Mamici de martie - aprilie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 3
cristinatwo spune:
Ce activitate e pe forum de 24 de ore(sau mi se pare pentru faptul ca inru mai rar?)!
Vin cu vesti, unele surprinzatoare, altele care-mi dau motive serioase de ingrijorare.
Am fost ieri sa-mi fac eco si, ce sa vezi, bebele care a cam stat cu spatele la noi si despre care mi s-a spus "probabil tot fetita" e... baietel. Asa ca ma pot considera o privilegiata - si fata si baiat de-odata. Si am facut fericita intreaga familie.
De crescut au crescut bine pentru gemeni(1976 si 2151g la 33 saptamani). Insa a aparut o problema(similara celei cu care se confrunta mamacita saptamana trecuta) - imbatranirea placentei - la mine e deja maturatie gradul III. Dupa aceasta veste m-am ofilit rau, incercam sa-mi fac singura curaj dar nu merge. Si cand ma gandesc ca eu speram sa ajung in saptamana 37-38.
Dupa toate socurile astea cand am ajuns acasa am inceput sa am si contractii. Au trecut dupa vreo ora(cu No-spa si Gynipral), dar m-am cam speriat. Si efortul depus de mine pentru a merge la eco a fost minim dar se pare ca nu degeaba mi s-a recomandat repaus la pat.
Cam astea sunt vestile. Ma duc in pat.
clio spune:
Mamacita, Andira, Oanamc, va mutumesc pentru aprecieri!!!
Oanamc ai dreptate si nu ma supar! Am vazut si eu ca sunt mai stralucitoare cu burtica !!!Pentru ca sunt in culmea fericirii! Pe cat de suparata am fost la inceput ca voi avea un bb, pe atat de fericita am fost pe parcursul sarcinii! Asta ca sa va dati seama ca frumusetea exterioara vine din interior! Atunci cand am aflat , am fost foarte nefericita! Ma inspaimanta totul: de la cum ma voi descurca eu cu un bb pana la problema nasterii!!! Nu va imaginati in ce stare am fost(de fapt...se vede).Pe parcurs a reintrat totul in normal...Gratie sotului meu...
Mamacita, Ergomet-ul acesta este necesar in orice situatie (fie cezariana, fie nastere naturala)? In legatura cu epidurala, aceasta poate fi facuta in orice conditii? Sa nu razi de intrebarea mea...Consumul de cafea influenteaza cumva efectul acestui tip de anestezie? Stiu ca stomatologul imi spunea sa nu beau cafea daca urmeaza sa imi faca anestezie...si eu mai fur si acum...cate un pic...Si inca ceva...in timpul travaliului ti se poate administra ceva "ca sa nu-ti mai bata inima ca la vrabiuta"? Eu cred ca voi avea sigur nevoie...Luni la monitorizarea aceea(care nu a fost mare lucru) imi batea inima de frica de simteam ca-mi sare din piept...Nu va inchipuiti...
Andira, eu am fost luni(stii), urmeaza sa-mi fac analizele acelea uzuale + streptococul hemolitic de grup B dupa care ar trebui sa merg.Vreau sa mi le fac saptamana viitoare, iar pe 27 sa merg iarasi...Desi s-ar putea sa ajung mai devreme pentru ca eu sunt o viitoare mamica stresata si stresanta rau...Atat ca trebuie sa mai vorbesc cu medicul sa vad cand il prind si cand are nervii tari ca sa ma primeasca...Da...poate nastem impreuna...Oricum sa stai linistita pentru ca cea am vazut eu in spital luni, in sala de travaliu este chiar decent...
Fetelor, care ma lamuriti si pe mine in legatura cu analiza aceasta pentru streptococul de grup B...Se face din cultura de col sau din secretia vaginala.Ca eu am fost intrebata lucrul acesta de asistentele din clinica unde imi voi face analiza.Si nu am stiut.Credeam ca stiu ele.Si chiar nu vreau sa-l mai sun pe dr. doar pentru atata lucru...Lamuriti-ma , va rog cele care stiti...
