Mamici de mai-iunie 2005 (39)
Raspunsuri - Pagina 13
Cloreta spune:
Buna dimineata!
Hai ca vad ca ne-am dezmortit un picutz.
Anky saru mana de sfat, apa beau cu sticluta de juma de lictru cum spui tu. Doar ca pentru servici nu mai cumpar ci iau direct de la frigider ca aici am unul d-ala hot cu filtru ( vara e super ca face si cuburi de gheata).
NewMami nu te mai agita scumpa, acum trebuie sa avem mare grija de noi. Si se spune ca saptamana 29 e foarte importanta, trebuie sa avem grija sa nu facem efort, am citi in carticica despre mamici.
Ile, :)))) acum cred ca am trecut de perioada aia cu nervisori dar oricum cand era ceva de cearta evident ca aveam impresia ca noi avem dreptate.
Carolina, de ce nu stai pana nasti la job daca tot stai pana atunci?:))))) Si eu mi-am propus sa vin cat mai mult la lucru dar vad ca pe zi ce trece obosesc mai tare, drumul ca drumul - pentru ca vreau sa merg pe jos mult_ dar si statul pe scaun a devenit incomod.
V-am spus ce mi-a spus seful meu? "Sigur ca as vrea sa vii cat mai mult la munca, eventual sa te ducem noi cu masina la spital sa nasti" Loooooooool
Nefertari, imi pare rau:( Dar tu te simteai bine nu? Si mie mi-e teama de rezultate, abia saptamana viitoare merg la doctor si atunci o sa le fac. Clar se schimba metabolismul la sarcina, daca vor fi schimbari la mine sigur e asa!
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
carolinah spune:
Nefertari, da, parca asa imi aminteam si eu. cred ca trebuie sa trec pe la dr de familie. si n-am nici un chef desi noi stam la nr 6 si el la nr 16. iti dai seama ce distanta... dar trec azi dupa-amiaza sa vedem. mersi
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
Luluku spune:
Nefertari si Carolinah, fetelor, avetzi grija...si multa sanatate...
Carolinah cred ca poti cere o homolecucograma ( parca asa ii spune), dar trebuie sa vezi ce analize intra in acest set, la mine intra si colesterolul si calciul si ma multe pe acolo, dar cum a spus si nefertari sunt obligatorii si gratuite asa ca mai periaza la doctor, da-te paranoica si varsa si 3 lacrimi

, asa ca sa fie mai emotzionant...
Cred ca in sfarsit vine primavara! Sa ma trezeasca cineva...ca o iau razna...ma simt asa bine...si cel mai rau imi pare ca afara e asa frumos si eu nu am nici un geam pe langa mine care sa imi umple inima de veselie, nu ca as avea nevoie...
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
Danelutza spune:
Buna dimineatza fetelor. A mai trecut o zi si glicemia este buna. Dar ce sa ma fac cu caposul meu de barbat care fumeaza ca o locomotiva si nu intzelege ca ma enervez. Acum astept peste o ora sa ma intzep iar sa vad daca e totul normal.
Sim si aici e la fel, nu-tzi spune medicul decit ca totul e bine, masoara bebelushul, imi spune gramajul si doar daca am probleme imi spune cite ceva. In rest, nu am habar de nimic, de lungimea colului... de nimic. Ai spus ca maninci ciocolata pentru diabetici, mie si asta mi-au interzis-o, cica nu e voie. Asa ca de paste, doar cu oua rosii ma voi putea infrupta, si nici din alea prea multe.
Nefertari, sus cu moralul ca o sa iasa analizele bine.
New Mami, ai grija de tine si bebelush, odihneste-te cit mai mult si incearca sa nu te agitzi, ca totul o sa fie bine.
Hei fetelor, as fi vrut si eu sa postesc vreo trei zile sa ma pot impartasi, dar ce Dumnezeu sa maninc, daca pina si fasole uscate, sau mazare uscata, mi-au interzis. Si cu 240 g de cartofi fiertzi pe saptamina nu cred ca rezist. Fructe uscate nu, fructe proaspete nu prea multe. Greu...
Dar, mult a fost putzin mai este, trecem noi cu bine si peste lunile ramase.
Va doresc o zi buna si avetzi grija de voi.
Daniela
si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)
simonaeus spune:
Buna dimineata,
In primul rand vreau sa urez fetelor care nu au fost cuminti si au problemutze multa sanatate, aveti grija de voi si totul o sa fie bine.
Gabitza iti trimit mai tarziu pe yahoo pozele facute de mine la intalnire ca sa le pui langa celelalte.
Nu stiu ce-am gandit de-am facut doar atat de putine.
Babygirl mi-a placut f. mult jurnalul tau.
