Mamici de martie-aprilie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 9
zuzunaki spune:
mamacita,mi se facu un dor de contantzaaaaa!!!!!!!!!!!!!of,cu pozele tale cu tot!
oricum esti o dragutza!!!
imi zice cineva cum e totusi cu dopul ala?e obligatoriu cand il pierzi sa ti se deschida colul???
hai ca azi am fost cam vorbareatza..ce o fi cu mine?
pupici
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos
lantana7 spune:
Dragele mele gravidutze si noi mamici,MA PRIMITI SI PE MINE IN CLUBUL VOSTRU? Va citesc din cind in cind de foarte mult timp (m-au ajutat enorm de mult epistolele voastre), dar o multime de evenimente in ultima vreme m-au impiedicat sa am timp si chef sa postez si eu mesaje. Nu le mai amintesc acum ca sa nu va intristez si pe voi. Am fost insa intotdeauna cu sufletul alaturi de voi. Si acum citeva cuvinte despre mine: sint o graviduta de aprilie (26 aprilie), am 33 de ani si voi avea un baietzel, la al carui nume nu ne-am hotarit inca. De-abia asteptam! Sarcina a fost cit de cit normala, cu mici emotii la inceput (suspecta de hipertiroidism, am mai postat citeva mesaje atunci, triplu test prost de a trebuit sa fac amniocenteza, greturi foarte mari)iar acum cu durerile de spate de rigoare si de un picior pe care de-abia il tirasc din cind in cind, dar nu pot sa ma pling prea tare, toate astea sint normale pe linga alte probleme mai mari pe care le au unele gravidutze. In rest totul este cit se poate de bine deocamdata. Si cam asta pe scurt despre mine.De-abia astept sa vina bebelucul si ma rog sa fie sanatos si voios si la fel va doresc si voua. Sper sa ma acceptati printre voi si sa ne impartasim bucuriile si doleantzele. Adevarata aventura de-abia acum incepe, cind vor apare pe lume puiutzii nostri. Va sarut cu drag pe toate, burtici si mamici si sper ne mai "auzim"

Milioane de felicitari noilor mamici
Imi inchipui ce emotionate si fericite trebuie sa fiti!
danuta_t spune:
Salutare mamici in devenire !
Am scapat pe ziua de azi de vizita la maternitate. Sunt programata maine dimineata la ora 9. Asa ca azi am fost tare vesela.
Mamacita, o sa incerc sa-mi var capul bine intre umeri pe durata vizitei (desi sotul imi tot zice sa-i zic dr. sa ma lase sa vizitez spitalul, sa-mi explice ce trebuie sa fac, etc, etc - i-am zis ca daca e curios sa mearga el in locul meu). Inca n-am intrat in prenatal, mai lucrez pana pe 1 aprilie (reusesc cat de cat sa ma tin de un program de 6 ore/zi). Eu nu sunt genul sa stau in casa, ma plictisesc repede si-mi vine sa o iau la plimbare. Iar acum obosesc cam repede, si cand ma prinde oboseala prin oras, imi vine sa plang de spate si sun pe careva din familie sa vina cu masina sa ma ia (un taxi pe distante scurte nu prea gasesti).
Despre greturi, eu credeam ca sunt posibile spre sfarsitul sarcinii (sora unei colege a avut varsaturi din greu o luna inainte de a naste).
Adrianafedorca - nici eu nu prea intelegeam cum e cu burtica care se lasa in jos. A mea este jos de la bun inceput (asa cred eu, pentru ca de cand era burtica mica nu mai puteam purta pantalonii sau fustele cu talie foarte joasa). Am intrebat-o pe cosmeticiana (pentru ca ea spunea ca mai am cel putin 3 saptamani) ce inseamna coborarea burticii. Cica daca iti incap 4 latimi de deget intre baza pieptului si unde incepe burta sa se umfle, abia atunci poti spune ca este burta lasata.
Clio - referitor la sfaturi pentru ingrijirea lui bebe, citisem undeva pe forum o strategie care mie mi-a placut si anume sa dai vina pe medicul pediatru (si in carti sau chiar pe internet sunt destule explicatii medicale - totul este sa ai rabdare sa tot argumentezi metodele tale de crestere). Hai ca-s buna la dat sfaturi, dar si mie mi-e cam teama de sfaturi de la soacra si nu stiu cum o sa ma descurc.
M-am gandit sa ii dau cartea Mama si copilul sa o citeasca si ea cat o sa stea la noi. Mamei mele i-am spus deja sa citeasca ca ii dau test (dar cu mama imi permit mai mult sa glumesc).
