Mamici de martie-aprilie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

sunt gravida si se explica lipsa mea de atentie. Am vazut pana la urma pozele de pe webshots, esti o scumpa, burtica ta a coborat dupa cat imi dau seama, sau ma insel ? A mea e inca sus si abia astept sa mai coboare pentru ca din cauza aceasta simt ca ma sufoc uneori! numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Adriana, Noapte Buna!!!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Salutari tuturor burticilor !
Felicitari noilor mamici !

N-am mai avut timp la servici nici sa suflu, daramite sa mai citesc forumul meu preferat. Am inceput predarea stafetei unui alt coleg.
In seara asta ne-am montat si modemul de Internet acasa, asa ca de vreo 3 ore incerc sa recuperez tot ce am pierdut in ultimele zile.

Imi pare rau pentru cele care au bebicii mai micuti decat ar fi vrut.
Citisem undeva ca dormitul pe partea stanga ajuta la alimentarea mai buna a lui bebe (vena cava nu este strangulata, prin ea circuland nutrientii necesari dezvoltarii lui bebe).

Cristinacostinescu - sotul meu l-a intrebat direct pe dr. meu care este tariful si cand se da; ne-a spus inclusiv care este tariful pentru anestezist.

Rrox3, iti tin pumnii si sa stea bebita pana cel putin pe 1 aprilie.
Iti inteleg ingrijorarea, sunt in aceeasi situatie - dr meu va fi plecat 2 saptamani (tot pana pe 1).
Sunt de-a dreptul ingrozita de ziua de maine : trebuie sa ma duc la maternitate sa imi faca cunostinta cu un alt dr. care va prelua pacientele lui in aceasta perioada. Sper sa nu vad/aud nimic din ce ar putea sa ma socheze (sunt destul de usor impresionabila).

Oanamc, am ras cu lacrimi. Ma tineam de burta ca sa nu-l zgaltai prea tare pe bebele meu. Am fost si eu la epilat saptamana trecuta (doar a fost 8 martie) si era sa o daram pe cosmeticiana peste mine. Saracuta, ea s-a oferit sa ma ajute sa ma ridic din pat, iar eu am crezut ca se propteste bine in podea. Cand colo, mai, mai sa pice ea peste burta mea . Asa ca, aveti grija fetelor la accidente.

Dana si bebe sapt. 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Danuta t, nu stiu daca te-am mai intrebat: la ce maternitate nasti?daca poti, sa imi trimiti un PM cu medicul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

