Mamici de mai-iunie 2005 (39)
Raspunsuri - Pagina 11
mariamunteanu spune:
Danelutza, regimul e dificil de tinut in situatia noastra, dar e bine ca ai depistat problema si poti s-o tii astfel sub control. Situatia nu-i asa de grava daca nu ti-au prescris insulina. Vineri merg si eu pt. a doua oara la controlul glicemiei.
Sanatate multa si sa ne ocoleasca problemele.
Maria
Mickyyy spune:
neata pe la pranz.
eu n-am facut niciodata analize pentru depistarea diabetului asta.... habar n-am daca am avut sau am acum asa ceva. Desi la stilul in care infulec dulciuri in ultima vreme (o ciocolata pe zi) n-ar fi exclus. Da' atata timp cat sarcina trecuta a fost ok si vad ca nici acum nu m-am ingrasat exagerat de mult, sper sa n-am nimic.
Nici nu stiu...ar mai trebui sa merg pe la doctor....da' n-am nici un chef, ma simt bine, cu exceptia unor mici dureri de spate care apar dupa statul pe scaun ore-n sir. Cred ca mai astept o perioada!
Pupici si-o zi buna tuturor!
Mickyyy
(28 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
sim76 spune:
Buna fetele !
Asa ma gandesc si eu ca atata timp cat nu tre sa fac insulina, e ok,vad ca eu chiar ma incadrez,in valorile astea, deci eu tre sa imi fac glicemia de 4 ori pe zi,nu de 6 ca danelutza, prima data pe stomacul gol si dupa aia la o ora dupa cele 3 mese principale...
si intr-adevar nu am mai pus zahar in gura (de vineri de cand am aflat), si nu tu paine alba, fainoase, fructe mai cu retinere asa, (exclus bananele si strugurii ) si sunt ok, si am descoperit si dulciurile de diabetici, respectiv o ciocolata buna, si sunt fericita !! :)) e facuta cu zahar din fructe...deci e ok...si vad ca nu mi-au sarit deloc valorile...deci zic eu ca nu e asa grav....pe stomacul gol tre sa am sub 90 si la o ora dupa masa sub 140 ...
si pt fetele care ma intrebau daca ai simptome de asa ceva, sincera nici prin cap nu mi-a trecut, si mai devreme oricum nu aveam cum sa aflu, ca testele astea sunt de rutina, ti le face la cabinet intre saptamana 24-28 ca atunci apare diabetul...deci pur si simplu m-am procopsit cu el, nu l-am cautat, nu l-am presimtit, banuit...nimic, m-am trezit cu el si ca atare tre sa deal-uim cu el...
si sunt convinsa ca o sa scapam de el dupa nastere, nu e asa danelutza ? :)
simona DPN 24 iunie
carolinah spune:
Sim76, stiam ca la voi si in State si in Canada etc se face ca un test de rutina, dar la noi, nu. De aceea ma intrebam cum poti sa iti dai seama daca ai sau nu.
Ma rog, eu sper sa fie bine si cam atat.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
sim76 spune:
carolinah, stiu ca in ro nu se face testul asta, si de asta ziceam, ca daca nu ma puneau astia la cabinet sa fac, eu n-aveam nici o treaba,nici prin cap nu imi trecea ca as putea face diabet,eram senina, fara nici o grija, adica ma rog, ca fiecare m-am ingrasat, manacam dulciuri,nimic special,dar vezi, noroc cu astia si cu analizele lor, ca eu merg lunar la cabinet, si asistentele imi spun ce au in program cu mine, iti luam sange pt aia, pt aia, pt aia, si eu zic ok...faceti ce trebe facut, deci sunt chiar pe dinafara de ce trebuia sa fac, ei stiu exact in ce sapt, luna se fac analizele respective..ceea ce e ft misto ! numai ca e cu 2 fetze si chestia asta, ei le fac pe toate acolo, si te anunta numai dar numai daca e ceva in regula, asa doctorul te scoate pe usa destul de rapid, nu pierde vremea cu explicatii, decat iti zice ca e normal totul, eu habar n-am de colul meu, de lungime, alea...alea...nu intra in detalii deastea cu tine, sau cat are bebele, masuratori...iti zice ca se incadreaza in limitele normale..cam asa merge treaba pe aci..
deci eu zic sa nu te ingrijorezi, ca totusi nu e asa comun diabetul asta gestational, zic astia ca afecteaza doar 4 la suta din femeile gravide...deci sansele sunt ft mici ...
tot ce pot sa spun e sa mananci sanatos, si fara excese si e totul beton ! :)
Simona
anky spune:
Cloreta,daca vrei sa bei mai multa apa, cumpara-ti apa plata la sticle de jumatate si bea din sticla.Eu reusesc sa beau in felul acesta cite doi litrii de apa si noaptea mai beau inca o jumatate.
