Mamici de martie-aprilie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Buna dimineata, fetelor!
Sa aveti o zi frumoasa si sa reusiti sa faceti tot ce v-ati propus pentru astazi!

Mamanati, Oanamc si eu am ceva probleme cu mama...care vrea cu tot pretul sa infese copilul!!! Numai ca eu nu sunt asa delicata ca voi si i-o tai scurt.Si biata femeie se supara si plange

Dana_j, si eu imi fac probleme daca voi face sau nu fata noilor indatoriri de mamica! Raman totusi cu speranta ca nu am incotro, va trebui sa ma descurc. Nu va mai spun de aerianul de tatic...care abia se trezeste dimineata, nu gaseste nimic in toata casa(totul e nou pentru el)...Ma rog , sper sa ne trezim si noi la realitate!

Rrox3, Mamacita, multumesc pentru sfaturi!In cele din urma, am luat ieri 3 No-spa.La ultima pastiluta au mai cedat durerile! am intrat rau in panica.I-am dat un mesaj doctorului meu si asa am aflat ca s-a intors in tara...M-a sunat el, dragul de el, sa ma cheme la spital!Am fost pe seara.Bebelusa avea 2,300 kgs.Se pare ca era destul de bine crescuta, lucru care m-a bucurat enorm.Ca la cata Materna, Magne B6 si Biomarine Plus am inghitit, era si cazul sa fi crescut si ea macar cat trebuie daca nu mai mult.Si vrand-nevrand am ajuns si la monitorizare, in sala de travaliu unde 2 gravidute aflate in travaliu din zorii zilei de ieri, erau in forma.Aveau epidurala si se simteau foarte bine.Asistentele roiau in jurul lor,doctorul la fel.Chiar mi-a mai venit inima la loc in legatura cu nasterea. De fapt, doctorul mi-a spus ca e totul ok, insa ca sa ma conving m-a dus si la monitorizare.Chiar era totul ok.Probabil durerile mele erau de la marirea oaselor bazinului, a ligamentelor.O sa fiu exact ca in povestea cu lupul la stana.Atunci cand va fi real, nu ma va mai crede nimeni.Si azi m-am trezit cu niste dureri in abdomenul inferior de nu va imaginati...Ma rog, important este ca nu exista riscul unei nasteri premature, ca bebelusa e cumintica acilo, colul este ok.

Mai fetelor, cele care va treziti asa de dimineata, pe cuvant ca va invidiez.Pai eu, abia trag de mine dimineata!!!

Coral, cum mai esti?Ce iti face bebele?

Haideti ca va las!Plec la serviciu!!!Mai am 4 zile!!!!

Nicoleta si bebelusa +34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Fetelor, sunt nitel ingrijorata: de 3 zile nu mai am arsurile cu care m-am obisnuit de 4 luni incoace!
Citeam undeva ca asta inseamna ca sarcina a coborat, si nu mai apasa asa rau pe stomac. Asta inseamna ca bebe se pregateste??? sper ca nu, mai vreau 2 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

rrox3,adrianafedorca,mamacita, va multumesc mult pt sfaturi. mie mi-a recomandat asistenta dr. hemorzon, dar daca nu trece,mai ales ca scrie pe instructiuni ca nu e bine ca femeile insarcinate sa-l foloseasca o per.indelungata, o s atrec la ce mi-ati recomandat si voi: unguent din flori de nalba, galbenele, ulei de masline racit la frigider, ultraproct si sper sa ma mai lase durerea. noaptea trecuta n-am reusit sa dorm. nici sa stranut nu pot fara sa ma stramb de durere. imi pun urmatoarea problema: in caz de nastere naturala ce se intampla cu hemoroidul, iar in caz de cezariana, cum iti fac clisma daca pe mine ma doare si sa ma ung? Exagerez? E prima data cand am asa ceva si e jenant din toate pct. de vedere. NU SUNT CONSTIPATA SI NU IAU SUPLIMENT DE FIER. De ce am facut ditamai hemoroidul dureros?

Va multumesc pt raspunsuri. M-ati mai linistit. Chiar mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Clio, nici eu nu sunt delicata, din contra, chiar transanta uneori si biata bunica-mea plange(fiind batrana si mai sensibila)...dupa aceea imi pare rau...ceilalti din familie s-au obisnuit cu mine si nu insista.
Mamanati, si eu m-am gandit sa ma iau de cosmeticiana, dar merg la ea de vreo 5 ani, tipa e foarte buna si nu voia decat sa isi faca treaba.In plus, trebuia sa ma epileze si m-am gandit ca nu e un moment bun sa o enervez...Eu am o regula: reclamatiile DUPA, mai ales in ceea ce priveste serviciile(nu am chef sa imi scuipe bucatarii sau ospatarii in mancare la restaurant....)