A,deci nu sunt singura care ma lupt cu teroristii darurilor si cu diferentele de mentalitate!Am crezut ca s-au potopit ei asa peste mine,confundandu-mi politetea si grija de a nu le rani sentimentele cu slabiciune de caracter si nesiguranta;dar de sentimentele mele de ce nu au grija?
Sigur ca solutia optima ar fi fost sa le dau la saraci,parintii mei asa au facut de mai bine de 25 ani,dar ti-ai gasit!Soacra-mea,daca a vazut ca stramb din nas,a gasit alta iesire:"lasa ca vine el la mine,o sa-l imbrac cu astea"!Nu vrea ferit-a Sfantu'sa inteleaga ca sunt oameni mai putini fericiti de soarta care s-ar bucura nespus sa primeasca asa un ajutor,tine musai sa-l imbrace pe fi-meu cu carpele ei!Voi evita vizitele in perioada urmatoare,ptr.ca sigur n-o sa ma pot abtine si o voi pune la punct.Oana,ai dreptate,e mai bine decat la psihiatru!si de-abia astept sa ne vedem,cum spui,cu puiuti cu tot!
cristinatwo,ma bucur ca esti bine,n-am mai intrebat ce faci pentru ca stiam ca esti la pat si ca sa nu te atat sa stai la calculator.Cat despre pirozis,eu am un fond gastritic demult,de cand eram studenta,si eram sigura ca nu scap.
babygirl,durerea trece destul de bine,din pacate numai temporar daca ramai constipata,cu bai calde de sezut(te asezi cu fundul intr-un lighean cu apa calda si stai 10-15 minute;ai grija sa fie nivelul apei destul de scazut,sa stea hemoroidul nu tu cu totul,si sa nu se raceasca apa).
adriana,eu am vazut albumul si mi-a placut.Ai vorbit cu cei de la Proctoline,ptr.ca eu am vazut reclama la noi dar inca n-am luat legatura cu ei sa vad ce metode aplica?
rrox3,stai cuminte in pat cu tot cu lectii!Daca nu ti-a placut cartea,acum ia-o de la clasa intaiBine ca n-ai contractii inca,iti tin pumnii sa mai stai cateva saptamani fara fisurarea membranelor.
danuta t,capul intre urechi sa nu auzi/vezi nimic rau!Ai intrat in prenatal?
Somn usor si netulburat la toata lumea,sa nu mai bantuiti prin casa inainte de a se lumina de zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna mamici si burtici,
Abia acum la miezul noptii am terminat de citit tot ce ati scris in 2 zile.
Oana, am ris si eu cu lacrimi de intimplarea ta la cosmeticiana. Intimplarea asta o sa fie in top citeva zile. Dar m-a indignat faptul ca cosmeticiana ta a hotarit sa-i faca "training" la tipa aia noua avind o clienta insarcinata. Chiar referitor la epilat. Eu mergeam la cosmeticiana o data la 1,5 luni si de fiecare data ma durea. Dar acum, nu ma-m epilat de vre-o de vre-o 4 luni, ba m-am si ras, cred ca o sa urlu de durere. Mii frica sa nu nasc acolo in frizerie.
Ti-am vazut pozele. Chiar arati foarte bine!!! Si cei care spun altceva ori n-au mai vazut gravide ori sunt niste invidiosi care nu trebuie luati in seama.
Mamacita, spuneai de soacra-ta ca tine mortis sa-l imbrace pe bebe in hainute scoase din naftalina. Eu ce sa spun, am de luptat la acelasi capitol cu taica-meu - economul, care tot ma bate la cap ca o sa scoata din sopron patucul in care am dormit eu acum vre-o 25 de ani in urma si 6 ani mai tirziu -- fratele meu.
Apropo de greturi, sa stiu ca am si eu. Uneori dimineata (azi au fost chiar mai pronuntate, de a inceput sa-mi vuiasca in urechi)dar mai des dupa ce iau pastilele si suplimentul de fier; uneori seara daca maninc prea mult. Si mai am uneori si arsuri, in special de la mincaruri grase, pe care incerc sa le evit. Daca nu reusesc si ma mai infrupt cu ceva ma gras sau uleios remediul este un grapefruit rosu sau iaurt degresat.
Adriana, am vazut si pozele tale noi. Radiezi de fericire! Bravo tie!
De fapt toate avem ceva special si suntem frumoase in aceste luni. Iti doresc somn usor si cite mai multe ore posibile.
la toate si multa sanatate.
Curaj si putere burticilor care sunt pe ultima suta de metri si bebei sanatosi la toate.