Mamacita, referitor la sfaturi necerute, dr. meu mi-a zis mai demult ca femeile ar vorbi despre sarcina si nastere cum vorbesc barbatii despre armata. I-am spus mamei si sotului ca daca cumva ma vor auzi dandu-mi cu parerea despre sarcina/nasterea vreunei gravidutze, sa-mi traga 2 perechi de palme. Si ca sa vezi, dupa cateva luni, o incurajam pe forumul DC pe o gravidutza in primele saptamani speriata de efectele unei candidoze asupra bebelusului, povestindu-i bineinteles experienta mea (avusesem si eu aceeasi pb si niste temeri ingrozitoare la vremea respectiva). Eu cred ca am fost de ajutor, dar adevarul este ca nu se stie niciodata cum gestul tau poate fi interpretat. Cred ca depinde de capacitatea ascultatorului de a receptiona sau nu mesajul. Cel putin in cazul meu, exista niste filtre in capul meu care ma fac sa ascult si sa analizez sfaturile venite de la anumite persoane, si sa resping fara a analiza sfaturile venite de la alte persoane. Poate din cauza asta ne deranjeaza sfaturile soacrei, dar pe de alta parte, fiica soacrei le poate considera ca fiind OK.
Gata cu compunerea, a venit si sotul de la lucru. Sa ma ocup si de el un picut (ieri l-am ignorat complet ca doar am avut multe mesaje de la voi de citit).
Dana si bebe sapt.35+
Raluca I. spune:
Buna fetelor!
Felicitari mamicilor!!!!

Vreau sa va spun ca am intrat si eu in randul vostru!!!!!! David Andrei a venit pe lume pe 2.03.2005,cu o luna mai repede!!! Nu am putut sa va scriu fiindca a fost foarte bolnav si abia astazi am ajuns acasa! Acum , dupa ce cu ajutorul lui Dumnezeu au trecut toate, pot sa spun ca sunt fericita si ca stiu ce inseamna o minune! Sunt foarte obosita acum si mai am doar o ora pana la masa asa ca va las acum si promit ca maine o sa va dau toate amanuntele!
Va pup pe toate si va doresc multa, multa sanatate si fericire la toate si la toti bebiti!!!!
mamanati spune:
Buna scumpele mele mamici si burtici,
La noi totul e OK, desi uneori simt ca burtica e asa de usoara ca as putea sari si alerga, iar alteori abia imi misc picioarele de grea ce-mi pare. Depinde oare asta de pozitia bebelinei cind se mai invirte in burtica?
OANA, sa stii ca si eu ma gindesc des cum o sa calatoresc cu bebele pina la Constanta(cind vine tati), dar cu... masina. Ca fetita tot vre-o 5-6 saptamini va avea, si trebuie sa mergem si noi vre-o 9-10 ore pe drum. Dar important e sa fim noi sanatoase ca o rezolvam si problema asta.
Mamacita si Roxana, bine ca va simtiti mai bine acum. Sanatate voua si la bebelusi!
Mamacita, i-ai facut "pofta" Oanei de mare, iar mie mi-ai reamintit de momentele dulci din viata mea: plimbarile pe faleza la Cazino in ziua nuntii noastre.
Noilor mamicute le multumesc ca mai rup din timpul pretios pentru a ne mai da si noua cite un sfat. Multa sanatate voua si la bebei!!!
Clio, cred ca n-ar trebui sa te stresezi ca ai fost la spital cu contractii false. Nu esti tu prima si nici ultima care e in asa situatie, si cred ca medicii trebuie sa le trateze cu intelegere pe paciente. Si mai bine de tine, ca ai vazut atmosfera de acolo si psihic esti mai linistita.
Fetelor, cum e timpul in Romania? (Ce intrebare, parca as trai la mii de km de voi) La noi azi a fost cald si soare de am avut un chef sa merg pe jos vre-o ora de la munca pina acasa. Sper sa nu se mai raceasca timpul.
B.N.
oanamc spune:
Bine ai venit,Iantana 7!
Raluca, multe felicitari pentru nasterea baietelului tau!
La multi ani,David Andrei!

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36+)
oanamc spune:
Mamanati, eu nu ma mai gandesc sa merg cu masina pana nasc.In Timisoara toate strazile sunt sparte si simt fiecare groapa.Chiar acum doua zile am fost la cumparaturi si am crezut ca nasc in masina de la zdruncinaturi...
la burtici!
Noapte buna tuturor!
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36+)
rrox3 spune:
Teodora eu iau No-Spa si Scopantil si Gynipral zilnic, nu astept sa simt contractii. Oricum mi se intareste burta cam mereu cand stau in picioare sau merg. Nu am insa contractii dureroase, nu am avut nici pana acum. Dar treaba asta difera de la gravida la gravida, poti sa ai contractii mari si sa nu le simti ca dureroase si invers. Eu nici la Mariuca nu am avut deloc contractii dureroase, decat dupa ce s-au rupt membranele si am intrat in travaliu.
