Mamici de martie-aprilie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 4
andira spune:
Am venit si eu!
Oanamc - super faza, mi-ai placut!
Da' ai rezistat sa te epilezi total? Cosmeticiana la care ma duc eu era dispusa sa incerce, saptamana trecuta, dar i-am spus ca nu rezist... Pana la urma cred ca astept sa vad cum fac la spital, ca alta varianta nu prea am...
Am si eu o intrebare, ca mi-a trezit interesul cineva pe aici: de unde stiu cand mi s-au rupt membranele? Nici nu stiu prea bine ce-i aia, ma gandeam sa ma orientez dupa cum pierd dopul si apa...
Eu am fost la control sapt trecuta, doctorul m-a asigurat ca e totul ok si ca se poate intampla oricand. Nu m-am facut prea fericita, am +35 sapt, dar mi-a zis ca oricum de la 36 sapt bebele e foarte bine. Eu sper sa stea macar pana la 37.
Stiam ca fetitele sunt mai grabite, dar vad ca sunt destule cazuri in care nu vor sa iasa...
Clio, doctorul a venit, cred ca poti sa-l suni, mie mi-a zis sa vorbesc cu el azi dupa 11, dar astept sa-mi iasa rezultatul de la analize.
oanamc spune:
Ce bine ca exista forumul asta ca altfel ar trebui sa platim o gramada de bani la psihiatru!![]()
![]()
![]()
Sibip, si eu am avut asemenea dureri si uneori le mai am si acum, dar nu iti face griji, se lateste bazinul si se inmoaie ligamentele...cel putin asa mi-au spus mie.
Mamacita, cu siguranta ca ne vom intalni, noi nu ratam marea in nici un an ,poate doar anul acesta din motive evidente.Chiar daca mergem in concediu prin alte parti, nu simtim ca e concediu pana nu dam o fuga la "marea noastra", in plus, avem rude la Constanta...Abia astept sa ne vedem cu puiuti cu tot!
Fetelor, nu va enervati cu binevoitorii care vor sa va dea lucrusoare pentru bebici.Chiar sunt bine intentionati.Zambiti dragut in timp ce refuzati, iar daca nu se lasa,puteti sa le spuneti verde in fata ce credeti, doar sunti gravide ...si sigur veti fi foarte satisfacute....(vi se permite orice!!!)
Si eu am avut parte de "darnici" din astia, dar am acceptat doar niste camasute si un port-bebe de la prietena mea a carui baietel are 6 luni, in rest am cumparat totul nou.Ne-au ajutat si parintii, dar nu pentru ca era nevoie ci pentru ca au insistat ei(e prima nepotica si sunt deja topiti dupa ea, mai ales soacra mea si tatal meu...),iar nasa bebitei i-a luat multe hainute si paturici.
Mamacita, cred ca Adriana are dreptate, poti sa daruiesti hainutele unor saraci.
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36)
oanamc spune:
Andira, eu ma epilez total de ceva vreme(vreo 2-3 ani), deci nu ma mai doare prea tare, totusi azi mi-am luat No-spa-ul cu mine, in caz ca..., dar nu s-a intamplat nimic.
Am si eu o intrebare: se poate sa pierd dopul si sa nu imi dau seama?Nici eu nu prea stiu multe despre treaba asta, dar toata lumea imi zice:"sa ai grija cu dopul...?"Ce sa am grija?Stiu de la voi ca daca pierzi dopul poti sa nasti in cateva ore, dar si cateva saptamani...,nu?
babygirl spune:
mamacita, adrianafedorca,multumesc pt raspunsuri.m-ati pus pe ganduri.de fapt m-ati speriat. cum nu trece???? eu ma gandeam ca se face tratament si scapi de hemoroid. mie mi-a spus asistenta dr.meu azi sa cumpar un unguent si sa ma dau pana la urmatoarea intalnire si daca nu cedeaza o sa-l INTINDA...Cum adica!!? Eu ma gandeam ca trece cu tratament, dar din cate spuneti voi nu-i chiar asa. La mine a aparut pt prima data ieri seara, dar azi n-am fost buna de nimic. Doare ca naiba si e frustrant rau de tot. :(( Totusi,cum scapam de hemoroizi? Supozitoare capricon gasesc la farmacii?