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Dragi fete, nu stiu ce s-a intimplat, dar ieri nu am reusit sa intru defel pe forum. Dar vad ca nimeni altcineva nu s-a plins de asa ceva, asa ca poate o fi vina computerului meu. Am esuat pe niste forumuri NZ, care nu au nimic din prietenia si pasiunea cu care scriem noi aici, ca intre prietene, ca si cum ne-am sti de o viata.
La noi iar am avut pare de calduri urite, au fost si azi si ieri 30 de grade in casa, am murit de cald! Asa ca apropos, Danna_J, am pus o data cu pozele mele noi, pt tine niste poze cu soare si mare de pe la noi, ca-ti era dor de asa ceva.
Oanamc esti totala cu saraca cosmeticiana incepatoare, cred ca ai socat-o pe vecie, cine stie daca o sa aiba vreodata vreo clienta insarcinata, o sa le trimita e toate in alta parte ca urmare a ce i s-a intimplat in ucenicie!
Eu cred ca pot sa ma numesc f norocoasa, nici tu greturi in prima parte a sarcinii, nici tu greturi acum, arsuri doar 1-2 ori pe saptamina. Uneori seara daca beau sau maninc cea cu doua ore inainte de a merge la culcare, simt reflux, si desi incerc sa ma controlez sa nu mai beau sa maninc inainte de culcare, parca nu-mi iese, tot mereu ma tenteaza un pahar de lapte sau apa.
Adriana, cred ca incep si eu sa ma inscriu in gasca celor fara somn. Pe la 5-6 parca devine tot mai greu, dar eu insist sa ramin in pat si pina la urma vine somnul. Va data seama ce suparata am fost, caci am avut si eu 2 zile libere, si in loc sa-mi tihneasca si mie somnul de dimineata, eu la 5-6 numaram miscarile bb-lui! Dar in final tot am resit sa o lungesc cam pina la 10, dar nu asa odihnitor cum as fi visat!
Sa nu va spun ca pina si aici in NZ, m-a ajuns "grija " unei prietene bune care are o fetita de 3 luni, si care rea ortis sa-mi trimita lucruri de la fetita ei. Eu tot asa ca sa nu-i ranesc sentimentele nu am putut sa o refuz categoric, asa ca mama care vine sapt viitoare s-a procopsit cu un ditamai pachetul pe care trebuie sa-l aduca. Dar o sa stau cu ea la tel si o sa facem o triere drastica, ca ar fi ridicol sa care second hand-uri din Romania, parca noi am fi saraci lipiti pamintului! Dar eu stiti ce ma intreb, cei care ofera lucruri second hand asa cu larga inima, ei la rindul lor cind au fost in situatia noastra, nu au dorit sa-i cumpere bb-lui lor ce e mai frumos si bun? Nu inteleg!!!
Am promis ca scriu mai multe despre cursul antenatal la care am fost, dar am fost asa de lenesa si nici macar eu nu am recitit cee ce ne-au fost spuse pe acolo, sa-mi fac o ordine in idei. Dar promit ca am sa revin!
Zuzunaki - tinem pumnii tare sa auzim doar vesti bune despre voi!
Rrox - multa multa odihna (cita se poate) si poate sta cuminte bebelusa cit sa se faca mai mare.
Anca Micaela - stie ea bebelusa ta ce stie cum e cu lumea asta! Vine ea! Mult mult curaj si sa nasti usor!
Adriana- cred ca noile mamici sunt in perioada de adaptare la noua viata, nu prea cred ca au ele timp de poze, tare mi-e ca si noi vom fi la fel de ocupate si obosite cind o sa vina bebeii.

Stateam asa si ma gindeam zilele trecute, ca tot la ce ma gindesc eu acum este nasterea, venirea mamei (stiu ca sunt asa de norocoasa ca poate sa vina draga de ea, caci altfel ma panicam rau de tot, de una singura intr-o lume straina!), primele sapt cu bebele,calatoria in RO cu bebe de 5-6 saptamini, dar de fapt, totul este un mare inceput, totul se va schimba, va complet diferit, si nu stiu de ce, dar uneori ma sperie responsabilitatea de mama, de parinte. Mi se pare totul asa de complicat si complex in acelasi timp! Oare sunt eu singura care are "rumegari filozofice" de genul acesta. Ma apuca uneori cite o panica! Oare o sa fiu in stare?!
Am lucrat zilele astea pe linga casa mai mult decit lucrez in mod normal la servici (gradina, garaj, spalat, calcat), sunt asa de obosita, dar lasa ca poate ma odihnesc miine la servici,hahaha!
Va pupilesc pe toate si mi-e asa de drag sa va citesc, ma simt si eu mai aproape de casa!
Oana si David 35+sapt

