se foieste in culcus. am 65 kg. sunt rascolita de sentimente.
sapt. 18 - capsorul pruncului are 45 mm. mihai imi face poze. de acum vom face multe,multe poze.
sapt. 19 - am 66,5kg, dar n-am avut greturi si varsaturi deloc.
25 Decembrie, Craciunul - prima miscare a pruncului. eram intinsa in pat. sar ca arsa. mihai este nitel trist pt ca el nu simte nimic inca.
16 Ianuarie - colostru. imi fac ganduri si sperante ca o sa am si lapte. aiurea! abia apoi am aflat ca n-are nici o legatura. merg la policlinica unde dr. mea imi da co.medical. nu mai merg la servici!
26 ianuarie- echo morfo-fetala la Pop, Diagnosis. E fetita! Ne hotaram sa-i dam numele Ema. ma cantaresc: 67,5 kg
sapt. 25 - miscarile pruncului se vad cu ochiul liber, burtica: 104 cm, bust: 103 cm, sold: 104 cm, 71 kg, puls normal, in schimb incep sa am carcei si sa imi amorteasca mainile din cand in cand. am o relatie din ce in ce mai buna cu mama mea. incredibil cum ne-a apropiat sarcina. am parte de sprijin si caldura din partea tuturor. sunt o norocoasa!!! ne hotaram cu privire la nasi, ii anuntam. ema va avea o nasa extraordinara! de fapt ema va avea o familie extraordinara si va fi un copil foarte iubit.
sapt. 26 - Mihai imi face un CD cu muzica pt copii si povesti. Adorm seara ascultand cantecelelel cu mamarute,melci, ratuste si ursuleti. Si ce-mi place!!! 72 kg. cam mult. ma coplesesc gandurile si sentimentele. nimic nu mai este cum a fost candva. sunt fericita! plang tot mai des cand ma uit la tv. am plans pana si la un film de desene animate!!! dar cum sa nu plang cand calutul Spirit, la final se intalneste cu iubita lui pe care o credea moarta!? :) vad filmul meu preferat, What dreams may come, pt a 5 a oara. Surpriza: la final plang de nu ma mai poate potoli nimeni. SI STIAM CUM AVEA SA SE TERMINE FILMUL!!! :)Il iubesc si mai mult pe mihai pt ca nu face parte din acea categorie de barbati care rad de sotiile lor in asemena situatii. Ma ia in brate si ma mangaie tandru.
sapt 27, 12 martie - merg la intalnirea lunara cu dr. care imi supravegheaza sarcina care ma cearta ca m-am ingrasat prea mult. o vad din nou pe ema la echograf. s-a intors deja cu capul in jos. nu mai pricep mare lucru pt ca este deja maricica si nu se mai vede toata pe ecran. la o zi dupa vizita la dr....auch! ce-i asta?? hemoroizi!? nu stiam ca sunt atat de pacatosi si durerosi. n-am dormit o noapte, apoi am cumparat Hemorzon. . Nu a trecut, dar macar nu mai doare. burtica: 109 cm, bebe: 110 g, eu 73 kg. nu vreau sa ma stresez prea tare, dar recunosc ca sunt nitel ingrijorata. toata viata am fost atenta la silueta mea, acum nu pot sa ma gandesc la asta. nu pricep totusi de ce iau atat de repede in greutate cand nu fac excese si mananc ordonat, sanatos chiar, as zice eu. Poate ma insel. Mihai imi face poze cand ma imbaiez. Le vad si eu apoi si ma tot mir de schimbarile vizibile. Radem pe seama lor.:)
sapt. 28 - 74 kg. in ultimul nr. al "buletinului informativ", fam. si prietenii alfa ca DPN este 9 iunie, ca voi naste prin cezariana, rahianestezie. Am ales cezariana pt ca, recunosc, mi-e teama sa nasc natural.
Cam astea ar fi in mare. Nu este totul, dar intr-o zi am sa pun totul in cuvinte legate si poate ca am sa reusesc sa transform datele acestea "tehnice" intr-un mesaj incarcat de senzitivitate. Uneori simt atata sentiment incat mi-e si frica sa trimit celorlalti ceea ce simt. Cei care nu au inca copii am impresia ca nu pricep...De fapt sunt sentimente care pur si simplu nu pot fi puse in cuvinte.

Toate cele bune si ale harului!
Cu drag,

Adina&babygirl Ema

Mergi la inceput