Zuzunachi daca pierzi din dop nu e obligatoriu sa ai si colul deschis. Dopul incepe sa se piarda cand incepe ceva activitate in zona colului. Dar tine cont ca intai colul se scurteaza si abia dupa aceea se dilata. Daca dopul pierdut de tine era fara sange in el, inseamna ca mai e dop si inauntru si l-ai pierdut doar partial.
Lantana7 bine ai venit printre noi! Speram sa "te citim" mai des pe forum.
Raluca I, felicitari!!
Sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii!
Imi pare rau ca ai avut probleme, dar bine ca ati trecut peste ele! Multi
pentru tine si pentru David Andrei! Cand ai timp povesteste-ne ce s-a intamplat, daca vrei.
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+
DARAEL spune:
Imi permit sa spun si eu cate ceva aici:
lantana7 – bine ai venit in club ! Asteptam sa povestesti mai multe. Sa ai grija de tine si de hotomanul mic din burtica.
David Andrei - La Multi Ani ingeras mic si scump !
Bine ai venit printer noi sufletelule. Sa ai parte de o Viata minunata, plina de Sanatate, Fericire, Pace, Bucurii si Armonie, iar carul cu Noroc sa se rastoarne si in curtea ta !
Sa nu uiti ingerasule sa-i spui lui mami ca vrem si ceva date statistice: greutate, inaltime, Apgar pentru lista
!
Si acum, cu voia poporului, voi actualiza lista atata cat ma pricep si eu si cum am reusit sa tin pasul
cu voi:
mamici
Lorelai 
a nascut pe 18 ianuarie
Livia si Maya
Ninocikap
a nascut pe 17 februarie
Mihai Alexandru
Cameron
a nascut pe 23 februarie
Erin Stefan
Ellinia
a nascut pe 25 februarie
Stefanut , 2,900 kg., 50 cm., APGAR 10
Saphir
a nascut pe 27 februarie
Ailish Samburica
Clara03
a nascut in februarie
Sebastian , 3.150 kg, Apgar 9, 50 cm
Caramella
a nascut pe 1 martie
Alicia Bianca , 2,800 kg., APGAR 9
Raluca I.
a nascut pe 2 martie
David Andrei
Elibui
a nascut pe 4 martie
Alice , 3 kg., 54 cm.
Claudia 2803
a nascut pe 7 martie
Melissa Ioana , 3,180 kg., 51 cm.
Erix
a nascut pe 9 martie
? , 3.850 kg.
Listuta cu 
Martie
Pomeanm DPN 3 martie 2005
AdaBB DPN 4 martie 2005, viitoare mamica de 
Mariad DPN 4 martie 2005
Giuliatm DPN 5 martie 2005, viitoare mamica de
Alessandra
Mali DPN 6 martie 2005
Sasuke DPN 7 martie 2005
Salimoni DPN inceputul lui martie
Ana71 DPN 8 martie 2005, viitoare mamica de 
Betilina DPN 10 martie 2005 viitoare mamica de 
Daniela77 DPN 10 martie 2005viitoare mamica de 
Ramo-mara DPN 12 martie 2005viitoare mamica de 
Anca Micaela DPN 13 martie 2005viitoare mamica de 
Sofronica DPN 13 martie 2005
Codri DPN 15 martie 2005
Mary-Jane DPN 16 martie 2005 viitoare mamica de 
Dariaevelin DPN 16 martie 2005 viitoare mamica de 
Cristina Iuliana DPN 16 martie 2005
Ako DPN 17 martie 2005 viitoare mamica de 
Darian si Rares
Oanaanast DPN 18 martie 2005 ,viitoare mamica de 
Infofun DPN 18 martie 2005
Gia22 DPN 18 martie 2005 ,viitoare mamica de
Nicolas David
Giovana DPN 19 martie 2005
An-k DPN 21 martie 2005viitoare mamica de
Bianca Ecaterina
Adiveroig DPN 22 martie 2005
Andruzza DPN 23 martie 2005viitoare mamica de
Rares
Ani si Stefi DPN 25 martie 2005
Smmiha DPN 25 martie 2005, viitoare mamica de
David Andrei
Zuzunachi DPN 25 martie 2005, viitoare mamica de
Alexandros Xenofon
Geneviere DPN 26 martie 2005
Raluk DPN 28 martie 2005,viitoare mamica de 
Mariab DPN 31 martie 2005 viitoare mamica de
Catalin Razvan
Janib DPN 27-30 martie 2005
Nika DPN 25-30 martie 2005, viitoare mamica de 
Cristinacostinescu DPN 31 martie 2005 viitoare mamica de 
Aprilie
Giliutza DPN 2 aprilie 2005, viitoare mamica de
Adinuta Dr Tutunaru-Spitalul Elias
Hiroral DPN 2 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
Marlen DPN 3 aprilie 2005
Kathywsha DPN 4 aprilie 2005, viitoare mamica de
David Oji
Gabrianah DPN 4 aprilie 2005, viitoare mamica de
Gabriel
Camelia Geanina 78 DPN 7 aprilie 2005