De luni stau acasa!Ura!!!!!!!!!!O sa va pot urmari...
Nicoleta si bebelusa +34
ninocikap spune:
roxana multumesc de lamuriri o sa urmaresc sa vad despre ce este vorba, de aseara ma incearca, dar chiar am avut cam de 2 zile dureri de mijloc si de burta ca la ciclu, desi alaptez si nici nu ii suplimentez mancarea celui mic.
Nicoleta
adrianafedorca spune:
ninocikap am citit si eu povestea nasterii lui Mihai, bravo, esti o curajoasa, sa-ti traiasca baietelul sa fie sanatos , frumos si norocos in viata
fetelor vad ca de 3 zile dorm si eu noaptea ca tot omul, ma mai trezesc sa lerg la toaleta dar adorm imediat , ma cam enerveaza drumurilea astea la toaleta noaptea dar asta e...
luni mergem si noi la control , Doamne , abia astept, nu stiu cum sunteti voi dar eu de cate ori o vad pe doctora mea parca ma linistesc, nici nu trebuie sa-mi faca ceva
cristina , felicitari pt fetita si baietel, cred ca sunteti in al 9 lea cer, sa va traiasca , si sa dea Domnul sa stea cat mai mult in burtica, iti tinem pumnii
clio ti-am vazut si eu pozele esti o graviduta tare frumusica si tinerica, eu zic sa nu te mai stresezi asa mult ca oricum nu scpi, asa ca gadeste-te ca va fi totul bine si va fi pt ca asa trebuie
va pup pe toate si va doresc o zi minunata in continuare
Adriana si bebelinul 33+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
teodora racz spune:
Ai fost foarte curajoasa Ninocikap!Felicitari!Imi plac povestile cu final fericit!
Fetelor daca ieri s-a vorbit de latura fizica a nasterii de cea psihica si emotionala ce ziceti?Cine va sta cu voi in prima zi?(nu ma refer in sala de nasteri)Stiu ca unele spitale lasa sa stea un apartinator in camera cu proaspata mamica;Cine va va sustine emotional?Parerea mea ca cea mai in masura persoana este mama;eu daca o stiu aproape am siguranta aceea ca nimic nu mi se va intampla;poate ca si din cauza faptului ca mama a fost asistenta medicala;cred ca abia dupa ce imi voi vedea copilul voi intelege grijile pe care si le-a facut in privinta mea;si cine este cea mai importanta femeie?Eu cred ca mama!Voi ce spuneti?
Teodora si bb.34+
rrox3 spune:
Teodora si eu zic tot mama. Si cu Mariuca tot mama a stat cu mine la spital. Bineinteles ca sotul meu ma vizita zilnic, dar cand sunt in spital ma simt mai in siguranta cu mama. Ce sa-i faci, mama e tot mama la orice varsta...
Cristina felicitari!!
E extraordinar ce spui tu! Cred ca nimic nu poate fi mai frumos decat sa ai gemeni, fetita si baiat! Stai cuminte in pat (cum stau si eu), sunt maricei amandoi, o sa fie bine chiar daca nasti mai devreme. 
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+
ninocikap spune:
dragele mele va multumesc mult pentru toate urarile voastre, nu am fost chiar asa de curajoasa cum credeti voi, dar sper sa va fi ajutat un pic sa va formati o idee despre ce se intampla la nastere si ma bucur daca nu am reusit sa va sperii prea tare asa cum mi-a fost teama ca se va intampla.
inca o data multumiri pentru urari si sa se intoarca la voi insutit.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
clio spune:
Ninocikap, felicitari pentru curajul de care ai dat dovada!!!
Multe 

pentru tine!!!!
Adriana, Hiroral, multzam
!!!!
