Mamici de martie-aprilie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 14
oanamc spune:
Andira, doctorul tau nu ti-a spus deja care e pozitia bebelusului? Te-a mai chemat la control?
andira spune:
Mamacita, Oanamc, multumesc frumos pentru raspunsuri!
Clar iau trusa dinainte!
N-am stiut ca se poate folosi si in cezariana.
N-am mai fost la eco din saptamana 30, cand bebe era cu capul in jos, dar mie mi s-a parut prea devreme sa discut cu doctorul despre nastere. Apoi a fost plecat din tara, si ma duc la control vineri, adica poimaine, cand facem 36 saptamani. Bebe e cu capul in jos de la 6 luni, dar cred ca e nitel transversal, pentru ca are capul in partea stanga jos, si piciorusele mi le baga in ficat si in sub coastele din dreapta. Nu ma pricep, o sa-l intreb pe doctor, sper sa aflu toate detaliile legate de nastere, vineri.
Sunt nitel speriata, dar cred ca asa suntem toate. N-as vrea cezariana decat daca e absolut necesar, dar nici durerile nasterii fara epidurala....
Cornelia spune:
Ma scuzati ca ma bag si eu in discutia voastra. Sunt mamica de mai-iunie si din cand in cand mai citesc si pe aici.
Mamacita, m-au interesat mereu parerile tale avizate. Nu prea e frumos, dar imi permit sa iti pun cateva intrebari (daca ai mai raspuns la ele, scuze):
- cum se procedeaza in Constanta la epidurala? Fiecare ginecolog "face echipa" cu anestezistul sau pacienta isi poate alege anestezistul
- Stiu ca, in general, nasterea cu epidurala este indusa. Daca ma apuca durerile inainte de "programare", anestezistul va veni?
- La Maria am avut un travaliu f. scurt 3-4 ore (am fos tajutata cu occitocina, e adevarat), in cazul asta, la a doua nastere o sa mai fie "timp" de epidurala?
Acum, scuza-ma ca te intreb si o sa inteleg daca nu imi raspunzi: cine o sa fie anestezistul tau?
Sa stiti ca experienta nasterii e unica, iar durerile, dupa parerea mea, chiar nu pot fi "povestite". Parca aici pe forum, zicea cineva ca "simti ca te calca trenul". Cred ca e cel mai bine exprimat. Eu am nascut f. usor si totusi (chiar daca nu sunt foarte bruneta si am si ceva scoala) am tipat cel mai tare din tot salonul. Am gasit acolo mamici care se chinuiau cu multe ore inainte si le-am lasat tot chinuindu-se si nici una nu m-a intrecut la vaicareli
. Sa stiti ca nu e nici o rusine sa tipi sau sa plangi. Nu toata lumea suporta la fel durerile. Eu vroiam acasa si imploram pe toata lumea sa imi faca ceva, pt. ca eram sigura ca o sa mor
. Si totusi, la cateva ore dupa nastere i-am spus sotului meu ca mai facem un bb, iar acum am burtica din nou.
Va pup si va doresc nastere usoara si bbi sanatosi!
Cornelia
(32 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
mariamunteanu spune:
Mamacita, chiar asa, o sa lasi pe altcineva sa-ti faca anestezia ? Te vei putea abtine sa nu-i dai indicatii anestezistului
?
Maria sapt.31
claudia_2803 spune:
Mamacita
, te rog nu ma intelege gresit. Fiecare e cu parerea ei. N-am judecat pe nimeni. Pur si simplu mie mi-a facut bine prezenta sotului, strangerile de mana si mangaiatul pe frunte. Nu cred ca prezenta lui face sa ma iubeasca mai mult sau mai putin. Oricum stiu ca ma iubeste.
O alta intrebare am sa-ti pun. N-ai avut nici o pacienta care sa faca reactii adverse la epidurala?
Gabriela si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01) 
albumele noastre ![]()
zuzunaki spune:
eu de uitat m as tot uita...dar nu l da tvri ul in direct

dar stau catzel pe livescore
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos
adrianafedorca spune:
eu nu ma uit ca ma apuca inima, dar il aud pe sot cum urla
Hai STEAUA
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
mamacita spune:
andira,ma bucur ca ti-am putut fi de folos.
cornelia,m-ai impresionat cu cele patru stele ale tale,ai avut ceva activitate pe forum nu gluma!Sa nu te superi,iti raspund succint,daca mai vrei amanunte,scrie-mi fara probleme:
-se practica si echipa cu anestezistul(depinde la ce medic esti,daca poti sa-mi spui iti mai dau amanunte)si pe preferintele pacientei
-nasterea indusa nu e chiar metoda cea mai agreata,dar asa este,cum stii;din cauza asta f.multi ma prefera,ptr.ca vin de acasa indiferent de ora,deci nu e nevoie sa declanseze nasterea;de aceea m-am si retras de cateva luni,ptr.ca nu mai reuseam sa vin de acasa.E f.obositor si din ce in ce mai putini anestezisti mai vin la orice ora.Nu stiu care va fi viata mea cu bb,dar eu as dori sa practic ca si pana acum,fara induceri,cand ma voi reintoarce la servici.
-depinde de dilatatie,cateterul de obicei nu se mai instaleaza la dilatatie mare(6 sau mai mult)
-cat despre anestezist,pot sa-ti raspund si-i raspund in acelasi timp si marieimunteanu,am ales-o pe colega mea de sector,d.Dinca,care este de aceeasi varsta cu mine,dar in urma in cariera cu ceva ani si careia imi permit sa-i dau indicatii anestezice,ca atare;ea e cam stresata de perspectiva de a-mi da mie anestezie,dar va fi totul bine daca va vedea ca nu ma agit si nu fac isterii care sa-i potenteze ei emotiile.In antecedente mi-a dat anestezie seful meu si cat era de sef era emotionat de a trebuit sa-l linistesc eu...
claudia2803,nu te-am inteles gresit;eu am o alta opinie si tocmai subliniam ca nu te judec pe tine sau altcineva ca ganditi diferit,ar fi absurd...deci nu ca ne-ai judeca tu pe noi,stai linistita.Cat despre reactii adverse,la ce te referi?Bineinteles ca exista si asemenea cazuri,asa cum atatea milioane de oameni fac injectii i.m. si numai cativa fac abcese sau flegmoane etc.