Mergi la inceput

Dragi burtici si mamici,presimteam ca n-o sa pot dormi asta noapte, sper sa nu ma autosugestionez, iata-ma la 5 am citind ce ati mai postat, Adriana tu sper ca te odihnesti ca de cateva nopti spuneai ca n-ai mai dormit, la mine e inca bine, in weekend am dormit foarte bine. Partea proasta e ca ma apuca si foamea pe la ora asta si eu in viata mea inca nopatea - sau dimineata asa devreme n-am mancat. Deci un bol de cereale cu lapte l-am dat peste gat :). Danuta_t si celorlate fete ca sa va ridicati mai usor din pat si sa nu va solictati atat de tare coloana (sau daramati cosmeticienele pe voi):)... incercati sa puneti prima data picioarele pe podea, deci va rotiti picioarele le puneti pe podea, va sprijiniti greutatea in picioare si apoi apoi va ridicati , altfel e un chin, incercati sa vedeti daca nu e mai bine.mamacita, te inteleg perfect si soacra-ta poate vrea ea sa-si mai faca un bebe de colectioneaza antichitati, probabil ca ii place, off doamne nu stiti cat ma bucur ca nu e socrela langa mine ca si ea e o tipa care nu arunca nici o cutie de margarina care e goala, gaseste ea intrebuintare la tot. Pungi de plastic, inclusi recicleaza hartiile de ambalaje, cutii de carton, va dati seama ca mai are inca hainute le la sotul cu care sigur ar fi in stare sa-mi imbrace copilasul, ei nu-si mai dau seama ca nu sunt adecvate, nu sunt calduroase, moi, nu mai sunt la moda... etc. Acum sa nu fiu ipocrita, am primit si eu de ultima sora care a nascut un pachetel de hainute de nou nascut, sunt atat de dulci si nou noute, moderne si chiar imi prind bine. Dar de la straini nu stiu cum e sa primesti si nici nu vreau sa aflu! Nici mie nu-mi plac tipii si tipele care se inghesuie sa-ti dea tot felul de sfaturi pe care tu nu le ceri... ma exaspereaza felul in care vor sa te faca sa gandesti sau sa faci ca ei :). Mai iti baga pe gat lucruri de copii de care uneori sa fim sinceri vor si ei sa scape si tu din politete le primesti si apoi nu stii cum sa te debarasezi de ele. Bun, in privinta asta sunt fara probleme si ma bucur, aici nimeni nu se baga sa te sfatuiasca, iti respecta alegerea in cresterea si educatia copilului. Deci ramane ca eu si tati sa ne ingrijim in exclusivitate de bebe, poate sa-mi faca o sora de-a mea surpriza sa vina la mine pe o perioada sa ma ajute la inceput insa nu ma bazez pe asta si eu nu imi pot perimite sa-i platesc nici uneia cheltuielile de deplasare (din pacate) si mai am increderea ca totusi ne vom descurca singuri si cu cu ajutorul vostru. Numai sa ajungem cu bine si sanatosi cu bebicii nostri!Doresc numai bine tuturor, iar daca vre-o mamica se afla acum pe masa de nastere ii doresc mult curaj, D'zeu sa-i dea putere si sa stie ca nu e singura, ca cel putin un grup de viitoare maicute se gadesc la ea si ii doresc bine, atat ei cat si viitorului bebe.numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Neata Danna_J, fugi repede la culcarica, ca vine el somnul daca stai acolo cuminte!
Oana

Mergi la inceput

oana :),dupa cum ma cunosc, daca merg pe la 7 sunt destul de obosita si adorm imediat, pentru mine e un chin sa ma zbat in pat si sa ma gandesc la tot felul de chestii. Gen... o sa fiu o mama buna sau nu? De mine timp o sa mai am..., ce voi face cand...Las' ca de tine e bine ca vine mama ta, ti-am scris ca te invidiez dar intr-un sens bun! Te pup si incercam sa vad pozele dar nu le-am vazut pe cele noi. Iti trimit un PM.

Mergi la inceput