Mamici de mai-iunie 2005 (38)
Raspunsuri - Pagina 3
Cornelia spune:
Eu am avut cateva scutecele, vreo 5-6 si erau intr-adevar cam putine, pt. ca asa cum zicea si carolinah, le foloseam in cele mai diverse situatii. Acum o sa mai iau cateva noi, pt. inceput, si o sa le folosesc si pe cele de la Maria.
Cred ca o sa incep si eu cumparaturile mai serioase si cele pt. spital, ca asa m-a apucat un dor de colindat magazine
.
Eu tare m-as orienta spre pijama, dar ar fi intr-adevar incomod la toaleta zlnica. O sa imi mai iau o camasa de noapte (mai am 2 de acum doi ani
), dar in ritmul in care murdaream eu hainele de spital... off. Imi e groaza de doua lucruri: ca nu o sa ma misc prea bine cu epiziotomia (de fapt mie imi era groaza sa ma duc la baie) si ca o sa am hemoragii puternice care sa ma faca sa ma duc la baie f.f. des. Lucrurile astea se cam bat cap in cap, plus ca trebuie sa te speli de fiecare data
. Hai ca m-a apucat pe mine teama acum. Nu va speriati, totusi, ca trece repede ![]()
Buricul e iesit de ceva timp! La Maria nu a iesit decat f. putin, deci nu e o regula. Doar ca acum am burta mai mare.
Va pup,
Cornelia
(31 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Irinuta spune:
Mie mi-a iesit de mult buricul in afara - cred ca de cel putin o luna.
Mama (care este la noi in vizita) si care m-a vazut cu buricul iesit in afara aseara mi-a si spus repede sa pun ceva peste burta sa o tin, ca ea se sperie cand il vede asa iesit in afara.
Apropo de mame, eu inca nu reusesc sa imi imaginez cum voi putea rezista cu ea in casa!
Abia e venita de 2 zile, si face numai cum vrea ea! Degeaba ii spun, de exemplu - nu muta floarea de acolo, are suficient soare - ca imi zice ca nu e adevarat, sau ca a uitat ce i-am spus ... orice, dar nu face decat cum vrea ea.
Sa va mai povestesc cum a reactionat cand i-am povestit despre epidurala? Sau cum a reactionat soacra-mea cand i-am povestit despre acelasi lucru? Raspunsul standard a fost: "si atunci care mai sunt durerile facerii?"
Adica vezi doamne, tre' sa stai sa suferi, ca vezi doamne asa au facut si ele ... si cum adica sa nu te doara nimic?!?
Nu vreau sa intru in detalii ca ma umplu de nervi - si nu e bine pentru bebe. Oricum, as vrea sa mai aud din experientele voastre, ca sa imi dau seama ca nu sunt singura si ca ale mele rude nu sunt exceptiile de la regula, ci chiar regula.
si
Xandra
Irinuta spune:
Mai fetele,
cum contactez pe domnul administrator, sa imi fac si eu album de poze?
Si cum pot sa imi modific semnatura?
gabitzam spune:
Irina, semnatura ti-o modifici din profilul tau. Daca te uiti in meniul albastru din stinga paginii ai sa vezi "Profil personal".
Iar pentru album, daca a trecut o luna de cind esti inscrisa pe DC, cred ca pe mail la admin@desprecopii.com.
Sau postezi la forumul de probleme tehnice.
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
lazy spune:
Salut burtici.V-am vazut nedumerite de incopatibilitatea de grup.Am sa incerc sa va dau ceva lamuriri, nu de alta dar acum vreo 5 ani am terminat o facultate cu specializare genetica[deci ATENTIE, nu citez ci doar scriu din amintiri].Sistemul incompatibilitatii de grup in sarcina este acelasi ca si in cazul transfuziilor.EXEMPLU:mama de grupX ar putea primi sange de la sotul ei de grup Y? DECI sunt suuse riscului:
mamele cu grupa si soti cu grupa:
A2..... ............ B3,AB4
B3................. A2,AB4
01..................A2,B3,AB4
Pentru ca din aceste combinatii, copilul poate avea o grupa de sange incompatibila cu grupa mamei, adica celulele sangvine ale copilului vor avea antigene diferite care vor stimula raspunsuri imune din partea mamei.Dar intradevar, efectul va fi doar cel al icterului prelungit care se rezolva dupa nastere .Este important insa sa anuntati neonatologul pt a-i face dozare de bilirubina.