Cred ca o sa tin si eu unul dupa ce se naste bebe, ca prea e frumos al tau.
Mamarutatu spuneai ca stai in Titan.
Poate ne intalnim la plimbat bebeii prin IOR.
Va mai veni si Micorint ca si ea sta prin zona.
Fetelor ieri i-am luat bebitzei cadita.
Au la Cora unele care au niste manere pt. atasarea la cada mare.
Cadita se poate folosi normal in primele luni, iar apoi se poate pune deasupra cazii mari.
Costa 200 mii, e rezistenta (a pus sotul meu 24 cutii de bere in ea)si e f. haioasa.
In plus am mai luat un CD cu sunete din natura (valuri, pescarusi si muzica)cu 50 mii.
Am mai fost la dr. de fam. pt. concediul prenatal si se pare ca in fiecare luna trebuie sa trec pe la ea sa-mi reinnoiasca concediul.
In rest suntem bine, bebitza a inceput sa miste mai putin ca alta data, dar mai tare.
Cred ca si-a schimbat si pozitia fiindca o simt cum imi da in coaste.
Mikka tu spuneai de coboratul burtii.
Sa stii ca si mie mi-a coborat putin.
Mi-am dat seama dupa o rochie facuta la comanda care avea pense fix pe directia burtii, iar acum vin deasupra.
Intrebandu-l pe sotul meu cum i se pare si el mi-a confirmat ca asa e.
Hai ca am scris o groaza.
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
Luluku spune:
Simonaeus, cum adica trebuie sa te duci in fiecare luan la doctor ca sa iti reinnoiasca concediu prenatal? De ce?
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
Mickyyy spune:
Neata burticute!
Eu azi am avut program artistic dimineata, m-au apucat crizele ca a venit primavara si nu mai am cu ce sa ma imbrac 
. Pe Malina am nascut-o anul trecut pe vremea asta (31 martie) iar toate hainele pe care le am mostenire de cand eram garviduta cu ea sunt groaseeeeeeee sau nepotrivite pentru mers la birou. Asa ca trebuie urgent sa-mi reinnoiesc garderoba, si mi-e asa o ciuda....am mai atentat eu la camasile lu' barbata-meu, dat tot n-ajuge....trebuie sa merg la cumparaturi vrand nevrand. Si hainele de gravida's aberant de scumpe....si pentru 2-3 luni cat mai am pana nasc mi se pare asa o investitie proasta!!
Clar,....m-a apucat astenia de primavara...ignorati-ma!
Mickyyy
(29 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
simonaeus spune:
Luluku, nici eu nu stiam ca asa se face.
Eu i-am cerut o adeverinta pe care sa o duc la serv. pt. prenatal, iar ea mi-a spus ca nu se procedeaza asa, ci ea imi da o hartie asemanatoare cu cele pt. concediul medical, doar ca se trece alt cod.
Aceasta hartie se elibereaza lunar si o aduci la serv. pt. ati lua indemnizatia.
Pe mine nu ma deranjeaza prea mult fiindca stau aproape de policlinica si oricum mergeam sa-mi dea Maltofer lunar.
Nu stiu la CIC cum se procedeaza, dar o voi intreba data viitoare.
Nefertari mie nu mi-au repetat si colesterolul.
Eu inainte de sarcina aveam 300, ceea ce e f. mult.
In momentul in care am ramas insarcinata am intrebat 3 dr (2 gineco +de fam) daca trebuie sa am in continuare grija ce mananc, dar toti mi-au spus ca in sarcina se schimba f. mult metabolismul si sa nu tin regim.
Mi-au spus ca abia dupa nastere va trebui sa urmez un tratament plus regim alimentar.
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
rdunare spune:
Fetelor, v-am mai zis sa nu va interpretati singure analizele. Valorile normale in sarcina sunt altele decat la non-gravide. De exemplu glicemia scade, colesterolul creste, calciul scade putin. Cu cat exact nu stiu, pentru ca si asta depinde de varsta sarcinii.
Medicul nostru de exemplu ne-a zis ca el nici nu recomanda masurarea calcemiei in sarcina pentru ca el oricum nu da supliment de calciu deoarece acesta da contractii.
gabitzam spune:
Intr-adevar, asa mi-a zis si medica mea de familie, pentru concediul de sarcina si lauzie (alea 126 de zile) nu se pot da mai mult de 30 de zile o singura data, trebuie mers in fiecare luna sa-l prelungeasca. Mie mi-a zis ca poate merge si sotul meu sa il ia.
La CIC nu mai are treaba doctorita de familie, stiu ca se depune un fel de cerere sau asa ceva, la servici, la personal.
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05