Mamici de mai-iunie 2005 (38)
Raspunsuri - Pagina 4
Ada_74 spune:
Buna dimineata
Carolina, Nefertari, Cornelia, multumesc pt raspunsuri. In cazul asta cred ca o sa cumpar finet si fac singura scutecele, ca sigur ies mai ieftin asa.
Aurasa, cred ca poti sa-ti iei concediul asa cum spui tu. Uite cum suna articolul din Legea 19/2000:
"Art. 119. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile înainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza între ele, în functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare. [...]"
Lili si bb Sergiu 32+ sapt.
babygirl spune:
newmami, multumesc pt raspuns. acum am inteles si eu ca nu trec cu una, cu doua, hemoroizii astia. a inceput sa-mi mai treaca durerea.inca dor, dar suportabil. eu speram sa se si retraga, dar nici vorba. sper sa scap de jena asta dupa nastere, cum spunea mikkyy. si am mai inteles ca e bine sa am crema la mine oriunde as merge, in caz ca ma apuca din nou durerea. mno, jenanta treaba din toate pct. de vedere, dar asta e.
dragele mele, astept sa ne reintalnim maine. pana atunci, toate cele bune si ale harului!!
Adina (
28+)
carolinah spune:
Legat de scutece de finet (si eu voi folosi pampers, evident) eu mi-am cumparat de la bbtau.ro si costa 225 mii lei 3 bucati. Sunt de 70/90 si sunt de o calitate f buna. Cum am spus, am cumparat 15 buc. Cele de la Alina le mai folosim si acum pt ea in special la masa si arata cam ciudat, desi le scot petele din cand in cand cu vanish oxi. Dar avem in continuare nevoie de ele, asta-i clar. Cred ca iesi mult mai ieftin daca le faci acasa, dar eu nu am nici talente de astea si nici masina de cusut.
Mie mi-e rau in continuare. De azi nu mai iau Tradyferon, sa vedem ce se intampla. Suspectez insa ca este mai mult de la oboseala, asa ca voi merge doar 4 ore pe zi la birou incepand de pe 4 aprilie, nu 18 cum gandisem initial. Adica din saptamana 35, nu 37. Nu mai pot, e clar. Abia astept momnetul, ca sunt stoarsa de puteri. Si mi-a scazut pofta de mancare cumplit. Credeam ca ma voi bucura de asta, dar nu e cazul ca ma simt raaaauuuuuu... si slabita groaznic.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
Cloreta spune:
Buna dimineata!
Hai ca iar am avut de citit.......:)
Am adus si carticica aia de care vorbeam ieri si vad ca a scris si Lazy.
Aici scrie asa:"....in cazul in care gravida are Rh-ul negativ si sotul Rh-ul pozitiv va trebui sa-si dozeze anticorpii ca si in situatiile in care gravida are grupa de sange 0I si sotul are grupa de sange AII, BIII sau AB IV"
Gabitza sper sa ajung si eu de data asta la intalnire. Pot sa aduc si o mamica de septembrie?
Asta in cazul in care o sa vrea desigur.
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
nefertari spune:
anky - am citit o dezbatere cu tema - termometrul de ureche. Cica trebuie inclinat la nu'sce unghi , ca au luat temperatura de mai multe ori,la interval scurt de timp si de fiecare data era diferita. De aceea am ales suzeta ,desi cred ca cel digital e sfant - singurul inconvenient ar fi ca trebuie copilul dezbracat si intors .
Aurasa - la tine cred ca s-au combinat emotiile cu pozitia -pe spate .N-ai de ce sa-ti faci griji - inima bate mai tare in sarcina , tahicardia , palpitatiile sunt normale (chiar daca nu le-ai avut inainte ) .Pe bb nu-l afecteaza iar tu trebuie sa-ti faci curaj. Eu m-am luptat cu ele toata sarcina trecuta, ba chiar am ramas cu palpitatii , iar doctorul mi-a spus sa nu ma impacientez pt ca sunt "tulburari neuro-vegetative " .Spre marea mea mirare acum nu cred sa fi avut de 10 ori palpitatii - dar sunt recidivista ![]()
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
Mickyyy spune:
Fetele....cine suna la La mama sa vada de rezervare?? Eu n-am nici un numar de telefon de acolo ca altfel as fi sunat. Eram 11 la ultima numaratoare (o sa caut sa pun din nou listuta), fetele nehotarate, aveti un raspuns?! Sa stim daca rezervam pentru 10 sau 15 persoane!
PS: s-ar putea sa vin cu un "insotitor" gurmand rau tare
(asa cum se poate vedea aici). Ce ziceti, ma primiti
?!
Mickyyy
(28 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
simonaeus spune:
Neata fetelor.
Bine ca ati spus de scutecele de finet, fiindca eu nu ma gandisem ca trebuie, din moment ce folosim pampersi.
Eu asimilam scutecele doar cu nevoile lui bebe, nu si cu altceva.
Cloreta, normal ca poti veni cu mamica de sept.
E bine pt. ea sa afle experienta unor "veterane".
Nefertari, ce mai stii de Andutzy?
Carolinah, nu cred ca are cum sa-ti fie rau de la Tardyferon, dar de la oboseala sigur.
Vorbeste cu dr.-ul tau.
Aurasa, trebuie sa-ti ramana 42 de zile dupa nastere.
Asta e singura conditie.
Eu merg diseara la dr si sper sa-mi spuna ca bebe s-a intors in sfarsit cu capul in jos. Am si eu un of.
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
Mickyyy spune:
Vineri 18.03.2005, ora 18.00, locatie Pizza Hut Dorobanti a doua reuniune de burtici!
S-au inscris pe lista pana acum: gabitzam, simonaeus, Mickyyy, andutzy, Luluku, Androix, andreea.a, fran, babygirl, Margott, Cloreta si lucas.
Mickyyy
(28 saptamani) si
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
babygirl spune:
sun eu acum la restaurant si fac rezervare pt 15 pers. ca sa fie sigur ca incapem:)) revin cu un mesaj daca nu au locuri. o sa fac rezervarea pe numele ADINA
Mickyyy spune:
Dupa-amiaza (pe la 4 cel tarziu) o sa sun La Mama pentru rezervare. asa ca pana atunci am nevoie macar informativ de numarul de persoane pentru ca acolo e destul de greu sa faci rezervare pentru 10 si sa ingramadeasca 15 la aceasi masa. Asa ca vreau sa stiu pentru cate burtici (cu sau fara insotitori) rezerv.
Astept raspunsurile voastre, daca nu mai primesc nici unul probabil voi rezerva pentru 12 persoane.
Mickyyy
(28 saptamani) si