Mamici de martie - aprilie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 13
teodora racz spune:
Adriana si eu stiam faza cu lamaia:am citit in revista! Cine stie cum ne vom descurca cu ai nostri bb.Chiar aseara inainte de culcare m-a apucat o panica ca am avut si contractii,ba chiar am si transpirat;ma gandeam cum o sa fie la nastere!
Mamacita multumesc ca ai facut lumina si in capul meu referitor la medicamentele pe care trebuie sa le ducem in spital;o voi intreba si pe dr.la urmatoarea vizita;
Teodora si bb.34+
adrianafedorca spune:
dariaevelin am gasit in Mamasi copilul la pagian 71 scrie despre sughit, daca nu ai cartea spune-mi si-ti scriu tot ce zice aici maine,
mai fetelor eu de ieri am o mare problema, ma trec niste calduri de mor, azi am facut 2 dushuri , transpir de parca ar fi 50 de grade incasa, e normal sau am intrat eu in calduri?
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
adrianafedorca spune:
hai ca am un pic de timp liber pana e gata masa , deci uite ce scrie in carte:
" Sughitul. Multi copii sughita in primele sapatamani de viata. Acesta nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare.Pt combaterea sughitului, sugarul va fi luat in brate si tinut cu abdomenul lui lipit de corpul mamei ( "piele la piele"). Compresiunea si caldura locala fac sa se schimbe pozitia bulei de aer care declanseaza excitatia nervului frenic, raspunzator de reflexul de sughit. Eventual sugarul va fi frecat sau batut usor pe spate. In cazuri mai rebele se poate administra putin ceai caldut, de exemplu ceai de anason, indulcit cu o lingurita de zahar si cu cateva picaturi de suc de lamaie. Daca s-a udat va fi schimbat in scutece uscate si va fi culcat. Se verifica orificiile de la tetina si se corecteaza tehnica alimentatiei."
asta e tot ce scrie
numai bine
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
carmissis spune:
Doua zile am lipsit si iata ca listuta cu mamici si bebici a crescut...
felicitari tuturor mamicilor: Anca Mihaela, giuliatm, dariaevelin, Ana 71 sa bucurati de bebelici si sa reveniti cu stiri!
Zuzunaki si Coral va dorim nastere usoara si copii frumosi!
Oana si sotul meu doreste sa filmeze nasterea, din pacate in B-ta nu exista un observator deci nu cred ca va avea sanse
Rrox3sa stai cuminte in pat chiar daca timpul frumos de afara ne face cu ochiul. Eu chiar am fost tentata sa-mi scot sezlongul zilele trecute, dar mi-am dat seama ca totusi timpul este inselator.
Adrianadeforca si eu am aceeasi problema, transpiratia abundenta, dar mai ales noaptea. Fetelor voi stiti ceva ?
Spuneti-mi si meie pompa de sani este obligatorie in bagajul pentru spital?
Sa aveti un somn lin!
Carmen
si bebelina 35
rrox3 spune:
Ana71 felicitari!!!
Multa sanatate si noroc Evei Maria! 
Dariaevelin poti sa faci ceva cu suptul asta lung. Probabil e prea lenes la supt. Verifica cand il pui la san ca el chiar inghite ce suge. Daca nu inghite mai stimuleaza-l, nu-l lasa sa stea degeaba, d-asta dureaza mult. Oricum in timp o sa prinda si singur viteza. Nu-i da sub nici o forma lapte praf daca ai destul lapte. Rezista si tu inca putin. Si pozitioneaza-l corect la supt ca sa nu mai ai rani pe san. Trebuie sa se prinda de aureola, nu de sfarc. Schimba-l inainte sa suga, daca nu cumva obisnuieste sa faca caca fix dupa masa, in care caz il schimbi dupa masa, dar cu mare grija sa nu-l zgaltai prea tare. Si, mai fetelor, nu-i nici o problema daca sughita! Bebelusii sughita foarte des, nu-i deranjeaza asa cum ne deranjeaza pe noi si se opresc singuri din sughitat. Cel mult ii luati in brate, ii mai bateti pe spatic si atat. N-au nevoie de ceai de nici un fel si mai ales de lamaie. Lamaia este foarte acida si nu are ce cauta in gurita unui nounascut. Daca mai ajunge si in stomacel o picatura face ravagii si dupa aceea va plangeti de colici.
Lorelai Maya si Livia sunt doua scumpe! Multi
pentru ele!
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+
mamacita spune:
Nu-mi vine sa cred,lipseste omul cateva ore si nu mai apuca apoi sa citeasca ce-ati scris!Nu mai vorbesc de poze,noroc ca v-ati izbit si voi de aceeasi problema cu link-ul,drept care am facut cum ati zis si...iata...doua minunatii de fetite la care ne-am uitat cu gura cascata si cu zambete dintr-o ureche in alta si eu si sotul,visand cu ochii deschisi la momentul nu prea departat in care ne vom tine si noi minunea in brate!Sa-ti traiasca,lorelei,sunt de vis!
Cred ca nu mai merg decat saptamana viitoare la cabinet,ptr.ca au apucat sa faca programari,dar vad ca ma intorc cu picioarele butuci.
Apropos de medicamente si ce v-am mai spus ca am luat,insist:lista e functie de spital si de criza prin care trece(normal ar trebui sa te duci fluierand,fara nimic,dar nu traim intr-o tara normala si totul variaza).
Si va rog,nu-mi mai puneti intrebari ale caror raspunsuri va sperie,pentru ca ma simt foarte prost sa va stresez,nu vreau sa fiu sperietoarea forumului;oricat as incerca sa atenuez impactul psihologic,anumite informatii vad ca starnesc panica.Stati linistite,chiar daca nu suntem pregatite pana in dinti cu tot ce trebuie,va iesi f.bine ptr.toata lumea,pentru ca ne intoarcem cu puiutii acasa si asta e tot ce conteaza!
danuta t crede ca sunt nebuna si delirez scene de telenovela,dar povestea asta care mi-a scapat e printre cele mai blande pe care le poti trai intr-un spital,nu degeaba zicea cineva ca devenim "mutanti".Ne adaptam si noi cum putem la stressul din spital,altfel am fi fugit toti peste granita,un dr.normal nu munceste in conditiile astea si sa mai presteze si munca la inalt nivel profesional...
oanamc,ma intrebai de branula?Cea roz e mai subtire.
mamacita spune:
Vad ca am ajuns aproape zilnic sa iau cate un no-spa,de trei zile am contractii nedureroase,dar dese si destul de lungi,desi repausul meu s-a prelungit considerabil de la o zi la alta...Imi vine sa-i pun lacat la iesire lui bb,sa fiu sigura ca nu iese inainte de vreme...
oanamc spune:
Fetelor, va doresc somn usor si ingerii sa va pazeasca pe voi si bebicii vostri.
Merg si eu sa ma intind in pat ca am niste glezne de hipopotam...
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37)
clio spune:
Doamne, cat ati scris!!!!Nu-mi vine sa cred...Abia am reusit sa recuperez...
Felicitari pentru mamicile Dariaevelin,Ana 71, Smmiha, eu chiar si pe Anca Mihaela trebuie sa o felicit(pentru ca sunt in urma rau)!!!!!
Fetelor, sa va traiasca bebelusii, sa fie sanatosi si papaciosi

