Mamici de mai-iunie 2005 (38)
Raspunsuri - Pagina 2
Cloreta spune:
Scumpele mele, chiar nu stiu asta! Studiez in carticica aia si va spun maine ce scrie acolo.
Daca se regaseste cineva in ce voi gasi si nu a facut dozarea sa sune pe doctoroii astia care nu spun nimic.
V-am spus ca si eu citisem si doctorita mea nu spunea nimic. Sunt tentata sa cred ca am fost mai tarziu decat vazusem eu scris dar la Institut nu mi-au spus nimic si mi-au scris pe rezultat: se repeta in sapt 30-32.
Ce nu mi-a placut mie acolo: fata care te trecea in registru facea si recoltarea de sange si parca nici pe maini nu s-a spalat inainte de asta. Dupa iti smulge niste vata dintr-un pachet si ti-o da sa o pui tu pe intepatura. La Cantacuzino nici nu te lasau sa pui mana pe tampon si iti puneau la sfarsit un plasture.
Nu stiu cine intreba: dozare se numeste analiza asta dar te inteapa ca la orice recoltare de sange.
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
fran spune:
Mey daca stie cineva sa ma lamureasca si pe mine:
Eu am Rh pozitiv deci OK, in schimb am facut prin sapt 25-26 prima dozare pentru incompatibilitate de grup sanguin la inst. de hematologie trimisa de med. de familie. Eu am A, iar sotul AB. A iesit OK- si ar trebui repetata in sapt 35-36.
Chestia e ca vazand analiza obstreticianul s-a crucit -ca de ce m-au pus sa fac asta- ca in veci intre astea 2 grupe o sa iasa OK. Si mi-a executat si o schema - ce grup sanguin ar putea avea copilul... iar pe una din variante avea 25% probabilitate de grupa B.
Acuma eu ma intreb: deci eu am A iar copilul poate avea B- pai asta nu e caz de incompatibilitate ?
Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai
nefertari spune:
Stiti care e parerea dr. meu de familie despre analiza asta ?
E UN MARE FASSSS !! Si tind sa o cred .
Adica acu' 5 ani , la Braila nici nu se auzise de analiza asta - si Slava Domnului - copiii erau sanatosi cu exceptia icterului de 3 -5 zile .
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
Cornelia spune:
Cunostintele mele de genetica, sunt ...departe rau
, asa ca nu stiu ce sa zic despre anticorpi. Doar ca eu am A2 si tati 0 si este cat se poate de bine, nu poate exista incompatibilitate. Asa mi s-a spus, si presupun ca acelasi caz e si daca mama are B3. Sau poate ca tati avand 0 (donator universal) nu conteaza grupa mamei (bineinteles daca exista si compatibilitate de RH). Dar, din cate stiu eu, incompatibilitatile astea de grupa nu reprezinta o problema serioasa, ca RH-ul.
Va pup
Cornelia
(31 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Cloreta spune:
Eu am citit despre asta intr-o brosura pentru gravide care dateaza din 1986. Si totusi doctorita mea m-a trimis sa fac.
Doar ca dupa cum imi amintesc eu spunea despre mama cu grupa A0 si tati cu alte grupe nu invers.
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
Ada_74 spune:
M-am intors de la cumparaturi. Am reusit sa cumpar cate ceva, dar cu sacrificii mari - simteam ca-mi cade burta pe jos si abia imi mai taram picioarele. Hai sa va spun ce am luat: 4 scutece de finet (mamici cu experienta, imi spuneti si mie daca imi ajung?), body cu maneca scurta, cu maneca lunga, sosete mici, mici, prosop dublu cu gluga (daca tot mi-ati dat idei).
Nu stiu daca patiti si voi ca mine la cumparaturi. Pana acum, cat m-am plimbat prin magazine pt bebici, mi se parea ca vad o multime de lucrusoare frumoase, dar azi am gasit nod in papura pentru fiecare: ba nu-mi placea materialul, ba imprimeurile, ba era prea mare, daca nu era prea mic, si daca nu era nici una din astea aparea o danteluta care strica tot. Cand imi cumpar eu ceva parca nu sunt asa pretentioasa.
Am incercat sa-mi cumpar si eu camasa pt. spital, dar erau numai niste uratzenii, nu puteam nici sa ma uit, da' sa ma mai si imbrac cu ele !!
Nefertari, buna traba cu termometrul suzeta, da' crezi ca o sa reusesti sa il bagi in funduletz? ![]()
![]()
Cu incompatibilitatea de grupa/RH, eu am scapat de amandoua. Eu am grupa B3 Rh negativ, iar sotzul - B3 Rh negativ. Mai compatibili de-atat nu se putea
.
Lili si bb Sergiu 32 sapt.
Ada_74 spune:
Nu stiu daca este o regula, cred ca depinde de marimea burtzii. La mine a inceput pe la 28 sapt., acum este cam jumatate in afara, dar sunt convinsa ca va deveni si mai proeminent.
Lili si bb Sergiu 32 sapt.
carolinah spune:
Ada_74, eu la Alina am avut 10 scutece de finet de la inceput si am mai cumparat curand dupa aceea. Acum am cumparat deja 15, ca sa stiu o treaba. Le poti folosi la orice: pe umarul tau cand ragaie, pe pat, masa de schimbat etc oriunde pui copilul sa nu il pui direct pe ceva de al vostru, in carucior, in scaunul de masina samd. Nu-ti ajung nici vorba 4, cel putin asa zic eu. Chiar daca speli si calci rufe zilnic, ceea ce ma indoiesc ca vei avea timp. Asa ca eu zic ca ti-ar trebui in jur de 10-15 buc.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
nefertari spune:
Ada_74 - draga mea , intrebarea ta ma dezarmeaza ! Cum de nu m-am gandit la asa ceva ! Totusi,din slabele mele cunostinte , locul suzetei , cu termometru sau fara , este in gura si nu in partea dorsala . ![]()
Cat despre camasa de spital - s-ar putea sa ai surpriza sa nu ti se permita folosirea lucrurilor de imbracat aduse de acasa(in afara chilotilor ) . Spunea Mickyyy acu vreo cateva capitole in urma - si o sustin - ca mai bine ne multumim cu cele care se dau in spital pt ca oricum se vor pata de sange .
De scutece nu stiu ce sa spun - nu am tinut copilul infasat , aveam vreo 10 bucati dar intotdeauna mi s-au parut insuficiente .
De data asta n-o sa cumpar decat vreo 2 albe -pentru cazuri de urgenta- restul le fac acasa ,tot din finet .
denisa 73 - e normal ca buricul sa iasa in afara in perioada sarcinii , sa se coloreze , pielea sa fie mai fina si lucioasa in zona buricului .Daca nu te doare ,admira-l sau ignora-l !
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19