Poate ma lamuriti si pe mine cu intrebarile postate mai sus!Pliiizzzz!
Teodora racz, eu sunt de parerea mameicita...nu vreau sa ma complic cu sotul si in plus nici el nu ar fi incantat de ideea de a sta u mine in timpul travaliului, in timpul expulziei nici nu mai vorbesc...chiar nu vreau sa-i duc grija si lui!!! Sper sa ma descurc, in cel mai bun caz apeland la o prietena!Daca va fi posibil.Daca nu ma voi descurca singura!Ma refer si la momentul nasterii si dupa nastere...Of, habar nu am cum va fi...Mai bine las lucrurile sa decurga normal...Voi vedea atunci ce se va intampla...
Nicoleta si bebelusa +34
ocrainic spune:
Mai dragi fete, ca mai harnice sunteti voi la scris. Eu sunt frinta, terminata, dar din fericire am ajuns pe ultima suta de metri cu serviciul. Am observat ca si daca nu sunt ocupata tare, tot pic de tot cind ajung acasa, totusi sa nu uit ca sunt aproape in sapt 36. Saptamina viitoare joi e ultima mea zi de servici, VICTORIE!!!! Si am observat si eu ca in ultimele zille,( oboseala o fi de vina?) mi s-a tot intarit burtica, ca un bolovan, nu cu durere, si doar pt secunde, dar ca un discomfort. Asa ca, l-am rugat pe cumnatul meu care soseste miine din Romania, sa-m aduca niste No-spa, caci v-am citit pe voi povestind de el, si am sa iau si eu dupa amiaza cdn vin de la servici. Pe mine ce ma mai tine in picioare este tot bazinu, continui sa merg de trei ori pe saptamina, si parca e singrul loc unde ma simt si eu usoara. Aveti vreuna din voi vreo idee daca ar trebui sa ma opresc la un moment dat? Am intrebat-o pe dr mea, si ea a zis ca nu e evoie sa ma opresc, este ok sa merg pina a final! Oare asa o fi? Voi ce ziceti?
mamacita - sa sti ca si eu cred la fel, pozele ma arata mereu mai bine decit sunt de fapt in realitate. De fapt sunt deja destul de mare si de abia ma mai misc! Chiar m-am gindit la tine,si de fapt la noi toate zilele trecute cind pur intimplator am dat peste un articol interesant in New England Journal of Medicine (iti trimit un PM cu linkul).
adrianafedorca - ciufuliciul era, caci iubitul meu sot nici macar nu m-a lasat sa ma trezesc bine cind i-a venit lui sa faca poze!!! Si barbatii astia...
cristinatwo - ce mai mamica fericita o sa fi tu cu o fetita si un baietel, felicitari!!! Si bebeii sunt chiar marisori deja, nu-ti fa probleme daca vin mai repede! Tinem pumnii sa fie placenta cuminte!
Saracul Darael - mie mi-a parut rau ce tare ne-am luat de el, poate se supara si nu mai trece sa ne viziteze! Sincera sa fiu ii dau dreptate in ce spune, nu a zis nimic rau, doar ca si rrox are dreptate cu ceea ce experimentezi pe propria piele! Mai vino pe la noi Darael!
Va pup acum si fug la somn, caci din nou e trecut de miezul noptii!
Oana si David 35+
carmissis spune:
Buna fetelor! sunteti f...... harnice! Nici nu am apucat sa va citesc la capitolul 19 ca voi ati si trecut la cap. 20.
Aveam si eu o suparare hainele second -hand pt.bbsi soacre "binevoitoare".
felicitari cristina doi bebici frumosi. Sa stai in pat! Sibip bafta la examen!
in legatura cu nasterea eu impreuna cu nenea dr. am optat pt cezariana, avand un astm bronsic nealergic. dar inca nu ne-am hotarat asupra anesteziei, el spunea ceva de rahi.Mamacita tu ce parere ai ?