!!!
Zuzunachi si Coral sa aveti mult noroc!!!Va tinem pumnii!!!! Of, a inceput sarbatoarea bebelusilor si la noi!

Lorelai, felicitari pentru cele doua minuni!!!! Sa va traiasca!!!
Mamacita, multumesc de sfaturi...Acum este totul clar!
La fel patesc si eu cu contractiile!!!! Imi este o teama de mor.Nu stiu ce sa ma mai fac ca sa ma calmez...Imi bate inima cu viteza luminii cand ma gandesc la nastere 

!!!! nu stiu exact motivele! din cate vedeti acum nu mai am motive, dar starea e aceeasi 

!
Clio si bebelusa +34
kathywsha spune:

Felicitari pentru toate burticile care au nascut, si va doresc nopti cat mai pline de somn si bebelusi cuminti si sanatosi
Noi astazi am facut 38 de sapt. si cred ca mai avem putin pana la nastere.
Ftelor am sa va dau niste sfaturi in legatura cu epilatul, sper sa va ajute:
- inainte de epilat (cam o ora), faceti un dus cald si incercati sa exfoliati cat de cat pielea (dupa ce tineti dusul pe picioare cateva minute, luati un ciorap mai vechi, si frecati pielea usor, pana ce se iau celulele moarte...sau incercati varianta cu malaiul...sau o crema speciala pt. peeling - desi este mai buna varianta clasica)
- dupa dus aplicati o crema superhidratanta , inclusiv pe fese si la inghinal
- cand ati ajuns la cosmeticiana, rugati o sa va ocoleasca zonele cu varice sau vene evidente sau sa va aplice ceara cat mai rece si pe portiuni mici.
- deasemenea la inghinal, incercati sa nu va tundeti acasa, ci lasati cosmeticiana sa va tunda (ea stie care este lungimea ideala pt. epilat.....nu este o solutie sa va epilati parul la inghinal cand este prea lung...este tare dureros)
- pentru epilatul inghinal, care este cel mai dureros , rugati cosmeticiana sa va puna fasiile cat mai subtiri si mici
Daca nu aveti o cosmeticiana buna, va invit la mine la salon :)
Un epilat corect ar trebui sa va tina 3 saptamani...
Sa auzim de bine