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Ura,analizele sunt bune;oricum ma linistisem cand am vazut ca,desi greturile sunt date drept anormale ca prezenta in trimestrul trei,multe dintre voi le aveti si fara semnificatie patologica.
Nici nu pot sa va spun buna dimineata,caci vad ca tot s-au mai gasit insomniace printre noi.Eu,desi nu pot sa spun ca dorm neintoarsa,cel putin ma odihnesc pana pe la 9-10 dimineata,deci profit din plin de prenatal.N-am mai dormit de cand eram copil atatea ore...
ocrainic,ca de obicei tu arati super in poze,burtica e desigur in top,iar peisajele mi-au starnit o pofta sa merg sa fac si eu poze la malul marii,desi la noi sunt (doar)16 grade,nu 30,dar suntem rasfatati fata de restul tarii.Cat despre gandurile care te bat,asemenea idei le avem toate,dar eu,de exemplu,ca sa nu ma stresez inutil(si dealtfel e o tehnica mai veche de-a mea ca sa evit un stress major)am o vorba: "om trai si om vedea",ramanand sa iau la fata locului decizia functie de situatia care mi se prezinta.Am constatat ca de cate ori incercam sa organizez o strategie bine pusa la punct in legatura cu un eveniment,neprevazutul aparea si ma stresam mai rau ca nu iesea conform planului.Astel incat m-am obisnuit doar sa-mi schitez cam ce voi face,detaliile ramanand de stabilit la fata locului.Veti vedea ca toate vom deveni niste mamici model.Sper sa nu ne loveasca celebra tristete postpartum prea tare.
Mamicilor care ati nascut,cat de real este acest sentiment si daca a aparut cat v-a tinut si cum ati scapat?
clio,trebuie sa incerci sa faci diferenta intre durerile de natura articulara si cele uterine;daca mai apar contractii dureroase,poti continua cu no-spa,nu asa ti-a recomandat si dr.tau?Ma bucur ca situatia din sala de nasteri era asa cum ar trebui sa fie normal peste tot,a fost nemaipomenit ptr.psihicul tau.
andira,nu te ingrijora;si la mine ba apar,ba dispar arsurile,functie de ce mananc,cum stau,la cat timp dupa masa ma culc etc.
babygirl,ai incercat baita calda de sezut cum ti-am explicat?Se face in special dupa ce ai avut scaun.

Mergi la inceput

TRAIASCA PRUNELE USCATE!!!!!
Am scapat in sfarsit de constipatie, sper sa nu fie doar ceva temporar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Buna gravidute si mamicute! Ce mai faceti???
Noi suntem bine, bebelusa mea e tare cumintica si sper sa nu se schimbe. Plange doar daca ii este foame. Papa si face nani. Nu se satura cu lapticul de la mami si ii mai dau in completare si lapte praf.

In 5 zile am terminat un pachet de 28 de pampersi. De cate ori papa face kk . Bine ca e ea sanatoasa si nu o doare burtica. Am o prietena al carei bebelus nu iesea afara cate 4 zile saracutul si trebuia sa-l ajute cu supozitoare cu glicerina date de medic. Avea mititelul niste dureri de burtica de nu-i mai tacea gurita.
si mai revin.

Gabriela si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01)
albumele noastre

Mergi la inceput

Claudia 2803, sa-ti traiasca printesele, ai doua fetite superbe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara03 spune:

Dragele mele fete,

Va citesc cu religiozitate, desi altele sunt problemele mele acum.
Mamacita [b] draga, cu siguranta vei fi o mamica model. Toate "concurentele" vor fi cele mai bune mamici, n-am nici o indoiala. Am testat-o pe pielea mea si m-am linistit cat de mamica pot sa fiu. Veti fi singurele care veti sti ce are puiutul vostru cand plange. Veti cunoaste toata gama de smiorcaieli pe de rost asa ca trebuie sa aveti incredere in instinctul vostru matern mai mult decat in sfaturi si indicatii pretioase. Esentiala este legatura cu pediatrul si in rest sa nu ascultati de soacre - care evident ca le stiu pe toate mai bine ca medicii, mame sau alti binevoitori. Mie mi se urca sangele la cap cand o aud si vad pe soacramea cu frectiile ei de sfaturi spuse pe un ton imperativ. Cand o aud imi ascund cele mai criminale instincte sub un zambet binevoitor - inca, insa am inceput sa am cosmaruri pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

buna gravidutelor,

in sfarsit ma simt si eu mai bine si fizic dar si psihic, si asa ii raspund si mamacitei care intreba de depresie. Eu una am avut-o si m-a tinut vreo 2 saptamani. In spital nu am avut timp sa-mi dau seama de ea dar cand am ajuns acasa m-a pocnit de-a dreptul. Cred ca abia acasa mi-am permis sa fiu "slaba". Plangeam din orice nimic, chiar stateai de vorba cu mine si incepeau sa-mi curga lacrimile siroi. Sper totusi sa nu aveti parte de ea sau sa va tina mai putin.
Noi acum suntem mai bine, hemoroizii s-au mai retras, am ramas doar cu 2 din cei multi, dar am urmat intensiv ca sa zic asa cu Detralex ( pastile), Ultraproct (supozitoare) si Procto-Glyvenol (unguent).
Taietura se vindeca dar inca nu am scapat de firele rezorbabile desi joi avem deja o luna de cand am aparut si noi in aceasta lume, adica Mihai Alexandru. Asa ca joi iesim sa mergem la circa sa vedem ce baiat mare ne-am facut.
In rest ce sa spun, nu prea reusim cu program de masa de 3 ore cum zice lumea si in nici un caz cu dormitul toata noaptea, plus ca are program de stat treaz si dimineata de pe la 5 - 6 si seara de pe la 6 - 7 pana la urmatoarea masa, respectiv cate cel putin 2 ore. Singura problema este ca nu sta linistit decat daca il tin in brate sau il legan cu patutul. Poate ne dezvatam totusi.
Promit ca incerc zilele astea sa va criu si povestea nasterii si poate ma ajuta sotul si cu niste poze cu piticul.
Va pup si va doresc sarcina usoara in continuare, sau dupa caz nastere usoara daca deja ati ajuns la ea.
Si imi cer scuze ca nu am inceput intai cu felicitari pentru toate noile mamici.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)

Mergi la inceput