Mamici de martie-aprilie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 7
Anca Micaela spune:
Felicitari, mamicilor! E bine ca BBii sunt sanatosi si mancaciosi. Sper sa va lase micutii sa va si odihniti.
Va invidiez! Abia astept sa ma vad si eu cu fetita in brate...
Multa sanatate si putere tuturor!
Anca Micaela
clio spune:
Wow, mamicilor!!!
Clara 03, Ninocikap,imi dati niste emotii cum nu va imaginati!Bebelusi, papa, pampersi, burtici smiorcaite!!!!Ma bucur sa aud ca sunteti bine...Sa o tineti tot asa!
Mamacita, da...pentru contractii dr. mi-a indicat No-Spa...Of, numai ca mie imi este greu sa inteleg ce sunt acelea contractii...Chiar nu inteleg.Sper sa nu ma mai fac de ras cu durerile mele despre care cred ca sunt contractii...Desi ceva tot s-a intamplat ieri.Azi de exemplu, nu mai simt ceea ce am simtit ieri.Ieri mi se intarea burtica des-des si ma durea destul de jos(niste dureri ca durerile menstruale) plus durerea aceea ciudata care radia in mijloc si fund
De astazi dimineata nu mi s-a intarit burtica absolut deloc...Am niste dureri, dar nu ca cele de ieri.
Oricum mi-a prins bine faptul ca am vazut cum era in sala aceea de travaliu, ca am vazut cum se poarta dr si asistentele...
Rrox3, cum iti este astazi?
Nicoleta si bebelusa +34
rrox3 spune:
tuturor! Ma bucur ca mamicile cu bebe deja ne mai dau cate o veste! Multi
pentru ele si bebeii lor!!
Danuta t iti tin pumnii sa stea bebe la burtica pana ti se intoarce doctorul. E stresant sa stii ca pleaca. Eu deja m-am conditionat cumva mental ca o sa nasc dupa 28 martie si nu mai imi fac atatea griji.
Mamacita o iau de la grupa pregatitoare chiar, mai avem putin pana la clasa 1. Au unceput sa le dea teme sa-i pregateasca si cu activitatea asta. In prima zi a fost super incantata Mariuca, si le-a facut imediat, acum nu prea mai are chef. Ce-i drept sunt si cam plictisitoare, au de scris cifre si semne grafice. Fata mea nu pune mare pret pe caligrafie, ea vrea sa scrie cuvinte, a inceput chiar sa scrie "o carte" ![]()
Nati daca ti-e greata dupa ce iei suplimentele de vitamine si fier, ai grija sa le iei intotdeuna dupa masa. Nu o sa-ti mai fie greata. Eu iau Materna intotdeuna dupa micul dejun.
Andira e posibil sa fi coborat bebe, dar nu te poti lua numai dupa lipsa arsurilor. Respiri mai usor? Simti burta mai jos? Si daca a coborat nu-i nici o problema, la prima sarcina poate sa coboare incepand cu saptamana 36. Nu se naste imediat.
Oanamc felicitari pentru prietenia cu prunele uscate!! Sper sa tina mult! ![]()
Clio ce ai simtit tu ieri au fost sigur contractii, numai ca le-ai potolit cu No-Spa pana sa ajungi la medic. Daca mai simti asa ceva ia No-Spa, sunt contractii. Astea incipiente nu se simt distinct ca cele din timpul travaliului, dar te doare ca la menstruatii si iradiaza spre mijloc. Ma bucur ca esti bine si ai vazut ce frumos decurg lucrurile cu nasterea naturala! Eu sunt binisor, mi se intareste burta cum incep sa merg prin casa, dar in rest e in regula. Sunt mult mai somnoroasa, probabil din cauza medicamentelor. Treaba e ca si bebe e mult mai somnoroasa, misca mai putin decat inainte. Tare-mi vine sa ma duc joi la o ecografie pana nu pleca doctorul, sa vad ce face micuta.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+
rrox3 spune:
Heii, am uitat ceva foarte important, sa-mi schimb semnatura! Astazi am facut 35 de saptamani! Mai am un AMR de doua saptamani ![]()
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+
oanamc spune:
Multi
proaspetelor mamici si bebicilor!
Asteptam mai multe sfaturi de la voi...
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36+)
mamacita spune:
oanamc,ma bucur c-ai gasit solutia de "fluidizare"si-ti doresc sa te tina,eu stiu cum e.
claudia 2803,sa-ti traiasca printesele;ce ma bucur ca ne-ai pus pozici cu bebelici somnorosi!Asa mi-as dori si eu,un bb sanatos,frumos,mancacios si cuminte(dealtfel cred ca oricum ar iesi,mie tot asa o sa mi se para)...
clara03,multumim de incurajarile unei"experte"deja.Treaba cu sfaturile de care n-are nevoie nimeni si tocmai de aceea iti sunt bagate pe gat cu forta cred ca are urmatorul mecanism intrinsec:eu am crescut x copii,le stiu pe toate,nimeni nu le face mai bine ca mine si,daca tot are nevoie de ajutor,inseamna ca(nora,fiica,prietena etc.depinde de unde vin sfaturile)habar n-are si trebuie sa ma asculte pe mine!
