Mamici de septembrie - octombrie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Buna dimineata,

Eu sunt foarte suparata din cauza analizelor. Ieri am fost la dc si mi-am luat analizele de sange! Pe scurt: IgG 161,2 iar Igm 0,226, RH negativ si VSH de doua ori peste limita maxima. Varianta dc de familie: IgG indica prezenta unor anticorpi fata de un anumit virus (o fosta infectie cronica fata de care corpul meu a creat anticorpi); IgM indica prezenta actuala a virusului in organism. Intrucat in cazul meu IgM este normal, deci virusul nu este prezent, nu este nici o problema pentru bb chiar daca IgG este mare. Pentru RH negativ trebuie sa fac nu niste anticorpi la institutul Hematologic si iarasi nu este nici un fel de problema. Toate celelalte analize sunt normale. Totusi, sunt extrem de nelinistita in cauza IgG si sper din tot sufletul ca bb sa nu aiba nimic , sa fie sanatos. Dc ginecolog vine in tara abia martea viitoare asa ca pana atunci stau ca pe ghimpi.

Voi ce stiti de asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Valeria, felicitari pentru baiat. Te-ai gandit deja la nume?

Ioana, CMV ce indica?

Flavia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

mihaela_e, IgG si IgM pot corespunde analizei de: rubeola, citomegalovirus, toxoplasmoza, etc. Nu ne-ai zis la care analiza ti-au iesit acele valori. In plus, daca IgM e negativ, zimbeste! N-ai nimic! Despre VSH nu stiu nimic.

CMV e prescurtarea de la citomegalovirus.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Da Ioana, ai intuit corect este Cytomegalovirus IgG si IgM. Acuma, ce sa spun, sunt mai linistita....pt ca stiu cat de documentata esti. Asa ca iti multumesc pentru informatiile care m-am mai linistit.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Buna fetelor!Anirim, Ioana are dreptate. Igg pozitiv si Igm negativ indica faptul ca ai trecut prin boala. Atunci cand ai boala Igm-ul este pozitiv, apoi se negativeaza si devine pozitiv Igg. Sigur este asa pt. ca si mie mi-a iesit asa analiza pt. cmv si m-am informat, asadar felicitariValeria felicitari pt. baietel; sa-ti creasca mare si sanatos!Hildegard, sa stii ca nici la mine zilele nu seamana intre ele. Uneori ma simt f bine, alteori, nu.Cea mai riscanta perioada este primul trimestru, dar mie imi place sa cred ca noi am depasit deja faza aia periculoasa. Din punctul meu de vedere cele mai riscante sunt primele 6,7 sapt, pana te convingi ca embrionul este viabil; cele mai multe sarcini se pierd atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Felicitari fetelor care au simtit bb miscand in burtica! Si eu parca am simtit ceva, dar totusi nu sunt sigura, desi am mai trecut o data prin experienta asta. Ma astept sa-l simt mai bine pe la 16 sapt., daca e mai repede, cu atat mai bine!

ROMANA&MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 14 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna burtici
Lucia si eu merg in aprilie in Romania si tot asa ca si tine mi-am facut o lista cu ce-o sa-mi gateasca mama..o mica vacanta nu strica mai ales acum.pana acum am tot citit ca sunt periculoase calatoriile in timpul sarcinii,dar am intrebat medicul si a zis ca pot sa merg numai sa fac din cand in cand miscare.
Valeria felicitari pentru baietel.
pupici
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Mihaela, tu vii in Romania in vacanta si eu plec luna viitoare in Germania in vacanta. Dar asta numai pentru ca imi este f.f.f.f.f. dor de sora mea.

Fetelor, mie nu mi-a dat sa fac nici CMV. Tot analiza de sange este si asta, dupa cate am inteles. Cred ca am sa o fac de capul meu la urmatoarea tura de analize, care se apropie. Voi toate ati facut si CMV?

Flavia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anirim spune:

Va multumesc din suflet fetelor, va rog sa ma credeti… cand am citit mesajele am simtit ca zbor de bucurie…., normal ca ziua mea de lucru a fost compromisa pt ca nu mai aveam nici un chef sa lucrez, imi tot repetam bebelusul meu este sanatos, oricum m-am documentat cat de cat si va trimit alaturi niste concluzii :
1. Anticorpii IgG și IgM pentru rubeola - cât mai precoce în sarcină. Dacă anticorpii IgG sunt pozitivi și cei IgM sunt negativi înseamnă că pacienta are imunitate față de acest virus și nu mai necesită testări ulterioare. Dacă însă se constată absența imunității (IgG negativ) serologia pentru rubeolă va fi repetată în cursul săptămânilor 16-18.
2. Anticorpii IgG și IgM pentru citomegalovirus. Citomegalovirusul are aceleași efecte asupra embrionului ca și virusul rubeolei trebuind depistat în primul trimestru de sarcină, cât mai rapid. Numai în cazul în care mama se infectează prima dată în cursul sarcinii cu acest virus există riscul afectării fătului. Un IgM pozitiv ridică posibilitatea unei infecții active, care însă necesită evaluări ulterioare.
3. Anticorpii IgG și IgM pentru toxoplasma trebuie testați înainte de sarcină sau cât mai rapid în sarcină. Anticorpii IgG pozitivi cu IgM negativ demonstrează prezența imunității și nu mai este necesară repetarea testelor în cursul sarcinii. Dacă imunitatea este absentă (IgG negativ) testarea se va repeta la intervale de 8-12 săptămâni.

Atat de mult mi-as fi dorit ca fiecare doctor sau fiecare laborator sa explice pe intelesul tutor ce inseamna fiecare rezultat…dar asta este …ce bine ca existam, va multumesc mamicilor !

PS : UN MARTIE FRUMOS, CALDUROS SI NUMAI CU VESTI BUNE.

ANIRIM 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Flavia: nici eu nu am facut CMV, sau cel putin nu stiu sa fii facut. Mi-a luat ultima oara 3 seringi de sange, acum se lupta sotul cu cretinele de asistente sa obtinem si noi o copie dupa rezultate (la doctoritza nu-i chip sa "ajungem" pana vineri seara cand am programarea). Poate a facut si CMV-ul.

Sau poate se face mai tarziu aici, habar nu am. O sa intreb vineri.

Adriana si bebitzica in burtica, 15+ saptamani.

Mergi la inceput