AdelaP DPN 9 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Tuchi DPN 9 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Oanamc DPN 9 aprilie 2005, viitoare mamica de
Letitia Medeea
Geta Sava DPN 10 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
ClaudiaH DPN 10 aprilie 2005 , viitoare mamica de
Stefan
Coral DPN 12 aprilie 2005
Cenia DPN 12 aprilie 2005, viitoare mamica de
David
Talacami DPN 14 aprilie 2005
Gegea DPN 14 aprilie 2005
Gabrielaveres DPN 14 aprilie 2005 , viitoare mamica de
Tomas Daniel
Dialori DPN 15 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
Carmissis DPN 15 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
Andira DPN 15 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Clio DPN 16 aprilie 2005 , viitoare mamica de
, Dr Tutunaru-Spitalul Elias
Merry Marry DPN 16 aprilie 2005
Danuta t DPN 16 aprilie 2005 , viitoare mamica de 
Simonnete DPN 18 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Rrox3 DPN 18aprilie 2005 , viitoare mamica de
Ioana Alexandra
Gipsy DPN 18aprilie 2005 , viitoare mamica de
Robert Andrei
GabiG DPN 19 aprilie 2005, viitoare mamica de
Luca
Adela20 DPN 20 aprilie2005, viitoare mamica de 
Ocrainic DPN 21-22 aprilie 2005, viitoare mamica de
David
Miska DPN 25 aprilie 2005
Mamanati DPN 25 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Crangutalil DPN 24 aprilie 2005,viitoare mamica de 
Sibip DPN 21-27 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
lantana7DPN 26 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Teodora Racz DPN 26 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Lorin7774 DPN 28 aprilie 2005
Danna J DPN 28 aprilie 2005 ,viitoare mamica de
Emma
Adrianafedorca DPN 29 aprilie 2005 ,viitoare mamica de 
Mamacita DPN 29 aprilie 2005 ,viitoare mamica de
Alexandru
Ligia13 DPN 30 aprilie 2005, viitoare mamica de 
Cristinatwo DPN sfarsit aprilie 2005 , viitoare mamica de 

Kemelina viitoare mamica de aprilie
Rianna viitoare mamica de aprilie
Tuchi viitoare mamica de aprilie
Clara turza viitoare mamica de 
Jenii viitoare mamica de 
pentru ingerasi !
pentru mamici si
pentru tatici !
pentru burtici !
Noapte buna tuturor
!
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
mamacita spune:
Ma bucur ca v-au placut pozele si ca v-au trezit numai amintiri placute si va doresc sa va incalzeasca soarele cat mai repede pe toate,ca se apropie puiutii si sa gaseasca primavara!
oana,cum doresti valul,prin mail sau fax?
zuzunaki,am primit ghioceii,sunt bine pusi in vaza,multumim!
A,colul nu se deschide obligatoriu odata cu pierderea dopului.
lantana,esti binevenita,alaturi de noi nu vei avea nici macar problemele pe care le-ai avut!
danuta t,sfaturile tale nu au intrat in categoria necerute din moment ce respectiva se vaita,inseamna ca totusi astepta un sprijin.Am cerut de multe ori sfaturi si le-am ascultat si cantarit cu atentie indiferent de unde veneau(inclusiv de la soacra),dar sa mi se dea fara sa le cer,asta ma enerveaza.
A,si stiam de treaba cu taxiurile,pe care in general nu le prea gasesti in Timisoara.Acum aproape 10 ani tata s-a nascut a doua oara la Timisoara,fiind operat pe cord deschis de dr.Bradisteanu,sa-i dea D-zeu sanatate!Eu am stat cu el internata cam 1,5 luni,timp in care am dat o fuga la C-ta sa-mi aduc masina ptr.ca nu gaseam taxiuri.Iar cumnatul meu este pilot la o companie in Tm.si mi-a relatat acelasi lucru,deci nu s-a schimbat situatia.Hai ca am deviat rau de la subiect![]()
raluca i,Slava Domnului ca inca mai face minuni pentru noi,desi de multe ori ma intreb cum de ne mai suporta,cand se intampla atatea nenorociri pe glob cu autor unic=specia umana.
mamanati,timpul la noi e la extreme:in unele parti ninge mai rau ca iarna,de au facut bietii oameni tunele sa iasa din casa,iar in alte parti... ai o exemplificare clara cu pozele pe care le-am facut si postat chiar azi.Sa inteleg ca pana la urma vei naste la Chisinau dar vei sosi f.repede la C-ta?