Anca 33sapt.
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
lucas spune:
buna fetele,
bun sfat anky si eu fac la fel! si toata lumea ma cearta ca beau din sticla, dar in felul asta beau mai multa, si port o sticla cu mine in geanta peste tot.
am primit azi pe mail o stire despre banca Tiriac, nu stiu daca e adevarata!!!! (azi sunt zvonar si raspindac) si nu stiu daca am voie! dar o pun si daca nu e voie ma urecheaza cineva.
nu stiu daca e sau nu adevarat dar luati aminte,
In caz ca aveti bani la Banca Tiriac..."Se clatina Banca Tiriac
In mare secret, in ultima luna, persoane importante si-au retras banii! O informatie bomba face ravagii in cercurile oamenilor de afaceri si politici:in ultima luna, din Banca Tiriac au inceput sa se scoata sume foarte mari de bani. Deponentii, in special cei cu sume importante, incet, incet isi retrag banii de la Tiriac. Pe de alta parte, potrivit unor surse de incredere, se pare ca, in urma cu doua saptamani, au inceput sa se opereze transferuri masive de la Banca Tiriac la Societatea de asigurari Allianz Tiriac. Mai mult, prietenii lui Tiriac sunt indrumati discret, cand se duc la banca, sa-si indrepte fondurile spre Allianz Tiriac. Toate aceste
miscari financiare n-au trecut neobservate si n-au facut altceva decat sa ridice si mai mari semne de intrebare in legatura cu viitorul bancii. In acest moment, atentia organelor de ancheta este indreptata asupra bancii, efectuandu-se o serie de controale. Vosganian: "Dati-mi voie sa nu comentez..." Exista voci din domeniul bancar care, sub protectia anonimatului, ne-au spus ca Banca Tiriac are de mai mult timp probleme, dar acestea au fost bine camuflate pe vremea fostei guvernari. Se pare ca schimbarea
puterii politice a avut un impact major si asupra afacerilor lui Ion
Tiriac.
Acesta ar fi si unul dintre motivele pentru care abia acum incep sa iasa la iveala problemele pe care le are Banca Tiriac. Sursele noastre au catalogat exodul sumelor mari de bani din Banca Tiriac ca fiind de rau augur, institutia bancara fiind la un pas de a intra in colaps. In mediul politic, subiectul se abordeaza in mare secret. In mediul financiar, comentariile sunt foarte retinute.
In aceasta situatie, i-am intrebat pe presedint ii Comisiei de
buget-finante- banci ai Senatului si Camerei Deputatilor ce semnificatie si ce efecte pot avea retragerea unor sume foarte mari din banca intr-un termen scurt. Senatorul Varujan Vosganian a raspuns sec: "Despre banci si femei frumoase e bine sa vorbesti cat mai putin. Dati-mi voie sa nu comentez mai mult. "Deputatul Eugen
Nicolaescu ne-a precizat: "Este un subiect destul de delicat. Ce pot sa va spun este faptul ca, teoretic, o banca care a stiut sa-si aseze portofoliul cum trebuie n-ar trebui sa aiba nici un fel de dificultati. Practic insa, o data cu aceasta operatiune exista un risc foarte mare de a se intra in imposibilitate de plati". Precizam ca, pana la ora inchiderii editiei, Ion Tiriac nu a putut fi contactat, acesta fugind dintr-o sedinta in alta, conform secretarei sale."
NewMami spune:
Bravo mamicutelor ca v-ati intalnit din nou, toate aratati super bine si radiati de fericire. Doamne ce frumoase sunteti. Imi pare rau ca nu putem si noi,
de mai departe sa ne vedem cu voi, dar ne bucuram ptr. voi ca v-ati simtit bine si va multumim ca nu ne-ati uitat si savuram pozele.
Mickyyy sa-ti traiasca Malina, e scumpa tare si sa-i daruiesti o surioara la fel de reusita.
Ma bucur ca ai avut din nou un ecograf si ca totul e in regula si sper sa ai parte d eo nastere fara probleme atat ptr. micuta Mara cat si ptr. tine.
Fran imi pare rau ca nu te sinmti bine si in plus mai ai si probleme cu serviciul. Ai grija de sanatatea tea si da-l naibii de serviciu, in cel mai rau caz iti vei gasi altul dupa ce nasti.