Daca va intereseaza substrarul genetic al grupelor ,strigati si am sa incerc sa va explic.
monu spune:
lazy,
stai sa inteleg si eu. deci... eu 01 sotu' A2 fara probleme de Rh (amandoi avem pozitiv)
bb in cel mai rau caz poate face la nastere doar icter? asta-i tot? sau mai exista si alte complicatii?
mercic mult
monu si bb
anky spune:
Nefertari,nu iti recomand o suzeta cu termometru pentru ca nu e asa bun precum pare,mai bine un termometru de ureche,e mult mai eficient.Eu am una dar pot sa spun ca nu prea am folosit-o pentru ca nu mi se pare deloc buna.
Carolina,si eu m-am simtit mai bine in pijama la spital.La prima nastere mi-a fost mai usor sa alaptez,trebuia numai sa deschei nasturii de la bluza de pijama sau sa o ridic in sus, in schimb cu camasa de noapte mi se pare mai greu asa ca voi opta si de data asta tot pentru pijama.
Miine merg de dimineata la doctor sa vad ce mai face baietelul,sint tare curioasa de fiecare data.
O seara placuta
Anca 32sapt.
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
NewMami spune:
Pup la mamicute si burtici,
Anky multumesc ca te-ai gandit la mine, noi suntem destul de bine, dupa o raceala zdravana (sau viroza habar n-am ce-a fost) important e ca acum sunt mai bine, doar nasul isi mai face de cap. Am facut cunostinta si cu contractiile care m-au tinut treaza cateva nopti si m-au cam speriat.
Dupa atata timp de cand n-am mai intrat nu vreau sa incep sa ma plang, dar efectiv au inceput sa ma depaseasca problemele. Am mai intrat din cand in cand si am mai ajuns sa citesc, pe sarite ce-i drept dar n-am apucat sa si scriu.
Am reusit sa-mi fac testul de diabet (cel de 2 ore) si astept rezultatele. Joi am intalnire cu nenea doctor si sper sa aflu ca totul e in regula. Burtica creste MARE, MARE si e tot mai greu, iar micutul Patrick e si el vioi cat poate, caci mami nu-i prea da ragaz fiind tot pe fuga. Am intrat in saptamana 29 si ca tot vorbeati de kg, puneti la mine 13 cu toata rusinea, asta e ultima mea problema acum.
Suntem acum prinsi cu mutatul, care se va intampla saptamana viitoare, joi si sper ca dupa aceea sa am mai mult timp. Am vrut sa schimbam o gramada de lucruri marunte in noua casuta si sa facem curat pana ne mutam. Asa ca ultimele doua weekenduri ni le-am petrecut acolo si am muncit foarte mult, si cred ca din cauza asta au inceput si contractiile. Acum tati nu ma mai lasa sa trec pe acolo, dar tot ma voi duce in weekend ca el nu stie sa faca curat asa cum vreau eu. Si el saracul are o perioada foarte plina la munca si incerca sa le faca pe toate.
Inca n-am reusit sa impachetez nimic, ma bazez pe faptul ca de luni voi fi in concediu ptr. o saptamana.
In plus de asta la serviciu treaba multa, multa, multa parca astia vor sa termine toate proiectele pana intru eu in concediu de maternitate.
Sunt cu nervii la pamant, plang din orice, mi-e ciuda ca n-am putere si ca obosesc foarte repede si ma doare spatele si burtica.
Dupa ce ma vad mutata si pun totul la loc, adica peste vre-o 2 saptamani trebuie sa ma apuc de camera lui bebica, saracul de el a ramas pe ultimul plan. Dar n-am vrut sa cumpar mai nimic pana cum ca asa nu mai am si alea de carat.