rrox3 spune:

Clio ia neaparat No-Spa daca mai ai asemenea contractii, adica intarirea burticii plus durere care iradiaza spre spate. E prea devreme si pentru tine sa apara bebe. Suna-ti medicul. Eu stau acum cat de cumintica pot, dar intr-adevar Mariuca nu-mi permite chiar asa multa odihna. Vine si mama zilnic cateva ore sa mai stea cu ea, dar dimineata tot trebuie sa o pregatesc de gradinita si seara vrea doar cu mami. Mai avem si lectii de facut, tot doar cu mami. Iti tin pumnii sa nu ai probleme cu contractiile astea!
Andira cand se rup membranele defapt inseamna ca incepi sa pierzi lichidul amniotic (apa). Poate fi ceva spectaculos, adica te faci fleasca imediat, dar cel mai des curge cate putin, chiar poti crede ca ai facut pe tine, numai ca nu se opreste
Cand ti se intampla asta trebuie sa-ti suni doctorul, dar nu sa navalesti repede la spital. In 24 de ore ar trebui sa inceapa contractii, daca nu incep trebuie facuta declansarea la spital fiindca creste riscul de infectii.
Oanamc n-ai cum sa ratezi aparitia dopului, stai linistita. E un gel transparent, uneori cu firicele de sange prin el si o sa-ti ramana pe hartie cand te stergi. Cel mai des nu iese tot odata, ci tot apare. Eu acum il tot pierd de alaltaieri si inca am mai gasit si azi pe hartie. Si da, poate sa inceapa travaliul in cateva ore sau cateva saptamani. Tu ai trecut de 36 saptamani asa ca nu mai e nici o problema. Eliminarea dopului e doar un semn ca a inceput activitatea in zona colului in vederea nasterii.
Babygirl eu mi-am tratat hemoroizii cu Ultraproct unguent (si nu m-au mai durut, dar nu au scazut deloc) si dupa aceea cu crema de galbenele (mai mult pentru lubrifiere, sa nu se mai frece si sa ma doara). De tot nu trec cat esti insarcinata, dar se desumfla si devin complet nedurerosi. Eu am reusit asta, dar numai scapand complet de constipatie si de mersul des la toaleta. La ultimul chiar am facut clar legatura intre suplimentul de fier pe care il luam (in afara de Materna) si hemoroid. De cand am inceput sa iau fierul a aparut hemoroidul fiindca mergeam de cate 4 ori pe zi la toaleta si parca faceam lut. L-am tratat si tot nu scapam de el, asa ca n-am mai luat fierul (oricum nu era neaparat necesar) si in 2 zile s-a potolit hemoroidul. Deci sfatul de baza: ai grija cu scaunele, unul, doua pe zi si normale ca consistenta. Vei scapa de hemoroid. Succes!
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+
adrianafedorca spune:
babygirl mie mi-a spus dr ca s-ar putea sa treaca dupa nastere, dar eu nu cred, am tot citit pe forum si pe net despre hemoroizi si singura solutie e operatia, mai nou am gasit o clinica proctoline care cica te "rezolva" fara durere, sper sa nu ajung la ei, supozitoarele alea le gasesti la farmacie , vezi ca e si unguent dar mie mi-a zis de supozitoare, eu ma dau de ceva vreme cu unguent de galbenele, cateodata ma mai doare si pe mine , iar asta ma calmeaza, dar dau aproape zilnic
oana si eu ma epilez total de ceva vreme dar tot ma doare, dar m-am obisnuit ,adica e suportabila durerea, si eu trebuie sa ma duc peste 2 zile cand ma gandesc....