Trebuie sa gasim solutie la ceea ce la umbla lor prin cap si le iese pe gura,caci altfel ne-am ales cu o sursa constanta de suparare si nervi,fix ceea ce nu ne trebuie acum.La mine,deocamdata,solutia e sotul,care azi a pus lucrurile la punct-ptr.o perioada-cel putin in ce priveste carpele de 38 ani.Mai incolo,om vedea...
ninocikap,ma bucur sa aud vesti bune.Stai linistita,fiecare bb stie exact cat si cand ii trebuie si sunt f.frecvente situatiile de alaptare la 2 ore sau mai des.Important e sa fie sanatos.Apropos de statul singur,ai incercat sa-l pacalesti cu ceva jucarii muzicale,radio etc.?Pe mine m-au dezvatat repede cu un radio si o oglinda in fata patului,drept care eu credeam probabil ca nu sunt singura...
rrox3,sa-ti traiasca scriitoarea si
ptr.35 saptamani!
Azi am mers si ne-am plimbat pe la cazinoul din Constanta,am facut si cateva poze,mai pe seara cand vine sotul meu le adaugam la album.Era o vreme splendida,chiar daca sufla briza,m-am intors cu o dispozitie de zile mari.
oanamc spune:
Mamacita,tu incerci sa imi faci pofta de mare? Vezi ca e cam periculos cu gravidele, poate ma apuca sa iau primul tren(ca avionul nu mai am nici o sansa)si sa fac o plimbare pe faleza...
eu in sarcina asta nu am avut niciodata pofte de mancare ci numai ciudatenii.De exemplu am poftit la o pereche de cercei si un inel, la electronice,la mobila...Dragul meu sot isi dorea la un moment dat sa il trezesc in miez de noapte pentru o pizza, dar n-a fost sa fie...![]()
![]()
![]()
ellinia spune:
tuturor!
Intru mai rar acum pentru ca nu prea mai pot din cauza lui Stefan! Nici macar nu-mi dau seama cand trece ziua si se face seara. Deja ne confruntam cu probleme existentiale, ne-a cazut buricul (in sfarsit
dupa doua saptamani), avem colici si ne doare burtica, zambim in coltul gurii (cu sanul in gura) si cu un ochi la mami, ne zbenguim si dam din manute si picioruse, mami e fericita ca i s-au desfundat canalele si are papa acum pentru bebe care creste din ce in ce mai mult si se face tot mai frumusel (are niste gene negre si intoarse, niste buzite bine conturate si un nasuc mititel, si niste plete care mai au putin si ii intra in ochi...)
Sentimentul matern nu are cum sa nu iasa in evidenta din primele ore din care te dezmeticesti dupa nastere, parca tot universul se invarte in jurul puiutului tau! Mai nasol e cu depresia... pe mine m-a tinut doua saptamani, si s-a declansat a doua zi dupa nastere. Nu aveam mereu simptome, dar incepeam sa plang fara sa-mi dau seama de ce! Ma uitam la el cum statea in patututl ala de spital si ma intrebam daca am sa fiu in stare sa am grija de el, efectiv ma coplesisera grijile, si datorita faptului ca avand cezariana laptele a venit mai greu si il hraneam cu biberonul! Doctorita mi-a dat tratament cu extraveral dar mi-a fost frica sa urmez intocmai si luam numai cate o pastila cand simteam ca ma apuca plansul si teama. Cand am iesit din spital am chemat-o pe mama sa vina sa stea cu mine ptr ca nu ma puteam opri din plans, iar dupa o saptamana cand a plecat, m-a apucat disperareasi imi venea sa fug dupa ea pe scari...Dar la cateva zile dupa mi-a revenit buna dispozitie si acum m-am vindecat definitiv si irevocabil!
Acum suntem bine si eu si el, si incercam sa ne bucuram de fiecare minut impreuna.
Cristina si bebe Stefanut (25.02.2005)
oanamc spune:
Ellinia, e minunat ce ne povestesti.Nu stiu cum sa fac sa mai am rabdare inca 4 saptamani.Abia astept sa imi tin si eu fetita la san si sa o admir.
ellinia spune:
Si cand ai s-o vezi prima data ai sa te indragostesti iremediabil de ea. Se spune ca daca ti-ai vazut copilul doar pentru cateva secunde este imposibil sa nu-l recunosti dupa aceea intre zeci de copii (mai ales ca se spune ca sunt toti la fel). Iar cand ai sa-l pui la san pentru prima oara ai sa ai o senzatie care nu poate fi descrisa in cuvinte...
Oricum, ceea ce traiesc acum este minunat si va doresc din suflet sa va bucurati de puiutii vostri sanatosi si frumosi ... in curand!
Cristina si bebe Stefanut (25.02.2005)