Trecand peste toate aceste probleme, in general ne simtim bine si mergem inainte.
babygirl si eu am un hemoroid care imi tot apare si dispare. In general nu e dureros, daca il dau cu crema imediat de cum isi face aparitia. Odata l-am lasat ptr. cateva zile ca nu eram acasa si n-aveam gelul cu mine si exact cum spui tu, de abia mai puteam umbla. Eu folosesc un gel pe baza de ulei de rechin si functioneaza, uenori mai repede alteori mai greoi. Si eu o sa discut cu doctorul meu, joi cand merg la el despre problema asta. Caci mi-e frica sa nu sparga, mai ales la nastere cand voi avea de depus un efort substantial. Sa vad ce zice el.
Andutzy sanatate multa, ai grija de tine si de bebe mic din burtica. Mai tine-l acolo cat poti de mult, neaparat sa te odihnesti si sa stai cuminte in pat.
Ma bucur pentru voi ca in general sunteti bine si ca va puteti intalnii din nou. Va doresc distractie placuta si asteptam noutati si poze.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
NewMami &
Patrick
Aurasa spune:
Deja am ajuns la capitolul 38 ???? Nu am citit ultimele 2 pagini, dar promit sa le citesc dupa ce trimit mesajul.
Avem info noi despre bb: este baietel (asa cum iesise si la ultima echo), de 31 cm si 1.200 g la 27 sapt.+ 5 zile!!!!!
Avem deja o parte de nume, ne gandim si la al doilea sau mai negociem asupra primului. Mai este pana facem certificatul de nastere.
Sunt extrem de fericita ca afectiunea mea hematologica nu il afecteaza pe bb si ca tratamentul are succes asa cum trebuie. Presiunea pe arterele uterine este foarte buna (0.34 - 0.35 pe ambele). Aseara am plans de fericire, asa cum nu mai facusem de cand il vazusem cat o gamalie de ac (avea 1.9 cm cu tot cu sac). Are din ce in ce mai multa putere si azi dimineata m-a salutat cu un piciorus in ficat. A dormit cat am fost la echo si cum am plecat a inceput joaca. E pozitionat - ca si la inceput cu capsorul drept in jos - adica nerabdator sa ia contact cu lumea. Data nasterii nu s-a schimbat, adica a ramas tot 9-10 iunie 2005.
Singura problema ar fi tahicardia mea (ciudat ca nu stiu sa fi avut asa ceva, dar de vreo 2 saptamani ma tot simteam din ce in ce mai obosita, gafaiam ca o locomotiva cu aburi si oboseam din orice. Nu mai zic de inima ca bate ca la vrabiuta, de ma sperii. Am pus totul pe seama cresterii burticii si a celor 6 kg in plus). Aseara inima mea batea mai repede decat a lui bb, adica 140 batai pe minut (si asa imi bate de cand v-am zis). La un moment dat mi s-a facut rau, m-a luat un lesin si curgea transpiratia de pe mine rauri, de a trebuit Dr. Iosup sa intrerupa echo pana mi-a adus sotzul apa si mi-am mai revenit putin. Recunosc ca m-am speriat foarte tare.
Ma gandesc ca trebuie sa merg la un cardiolog sa vada despre ce este vorba. Nu stiu, mi-e teama foarte tare sa nu-l afecteze pe bb in vreun fel.
Daca cele 126 de zile de concediu de maternitate se pot imparti astfel incat sa ramana obligatoriu 42 de zile de postnatal, in conditiile in care fac cezariana (ca deja stiu asta), as putea intra in prenatal din saptamana 30 (de fapt chiar in ziua cand se implinesc cele 30 de saptamani) si nu din 32 (cand ar fi cele 63 de zile inainte de DPN)?
Multumesc anticipat pentru raspuns si ma iertati ca am scris un roman (defect profesional, vorbesc putin, dar citesc si scriu mult).
Pupici,
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005