Noi din pacate nu ne simtit bine de loc, ptr. ca n-am fost ascultatori si ne-am agitat prea mult duminica seara am ajuns in spital. Am avut scurgeri de sange semnificative si am fugit de urgenta la maternitate. Mi s-a dezlipit putin placenta dar partea buna a lucrurilor este ca colul este inchis, nu s-a deschis iar chiar daca am pierdut ceva apa, mai este suficienta in jurul lui bebe. Asta s-a intamplat duminica seara, in jurul orei 11 in timp ce faceam dus. Nu vreau sa va spun prin ce spaime am trecut si singurul lucru pe care-l mai spuneam e Doamne ajuta-ma ca bebe sa fie bine si sa stea la mine in burtica. Nu mai puteam gandit, nu stiam ce sa fac, parca imi luase cineva mintile. M-am speriat ingrozitor. Noroc cu sotul meu care desi speriat si el a fost mult mai cu capul pe umeri si a luat initiativa si a trecut la actiune. M-am linistit numai dupa ce am ajuns la spital si m-au pus la monitor si am vazut ca bebe e la mine in burtica si e zglobiu foc. Atunci am inceput sa plang una buna dupa care m-am linistit si am urmat ascultatoare toate sfaturile doctoritei si a asistentei. Bebe imi facea cu manuta si tot timpul si se invartea pe la mine prin burtica. Era tare agitat. Sangerarea s-a oprit in jurul orei 2, iar dupa ce s-au asigurat ca colul e inchis, ca nu exista riscul ca micul meu Patrick sa vina mai repede si ca e doar o dezlipire de placenta, in jurul orei 3 dimineata mi-au dat otpiunea sa raman pana dimineata in spital sau pot merge acasa. Am ales optiunea de a veni acasa, unde e mult mai bine.
Asistentele si doctorita de garda au fost super dragute si m-au tratat ca pe o printesa iar starea lor de buna dispozitie in miezul noptii, felul in care-ti vorbesc mi-au ridicat moralul nespus de mult.
Acum nu mai am voie sa fac nici un efort mai mare, iar maine la ora 3:30 merg la alt consult la doctorul meu sa vedem ce spune el.
Doamne iti multumesc ca acum suntem mai bine.
Asa ca fetelor, nici eu n-am crezut ca se mai poate intampla asa ceva cand ai deja 29 de saptamani, dar uite ca se poate. Aveti grija de voi si luati aminte la cele de mai sus, sa nu ajungeti sa treceti prin asa ceva, sau poate chiar mai rau. Nimic din lume nu merita mai mult decat ca bebeii sa vina pe lume la timnpul lor si sa fie sanatosi.
Numai bine va doresc si mai intru saptamana viitoare, ca joi e ziua cea mare si ne mutam iar apoi dureza cateva zile sa le punem pe toate la loc in ordine si sa instalez calculatorul si reteaua inapoi.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
NewMami &
Patrick
Luluku spune:
NewMami, imi pare tare rau sa aflu ca ai avut probleme, important e ca acuma esti bine si tu si BB Patrick...si pe viitor sa fii cumintzica...ca nu cred ca mai e de gluma...
Fetelor, ce se intampla? E cam liniste pe aici, v-ati speriat toate de diabetul asociat sarcinii si ati plecat pe la doctori?
Sper ca nu! Adica nu cred ca trebuie sa ne panicam, pan acand doctorul nu zice ca ar fi cazul.....
Oricum poate maine o sa fiti mai varbaretze, ca e cam trist sa intrii pe forum in speranta ca este cineva care are chef de vorba si sa cam bata vantul....pana vor incepe si lupii sa urle nu mai e mult....
. Am citit toate povtirile despre nasteri de pe forum....foarte frumoase, dar m-au cam trecut fiorii, parca mi se face un pic frica..daca eu nu o sa fiu la fel de brava ca mamicile care au postat experientele lor pe forum?
Well, va pupiuc, si pentru o zi mai buna ca azi...pe Maine!
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
NewMami spune:
Sim76 si Danelutza, aveti grija de voi si daca acest diabet gestational necesita dieta, asta este. Si pentru ca trebuie sa fiti linistite si bine dispuse, luati totul ca atare si ganditi-va numai la partea frumoasa a lucrurilor. Merita sa faceti orice ptr. bebicii din burtica. Cred ca nu va este usor sa cantariti tot ceea ce inghititi, dar ganbditi-va ca o faceti ptr. sanatatea micutilor si ptr. voi.
Multa sanatate si numai bine. Si eu trebuie sa-l repet testul in saptamana 33, adica undeva pe la mijlocul lui Aprilie.
babygirl m-ai emotionat rau de tot cu jurnalul care l-ai scris, care nu e deloc o carte technica, din contra e ceva deosebit.
Va pupic.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
NewMami &
Patrick