am gasit si nr de tel de la proctoline 3111969
sper in noaptea asta sa dorm si eu ca tot omu' ca m-am saturat sa bantui pe la 4 dimineata prin casa
numai bine
Adriana si bebelinul 33+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
danna_J spune:
Dragele mele,imi sunteti dragi toate si ma bucur sa citesc in fiecare zi ce se mai intampla cu voi, cum mai sunteti si prin ce mai treceti. Se pare ca pana la urma toate avem acelasi simtome, cu mici diferentieri mai devreme sau mai tarziu. Nu suntem singure si asta e important, eu de cand sunt pe forum parca mi-e mai usor si ma inteleg prin voi mai bine si pe mine. Dar este vre-una dintre voi sa concureze cu pofta mea de mancare ? Ma abtin eu cat pot, ma uit la ceas mai beau apa si incerc sa stau cat mai departe de bucatarie, uneori reusesc alteori nu. NU ma recunosc, e ceva de groaza cand imi dau seama ca am aceste dereglari in alimentatie. Inainte aveam grija de tot ce consumam, daca nu era sanatos nici nu ma tenta, dulciurie si grasimile, pastele fainoase, painea alba etc... nici nu ma uitam la ele si traiam dupa un standar foarte ridicat in alimentatia mea personala, proteine de calitate buna, legume, salate... etc, nu puneam botul pe bauturi dulci carbo-gazoase, bomboane prajituri, etc! EI... din luna a 5-a parca nu ma recunosc, nu mai tin cont de toate regulile ce le aveam inaninte si parca totdeauna pofta invinge :). Ei, asta e, doar ca uneori ma simt vinovata fata de bebe, si imi vine sa ma urasc, totusi incerc sa ma lupt cu sentimentele acestea, sa nu ma las doborata de astfel de ganduri, imaginati-va ca ii cer iertare bebitei ca am asa o pofta de mancare! Asta nu e o problema atat de grava, important e ca suntem sanatoase, pana acum, crestere normala, bebele misca frecvent si ma bucur de fiecare miscatura. Sotul meu e prezent cu mana pe burtica, ma magaie des si e constient ca bebita stie ca e el, de cate ori suntem in pat si ii aude vocea, ea tresare, da un semnal, ma loveste putin cu grija si nu e violenta :). Sughite mult, nu stiu cum se face dar uneori si de 2 ori pe zi si atunci imi e tare mila de ea. Fetelor sa nu ma considerati egoista ca vb numai de mine, asa ma analizez si eu cate putin. Am obs, ca respir uneori mai greu, simt ca ma sufoc dar e ceva care trece, tot asa cand depun putin mai mult efort, burtica mi se intareste si ma strange tare, atunci iau repede o pauza si imi dau seama ca lui bebe nu ii prieste ceea ce fac.Dragele mele sa aveti grija de voi, cu aceasta perioada de protejare si rasfatare cine stie cand ne mai intalnim. Va tin pumnii la toate sa va mearga bine, sa aiba medicii grija tare de voi, prin spitale sa fiti tratate bine (mai ales cele din ro) ca aici nici nu se pune problema de asa ceva. Va doresc noapte buna, ingerii la capatai!
danna_J spune:
Adriana, draga measper din tot sufletul sa dormi la noapte, oricum dupa cateva nopti nedormite e timpul! Si eu la fel, ca daca nu ... iar ma trezesc la pc, rontaind ceva pe la 5 dimineata cand ne vine ziarul. Am vrut sa vad poza cu burtica mai mare dar se pare ca nu mai ai albumul, te-ai hotarat sa renunti la el ? Somnic usor!
oanamc spune:
Adriana, si pe mine ma mai doare epilatul dar e suportabil, oricum, nu le sfatuiesc pe cele care nu au facut-o niciodata sa inceapa acum...chiar nu e momentul...mai bine lama...imi voi cumpara si eu un bic in cazul in care nu mai ajung inca o data la epilat(sper sa nu fie nevoie sa il folosesc).
Se pare ca si eu voi urma exemplul tau cu insomnia.Azi a fost prima zi dupa luni intregi cand am dormit dupa-amiaza...doua ore...la noapte fac ture prin casa...
Oana si bb Letitia Medeea(sapt 36)
oanamc spune:
Rrox3, multumesc ca m-ai linistit.Tot ma gandeam ca daca merg la WC poate cade si nu imi dau seama.Pana acum nu s-a intamplat nimic din ce ai zis ca trebuie sa se intample si sper sa nu se intample pentru ca bebita trebuie sa mai stea in burtica sa mai creasca...Nasterea e programata pe 11 aprilie si nu vreau sub nici o forma sa se precipite.
Noapte buna, burticute!